banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 11:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Islam i zapad
PostPoslato: 15 Sep 2009, 21:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Gledao sam neki film u kojem se govori da od kad su sruseni svjetski trgovacki centri drasticno se povecao broj zapadnjaka obracenika u islam od 3 do 6 puta, odnosno od 300 do 600%. To je strasno nelogicno!
Jos nelogicnije je da su 3/4 obracenika zene, a znamo kakav je islam prema zenama i zenskim pravima.
Tako da mi nisu jasne ove nelogicnosti?

Filozofija...

Vrh

Tema posta: Re: Islam i zapad
PostPoslato: 15 Sep 2009, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Bog sebi privlaci koga hoce, a koga nece odbija ga od Sebe.

Tu ljudska logika i sve ostalo sto nose ljudske duse - pada
.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
jellyfish je napisao:
Gledao sam neki film u kojem se govori da od kad su sruseni svjetski trgovacki centri drasticno se povecao broj zapadnjaka obracenika u islam od 3 do 6 puta, odnosno od 300 do 600%. To je strasno nelogicno!
Jos nelogicnije je da su 3/4 obracenika zene, a znamo kakav je islam prema zenama i zenskim pravima.
Tako da mi nisu jasne ove nelogicnosti?

pa da je Islam onakav kakvim ga tebi predstavljaju ne bi zene nasle smiraj u njemu. Razmisli .. :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 07:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Sada bih odgovorila, ali ne smijem reci ce Ahmed da sam se nakacila na njega.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 18:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aurrora je napisao:
Sada bih odgovorila, ali ne smijem reci ce Ahmed da sam se nakacila na njega.

a mogla si, pa da neki vide kako ja nisam sam "trkac okolo"...

NE znam ko je otvorio ove silne teme Muhammed il Isus, koja islamska zemlja,, Kur'an i rat..... :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Da i ja sam cuo da je islam najbrze rastuca religija u SAD-u. Cudni su Ameri narod. Toliko religija, toliko sekti (iako je razlika medju njima jedino po broju vjernika po meni, uz izuzetak onih ultra ludaka). Prvo sto mi padne na pamet je povodljivost. Trend koji je zapoceo Ali, pa Tajson, na kraju i Majkl Dzekson. Imam osjecaj da mnogi ljudi, nakon nekih licnih problema u zivotu trazeci neki izlaz, onda ugledajuci se na ove ljude koji su odusevljeni islamom prelaze u isti. Ne shvatajuci da najvise mogu pomoci sami sebi, ziveci moralno sa pozitivnim stavom prema zivotu.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Zar Michael Jackson nije pripadao Jehovinim Svjedocima?

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2009, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Sada me ova tema podsjetila na jedan citat Artura Klarka koji je dao u jednom intervjuu. Inace, covjek je kao sto znate bio prakticki najpoznatiji ateista na svijetu i ovo su neka njegova razmisljanja o islamu.

FI: Do you see any value at all in the various religions?

Clarke: Though I sometimes call myself a crypto-Buddhist, Buddhism is not a religion. Of those around at the moment, Islam is the only one that has any appeal to me. But, of course, Islam has been tainted by other influences. The Muslims are behaving like Christians, I'm afraid.

FI: What appeals to you in Islam?

Clarke: Historically, Islam had a great deal of tolerance for other views and offered the world its priceless wisdom in the form of astronomy and algebra. And, as you know, Islam helped rescue Western civilization from the Dark Ages by preserving classical texts and transmitting them to the West. We, on the other hand, burned the library at Alexandria. If Islam hadn't fallen into internecine warfare and had gone on to conquer the rest of Europe, we'd have avoided a thousand years of Christian barbarism.

Znaci, da islam nije upao u krvavi unutrasnji sukob, i da je nastavio sa pokoravanjem ostatka Evrope, izbjegli bismo 1000 godina hriscanskog barbarizma. :D Ima li iko dovoljno m..a da kaze ovako nesto?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 05:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
goci master je napisao:
Da i ja sam cuo da je islam najbrze rastuca religija u SAD-u. Cudni su Ameri narod. Toliko religija, toliko sekti (iako je razlika medju njima jedino po broju vjernika po meni, uz izuzetak onih ultra ludaka). Prvo sto mi padne na pamet je povodljivost. Trend koji je zapoceo Ali, pa Tajson, na kraju i Majkl Dzekson. Imam osjecaj da mnogi ljudi, nakon nekih licnih problema u zivotu trazeci neki izlaz, onda ugledajuci se na ove ljude koji su odusevljeni islamom prelaze u isti. Ne shvatajuci da najvise mogu pomoci sami sebi, ziveci moralno sa pozitivnim stavom prema zivotu.

Mohamed Ali i njegova porodica su bili prvrženi Islamu sve dok Muhamed nije upoznao zgodnu, ekstra dotjeranu i lijepu djevojku. Ona je zarad ljubavi pro forme prihvatila islam, a on je zarad ljubavi prema njoj, dozvolio da ona i dalje bude ono što je i bila, dotjerana, slobodna u kratkim suknjama i da se ničega ne pridržava što islam nalaže, jer ju je to gušilo. Imali su uspješan brak, a njegova porodica je to stojički podnijela.
Tajson je divan tip, koji prebija žene. A za Majkl Džekson-a mi nisu poznata vjerska ubjeđenja.
Sležem se za zaključkom.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aurrora je napisao:
goci master je napisao:

Mohamed Ali i njegova porodica su bili prvrženi Islamu sve dok Muhamed nije upoznao zgodnu, ekstra dotjeranu i lijepu djevojku. Ona je zarad ljubavi pro forme prihvatila islam, a on je zarad ljubavi prema njoj, dozvolio da ona i dalje bude ono što je i bila, dotjerana, slobodna u kratkim suknjama i da se ničega ne pridržava što islam nalaže, jer ju je to gušilo. Imali su uspješan brak, a njegova porodica je to stojički podnijela.
Tajson je divan tip, koji prebija žene. A za Majkl Džekson-a mi nisu poznata vjerska ubjeđenja.
Sležem se za zaključkom.

ok sve, ali ne diraj mi Majka. On tuče žene ? Svako pametan zna kad bi je jednom udario da bi je prepolio...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2009, 19:34 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Aurrora je napisao:

A ovo sam sve sama svojim ocima vidjela.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]