banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 23:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Avg 2009, 19:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Ma кад купујеш процесоре рачунај са онолико језгара колико је декларисано на паковању. Ја не вјерујем да је однос и толики. Једноставно неко је налетио на такав и разгласи на све стране да се може. Која глупост.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 12:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Rodjak je napisao:
Ma кад купујеш процесоре рачунај са онолико језгара колико је декларисано на паковању. Ја не вјерујем да је однос и толики. Једноставно неко је налетио на такав и разгласи на све стране да се може. Која глупост.

potpis

Odnos sam lupio ali je stvarno mali!!!

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 16:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

По мом мишљењу најисплатнија инвестиција је матична са ам2+ у коју можеш ставити ам3 процесор без икаквих губитака на перформансама, али је најбоље узети атхлон 7750 или 7850 јер су добри и проклето добри а јефтини.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 23:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
A po mom misljenju je bolje od njih uzeti AMD Athlon II X2 245 ili 250, koji nisu mnogo skuplji, a bolji su. Ili ko ima da doplati tu su Phenom II X2 545 i 550 koji odvaljuju koliko su dobri. Ali sve to kod nas u nasoj bjednoj drzavi ne pije vode, jer ovdje lupaju cijene kako im se svidi.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 08:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па сад рече да је боље... Извини брате ал ја не вјерујем да ти знаш шта желиш рећи. Најбоље је узети нешто минимално, за твоје потребе. Узимати јаче процесоре нема сврхе јер ти их графичке картице неће моћи испратити. Колико ја видим у бањалуци је појам 9500GT која у србији кошта око 50 еура. Тамо се купују јаче графичке, па према томе и јачи процесори. За данашњу најјачу графичку картицу или спајање више њих је сасвим довољан 7750. И дуго времена ти неће бити потребан бољи.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 12:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
Po meni je bolje uzetu neku am3 plocu. ddr3 memoriji opada cijena,do kraja godine bice u istom cjenovnom rangu kao ddr2.
Procesor am3, ne treba ti prejak, athlon 250 ti je sasvim dovoljan!

ps.

Ako hoces neku konfiguraciju s kojom ces biti "miran" 2,3 godine, am3 je definitivno isplatnije uzeti!!!!

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rodjak je napisao:
Па сад рече да је боље... Извини брате ал ја не вјерујем да ти знаш шта желиш рећи. Најбоље је узети нешто минимално, за твоје потребе. Узимати јаче процесоре нема сврхе јер ти их графичке картице неће моћи испратити. Колико ја видим у бањалуци је појам 9500GT која у србији кошта око 50 еура. Тамо се купују јаче графичке, па према томе и јачи процесори. За данашњу најјачу графичку картицу или спајање више њих је сасвим довољан 7750. И дуго времена ти неће бити потребан бољи.

Ja ne vidim sta ti hoces da kazes. Fino sam rekao da ima od tog sto si ti rekao bolji procesor za samo malo vise para.
Ovo drugo boldovano ne razumijem. Koja to graficka karta prati procesor, pre ce biti da je obrnuto. A recimo za gtx 275 ili ATI 4890 i core i7 920 moras klokovati da bi koristio pun potencijal graficke karte.
I istina je to da je pojam 9500 kod nas jer takva nam je sudbina sa ovakvim distibuterima, ali ne mora da znaci da svi imamo 9500. A nisu ni u srbiji sve sami burzuji da se kupuju quadovi ili neke grafe da te zaboli glava od cifre. I tamo ima u mnogo vecem broju onih sto kupuju racunare samo za osnovne potrebe koje su cijenom do pomenutih 300 eura.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2009, 10:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Alo richa jesi li ti normalan momak? Sta moras klokovati? I7!?! Pa dobro, bas mi se ne raspravlja sa djecom. Od sad ignorisi moje postove molim te. I ja cu tvoje. Za potencijalnog kupca kompjutera dobro bi bilo da zna da za graficku karticu postoji i cpu dovoljne jacine, mozete kupovati i bolje procesore al necete osjetiti razliku u performansama nego samo u cijeni. Tol'ko od mene za sada.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2009, 12:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pojma ti stari nemas. Toliko od mene za tebe.
Meni se cini da si ti jedan mali balavac koji pojma o zivotu nema nego samo nesto trabunja.

Vrh

PostPoslato: 16 Avg 2009, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
rodjak ajd svarno malo obuzdaj taj svoj riječnik. čovječe, samo ljude napadaš bez ikakve potrebe. šta te briga hoće li neko klokovati procesor ili će uzeti extra grafičku a njesra procesor ili obrnuto. stvarno, oladi malo...nisi na romaniji pa da se tako ponašaš.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]