banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Avg 2009, 08:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Mени ти сад можеш објаснити процедуру састављања НЛО-а, ја ти се у те ствари не кужим. Међутим, нисам тотални лаик: није једнако велика процедура за спашавање свих хард дискова. 15-16 сати је потребно за full format једног хард диска од 1ТБ. Али за диск од 40 или ту и тамо. Али цијена враћања података је иста за све. У ову цијену немој рачунати порез јер има цијена поправке + пдв. И то ми уредно наплатимо. И видим да си прилично расположен за расправљање јер још ниси одусто. Мислим да због такве цијене и немате баш много посла у вашој струци, нормално, изузев гузоња или њихових предузећа. Зашто би теби неко дао диск од 80ЃБ :confused2: Да му вратиш неке слике, музику, текстове или тако то. Опет имамо и онај најлакши квар од 8000 динара гдје фино пише да се хард диск уопште не отвара, значи убаците га у комп и ријешавате проблеме софтверски, и то наплатите 166 марки ако је 48 дин 1КМ. Ниси ми одговорио за своју позицију, да ли би ти некоме толико платио да ти чупа податке. Опет кажем да имате право радити шта желите, а на нама је да све што нам треба пржимо и сачувамо себе од од пљачке.
Деллбоу, не вјерујем да си могао замјенити електронику на хард диску јер има јединствени чип за сваки хард диск. Такав случај мораш послати овим дерикожама. Пржите све што вам треба. Нема смисла чувати пподатке на хард дисковима. Сконтајте гдје ја чувам битне податке: на стиковима. Ти стикови се не износе из моје собе и смију ићи једино у мој рачунар. Кад напуним стик од 4 ГБ пржиноа. Или минимално 8000 динара + пдв.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 09:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jun 2006, 15:54
DELLBOY je napisao:
helpdisc je napisao:
Nisi nasao dve nedelje a sad si nasao izmedju dva posta, svaka chast.
:D Srecno

Kao prvo nisam našao danas već prije par dana. Ko iste firme koja je i prodala ovaj računar. (gle čuda imali su isti takav)

Iako su konkuretska firma, nisu mi naplatili ni marke disk, ako ga vratim ispravnog bez oštećenja. Ako ga kojim slučajem spržim, platim 80KM (za poređenje u Srbiji to je približno 40 Evra)

BTW mi smo prije nekih 3-4 možda i više godina slali serverski ( SCSI 73GB) iz nekadašnje Cepter banke u Zagreb u jednu firmu (mislim da se zove Datalab ili Infolab - moram pogledati u papirima) da se skinu svi podaci sa diska. Disku je bila oštećena glava. Na disku su bili Microsoft podaci kao i RED HAT Linux podaci.
Tada nam se činilo da je to paprena cijena, ali kad ih uporedim sa ovim helpdeska, oni su to uradili džaba
(Bilo je oko 350 Evra).

Izvini a kako to kad kod nas ni jedna cena nije veca od 28 000?

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 09:48 
Početnik
Početnik

Rodjak je napisao:
Mени ти сад можеш објаснити процедуру састављања НЛО-а, ја ти се у те ствари не кужим. Међутим, нисам тотални лаик: није једнако велика процедура за спашавање свих хард дискова. 15-16 сати је потребно за full format једног хард диска од 1ТБ. Али за диск од 40 или ту и тамо. Али цијена враћања података је иста за све. У ову цијену немој рачунати порез јер има цијена поправке + пдв. И то ми уредно наплатимо. И видим да си прилично расположен за расправљање јер још ниси одусто. Мислим да због такве цијене и немате баш много посла у вашој струци, нормално, изузев гузоња или њихових предузећа. Зашто би теби неко дао диск од 80ЃБ :confused2: Да му вратиш неке слике, музику, текстове или тако то. Опет имамо и онај најлакши квар од 8000 динара гдје фино пише да се хард диск уопште не отвара, значи убаците га у комп и ријешавате проблеме софтверски, и то наплатите 166 марки ако је 48 дин 1КМ. Ниси ми одговорио за своју позицију, да ли би ти некоме толико платио да ти чупа податке. Опет кажем да имате право радити шта желите, а на нама је да све што нам треба пржимо и сачувамо себе од од пљачке.
Деллбоу, не вјерујем да си могао замјенити електронику на хард диску јер има јединствени чип за сваки хард диск. Такав случај мораш послати овим дерикожама. Пржите све што вам треба. Нема смисла чувати пподатке на хард дисковима. Сконтајте гдје ја чувам битне податке: на стиковима. Ти стикови се не износе из моје собе и смију ићи једино у мој рачунар. Кад напуним стик од 4 ГБ пржиноа. Или минимално 8000 динара + пдв.

