banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 19:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Avg 2009, 06:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Protupsihološki tekstovi su cenzurisani na forumu psihoilogija pa staljam Božje Bogu

Molio bih urednike da ne uobziruju samo mišljenja za psihoanalizu, već da uobzire i one koji se protive modernim shvatanjima.

Želim pre svega da se obratim mladima, onima koji razmišljaju studirati ove lažno privlačne nauke, a želim reći i radnicima u psihoanalizi da uvide.

Početi ću od Frojda i njegovog liječenja kokainom i opijumom, kojim je liječio pacijente i sebe. Ja mislim da je bio u pravu koristeći ove prirodne tvari, s tim što sam protiv kokaina u smislu da se ekstraktovan daje, mislim da ga treba koristiti u prirodnom stanju kako je Bog i načinio. Pored ovog Frojdu dodajem konoplju, koja siguran san frojdu nije bila nepoznata i to su tri biljke koje su odigravale ključnu ulogu u razvoju civilizacija. Danas pre svega USA pokušava nametnuti zabranu ovih lijekova jer želi profit, međutim polovina zemalja evrope, latinske amerike i azije dekriminizovale su konoplju, a radi se i na drugim lijekovima. Đavo proganja istinske lijekove i nameće svoje laži

Pri upotrebi prirodnih lijekova ne smje se postati ovisnik, znamo npr. U Kini da je u 19 vjeku bilo milijune ovisnika. Liječenje zavisi o zrelosti ljudskog duha. Ove biljke pomažu, ali pre svega treba pomoći čovjek samom sebi.

Što se tiče neprirodnih lijekova koji su danas u upotrebi oni se izrađuju na neprirodan način i čak od neprirodnih tvari (kao što je čuo sam Berlinski zid). Te tablete izrađuju se npr. Od minerala, kamena, mnogig stranih aditiva, ali i od biljaka – ali u neprirodnom ''koncentrovanom'' stanju koji se ne nalazi u prirodi. Zasigurno ste se nekad prejeli pa vam se spavalo, tako mnogi ovi neprirodni lijekovi djeluju – omamljujuće, umirujuće. Ti neprirodni lijekovi ugušuju duh, zamagljuju, oni djeluju kad ih prestanete uzimati poremečajno ne na duh da utiću, već pre na tijelo i nervni sklop, pri čemu se javlja ovisnost organizma za tim supstancama ako ih se uzima. Nije prirodno da ljudi provode čitav život na tim materijama, ako su lijekovi – treba da izlijeće. Ja pozivam tko mi ne vjeruje neka praktično proba na sebi, npr. Danas je mnogo u upotrebi leponeks u pakovanjima od 25 do 100mg, isprobajte neko vrijeme i vidite je li to lijek.

Farmaceutska industrija ne bira sredstva za bogaćenje.

Psihijatrija je u krizi jer tvrdim i može se ući u njihove rezultate da oni nisu nikoga izlječili, već samo stvaraju ovisnike, oni po meni od čovjeka u nevolji naprave ludaka. To je korupcioni sistem. Evo ubili su Majkl Đeksona i tko zna koga još.

Ovih dana je Svjetska zdravstvena organizacija izjavila da je svaki četvrti stanovnik zemlje mentalno bolestan, oduzmite djecu od ovog – jer oni nisu, i biti će svaki treći. Zamislite čim se oni bave, kojom promocijom. Svi mi mogli bi se onda smatrati mentalno bolesnima, jer ideal savršenog čovjeka je Isus, anitko ne može biti kao on, zar je Bog izmislio sad tablete da se postigne savršenstvo? Ne đavo mađija. Bog je dao prirodne biljke duhovnog karaktera za olakšanje.

Što se tiče alkoholizma on je mnogo veći problem i od heroina, jer narkomani nisu nasilni, oni uništavaju sebe, priznajem nazaduju i porodicu, ali alkoho0ličari su masovno nasilne osobe, i oni su za liječenje, ali šta ćeš kad je izvrnut sistem, pa mali ljudi ne raspoznaju dobro od lošeg.

interesiran sam čuti vaša mišljenja

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 08:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ovaj.....da!!! Vratimo se prirodnim ljekovima. Nisu stari Ameri s juga bili glupi kad su oko svojih bolesnih nogu umotavali jednog do dva mlada zdrava crnca, kako bi bol prešao na njih...sasvim logično i prirodno razmišljanje, mislim crnci su prirodni i organski, jednostavno mora uspjeti....

Al molim te kakve veze ovo sve ima sa "Duhovnost i religija"? Nikakve...Razlog više da se ova i mnoge sljedeće teme prebace na naj awesome od svih awesome podforuma - __"ZEO"__

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ovo je za podforum Ljepota i Zdravlje.

