banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 05:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2009, 11:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
Hristov je napisao:
Pa zasto svodis pricu o Srbima na pricu o radikalima, Obrazu, i 1389? Ima 10 mil. Srba, ne nose valjda svi vojnicke cizme, maskirne hlace, spitfajerice i kosu koja raste u negativu? :D

Izvini ali kad spominjem misljenje Srba ti skrenes pricu na radikale, dzamije, itd... i odes u politiku.

Ne, samo kontriram tvom stavu da je tzv. normalna Srbija za obračun sa gej i lezbo populacijom.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Znaci ako kazem da meni nije isto gledati dvije zene u seksu i dva muskarca u seksu onda sam licemjeran, ako kazem da sam protiv prihvatanja homoseksualizma i svega onog sto se bojim da bi to donijelo, onda sam za "obracun"?
Ja samo ne mogu da prihvatim da mi oni dolaze i poturaju pod nos svoj homoseksualizam jer to smatram neprirodnim a i moj zeludac mi to kaze. Ne zelim da meni i mojoj djeci homoseksualni parovi, i generalno homoseksualizam, postanu svakodnevnica.
A kad bih vidio da dva radikala ili dva popa tuku homofila, odbranio bih ga po cijenu da moram premlatiti svu cetvoricu.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Znaci ako kazem da meni nije isto gledati dvije zene u seksu i dva muskarca u seksu onda sam licemjeran,

Pa kako to nije licemjerstvo? Svoj muški rod štitiš od seksualnog "krivovjerja", a ribe neka se drpaju do mile volje što pred kamerama (najbolji serijal je "Girls Gone Wild"), što uživo, da bi zadovoljile tvoje fantazije? Mislim da se čak ni Amfilohije ne bi složio s tobom.

Hristov je napisao:
ako kazem da sam protiv prihvatanja homoseksualizma i svega onog sto se bojim da bi to donijelo, onda sam za "obracun"?

Homoseksualno opredjeljenje ne smije biti razlog za bilo kakvu vrstu diskriminacije. Homići kao i "straight" ljudovi moraju biti potpuno jednaki pred zakonom, i u očima poslodavca ili slučajnog prolaznika. S tim opredjeljenjem se možeš slagati ili ne, ali ne smiješ nekog kinjiti zbog toga. To je sva suština mojih postova na ovoj temi. Neko voli grah, neko mahune, pa jel' to razlog da se međusobno bijemo?

Hristov je napisao:
a samo ne mogu da prihvatim da mi oni dolaze i poturaju pod nos svoj homoseksualizam jer to smatram neprirodnim a i moj zeludac mi to kaze. Ne zelim da meni i mojoj djeci homoseksualni parovi, i generalno homoseksualizam, postanu svakodnevnica.

Na toj paradi ponosa tebe ne bi niko tjerao na bilo šta, jer pretpostavljam da ni ti ni oni koji razmišljaju poput tebe ne bi ni prisustvovali. A ako je suđeno, ni tvojoj ni bilo čijoj djeci niko ne bi mogao da zabrani da krenu tim putem. Jer, to bi bio njihov izbor.

Hristov je napisao:
A kad bih vidio da dva radikala ili dva popa tuku homofila, odbranio bih ga po cijenu da moram premlatiti svu cetvoricu.

Lijep gest. :)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Niko ne sprijecava homoima da nadju posao i da zive normalno, sa tim ce se svako sloziti. Ali ono sto oni traze je legitimizacija homoseksualizma u svakom mogucem pogledu, izmedju ostalog i vjencavanje i adopcija djece. Ako neko mrzi homofile pa ih diskriminise, onda taj ima licni problem. Ali ljudi odbijaju prihvatanje homoseksualizma kao normalnog i tretiranje takvih parova isto kao i hetero parova. Ja ne mogu da prihvatim vjencavanje homoa ali bih sposobnom homou dao vodecu poziciju u firmi, postoji ogromna razlika. U firmi njegova seksualnost nema veze sa uspjehom firme ali adopcija djece i vjencavanje, kao da se radi o necemu sasvim uobicajenom, to mi je neprihvatljivo.

Ovo u vezi lijepog gesta, sad ce vjerovatno neko reci da sam licemjer zato sto sam agresivan i sto bih tukao popove :lol: :D

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
ali adopcija djece i vjencavanje, kao da se radi o necemu sasvim uobicajenom, to mi je neprihvatljivo.

