banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 13:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2009
PostPoslato: 23 Sep 2009, 20:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Renault F1's technical director Bob Bell will become the team's new team boss until the end of the season the team announced on Wednesday. Bell will replace Flavio Briatore

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 20:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i prvih posledica... odose najveci sponzori
Citiraj:
Renault loses title sponsor

The affects of the 'Crashgate' race-fixing scandal continue to damage the Renault team as sponsors ING and Mutua Madrileña have announced that they are terminating their sponsorships of the Enstone outfit with immediate effect.

Vrh

PostPoslato: 24 Sep 2009, 20:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A evo citam da ce (ukoliko ostane u F1) Sauber sledece godine koristiti Ferrarijeve motore, tako da od BMW-a nema nista, vraca se samo Sauber

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Stari lisac najavljuje osvetu

Citiraj:
Bivši upravitelj Renault F1 tima Flavio Briatore, koji je prije nekoliko dana proglašen krivim za namještanje prošlogodišnje V.N. Singapura, najavio je kako će uzvratiti udarac svima koji su ga izdali.

58-godišnjem Talijanu je na neodređeno vrijeme zabranjeno sudjelovanje u bilo kojem FIA-inom natjecanju i obavljanje menadžerskih dužnosti bilo kojem vozaču Formule 1.

"Izdao me moj vlastiti svijet," rekao je Briatore u razgovoru s novinama Repubblica. "Naposljetku ću ja pobijediti i imat ćemo veliku zabavu. Bit će jako dobro organizirana, a pozvat ćemo samo one ljude koji su ostali uz mene tijekom ovih teških vremena.

Radi se samo o dobrim manirama, jer ne želim apsolutno ništa reći. Ne dajem nikakve citate. Govorit ću samo u pravo vrijeme, pretpostavljajući da će mi dopustiti da govorim.

Pogledajte presudu koju je FIA jučer objavila na svojim web stranicama. Ne radi se o meni."

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Prvi treninzi u Singapuru

Citiraj:
Rubens Barrichello i Jenson Button otvorili su singapurski Grand Prix vikend na dominacijom na prvim slobodnim treninzima.
Brawnov dvojac završio je na vrhu poretka ispred Marka Webbera i prošlogodišnjeg kontroverznog pobjednika, Fernanda Alonsa.

Sebastian Vettel završio je na petom mjestu ispred McLarenovog dvojca, Heikkija Kovalainena i Lewisa Hamiltona, te Roberta Kubice i Kimija Raikkonena.

Jedini značajni incident dogodio se sredinom sesije, kada je, ironično, Renaultov drugi vozač Romain Grosjean, gotovo na identičan način kao Nelson Piquet prošle godine, izgubio kontrolu u famoznom zavoju broj 17 i udario u zaštitni zid. Treninzi su bili prekinuti na deset minuta, kako bi suci uklonili dijelove bolida sa staze.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobra trka, al je staza glupa za oskara. Malo mesta za prestizanje, a i najmanji incident izaziva izlazak SC-a jer je nemoguce skloniti bolid... Ove tilkeovske staze ce unistiti F1. Najveci debili Vettel i Rosberg. Button sebi verovatno obezbedio titulu, a Ferrari ne verujem da ce uspeti da zadrzi ni 3. poziciju u konstruktorskom poretku, ali sve je to zrtva za sledecu sezonu i duplu krunu 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Hertzog je napisao:
Dobra trka, al je staza glupa za oskara. Malo mesta za prestizanje, a i najmanji incident izaziva izlazak SC-a jer je nemoguce skloniti bolid... Ove tilkeovske staze ce unistiti F1. Najveci debili Vettel i Rosberg. Button sebi verovatno obezbedio titulu, a Ferrari ne verujem da ce uspeti da zadrzi ni 3. poziciju u konstruktorskom poretku, ali sve je to zrtva za sledecu sezonu i duplu krunu 8) 8) 8)

ne može svaka staza biti ''idealna za preticanje''...u tome i jeste čar F1, da se vozi po svakakvim tipovima staza....jer kad bi sve bile ''brze'' onda bi imali scenu da samo ferarri i mclaren pobjeđuju, što ne bi bilo baš zanimljivo za publiku, navijače a na kraju i same vozače ova dva pomenuta tima.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sada imas 5 od 20 staza koje su pogodne za prestizanje, na ostalim gledas kruzenje bolida i mucenje vozaca da prestignu. Od kad Tilke projektuje staze, F1 je postala parada

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 07:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Sada imas 5 od 20 staza koje su pogodne za prestizanje, na ostalim gledas kruzenje bolida i mucenje vozaca da prestignu. Od kad Tilke projektuje staze, F1 je postala parada

ima tu više staza za preticanje al' nema veze, možemo o tome 3 godine diskutovati. nego, danas svi nešto kalkulišu, gledaju da svaki bod osiguraju pa većina neće da riskira...evo hamilton na primjer, on je ove godine par puta izvisio za bodove jer je nabijao najbrže krugove, lakoćom stizao protivnike itd itd...sjeti se samo montoye...njemu je bilo svejedno da li vozi u monte carlu ili indianapolisu, kod njega je uvijek cigla na gasu...i zato ga niko nije volio osim publike...kad se samo sjetim one scene kad mu se guma počela raspadati na 3 kruga pre kraja i iz boxa mu savjetuju da ide na zamjenu i bude drugi na kraju a on će: do kraja do kraja!!! kralj neprevaziđeni.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Da ima dosta staza za preticanje - nema.. A ja prvi ne bih otisao 3 kruga prije kraja u box (a mislim cak da su bila 2 kruga, a bilo je jos takvih situacija sa drugim vozacima) i da pustim prvo mjesto tako lako, nema sanse :) Mislim da nakon te trke, ili neke druge u kojoj je vozac bio u istoj situaciji pa je izletio krug prije kraja zbog guma pitali sve vozace sta bi oni uradili u takvoj situaciji i svi osim Barikela su rekli da bi ostali na stazi i pokusali osvojiti prvo mjesto :)