I prestani vise sa
Citiraj:
Protupsihološki tekstovi su cenzurisani na forumu psihoilogija pa staljam Božje Bogu

objasnila sam ti putem pp-a sta i zasto sam obrisala, cak sam ti i otkljucala tvoje dvije teme koje su bile zakljucane zbog off-topica (nakon sto sam obrisala hrpu spama) , da ne kukas vise.

Imas na podforumu LjiZ dosta tema o "prirodnoj " medicini. Nista novo nisi postavio, sve mi to vec znamo, sve vec vidjeno i procitano i prezvakano X puta.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 09:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Zeo, kazes da su te tvari kao kokain, konoplja i slicno bozje. Pa kako je onda milione ljudi umrlo od njih. Naravno da ce zabraniti kad ljudi umiru od njih. Znamo da rak pluca dobijaju 95 posto pusaci, a i duvan je prirodna biljka i jos nije zabranjen sto znaci da je jos manje stetan. A heroin, kokain, opijum koje spominjes ubijaju mnogo brze. Razlog zasto ne ubiju toliko mnogo ljudi je jer su zabranjene pa su skupe. Ali pogledaj koliko je rok zvijezda i glumaca umrlo od toga jer su ga mogi priustiti. Da nije zabranjen danas bi bio kao cigarete, a posto je daleko stetniji ubijao bi vise nego cigarete koje su medju najvecim uzrocima smrtnosti. Ne shvatam kako mozes zabranu nazivati djavoljom, a ove otrove sto su ubile mnogo ljudi bozjim? Zar ne shvatas svoju nelogicnost?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 09:34 
Ne shvatate vi da je lik lud ko struja... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zeo nije ovdje da riješava probleme, već da nam ukaže na njih (i pri tom se više nikad ne pojavi na toj remi)

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 10:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa ja kao da govorim praznom bubnju:
Od konplje i kokaina nitko nikad nije umro.
Od opijuma nikad nitko nije umro, osim što je postao ovisan, jer opijum je jak i ja ga preporučujem samo u težim duhovnim slučajevima, radi izazivanja šoka i normalizacije.
Herion ne podržavam, on je ekstrakt opijuma i kao takav nije prirodan. Dakle samo kako je Bog dao, ekstrakcijom se dolazi do neprirodnog overdozinga kao što je umro Kurt Cobaine pjevač Nirvane.

Osim toga mislim da nitko danas ne brine o čovjeku, osim rjetki individualci. Zabrana ovih biljaka je upravo zbog promocije istih i zbog profita (USA kao prvo).

Nije problem umrijeti, problem je grešno živjeti, ako i grešno – to u sebi treba priznati, ali jao onima koji loše čine, neće ih Bog toliko osuditi, koliko oni sami sebe

Na kraju,
Rekoh Bogu Božje, a Satani – psihoanaliza i ostalo.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 10:37 
Citiraj:
Od konoplje i kokaina nitko nikad nije umro.

:D :D
Zeo, moj novi idol...joj kud nisam k'o i on, kako bi zivot bio veseo. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zeo je napisao:
jer opijum je jak i ja ga preporučujem samo u težim duhovnim slučajevima, radi izazivanja šoka i normalizacije.

Zeo diplomirani urbano-prirodni farmakolog, čim ON nešto preporučuje to mora da je dobro.

Zeo je napisao:
Herion ne podržavam, on je ekstrakt opijuma i kao takav nije prirodan. Dakle samo kako je Bog dao, ekstrakcijom se dolazi do neprirodnog overdozinga kao što je umro Kurt Cobaine pjevač Nirvane

I onda kažu droga ne valja, a da nema droge Kobejn bi još uvijek pjevao, e to bi bio pakao, al ope najzanimljiviji termin je "overdozing".

Zeo je napisao:
Pa ja kao da govorim praznom bubnju:

I ja se pitam pitam ponekad "Zašto su nam Zeove riječi daleke,zašto ga ne razumijemo", al onda pročitam ovo...
Zeo je napisao:
Od konplje i kokaina nitko nikad nije umro.

