banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Sep 2009, 12:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2009, 17:44
Lokacija: Banja Luka - Jerusalem - pa opet Banja Luka i tako u krug...
XentoniX je napisao:
ако хоћете да уништите Јевреје

Samo jedan mali podsjetnik:

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Bas lijep primjer jeftine propagande.

Izvucicu samo jedan detalj. Njemacka. Apsolutno bez Jevreja, odnosno ako ih ima sasvim sigurno to ne pokazuju slobodno kao u npr. Srbiji ili Francuskoj.

Srecom Hitler nije uspio u svom naumu, ali zato su to preuzeli Amerikanci (prijatelji?) i skoro sve 'njemacke' Jevreje poslali na Bliski Istok.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 13:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Srecom Hitler nije uspio u svom naumu, ali zato su to preuzeli Amerikanci (prijatelji?) i skoro sve 'njemacke' Jevreje poslali na Bliski Istok.

Sada je tim Jevrejima na Bliskom Istoku, u njihovoj državi, bolje nego što im je u Njemačkoj bilo od pamtivijeka. I ne bih se baš složio da nemaju prijatelje na Zapadu. Sjećaš se onih Ahmadinedžadovih bulažnjenja o tome da holokausta nije bilo i organizovanja one sramne konferencije o tome? EU i SAD su to više nego oštro osudile. A da ne govorim o tome na čijoj bi strani zapadne zemlje bile u slučaju eventualnog iranskog raketnog ili nuklearnog napada na Izrael.

Pa nedavna briljantna pobjeda IDF-a nad Hamasom... Niko se zbog tih terorista nije ni počešao.

A što se tiče pozitivnog ili negativnog mišljenja o Jevrejima ili Izraelu u javnosti... Ima jedna švedska poslovica koja kaže: "Mišljenja su kao guzica - podijeljena".

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 13:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Slika

Ove majice su promovisane u Izraelu i doslovni prijevod bi bio: Jedan metak dvoje mrtvih (trudnica i beba u utrobi). Njima je to smijesno. Gamad.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Ove majice su promovisane u Izraelu i doslovni prijevod bi bio: Jedan metak dvoje mrtvih (trudnica i beba u utrobi). Njima je to smijesno. Gamad.

Daste Daste, u svakom žitu ima kukolja, valjda bi ti to trebalo biti do sada jasno...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Ја мислим јевреј да тебе истина боли.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:

Ma boli mene spolovilo (hebr. zayin) šta ti misliš.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Aaron je napisao:
Uostalom, čik da neko pokuša da ospori strahote Jasenovca...?

Koliko se sjecam Jasenovac je logor u kom je stradalo neuporedivo najvise Srba?

Dust je napisao:

Trudnica na toj slici nosi pusku.

I sta je ovo, sve neki zabrinuti za zivote jadnih "Palestinaca", zabrinutiji od njih samih? :)

Nema nista tako strasno u tom sukobu...zapravo se oko sustine slazu. Muslimanima je cilj da umru na Allahovom putu. Jevrejima je takodje cilj da sto vise muslimana umre na Allahovom putu. Radi se na tome...

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Daj Timotic poštedi nas svog morbidnog sarkazma.

Ovo s majicama je čisti fašizam.Želi se reći kako su i deca i trudne žene teroristi te da prilikom pucanja ne treba birati.Čisti fašizam!

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 22:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ovo za trudnicu je fuj ali koliko žena su bile bombaši samoubojice.........Bilo ih je i u Beslanu.....Vjerovatno vam je bilo cool kada su ih Ruje pobile.......Dvostruki aršini,a?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Aaron je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:

Ma boli mene spolovilo (hebr. zayin) šta ti misliš.

Одлично. Онда сад знаш шта ми мислимо о твојим постовима овде.

Citiraj:
Ovo za trudnicu je fuj ali koliko žena su bile bombaši samoubojice.........Bilo ih je i u Beslanu.....Vjerovatno vam je bilo cool kada su ih Ruje pobile.......Dvostruki aršini,a?

И то како. Гамад.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 00:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
U nazivu teme se postavlja pitanje da li je Poljska kriva za WWII, a ne da li se Hitler zajebao kada nije zavrsio posao sa židovima.
Sto se mene tice, a i sto se istorije tice, samo budala moze tvrditi da je Poljska kriva za WWII. O tome nema rasprave. Da li je mogao biti sprijecen, mozda, ali to je previse komplikovana rasprava za forum. To je malo jaca doktorska disertacija.

