banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 00:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Sep 2009, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... rziji.html

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Da, čuo sam za ovaj slučaj na TV. Ovo je samo početak, a biće ih još.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Joj, ma taj grip je vec izduvana prica.
Ja sam se skoro vratio iz Spanije i pokupio neki kasalj, medjutim ispalo je da je od puno hladnog piva :D

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ma kakav grip ljudi

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
I naravno decurlija koristi situaciju da neide u skolu i napravice se od muhe slon i to je to.
Decko se malo razboleo i to je to. Nerazumem poentu teme,niti je tu iko kriv niti sta! Ja sam bio 2 meseca u Spaniji i vratio sam se zdrav tako da to sto je ovaj uhvatio,mogao se razboliti bilo gde

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Citiraj:
Ministarstvo prosvjete i kulture RS još ranije je preporučilo školama da odustanu od ekskurzija u inostranstvo zbog opasnosti od novog gripa, ali je konačna odluka ostavljena, ipak, školama.

Odluka ostavljena skolama, ma daj. Pare su uplacene, svako je dobio svoj dio (ukljucujuci direktora). Nije postojala ni najmanja sansa da se odustane od ekskurzije. Da crna kuga ponovo hara Evropom ekskurzija ne bi bila otkazana. Pare koje uzimaju od ekskurzija su prevelike da bi se odustalo od njih samo zato sto bi se djeca mogla zaraziti novim virusom. Sve se vrti oko tih para. Ministarstvo se ogradilo, ostavilo odluku skolama. Skole se ogradile, ostavile odluku roditeljima. Roditelji, pod uticajem glupe djece, njihovih suza, histerije i ko zna cega jos, poklekli i pustili djecu. Barem dio roditelja, dovoljno da se ne otkaze ekskurzija, dovoljno da gazda agencije moze da zadrzi pare i kaze da je ispuno svoju stranu ugovora. Niko nije odgovoran, djeca i roditelji su sami odlucili, ljudi koji su pokupili pare mirno spavaju, a virus je sretno stigao u Banja Luku.

I onda umijesto da svu "prehladjenu" djecu testiraju i izoluju par dana, umijesto da sprijece sirenje virusa na ostale. Svi se ponovo ogradjuju, opet ostavljaju odluku djeci i roditeljima. Ko je bolestan neka se testira, ali niko nije bolestan, niko nema gripu, svi su "prehladjeni".
Citiraj:
Imali smo ideju da nakon povratka iz Španije narednih sedam dana ne bude obavljana nastava. Međutim, od te ideje smo odustali. Nemojte me pitati zašto jer ne znam ni sam koliko je to dobro, a koliko loše

Svi se prave glupi, niko nista ne zna, niko nije odgovoran, niko ne poduzima nista. I tako ce ostati dok se jedna od tih "prehlada" ne zakomplikuje i ne prosiri po gradu.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 23:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Presipanje iz supljeg u prazno.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 23:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Mojsije, o kakvom virusu pricas? :)

I dalje mi je fascinatna uspanicenost koju nametnuse svjetski farmaceutski lobiji :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moj drug je skoro prelezao tu gripu i kaze da je cak slabija od "obicne" gripe.
Farmaceuti smislili nacin da se izvuku iz ekonomske krize :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
ajkula je napisao:

I dalje mi je fascinatna uspanicenost koju nametnuse svjetski farmaceutski lobiji :roll:

Pusti virus, pusti farmaceutski lobi. Jasno je meni da je ta prica oko gripe naduvana samo da bi se mogle naduvati cijene vakcina. Sama gripa nije puno opasnija od obicne gripe, koliko sam ja shvatio. Mene nervira nacin na koji se otislo na tu ekskurziju. Sestra mi je maturant i znam kako se odlucivalo i kakav je pritisak vrsen na ucenike da se ode na ekskurziju. Meni je muka od neodgovornog ponasanja ljudi koji bi trebali biti odgovorni za sigurnost te djece. Ako vec postoji opastnost od neke zaraze, nije vazno koje, valjda bi trebalo postupati opreznije. Valjda bi se trebalo zastititi, ako ne sebe onda ljude oko sebe koji nisu spremni riskirati zdravlje zbog odlaska na pijancenje u drugu drzavu.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 03:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
JA kad sam ljetos dolazila u Bl svi me pitaju je l ima ovdje svinjskog gripa... Brate, ovdje niko ni spominje...
Ček, sad ponovo kad budem dolazila, sigurno će reći: "Evo jedna osoba iz Italije došla i donijela grip" Baš ta jedna koja dođe donese virus... Ma baš... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 03:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
_Felix_Moses_ je napisao:
ajkula je napisao:

Pusti virus, pusti farmaceutski lobi. Jasno je meni da je ta prica oko gripe naduvana samo da bi se mogle naduvati cijene vakcina. Sama gripa nije puno opasnija od obicne gripe, koliko sam ja shvatio. Mene nervira nacin na koji se otislo na tu ekskurziju. Sestra mi je maturant i znam kako se odlucivalo i kakav je pritisak vrsen na ucenike da se ode na ekskurziju. Meni je muka od neodgovornog ponasanja ljudi koji bi trebali biti odgovorni za sigurnost te djece. Ako vec postoji opastnost od neke zaraze, nije vazno koje, valjda bi trebalo postupati opreznije. Valjda bi se trebalo zastititi, ako ne sebe onda ljude oko sebe koji nisu spremni riskirati zdravlje zbog odlaska na pijancenje u drugu drzavu.

Kakve zaraze, pa to je obicna gripa, svi maturanti koje znam su vrsili pritisak da se ide na eskurziju.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
http://www.thebestpageintheuniverse.net ... =swine_flu

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
dakle, suplja prica
ta je gripa -dokazano- manje opasna od prosjecne sezonske
simptomi su blazi, smrtnost je manja

mozete mi vjerovati ili ne, mogu samo reci da to znam pouzdano, bila sam vani i to su objavili njihovi mediji, drzavna TV

kad odete vani, mozete primijetiti da to niko ne sljivi ni 5%, niko se s tim ne zamara ni u kom smislu, ljudi idu na posao, u skolu, putuju, ako ih uhvati neka smrkavica, ne idu kod doktora da vide da li je TA gripa, neka druga ili pak prehlada, osim ako nemaju bas visoku temperaturu, sto je veeeeoma rijetko

doduse, naravno da treba izbjegavati kontakte s malim bebama i sl. kao i inace kada smo prehladjeni ili gripamo

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
btw. citava ova paranoja me podsjeca na pomracenje Sunca 1999.
viewtopic.php?p=910209#p910209

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ja ne znam šta je tim ljudima što su toliko zapeli da idu u Španiju kao da se ekskurzija nigdje drugo ne može izvesti.
Mi smo davno odustali od te ideje, sad ćemo vjerovatno praviti neki plan za Budimpeštu.
Jedino mi žao ovih škola što su već ranije uplatili ekskurzije, pa sad ne znaju šta će, niti ići niti ne ići. :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Veoma prosto: zabraniti ekskurzije van RS i Srbije!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 10:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
MonaLisa je napisao:
Ja ne znam šta je tim ljudima što su toliko zapeli da idu u Španiju kao da se ekskurzija nigdje drugo ne može izvesti.
Mi smo davno odustali od te ideje, sad ćemo vjerovatno praviti neki plan za Budimpeštu.
Jedino mi žao ovih škola što su već ranije uplatili ekskurzije, pa sad ne znaju šta će, niti ići niti ne ići. :-?

Sta fali Spaniji
Sinny je napisao:
Veoma prosto: zabraniti ekskurzije van RS i Srbije!

Ma najbolje do Teslica otic i to je to.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 11:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Time trek je napisao:
MonaLisa je napisao:

Sta fali Spaniji

Nisam rekla da joj nešto fali, nego da ne treba rizikovati svinjsku gripu, bolje otići negdje drugo gdje je manji rizik.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MonaLisa je napisao:
Time trek je napisao:
MonaLisa je napisao:

Sta fali Spaniji

Nisam rekla da joj nešto fali, nego da ne treba rizikovati svinjsku gripu, bolje otići negdje drugo gdje je manji rizik.

Džizs Krajst, jesi ti pročitala ovu temu?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]