...i shvatim zašto

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 15:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Meni se lično dopada ova tema. Možda jeste za LZ, možda jeste za Psih., ali ipak ima mjesto i u religiji. Ako riječ o psihologiji i psihjatriji nisam sigurna da su te dvije stvari jedno. Problem je u psihjatriji, jer ona definitivno ne liječi već se samo bavi posljedicama određenog stanja. I naravno stvara ovisnike.
Lijek za sve ove bolesti koje si naveo je u religiji. Religija jedino može pomoći narkomanima, ljudima sklonim depresiji i teškim psihozama, alkoholičarima i jedina može sačuvati porodice koje su temelj psihološkog zdravlja svakog pojedinca. Religija nas jedino može sačuvati od svih i dobrih i loših stvari koje nam donosi život, naročiti tehnologija i globalizacija.
Ja sam veliki protivnik zvanične medicine i uvijek bi pronalazila lijek u prirodi. Međutim, igrom slučaja i spletom okolnosti, zvanična, najbanalnija medicina, i standardna farmaceutska terapija su mi u više navrata spasile život. Hvala Bogu za to. Da je to bilo prije 100 godina ili nešto manje, ja bih bila tamo... Pa sam spustila loptu.
Riješenje je znači negdje između.... Stvar za diskusiju...
Ja sam za legalizaciju droga koje se naveo. One se na zapadu i koriste kao dio zvanične medicinske terapije npr. postoperativno protiv bolova ili u terminalnim stadijumima malignih oboljenja.
Smatram kao i ti da legalizacijom ovih vrsta droga i stalnim informiranjem javnosti kako se koriste ne bi bilo narkomana. Zato ih i imamo, jer svi koji i uđu u te vode vjerovatno se žele pokazati na neki, naravno pogrešan način . Opet stvar za diskusiju.
Toliko za sad.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 18:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Naravno da je prvo Bog liječnik. Ljekobilje koje sam naveo služi samo kao duhovna paralelna dimenzija za odbacivanje od stvarnosti u novu stvarnost, kao vektor, kao transmisioni pomagać. Kad je čovjek šokiran potreban mu je stimulans.
Naravno postoji otrovna kukuta i dr., bunika, ja sam po banjalučkim brdima brao velebilje, ali velebilje mi se ne dopada.

Kako žive u Holandiji gdje je konoplja legalna i u Španiji i u Češkoj. Dekriminalizovana u Njemačkoj i Austriji i Belgiji, naveo sam da je tako i u latinskoj americi i indiji, dakle kod nas zatupljenih vlada USA sistem.

Naveo sam na psihologiji da su psihijatri ubili jakim tabletama mog brata od tetke i tako to.

Stvari treba ispitivati jer mnogo je laži.

I meni su pre više od 10 godina mnoge stvari izgledale čudne, kao isusovi govori npr., međutim danas živim tako.

Imao sam mnogo problema sa drštvom i stradavao kao hristos, skoro i identično, međutim Bog mi je pomogao opet i ja sam zadovoljan, ali u korumpirani sistem nisam mogao ući, sve su zatvorili i Božjoj rjeći ne daju mjesta, eto i po sudovima.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 12:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 15:43
Zeo je napisao:
Želim pre svega da se obratim mladima, onima koji razmišljaju studirati ove lažno privlačne nauke, a želim reći i radnicima u psihoanalizi da uvide.
Farmaceutska industrija ne bira sredstva za bogaćenje.
interesiran sam čuti vaša mišljenja

Proteklih meseci sirom sveta bilo je istupanja pojedinaca u vezi ekspanzije farmaceutskih lekova i sistemskom ubedjivanju ljudske populacije u njihovu neophodnost. Pored austrijske novinarke, u Hrvatskoj Dr Gajski je objavila knjigu “Lijekovi ili priča o obmani” u kojoj otvoreno kritikuje farmaceutsku industriju, razotkriva njihovu spregu s medicinskom strukom i manipulacije kliničkim ispitivanjima lijekova, sve u službi povećanja profita. http://www.monitor.hr/clanci/dr-gajski- ... ove/22418/
a recimo mogu se pogledati i trejleri na you tubu od cowboybebop2012 a koji govore o cjepivima (vakcinama).
Podrzavam forumasa imena ZEO u pogledu uvida u manipulacija koje se nad nama vrse a u cilju naseg "boljitka".

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 20:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nista nije potpuno crno i nista nije potpuno bijelo. Ne moze farmaceutska industrija biti do kraja samo losa. Koliki je doprinos medicine u produzenju zivotnog vijeka i poboljsanju kvaliteta zivota.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 20:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 15:43
Aurrora je napisao:
Nista nije potpuno crno i nista nije potpuno bijelo. Ne moze farmaceutska industrija biti do kraja samo losa. Koliki je doprinos medicine u produzenju zivotnog vijeka i poboljsanju kvaliteta zivota.

U velikoj vecini farmaceutska industrija je ta koja kroji klinicka ispitivanja sto samo po sebi nije moralno, kupuje lekare i od njih stvara eksperte radi promovisanja raznih lekova i dr. farmaceutskih proizvoda.