Sto se Hitlera tice. On se zaletio, zapoceo posao, jbg bio covjek idealista, a nije razmislio kakvo zlo cini. Nije uzeo u obzir sta ce se desiti nakon njega. Imao je plan, koliko god bolestan bio, rijesiti se židova. Jbg, imao kompleks, smetali mu židovi, bio bolesnik. Sta ces, jebali ga oni sto su ga pustili da dodje na vlast. Kad je dosao na vlast, pokusao da provede plan. Nije uspio, samo je dao opravdanje židovima za buduce poduhvate. Sta god su uradili poslije WWII, sta god su postigli, postigli su zahvaljujuci osjecaju krivice koji namecu zapadu svaki put kad pomenu Hitlera (nisam zaboravio ni židovski lobi u Americi, patriote, svaka im cast). Dobili drzavu, sad je kao brane od zlih Palestinaca. Jesu banda taj Fatah i Hamas, teroristi svi do jednog. Zamisli hoce drzavu, pa se raznose. Umjesto da postupe miroljubivo i demokratski ko židovi. Židovi nikada nisu postavljali bombe u hotele, nikada nisu unistavali pruge. Irgun nije bila teroristicka organizacija, Haganah nije sabotirala Britance. Obe organizacije su bile legalne i miroljubive. Izrael je nastao na silu i pokusava da se odrzi na silu. Dalje necu da govorim posto sam samo povrsno upoznat sa situacijom.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_urbani, potpuno je nebitno za diskusiju da li je neko Jevrej ili ne... Iskreno, da je i Marsovac u pitanju, bas me briga.

_Felix, malo si nejasan. Ovo se moze shvatiti kao da ne odobravas to sto je Hitler radio samo zato sto su se Jevreji kasnije popeli na kicmu Zapadu.

Btw. Cini mi se da Jevreji u Americi u vrijeme II svijetskog rata nisu bili bas od nekog uticaja.

I da, mislim da Poljska uopste nije bila kljucna za rat.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Ne mogu ni opisati koliko mi smetaju stvari koje je Hitler radio. Mozda zato moj prosli post izgleda malo nejasno. Ali posto mi niko nije ispirao mozak holokaustom, mogu da se distanciram i posmatram ga objektivno. Mogu da posmatram i uzroke i posljedice sa istorijske tacke gledista (koliko god zla bilo u tome, istorija se ne bavi osjecajima nego cinjenicama). Istorija bi trebala biti objektivna, na zalost nije. Da bi dosli do priblizne istine treba procitati sve verzije istorije, izvaditi propagandu i subjektivno. Tek onda pocinje da se nazire sta se stvarno dogodilo.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 12:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

OK onda.

Aaron je spomenuo Jasenovac. Kad vec pricamo o II svjetskom ratu, da vidimo sta je tu istina, a sta propaganda koja prlja istinu.

Srpski izvori barataju sa cifrom od 700.000 pobijenih Srba. Da me niko pogresno ne shvati, na koji nacin se doslo do tog broja jer bi to znacilo potpuno etnicko ciscenje citavog gravitirajuceg regiona, racunajuci i Banja Luku? Daleko od toga da ustase nisu imale volje za tim...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 13:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Srpski izvori barataju sa cifrom od 700.000 pobijenih Srba. Da me niko pogresno ne shvati, na koji nacin se doslo do tog broja jer bi to znacilo potpuno etnicko ciscenje citavog gravitirajuceg regiona, racunajuci i Banja Luku? Daleko od toga da ustase nisu imale volje za tim...

O broju žrtava sabirnog logora Jasenovac, njihovoj vjerskoj i nacionalnoj strukturi, postoje različite procjene i pretpostavke:

* 50.002 žrtava po poimeničnom nepotpunom popisu žrtava
* 60.000 do 70.000 žrtava prema procjeni Franje Tuđmana objavljenoj u knjizi "Bespuća povijesne zbiljnosti"
* 60.000 do 90.000 žrtava prema procjeni Slavka Goldsteina
* 70.000 žrtava prema istraživanjima dr. Bogoljuba Kočovića,
* 83.000 žrtava prema istraživanjima Vladimira Žerjavića
* 100.000 žrtava, brojka koja se navodi u United States Holocaust Memorial Museum u Washingtonu
* 500.000 - 600.000 žrtava prema službenoj izjavi Zemaljske komisije Hrvatske za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača 1945.
* 600.000 žrtava, brojka koju navodi Centar Simon Wiesenthal
* 700.000-1.2 miliona žrtava, brojka koju je istoričar Vladimir Dedijer iznio u knjizi "Novi prilozi"

Koja je cifra tačna, vjerovatno se nikad neće potpuno sa sigurnošću utvrditi, ali se oko tog pitanja već decenijama plete mreža politizacije...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 16:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni ta brojka od 1000.000 djeluje fizciki neostvariva jer bi zahtijvala ogromnu logistcku organizaciju, cak i ako bi bilo dovoljno Srba i ostalih. Ali onda bi se postavilo jednostavno pitanje koje glasi: Zar nije lakse nekog ubiti odmah na licu mjesta, umjesto ga transportovati dan, dva do Jasenovca da ga tamo ubijes? Ovde se radi o stotinama ljudi dnevno, znaci citavim selima...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 05:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Poljska jeste kroz istoriju bila dio razlicitih dilova, ali definitivno nije kriva za rat, i Rusi malo kenjaju kako bi sebe opravdali.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 08:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
LemiGO,

Bez za_ebancije na račun Rusa!

http://www.myhumors99.com/2009/09/these ... sians.html

:)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 09:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Hej chova da se razumijemo, nemam ja nista protiv nase brace Rusa. Totalno ih gotivim, da ih nije bilo, ko zna sta bi se desilo sa Srbima. A te fotke su zanimljive, a evo pogledaj malo sta braca Rusi naprave kad popiju malo votke.
http://www.youtube.com/watch?v=zby4hjsn ... =quicklist

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]