banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: bolesno stene
PostPoslato: 24 Avg 2009, 09:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Avg 2009, 09:06
:sad11:
Moze li neko da mi pomogne?! Prila 5 dana nabavila sam malo stene koje je bilo jako mrsavo jer je bilo zapusteno pa sam ga uzela da mu pomognem i pruzim dom. Ono ima dobar apetit i dosta jede pa sam se jako obradovala, medjutim vec 3 dana kada kaki poslije mu se pojavi po koja kap svjeze krvi. Bojim se da nije bolestan ili mu je to od neke hrane,uglavnom jede mesni obrok namjenjen za stence i pije mlijeko s vodom. Moze li mi neko preporuciti dobrog veterinara i gdje se nalazi? Koliko se krecu cijene pregleda? Stene je vakcinosano i dobilo tabletu protiv glista isti dan kad sam ga dobila.

Vrh

Tema posta: Re: bolesno stene
PostPoslato: 24 Avg 2009, 09:53 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Moguće da je ta krv u stolici od te tablete protiv glista.Čišćenje.U svakom slučaju posjeti veterinara.Kod gimnazije,kada kreneš prema kafiću "Millenium" ima veterinar Paraš,ambulanta se zove MiMCoop ili tako nešto.Dobar je.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2009, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Moguce je da je do tablete. Nadam se da si provjerila omjer kolicina tableta u odnosu na tezinu psa. Mislim da se pas ne smije cistiti od glista prije navrsenih 6 ili 8 mjeseci (malo sam zaboravio). Mozda je vriejem za revakcinaciju.

Sto se tice veterinara, ja svog psa vodim kod Slavena (u okviru fabrike cipela Bosna). tel. 051/467-528

btw ne bih ti preporucio da mu dajes mlijeko jer u dosta slucajeva izaziva stomacne grceve

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 09:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Mar 2009, 07:36
Tablete protiv glista se daju vec sa 20 dana starosti steneta /prvo ciscenje u leglu/ pa se ciscenje ponavlja pred vakcinaciju na nekoliko dana a tako i pred revakcinaciju.Bitno je zapamtiti da se psi do godine dana starosti tretiraju protiv parazita svaki mjesec a poslije 3 do 4 puta godisnje.Takodje je vazno znati da se prije svake vakcine uradi tretman protiv unutrasnjih parazita nekoliko dana prije vakcinacije.Stencima se daju manje agresivne tablete poput helmiveta ili virbakove paste za ciscenje stenaca a odraslim psima se daju jaca sredstva koja obicno idu u omjeru 1 tableta na 10 kg tjelesne mase.
Problem sa krvarenjem prilikom obavljanja nuzde zahtijeva hitan odlazak veterinaru :)

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 10:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Avg 2009, 09:06
Hvala na savjetima! Sad je stene bolje, pazila sam da mu dajem laksu hranu i nije bilo krvi, valjda ce tako i ostati :wink: . Odmah je zivnuo i samo bi da se voda, pa kad ga ostavim on pocne da cvili, zao mi ga ali ne mogu stalno da ga izvodim, valjda ce se smiriti uskoro :wink: .

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2009, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
_zoka je napisao:
Kod gimnazije,kada kreneš prema kafiću "Millenium" ima veterinar Paraš,ambulanta se zove MiMCoop ili tako nešto.Dobar je.
Preporuka!
Meni je spašavao mačka, a i redovno ga kod njega vodim, zaista je super!

Utopija je napisao:
Sto se tice veterinara, ja svog psa vodim kod Slavena (u okviru fabrike cipela Bosna). tel.
I još ti ga nije ubio?
Skot...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2009, 18:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Dec 2007, 19:56
Ta krv koja se pojavi nakon vrsenja nuzde je znak prisustva parazita u crijevima! I kao sto neko vec rece,prvo ciscenje treba obaviti vlasnik kuje,jos u leglu i to dva puta,ali jos je bolje ako se kuja redovno cisti,i prije parenja,i par dana od parenja,pa jos jednom pred okot 10-tak dana,onda se stenci ciste samo preventivno,jer nemaju gliste (provjereno),ovo pisem iz vlastitog skustva,po savjetu veterinara ovdje u Svajcarskoj!
Te tabletice zaista nisu skupe,ali nas narod nema tu naviku (ili znanje) da pse cisti,misli,-nista nisam vidio pa ni nema moj pas gliste-,a one se zaista rijetko izbacuju sa stolicom,osim nakon davanja tablete!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]