Nesporan je doprinos medicine produzetku ljudskog veka, no udruzena sa farmaceutskom industrijom u ovoj meri kako je to u danasnje vreme, sigurno nam nece nista dobro doneti. Znajuci sve ovo, pitam se koliko poverenja treba imati u lekare kad nam preporucuju neki novi a ekskluzivan lek a koji je recimo izlecio isti problem nekoj poznatoj osobi?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
Danasnja medicina je medicina zasnovana na dokazu, to je jedna od prvih stvari koja se uci na faksu..Bilo ko ko malo bolje poznaje metodologiju medicinskih istrazivanja se ne bi slozio da je sve sama susta zloupotreba ljudskih strahova i zelja za instant lijecenjem bolesti. Ipak ima i te kako korisnih lijekova koji su 100% sintetski i koji su izdrzali test vremena. S druge strane, zabluda je da su biljni lijekovi 100% efikasni i bezbjedni, i oni imaju nuspojave kao i svaki drugi. Eto mene od obicnog caja od brusnice uvijek boli zeludac.
@Zeo: danas ima daleko boljih analgetika od opijuma i nisu adiktivni, tj. ne stvara se ovisnost. Lijekovi na bazi opijuma (morfin, koji je zbog mnogih prednosti potisnuo opijum) se koriste u najtezim slucajevima i ako se pravilno koriste u kracem vremenskom intervalu ne stvaraju ovisnost.
I kakva je to podjela na prirodno i neprirodno? Samim tim sto nesto postoji prirodno je :D I kako to odredjujes sta je bozije a sta djavolje, majke ti :) Dovoljno da se ne slaze sa tvojim svjetonazorom i to je onda djavolje? Objasni malo poblize.
Sto se tice kokaina, nema bas neke razlike u dejstvu, molekula se veze za receptor u mozgu i izaziva odredjen efekat, bez obzira da li si je usmrkao ili pojeo:)
I inace me nervira ta crno bijela podjela, u prirodi ne postoji nista 100% lose ni dobro. Takvi su i lijekovi, a ono sto je bitno je krajnji rezultat, tj. izlijecenje, zato ih i uzimamo iako privremeno osjecamo nuspojave.
Naravno, farmaceutska industrija je uzasna u ovom kapitalistickom sistemu i profit je najbitniji a ne zdravlje. I sva ta medijska frka oko svinjske gripe je glupost, gripa postoji od kad je svijeta i vijeka i smrtnost je uvijek bila oko 1%. Ova svinjska gripa ima manju smrtnost od obicne sezonske gripe i stice se utisak da je kompanija koja proizvodi tamiflu profitirala cisto na ljudskom strahu stvorenom vjestacki, putem medija. Mada, vjerovatno je to sve nastalo da bi se skrenula paznja sa vaznijih stvari, ali to je vec druga tema.
Sto se tice leponexa, normalno da zdravoj osobi nece "sjesti", tj. nece joj prijati sedacija, ali nekom koga zestoko pere anksioznost moze itekako pomoci. Moje misljenje da lijekovi u psihijatriji, narocito anksiolitici i antidepresivi treba da se koriste kao "staka", znaci privremeno, dok prava terapija, psihoterapija, ne pocne davati rezultate. Problem je u nasem zdravstvu sto psihijatara jednostavno ima premalo i ne mogu stici da pricaju sa svakim pacijentom po sat vremena 3-4 puta sedmicno koliko bi bilo optimalno. Drustvo je krivo sto dominira simptomatska terapija lijekovima koja ipak ne lijeci uzrok. Da ne spominjem kako vecina ljudi smatra odlazak psihijatru licnim porazom, sramotom i sta sve ne, sto je apsurd. Plus sto svi hoce instant rjesenja, a prava psihoterapija koja zaista rjesava intrapsihicke konflikte traje mjesecima pa i godinama, i iziskuje ogromnu hrabrost. Nije svako u stanju suociti se sa svojim demonima (a imamo ih svi pa i Zeo :lol: da spomenem samo kompleks vise vrijednosti kojim se treba ozbiljno pozabaviti), mnogi to svjesno izbjegavaju.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 04:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nemam ja kompleks više vrijednosti, to bi mi bio grijeh, ja samo kažem da nisam svjesno korumpiran.
I mlijeka ako previše popijete bude muka
Morfij nije prirodan, makova smola (opijum) jeste i to je ljudska istorija pokazala, ja bih ga koristio mnogo pre pri nekim bolovima, zubobolja npr.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 06:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Npr. anestezija i analgezija u medicini su cista hemija i medicina bez njih ne postoji....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 07:37 
Bra'o headhunter, zeo idi ljechi se, eto ti nade... :D :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 08:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
zeo idi ljechi se

Da, ali samo prirodnm ljekovima, naikako farmaceutskim "sotonama"

HEADHUNTER je napisao:
a imamo ih svi pa i Zeo da spomenem samo kompleks vise vrijednosti kojim se treba ozbiljno pozabaviti

Zeo nema kompleks više vrijednosti, on je svijetlo u i na kraju tunela, alfa i omega savremenog društva, nije on kriv što vidi probleme, a mi smo mi slijepi pored očiju.

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]