banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 14:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 13:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Apr 2003, 12:47
sve sto znam je to da je bilo rijeci o tome da se otvori negde oko kastela ali o tome se vise nista ne govori niti se zna

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2003, 18:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Sep 2001, 01:00
svakodnevno u gradu mozes vidjeti velik broj svakovrsnih domacih zivotinja kao i egzoticne vrste zvjeri...zoo bi bio sigurno promasena i nepotrebna investicija.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2003, 00:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Skupstinu ogradimo resetkama i imacemo Zoo vrt.
Posljednje sto sam cuo je bila prica o lokaciji u Trapistima.
Znam da su dugo pricali o onim "donatorskim ulznicama"? Vrtila se reklama na svakom kanalu, odjednom ... muk.
Ako pokretac projekta nema love da izgradi Zoo vrt i nabavi zivotinje, zanima me kako je kontao da ih hrani i odrzava. Jadne zivuljke...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2003, 08:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Zoo Vrt u BL???
nesto smjesnije jos nisam cuo al mi je zao :oops: onih ^donatora^ sto su uzimali ko dozivotne ulaznice,godisnje,polugodisnje za 50 km,20 km itd...............
jedna od vecih prevara u gradu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2003, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Pravi se u Trapistima kod pivare. Neki dijelovi (valjda bazeni) su već napravljeni ali u zadnje vrijeme se stalo sa izgradnjom, ne znam zašto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2003, 15:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Avg 2002, 14:41
E dragi moji od zoo vrta nece biti nista.Ja sam radila revije koje su bile u sklopu donacije za zoo vrt.Odjednom se sve raspalo.Malo je smijesno da u ovakvim uslovima nas grad ima zoo vrt.Ljudi nemaju za osnovne stvari u zivotu ,a koliko samo kosta odrzavanje zoo vrta.Ko ce to da placa?Niko drugi nego gradjani ovog grada.To bi bilo jako lijepo da ovaj grad to ima ali okolnosti su drugacije.Mislim o nekim stvarima je bolje ne pricati na ovim forumima a pogotovo vezano za ovaj zoo vrt.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2003, 11:27 
Ma imate na ulicama banjaluke razno-raznih zivotinja (ljudskih naravno)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2003, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2002, 20:30
Pa ljudi....Svi smo mi zivotinje.Neko manja,neko veca.sta ce nam zooloski vrt pored nas samih?samo izadjite u grad navece i vidjecete......Krenete od onih baja sa Manjace do "urbanih seljaka" kako ja to volim a nazovem.I ovako nam grad smrdi a jos kako bo onda smrdio..... :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2003, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
ja mislim da nema vece stoke u citavom svijetu od nas ovde na ovom smetljistu zvanom Balkan. al dobro sad, pricacu o plemenitim zivotinjama, a nas cu ostaviti za neku drugu temu.
kakav zooloski vrt, gdje ces zivotinju strpati u kavez? meni suze poteknu kad vidim takvo nesto, te zivotinje to ne zasluzuju! i oni su bica, i oni zasluzuju da zive slobodno! ode odma osnovati pokret protiv svih surovih ljudi koji tretiraju zivotinje kao zivotinje! :) nas treba zamjeniti zivotinjama! zivotinje bi bolje vodile drzavu od ovih magaraca na vlasti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2003, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Eeee,da.Umalo da zaboravim.Dodjite u "Lavove" u novu varos da vidite sta je zooloski vrt.Ne treba nam jos jedan. :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 11:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
ma kakav zoo vrt?! shta ce nam?
sloboda za zivotinje!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2003, 19:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
taj zoloski vrt je jedna od najglupljih ideja koje sam skoro cula.dobro je neko rekao nemaju para za gradnju,a cime ce onda hraniti zivotinje. ma daj od pocetka je bilo ocigledno da je u pitanju prevara,samo ne znam ko je mogao nasjesti na takvu glupost.i zamislite samo neke egzoticne zivotinje u trapistima?! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Maj 2003, 21:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Feb 2003, 12:57
najgluplja ideja,zashto,ima para samo ljacise neznaju u nishta drugo da uloze nego samo u kafanu,butik majmuni niko nije izmislio neku opasnu kombinaciju nego samo gledaju shta ima komshija pa on duplo,zoovrtovi su i edukativnog karaktera,a ne samo zabavnog,shta ce Beogradu zoo kada je to po tebi jedna od najglupljih ideja,nego ti sada napishi pismo Vuku Bojovicu pa mu objasni da se lik nezajebava tolike godine sa zivotinjama,shta hvali Trapistima,za tvoju info Trapisti su izabrani zbog blizine Vrbasa jer voda je vaznija chak i od hrane,a bilo je i kombinacija da bude i na Kastelu ali su odustali,nac.spomenik itd.po chemu prevara,dali je prevara zaposliti ljude u tom zoo,ili posjete tj.djechiji izleti koji su nekada ishli u Bg i Zg da vide zoo,a ulaz se normalno naplacivao shto bi ovdje bio sluchaj,ajd samo zamisli svaki vikend recimo po 7 buseva klinaca iz chitave bih,a mozda i CG

