banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 06:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Revolucija
PostPoslato: 10 Sep 2009, 22:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
Gotovo je pa sigurno,sobzirom na situaciju u kakvoj se narod nalazi da se nesto mora promjenit mislim da ce ovi nacionalisti sami sebe sredit ako vec i nisu vecim djelom.
Samo treba vremena da se zgade nad sobom samima,treba im malo vremena sobzirom da im je pamet vec gdje jest pa dok to dodje do glave

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 08:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ilche je napisao:
Gotovo je pa sigurno,sobzirom na situaciju u kakvoj se narod nalazi da se nesto mora promjenit mislim da ce ovi nacionalisti sami sebe sredit ako vec i nisu vecim djelom.
Samo treba vremena da se zgade nad sobom samima,treba im malo vremena sobzirom da im je pamet vec gdje jest pa dok to dodje do glave

koja vajda? samo ce prominiti dresove kako su i naucili i nastaviti sa daljnjim radom.
za ravoluciju treba imati jasno odredjen cilj (Mosa Pijade je u zatvoru proveo 22 godine kao komunista, mislim da to dovoljno govori da je ciko imao svoje ideale i da se borio za njih i koliko ej bio siguran u ispravnost onoga sto radi i u sta vjeruje. Tito 5 godina), ljudi su imali i znanje i cilj i muda.
haj mi danas nadji samo jednog koji je spreman zrtvovati bilo slobodu, bilo samo jedan segment svog zivota poradi svojih ideala ili svojih ubjedjenja!
ma dajte, molim vas!

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 08:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
Cicak u pravu si! Ljudi sto si ti naveo u svom postu kao i mnogi drugi su bili spremni sve zrtvovati za ideale koje su imali jer su znali da je to pravedno a danas bi opet svi bili komunisti,socijalisti ili sta vec samo da im to donese nekakvu korist...svi se okrecu kako vjetar duva. Sa takvim ljudima nema nista od revolucije

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KrkwgTBrW78[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2009, 11:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ako Che cekas da nasem narodu dodje iz guzice u glavu mogu ti samo reci da ces se nacekati...tj. i ja i ti cemo se nacekati,nasa djeca,njihova i ko zna ko jos!! Mislim sve se to zatrovalo, mrznjom jednim prema drugima (sto je i shvatljivo posle rata) ali mora se nesto preduzeti po tom pitanju...jbg-a ljudi u pitanju je bolje sutra za citav narod a ne samo za onih 5-10% populacije!

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2009, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

crni_bl je napisao:
Ako Che cekas da nasem narodu dodje iz guzice u glavu mogu ti samo reci da ces se nacekati...tj. i ja i ti cemo se nacekati,nasa djeca,njihova i ko zna ko jos!! Mislim sve se to zatrovalo, mrznjom jednim prema drugima (sto je i shvatljivo posle rata) ali mora se nesto preduzeti po tom pitanju...jbg-a ljudi u pitanju je bolje sutra za citav narod a ne samo za onih 5-10% populacije!

dzaba, dzaba...

"Sine, upamti dobro ono što ću ti reći. Ova tema je tabu. Tako nešto kao Jevrejin ne postoji. Postoji samo čovek. Jasno? Postoji govno od čoveka i dobar čovek i osrednji čovek. Ne postoje ni Jevreji, ni Cigani ni ništa. Razumeš li me, sine?" - Mikloš Vamoš - "Knjiga očeva"

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 10:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
crni_bl je napisao:

dzaba, dzaba...

"Sine, upamti dobro ono što ću ti reći. Ova tema je tabu. Tako nešto kao Jevrejin ne postoji. Postoji samo čovek. Jasno? Postoji govno od čoveka i dobar čovek i osrednji čovek. Ne postoje ni Jevreji, ni Cigani ni ništa. Razumeš li me, sine?" - Mikloš Vamoš - "Knjiga očeva"

:thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright:
Jeste postoji samo dobar covjek i govno od covjeka i nista vise...a jesmo mi ljudi glupi u pm....

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 15:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
crni_bl je napisao:
Potrebna je!
Da ljudi mogu normalno da zive!

A normalno će živjeti ako se izvede revolucija ? :) Apsurd.
Evo ti primjer Kube. Kada je izvršena poznata "Kubanska revolucija" na čelu sa Fidelom Kastrom i Če Gevarom na početku se imalo koristi od toga jer je pomoć pružala najveća tadašnja komunistička država - Sovjetski savez (SSSR) na čelu sa Hruščovom Nikitom. Saradnja se odvijala kroz ekonomsku, socijalnu, zdravstvenu pomoć.. ali to je sve zbog interesa SSSR na tom područje jer je to vrijeme hladnog rata između SAD i SSSR, a Kuba je bila jedina komunistička država u to vrijeme na Američkom tlu. Dakle, stvar je jasna, interes je preovladao. Ali poslije hladnog rata i sama Kuba posredstvom Če Gevare "koji je optužio SSSR da je imperijalni agresor" je prestala da pomoć i tada je Kuba ostala izolovana. Još plus što joj je i SAD zaveo "trgovinski embargo" koji je i danas na snazi.

Nijedna revolucija nikome nije ništa dobro donijela. Pa ni 5. oktobar 2000 godine kada se kod nas trebao zbaciti Slobodan Milošević, pa smo dobili epilog paljenja skupštine i Beograda. Dobili smo demokratsku vlast koja je trebala da zaživi u pravom smislu značenja, a dobili smo prostu vlast koja ne ispunjava svoja predizborna obećanja. Samo je jedan čovjek mogao da reformiše naše društvo, a to je dr. Zoran Đinđić ali nije uspio, nažalost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]