Kako je krenulo, vrlo brzo ćemo se morati pomiriti s tim.

Hristov je napisao:
Ovo u vezi lijepog gesta, sad ce vjerovatno neko reci da sam licemjer zato sto sam agresivan i sto bih tukao popove :lol: :D

Čuvaj se forumskih pravoslavnih licemjera... ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2009, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aaron je napisao:
Kako je krenulo, vrlo brzo ćemo se morati pomiriti s tim.

E zbog toga ja kazem, neka nama za svaki slucaj naseg SS-a... htjedoh reci, "Bezobraza" :D Salim se.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 07:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Sve ide svojim tokom: čovek i žena su izjednačeni i tako urušena hijerarhija.Kao posledica toga žene su političari,učitelji u crkvama.
Brak kao zajednica poslušnosti i crkva Božija se gasi upravo zbog predhodnog čina i tako stižemo u prepotopno stanje a i pismo nam kaže da će na kraju biti kao u doba Nojevo.

Žene nemaju srama pa se oblače u mušku odeću a reakcija na to je da muškarci gube strah od Boga pa se okreću istom polu jer se bezakonje mora umnožiti po Pismu čega smo svedoci.
Eh, kad bi Muslimani poverovali u Isusa kao svog Mesiju koja bi to misija i milost bila jer po življenju su za primer samo im najvažnije preostaje jer nema drugog imena pod nebom kojim bi se spasili do imena Isusa Otkupitelja.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2009, 12:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Sve ide svojim tokom: čovek i žena su izjednačeni i tako urušena hijerarhija.Kao posledica toga žene su političari,učitelji u crkvama.

Šta, jel im treba zabraniti pristup tim zanimanjima pa da samo sjede u kući, heklaju i rađaju djecu?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 01:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
interesuje me mišljenje ovih što podržavaju pedere i pedersku furku,da mi kažu i naravno argumentuju. Da li u bilo kojoj literaturi koja se bavi anatomijom piše da je svrha analnog otvora da se u njega nabije penis ili je to čin bolesnog uma? Da li bi(hipotetički) da po dolasku kući zateknete svog voljenog sina kako mu ga lola mehengla od pozadi rekli o super to je baš kul?
što se mene tiče riječ je o odvratnim bolesnicima koji imaju bolesnu potrebu, da svoje degenerične ideje javno propagiraju,ne zadovoljavaju se da budu to što jesu samo sebi već žele da to degenerativno ponašnje nametnu kao normalno,čak su i uspjeli u tme pa je sad uobičajen termin spolna orijentacija :lol: :lol: :lol:.Svi vi koji ih kao podržavate,a odgovor na gore post.pitanja je ne ubiti ih ine podržavate već ste podlegli pritisku pederskog lobija.
ako neko misli da je izraz peder uvredljiv neka i to argumentuje.
ps:ponosan sam na beograd i moskvu.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 12:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
interesuje me mišljenje ovih što podržavaju pedere i pedersku furku,da mi kažu i naravno argumentuju. Da li u bilo kojoj literaturi koja se bavi anatomijom piše da je svrha analnog otvora da se u njega nabije penis ili je to čin bolesnog uma? Da li bi(hipotetički) da po dolasku kući zateknete svog voljenog sina kako mu ga lola mehengla od pozadi rekli o super to je baš kul?

U analni otvor možeš nabijati i ako si "strejt". :)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 13:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Aaron je napisao:
kim deal je napisao:

U analni otvor možeš nabijati i ako si "strejt". :)

On ocigledno ne nabija ni u kakve otvore osim ako nije u svrhu razmnozavanja.
Citiraj:
Da li bi(hipotetički) da po dolasku kući zateknete svog voljenog sina kako mu ga lola mehengla od pozadi rekli o super to je baš kul?

Ne bi bio presretan, jer pretpostavljam sa kakvom bi se diskriminacijom morao boriti.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 13:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
lavić je napisao:
Eh, kad bi Muslimani poverovali u Isusa kao svog Mesiju koja bi to misija i milost bila jer po življenju su za primer samo im najvažnije preostaje jer nema drugog imena pod nebom kojim bi se spasili do imena Isusa Otkupitelja.