ps.gledaj malo shire i mojne se ljutiti ovo je dobronamjerna kritika :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2003, 19:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

prvo , da li ti mislis da je kavez priorodno okruzenje za zivotinje uopste ? mislim da nema nista surovije od toga.ljudi dodju zadrze se oko svakog kaveza 1 minut u prosjeku i odu ,a zivotinje ostaju tu citav zivot. drugo, zar ne mislis da ima vecih prioriteta u drzavi i drustvu?da je taj novac prikupljen za zoo vrt dat u neke druge svrhe-npr.za akciju pobijedimo tisinu,jedno dijete bi moglo cuti, a mislim da je to neprocjenjivo. kazes da je zoo vrt edukativan-prvo kako mozes znati ista o zivotu zivotinja kad su u kavezu,a ne u prirodnom okruzenju,a drugo postoji "opstanak " i druge emisije slicnog karaktera,koje su daleko poucnije od odlaska u zoloski vrt.
od mene za sada toliko :D nema ljutis :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2003, 00:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

CHLAN je napisao:
shta hvali Trapistima,za tvoju info Trapisti su izabrani zbog blizine Vrbasa jer voda je vaznija chak i od hrane

Trapisti su OK i bolje je da je udaljen od "jezgre" grada.

CHLAN je napisao:
ajd samo zamisli svaki vikend recimo po 7 buseva klinaca iz chitave bih,a mozda i CG

Ne mogu to da zamislim. Mozda BIH i nekako, ali CG?!? Mislim da im je lakse otici do BGa, plus veci ZOO.

Prvo, cuo sam da taj ZOO vrt gradi neki privatnik. Zvuci mi malo cudno, ali tako kazu.
ina je napisao:
zar ne mislis da ima vecih prioriteta u drzavi i drustvu?

Ima i uvijek ce ih biti. Po tom principu ne bismo nista drugo radili dok se ne rjese tzv. i cesto spominjana najvaznija pitanja.

ina je napisao:
za akciju pobijedimo tisinu,jedno dijete bi moglo cuti, a mislim da je to neprocjenjivo.

Slazem se, ali:
1) ako je drzavni ZOO: mislim da su pomogli tu akciju
2) ako je privatni ZOO: on je investitor, ocekuje povratak ulozenog novca, nije dobrotvor u tom slucaju.
Necu da skrecem s teme, ali kako je prosla ta akcija?

CHLAN - hvali >> fali
ina - zoloski >> zooloski

dobronamjerna kritika i nema ljutis :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2003, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ina je napisao:
taj zoloski vrt je jedna od najglupljih ideja koje sam skoro cula.dobro je neko rekao nemaju para za gradnju,a cime ce onda hraniti zivotinje. ma daj od pocetka je bilo ocigledno da je u pitanju prevara,samo ne znam ko je mogao nasjesti na takvu glupost.i zamislite samo neke egzoticne zivotinje u trapistima?! :lol:

zaista ne mogu da shvatim da ljudi ovako misle...skontajte da su Beogradjani govorili "zamislite smao egzoticne zivotinje na Kalemegdanu, u centru grada" ... a koliko Zoo u BG vec postoji i svake godine je sve bogatiji i opremljeniji.... :wink:

pa sta fali da BL ima ZOO vrt?? ionako nam ponude i sadrzaji nedostaju...to bi bila jedna vrlo fina ponuda i time b i BL svrstali uozbiljnije gradove !
Osim toga postoji mnogo divljih,ezgoticnih zivotinja koje ljudi drze po svojim imanjima , kao mini atrakcije.
Ja znam za tigrove,nojeve,majmune i veliki broj razlicitih vrsta ptica, koje ljudi drze u okoliini BL.
A zamislite sve to na jednom mjestu kod nas...
KAda bi tako mislili kao ovde pojedini onda nigdje ne treba da postoji po vama ZOO vrt...a ako zelimo kontakt sa egzoticnim zivotinjama onda da djecu saljemo u Keniju na safari jedino :lol:

Osim toga ZOO vrt nije nehumano mjesto, tacno da je kavez neprirodna sredina, medjutim mnoge zivotinje u divljini su osudjene na istrebljenje i bolest, to je gorka istina....
A u zoo vrtu te zivotinje imaju svu potrebnu njegu, brigu pa cak i mogu da produze vrstu....

trapisti su skroz ok mjesto, nije ni ugradu, niti daleko od grada...

Poslednji put menjao simplicity dana 01 Jun 2003, 09:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2003, 09:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne znam ti ja vala ni za kakve tigreve u BL.Al' jesam vidio jednom zeca i lisicu. :drinking: :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2003, 15:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Feb 2003, 12:57
ma nije vazno ko ce da ga izgradi,samo da ga izradi,gipsy je jedna od rijetkih, koja razumije potrebe ovog grada :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2003, 16:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

langolijer, hvala na ispravci, ali u pitanju je samo greska u kucanju. :-?
shvatam ja odlicno sta vi mislite kada kazete da bi to uvrstilo Banja Luku u ozbiljnije gradove.sa tog stanovista ste u pravu, medjutim i dalje mislim da mi nemamo uslova za takvo neshto.ako do otvaranja zoo vrta dodje i bude sve ok, ko zna, mozda i promijenim misljenje...da, zoo vrtovi u svijetu pomazu ocuvanje nekih vrsta,ali moramo imati u vidu da su bas ljudi doveli do tog unistenja.medjutim , to je vec druga prica...a stvarno mislim da takve ustanove vise shtete nego koriste samim zivotinjama,a glavne argumente sam vec navela.ali dobro , vec cemo vidjeti sta ce biti od svega

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2003, 21:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

gipsy_girl je napisao:

pa sta fali da BL ima ZOO vrt?? ionako nam ponude i sadrzaji nedostaju...to bi bila jedna vrlo fina ponuda i time b i BL svrstali uozbiljnije gradove !

Koliko ce to BL svrstati u "ozbiljnije" :) gradove, to ne znam, ali svakako bi bilo lijepo imati tako nesto.

gipsy_girl je napisao:
Osim toga postoji mnogo divljih,ezgoticnih zivotinja koje ljudi drze po svojim imanjima , kao mini atrakcije.
Ja znam za tigrove,nojeve,majmune i veliki broj razlicitih vrsta ptica, koje ljudi drze u okoliini BL.

ZeleNi_Zub je napisao:
Ne znam ti ja vala ni za kakve tigreve u BL.Al' jesam vidio jednom zeca i lisicu.

Tacno je da postoje privatni mini ZOO vrtovi, tacnije - mini kolekcije divljih zivotinja, npr. Sherwood kod PDa - tigrovi i medo.

gipsy_girl je napisao:
Osim toga ZOO vrt nije nehumano mjesto, tacno da je kavez neprirodna sredina, medjutim mnoge zivotinje u divljini su osudjene na istrebljenje i bolest, to je gorka istina....
A u zoo vrtu te zivotinje imaju svu potrebnu njegu, brigu pa cak i mogu da produze vrstu....

Vjecna moralna dvojba oko ZOO vrtova.

Citiraj:
i dalje mislim da mi nemamo uslova za takvo neshto.

Slazem se! Nemaju dovoljno ni za osnivanje (sjetite se donatorskih ulaznica), a kamoli za dalje. Zvuci neozbiljno i prevarantski to osnivanje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]