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 09:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:

Baš tako.

Bem ti trku koja se dobija kroz box-ove.. :roll: :roll: :roll:

A što se tiče prestizanja, dovoljno je reći Force Indija na prethodnoj stazi, na kojoj ima i mjesta za prestizanje, pa eto....

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Jucerasnja scena - Suti vs Toro Rosso .. Sutil je brzi 2 sec po krugu i ne moze da ga obidje (za Kimijem su u jednom momentu kasnili 5 sec po krugu) :confused3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 12:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2008, 09:38
F1: Alonsu od Ferarija 150 miliona evra!

Slika
Zvanične potvrde još nema da je ili će Fernando Alonso potpisati ugovor sa Ferarijem, a svetski mediji su već prišli na viši nivo - špekulišu dužinom ugovora i zaradom.

Španska štampa tvrdi da bi 27-godišnji vozač Formule 1 mogao da zaradi čak 150 miliona evra, ako mu ugovor sa italijanskim timom potraje pet godina.

Naime, prema tvrdi listova "As" i "Diario sport", ugovor između Alonsa i Ferarija predviđen je da važi tri godine, ali sa klauzulom prema kojom bi po isteku 2012. bio produžen na još dve sezone.

Španac bi zarađivao 25 miliona evra godišnje.

Gotovo svi mediji najavljuju da će transfer Fernanda Alonsa iz Renoa u Ferari biti obelodanjen u četvrtak ili petak.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako su samo pogresili sa Kimijem sto su potpisali tako veliki ugovor i sada moraju da placaju obestecenje, ali eto izvuce ih dobar sponzor koji ce to zakrpiti. Jednostavno covek nije kalibar za Ferrarija, previse je samovoljan, a to u Ferrariju nikome ne odgovara

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Mar 2008, 09:38
Hertzog je napisao:
Kako su samo pogresili sa Kimijem sto su potpisali tako veliki ugovor i sada moraju da placaju obestecenje, ali eto izvuce ih dobar sponzor koji ce to zakrpiti. Jednostavno covek nije kalibar za Ferrarija, previse je samovoljan, a to u Ferrariju nikome ne odgovara

a mislim da im ni alonso nece puno odgovarati!!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hoce, Alonso je pravi izbor, najkompletniji vozac u F1 i bice dobr osnova za sledecu sezonu, ja se crsto nadam tituli jednog od vozaca jer je ove sezone placena cena za 2009.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Alonso to replace Raikkonen at Ferrari in 2010

Ferrari finally confirmed on Wednesday that Fernando Alonso will race for the team next season, replacing Kimi Raikkonen as Felipe Massa’s team mate. Giancarlo Fischella will continue in the role of reserve driver.

Alonso, who has spent the bulk of his Formula One career with Renault, has signed a three-year agreement with Ferrari, starting in 2010.

“We are very proud to welcome to our team another winning driver, who has demonstrated his amazing talent by winning two world championships in his career to date,” said Ferrari team principal Stefano Domenicali.

Alonso made his Formula One debut in 2001 with Minardi, before becoming Renault’s official test driver the following season. In 2003 he was promoted to a race seat and became F1 racing’s youngest Grand Prix winner with victory. By the end of 2005 he was also its youngest champion.

He successfully defended his title in 2006, fending off a resurgent Michael Schumacher in the latter half of the season, before taking his number one with him to McLaren for 2007, where he endured a tempestuous year alongside Lewis Hamilton.

Alonso returned to Renault for 2008, scoring two race wins, despite a less than competitive car. This season the team have been off the pace once more, with the Spaniard taking just one podium to date, at the last round in Singapore.

He will become only the second Spanish driver to compete for Ferrari, following in the footsteps of Alfonso de Portago, who raced for the team in 1956 and 1957.

Raikkonen has yet to confirm his plans for 2010.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ferrari je odradio jednu pametnu stvar, a to je potpisivanje ugovora na 3 godine, opekli su se sa Kimijem i sada moraju da mu placaju odstetu, pa su se na ovaj nacin odgradili od moguceg scenarija sa Alonsom

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kimmi vrati se u mercedes da opet razbijamo ostale...to bi bio najbrzi tandem vozača u istoriji F1...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 20:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
contador je napisao:
kimmi vrati se u mercedes da opet razbijamo ostale...to bi bio najbrzi tandem vozača u istoriji F1...

:lol: :lol: :lol:

I dovedose cigana na kraju, vozac kojeg nikako ne podnosim dodje u ekipu za koju navijam, e Boze ;>

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 887 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]