Cime se ti bavis u zivotu?

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 09:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Зашто те то интересује.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 09:54 
Početnik
Početnik

Rodjak je napisao:

ako dodjes iz republike srpske PDV se ne placa tako da je Vama jefitinije nego za nashu raju.
Pogledaj na pcexpertu postoji tema o DRUGOJ zagrebachkoj firmi , kako rade i kako se ponasaju prema podacima ako ti je puno, najashio zi bez iskustva bez osnova. Pljujes po nekom samo zato sto ti je dosadno. Posla ima hvala bogu i tek ce ga biti. Najveci broj ljudi izadje i i zahvali se zato sto smo im spasili posao, vreme , uspomene...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 09:54 
Početnik
Početnik

Rodjak je napisao:
Зашто те то интересује.

da ti cas posla napravim paralelu, a i to je za hvaljenje a ne da se krija

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Опет ти избјегаваш да одговориш на питање... Али нема везе. Како мислиш чиме се бавим? У слободно вријеме или чим зарађујем за живот?

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:06 
Početnik
Početnik

Rodjak je napisao:
Опет ти избјегаваш да одговориш на питање... Али нема везе. Како мислиш чиме се бавим? У слободно вријеме или чим зарађујем за живот?

Pa u slobodno vreme ja volim da igram basket da pecam, i da cackam oko kola. Ovde pricamo o poslovnom statusu , tj zaposlenju.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па радим у једном предузећу.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:16 
Početnik
Početnik

Koje se bavi?

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Производњом.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:34 
Početnik
Početnik

pa sta ti radis tamo? Ako neces da pricas ne moras, necu da ti cupam rechi.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па имам и ја пар питања за тебе:
Какав је то у тебе профил? Као пријавио си се на форум прије три године а имаш тек 14 постова. Колико сам прочитао са вашег сајта тад није ни постојао хелпдисц. Шта ти имаш чупати податке из мене. Желим бити анониман на форуму и не желим рећи о којем је предузећу ријеч. Скрећеш са теме. Немам ја никакве везе са овом темом. Тема је другарица од деллбоја којој је сјебан диск, ви то можете поправити али ћете је одерати.
Ма ти немаш везе са хелп диском. Само ме беззе ложиш.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:53 
Početnik
Početnik

Ja sam Nikola Radovanovic, direktor HelpDisc Serbia Doo.
Sve sto kazem stojim iza toga, ne krijem se iza nekog nicka. U procesu prelaska sa co.yu na .rs
pratili smo sa kojih sajtova imamo linkove na co.yu i u procesu promene na rs primetim temu u kojoj smo pomenuti.
Ti ukoliko zelis da ostanes anoniman sedi kuci i cuti, ako oces ta tvrdis nesto potpisi se da znamo ko si sta si gde, radis sta radis..ne bi li tvoja rec imala kredibilitet. Ovako samo pricas u prazno dizes flejm bez osnove. Ne razumes da firma da bi postojala mora da ima prihod , iz prostog razloga jer ima rashod. I u crkvi pop prima platu to ne znaci da nije tu da pomogne ljudima, doktor hirurg prima platu plus mu josh nose pune kese.
A tebe molim da ako nemas nesto konstruktivno da kazes ostanes u anonimi.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 10:54 
Početnik
Početnik

