Hristov je napisao:
Da vidimo sta ce na sve to reci EU, hocemo li uklanjati vjerske simbole (crkve, dzamije, ezane, ...) jer smrtno vredja tudja osjecanja. Je li neko spomenuo toleranciju? Sta je to? Ah da, to je kad uklonis sve ono sto drugome smeta.
ne, vi to svi pogresno tumacite.
treba ukloniti vjerske simbole iz JAVNIH institucija.
ne treba biti kriz u prostoriji gdje se izdaju vozacke dozvole.
ne treba biti slika meke i medine gdje ja ovjeravam knjizicu za zdravstveno osiguranje.
ne treba papina slika na ulasku na fakultet.
ne treba nazivati selam kad ulazis profesoru na ispit.
ne treba ne znam slika svetog save u birou za zaposljavanje.
dakle, javne institucije, gdje sve tri nacije imaju ravnopravan pristup. i gdje svi trebaju podjednako da ostvaruju svoja prava. mislim, registracija vozila, to imaju sve tri nacije, je li tako? e boli me briga sto je neki tetak zaposlio tamo svoju necaku koja je katolkinja, neka je, neka ne izlazi iz crkve ali poslije radnog vremena, na poslu mora da se ponasa primjereno. i bez svojih oznaka. neka nosi lancic oko vrata, neka istetovira crkvu svetog petra preko citavih ledja, ali u prostoriji u kojoj radi NE smije poradi drugih nacija isticati nista svoje. njena vjera je njena individualna stvar, mene to ne zanima. elem je dobila posao zbog te linije, elem drugim nacijama jos nabija rogove radi toga.
eto uzeo sam primjer iz svoje sredine, da mi se ne bi okacilo da provociram i podvlacijem nesto sa strane!