Zanimljiva konstatacija!
Kako sam te razumio židovi i kršćani se ne pridržavaju božijih uputstava dok su muslimani za primjer po življenju ali eto fali im još to prihvatanje Isusa po kršćanskoj dogmi.?
Muslimani vole više Isusa (ISA a.s.) nego većina kršćana koja ga samo pro forme smatraju božijim sinom dok njegove poruke nimalo ne primjenjuju u životu.
Nikad nećeš čuti muslimana da psuje Isusa dok je to kod nazovi kršćana dio folklora.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 13:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BOSANSKI_NOVI je napisao:
lavić je napisao:

Zanimljiva konstatacija!
Kako sam te razumio židovi i kršćani se ne pridržavaju božijih uputstava dok su muslimani za primjer po življenju ali eto fali im još to prihvatanje Isusa po kršćanskoj dogmi.?
Muslimani vole više Isusa (ISA a.s.) nego većina kršćana koja ga samo pro forme smatraju božijim sinom dok njegove poruke nimalo ne primjenjuju u životu.
Nikad nećeš čuti muslimana da psuje Isusa dok je to kod nazovi kršćana dio folklora.

Da nije ovo malo zalutalo? ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 13:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Nije.Pogledaj od lavic-a post od 04.oktobra 2009-e!
Volio bih njegovo pojašnjenje.Šta je pisac htio kazat? :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Aaron je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:
па онда кажеш да ти није проблем хомосексуализам у смислу биће више Јевреја, а мање ових осталих,

Lažeš kao gojim. Gdje sam to tvrdio?

а онда на крају баладе назовеш примитивним цитат из "Б'решит" (књиге постања) која је једна од светих књига Торе.

Primitivizam je osuđivati druge zbog njihove seksualne orjentacije koja, ma koliko se nekome sviđala ili ne, NIJE bolest i NIJE kažnjiva. U toj hajci se ne biraju sredstva, pa se koriste i svete knjige.

Ако си ти Јевреј, ја сам астронаут,
у преводу још један провокатор.

Mossad nikad ne spava Slika

Kako to onda levitski zakonik kaže da je to veliki grijeh koji se kažnjava smrću. Je li to Jehova nepravedan ?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2009, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Kako to onda levitski zakonik kaže da je to veliki grijeh koji se kažnjava smrću. Je li to Jehova nepravedan ?

Mnogo toga kažu knjige stare starostavne, ali se ti njihovi kodeksi ne mogu primjenjivati u savremenim društvima. Hoćemo onda da uvedemo i kamenovanje za preljubnike, da siječemo ruke lopovima, da odrubljujemo glave apostatima (onima koji napuste islam)?

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2009, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Starozavjetna pravila u to vrijeme, na tom nivou civilizacije kad je drustvo bilo primitivno i sa jos mnogo paganskih obicaja su se mogla primjenjivati i bila su u redu zato sto su svi narodi zivjeli u varvarizmu i bozji narod nebi mogao opstati da nije isto radio. Takodje kultura tog vremena i civilizovanost uma je bila na primitivnom nivou i Bog je dao tad ljudima takve zakone koji su oni mogli svojim primitivnim razmisljanjem "oko za oko zub za zub" mogli razumjeti.
Medjutim, vec u Isusovo vrijeme vidimo da dolazi do mnogih izmjena, a danas kad su se kultura i civilizacija razvili u smislu humanosti Isusova promjena ima jos vise znacaja. Tako da ne mozemo danas primjenjivati starozavjetna pravila jer su ona pisana sasvim za druge okolnosti. Npr. u 2 svjetskom ratu je bilo normalno ubijati jer je bio u pitanju opstanak i takve su okolnosti i nivo civilizacijske kulture tad vladali i to je bilo u redu, dok danas nije u redu. Slicno je i sa primjenom starog zavjeta, kurana i drugih primjera. Znaci, ne da te knjige nisu mozda istinite, nego su pisane za odredjenu kulturu, odredjene okolnosti i ne mozemo bukvalno sve iz njih primjenjivati danas sto su mogli oni ljudi u proslosti za koje je to pisano.
Mislim da mi iz svetih knjiga trebamo izvuci osnovne pouke o zivotu i Bogu, a ne tumaciti neke sitnice koje su u danasnjem drustvu nebitne za sustinu stvari, dok istovremeno zanemarujemo dobro koje mozemo nauciti iz proslosti i tih knjiga.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 00:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
jellyfish je napisao:
Starozavjetna pravila u to vrijeme, na tom nivou civilizacije kad je drustvo bilo primitivno i sa jos mnogo paganskih obicaja su se mogla primjenjivati i bila su u redu zato sto su svi narodi zivjeli u varvarizmu i bozji narod nebi mogao opstati da nije isto radio. Takodje kultura tog vremena i civilizovanost uma je bila na primitivnom nivou i Bog je dao tad ljudima takve zakone koji su oni mogli svojim primitivnim razmisljanjem "oko za oko zub za zub" mogli razumjeti.
Medjutim, vec u Isusovo vrijeme vidimo da dolazi do mnogih izmjena, a danas kad su se kultura i civilizacija razvili u smislu humanosti Isusova promjena ima jos vise znacaja. Tako da ne mozemo danas primjenjivati starozavjetna pravila jer su ona pisana sasvim za druge okolnosti. Npr. u 2 svjetskom ratu je bilo normalno ubijati jer je bio u pitanju opstanak i takve su okolnosti i nivo civilizacijske kulture tad vladali i to je bilo u redu, dok danas nije u redu. Slicno je i sa primjenom starog zavjeta, kurana i drugih primjera. Znaci, ne da te knjige nisu mozda istinite, nego su pisane za odredjenu kulturu, odredjene okolnosti i ne mozemo bukvalno sve iz njih primjenjivati danas sto su mogli oni ljudi u proslosti za koje je to pisano.
Mislim da mi iz svetih knjiga trebamo izvuci osnovne pouke o zivotu i Bogu, a ne tumaciti neke sitnice koje su u danasnjem drustvu nebitne za sustinu stvari, dok istovremeno zanemarujemo dobro koje mozemo nauciti iz proslosti i tih knjiga.