Rodjak je napisao:
Па имам и ја пар питања за тебе:
Какав је то у тебе профил? Као пријавио си се на форум прије три године а имаш тек 14 постова. Колико сам прочитао са вашег сајта тад није ни постојао хелпдисц. Шта ти имаш чупати податке из мене. Желим бити анониман на форуму и не желим рећи о којем је предузећу ријеч. Скрећеш са теме. Немам ја никакве везе са овом темом. Тема је другарица од деллбоја којој је сјебан диск, ви то можете поправити али ћете је одерати.
Ма ти немаш везе са хелп диском. Само ме беззе ложиш.

HelpDisc je osnovan 5 septembra 2005. godine

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
helpdisc je napisao:

28000 Dinara za glavu motora. A gdje su stavke iz ''Spašavanje iz baze podataka SQL, EXCHANGE SERVER
Pošto vidim da su obe ove stavke po još dodatnih 20 000 dinara što svodi na 68000 dinara. Ili ja to dobro ne sabiram.

Niko ne spori vaš posao, samo iskreno mislim da je preskupa usluga.

Znamo imali ste velika ulaganja, i sad to sve treba vratiti za mjesec dva, pa onda krenuti u ostvarivanje profita...

Firma se zove InfoLAB. http://www.infolab.hr/

A s obzirom da je u pitanju Banka, ne trebam da pričam koliko se žurilo sa tim poslom.
Na kraju su vraćeni svi podaci.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 11:38 
Početnik
Početnik

DELLBOY je napisao:
helpdisc je napisao:

28000 Dinara za glavu motora. A gdje su stavke iz ''Spašavanje iz baze podataka SQL, EXCHANGE SERVER
Pošto vidim da su obe ove stavke po još dodatnih 20 000 dinara što svodi na 68000 dinara. Ili ja to dobro ne sabiram.

Niko ne spori vaš posao, samo iskreno mislim da je preskupa usluga.

Znamo imali ste velika ulaganja, i sad to sve treba vratiti za mjesec dva, pa onda krenuti u ostvarivanje profita...

Firma se zove InfoLAB. http://www.infolab.hr/

A s obzirom da je u pitanju Banka, ne trebam da pričam koliko se žurilo sa tim poslom.
Na kraju su vraćeni svi podaci.

Cena za SQL fajl je kad se donese ostecena baza, procitaj sta sam napisao u ovom forumu, gde sam rekao da se kvarovi NE SABIRAJU. Znaci uzima se samo osnovni kvar koji je doveo do gubitka podataka. Ako se reshi problem sa motorom, to je 26 000 dinara i nema dalje, ako se to odradi kako treba to je kraj.
A kako radi infolab pogledaj u sledecoj temi
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=144141

Evo samo jedan od citata
=========================================================================

kruži svašta o tom infolabu... recovery neke famozne 3.5" diskete podravke ili čega već sa 6 znamenaka.

uglavnom imaju vrlo dinamičan cjenik
=========================================================================
Pogledaj jos jednom fakturu koju je neko u tvojoj banci dobio, cena o kojoj pricas je neistina

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 12:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Nemoj dzaba trositi rijeci ni zivce na nekog klinca.A cime se bavi dovoljno ce ti reci ovo:

Rodjak je napisao:
Јеби га свака част. Ја сам комп уз'o ради игрица и ово је једини форум на коме ја боравим, а осим тога нет ми служи само за скидање игрица.

viewtopic.php?f=25&t=43501&start=20

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 12:38 
Početnik
Početnik

milic_alex je napisao:
Nemoj dzaba trositi rijeci ni zivce na nekog klinca.A cime se bavi dovoljno ce ti reci ovo:

Rodjak je napisao:
Јеби га свака част. Ја сам комп уз'o ради игрица и ово је једини форум на коме ја боравим, а осим тога нет ми служи само за скидање игрица.

viewtopic.php?f=25&t=43501&start=20

hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]