Odlican post jellyfish samo se sa tvojim tumacenjem 'primitivizma' ne bi slozio. Primitivizam je jako subjektivna stvar, gledamo na dogadjaje koji su se desili prije 4000 godina i vrednujemo ih danasnjim, evropskim, naucno inspirisanim i post-modernim mjerilima, sto ne samo da nije fer nego je cak i nemoguce. Nacin na koji su se izrazavali drevni semitski narodi, njihov jezik i kultura, njihovo shvatanje svijeta, ja pokusavam da shvatim iz jednog neutralnog ugla. Nisu oni onda mogli anticipirati u kojem ce se pravcu i do kojeg intelektualnog nivoa razviti covjecanstvo i na osnovu te futuristicke vizije kreirati moralne i eticke principe. Ne znam sta podrazumijevas pod izjavom da im je "civilizovanost uma bila na primitivnom nivou" jer ja slican zakljucak donosim i dan danas kada procitam novine ili pogledam vijesti. Naravno, nije postojala nauka i tehnologija na koju moderni covjek moze biti ponosan samo pitanje je da li je i taj fenomen stvarno mjerilo 'primitivizma vs. razvijenosti uma'.

Pozdrav

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Pod primitivizmom ovdje podrazumijevam razmisljanje na nacin osvete i kazne.
Konkretno, u ranijim drustvima je smrtna kazna bila normalna za manje prestupe. Na primjer, prije nekoliko vijekova se u Francuskoj islo na giljotinu ako covjek ukrade hljeb jer nije imao sta jesti. Ili recimo javni linc vjestica u srednjovjekovnoj Evropi.
Dok u danasnjoj Francuskoj ili Evropi imamo sasvim druge norme. Cak i za mnogo vece prestupe od kradje hljeba se ne izvrsava smrtna kazna. I vecina javnosti na smrtnu kaznu ili linc gleda sa zgrazanjem, dok u to vrijeme to je bila normalna pojava i zbog toga takvo razmisljanje nazivam "primitivnim". Naravno, imamo i danas primitivnih pojedinaca koji tako razmisljaju, ili cak neke islamske zemlje djelimicno su takve. Zato nije dobro osudjivari islam kao religiju jer je on star oko 15 vijekova. Kad je hriscanstvo bilo staro 15 vijekova gorjele su lomace po Evropi. Tako da vjerujem da ce i u islamu doci do te promjene dok se religija malo jos "modernizuje" za nekoliko vjekova kao i u hriscanstvu ali ne mora znaciti moguce je da ostane isto ili cak i veci dio hriscanstva da se vrati nazad.
Dakle u vezi "primitivizma" sam mislio na varvarske obicaje nezavisno od religije koji su u starom zavjetu bili normalni jer je tad ubijanje na svakom koraku bez vece drustvene osude bila normalna stvar, dok danas ne mozemo reci da je tako.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Nov 2009, 20:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
:confused4: a brate ovakav of topic nisam u životu vidio, rade li ovi moderatori išta?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]