banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Avg 2009, 23:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
escobaR_ je napisao:
svastapomalo je napisao:
http://www.eronet.ba/

Evo nova stranica eroneta. Mišljenja?

K'o i sve u HT ERONET-u - šminka.

spolja gladac, unutra jadac :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 00:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
BL Boy je napisao:
escobaR_ je napisao:
svastapomalo je napisao:
http://www.eronet.ba/

Evo nova stranica eroneta. Mišljenja?

K'o i sve u HT ERONET-u - šminka.

spolja gladac, unutra jadac :lol:

Ma ja ba, kakvi oni. Propala firma, spajanje sa HT-om ih je dokrajčilo maksimalno.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 09:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
A koji je još mogući ishod transakcije u .ba domeni? :lol: :angry4:

Nije mi baš najjasnije šta ovim želiš reći? (ili je do vremena) :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2009, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
escobaR_ je napisao:
Ma ja ba, kakvi oni. Propala firma, spajanje sa HT-om ih je dokrajčilo maksimalno.

A kako inače kod nas može firma završiti.....

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LBS usluga „mTu sam“

Obavještavaju se svi korisnici BH Mobile mreže da se testna faza za korištenje usluge mTU sam produžuje do 15. septembra 2009. godine, nakon čega preciznije od 16. septembra počinje njena komercijalizacija.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 20:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Šta misliš koliko ljudi koristi tu nenadje*ivu uslugu?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 01:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

escobaR_ je napisao:
Šta misliš koliko ljudi koristi tu nenadje*ivu uslugu?

pa sta mislis da bi vec drugi put produzavali test fazu da je popularna :lol: ipak je to BH Telecom, a oni kad nesto daju ili produze to onda znaj da ne ide. A snizenja cijena rade u krajnjoj nuzdi odnosno bas kad moraju tj.kad su prinudjeni od strane drugih.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 12:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"mTu sam" E, sad su ga baš pretjerali, što reče Escobar...

Nego... Šta je to uopšte?
(btw, modus operandi im, na žalost, nije drugačiji od ostaloh...lako bi mi da su samo BHT shupaci..)

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 15:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:

(btw, modus operandi im, na žalost, nije drugačiji od ostaloh...lako bi mi da su samo BHT shupaci..)

„mTu sam“ je vrlo atraktivan servis koji se bazira na pružanju informacija o geografskoj lokaciji korisnika.

Šta to znači?

To znači da svi korisnici BH Mobile mreže imaju mogućnost da pronađu odnosno lociraju drugog korisnika pomoću njegovog broja telefona ili da jednom odnosno grupi korisnika pošalju vlastitu lokaciju i to na način da:

1. na broj telefona 061 1135 pošalje SMS poruku sadržaja „GDJE razmak broj telefona korisnika kojeg želi locirati“ (Npr. „GDJE 061 123 456“).

Korisnik u povratnoj SMS poruci dobiva rezultate lociranja korisnika.

2. na broj telefona 061 1135 pošalje SMS poruku sadržaja „GDJE razmak broj telefona korisnika kojeg želi locirati razmak MMS“ (Npr. „GDJE 061 123 456“).

Korisnik u povratnoj MMS poruci dobiva rezultat lociranja korisnika.

3. putem LBS WAP/WEB portala BH Mobile mreže

Odlaskom na adresu http://lbs.bhmobile.ba te logiranjem na istu korisnici će imati mogućnost da kroz podaplikaciju Gdje si? lociraju druge korisnike.

Da bi locirao korisnika putem jednog od servisa korisnik mora da ima dozvolu korisnika kojeg se želi locirati.

Korisnik koji SMS-om dobije zahtjev za odobravanjem lociranja može:

· Odobriti lociranje,

· Odbiti lociranje,

Naknadno korisnik može ponovno odobriti primanje zahtjeva.

Također, usluga „mTu sam“ omogućava i slanje vlastite lokacije, ili neke određene lokacije, na jedan ili više korisničkih brojeva, SMS ili MMS porukom.

Odlaskom na adresu http://lbs.bhmobile.ba, te logiranjem putem username-a i passworda, korisnici imaju mogućnost da kroz podaplikaciju Vidimo se... (See You...) da svoju trenutnu ili bilo koju drugu lokaciju koju označe na mapi, proslijede jednom ili više drugih korisnika.

Izborom „SMS“ ili „MMS“ opcije, kreiranu lokaciju korisnik može proslijediti jednom ili grupi prijatelja, kao i dopisati dodatni tekst koji želi da proslijedi, a vezan je uz tu lokaciju, npr. „Nađemo se na Baščaršiji u 20:00 sati.“

U toku trajanja testne faze korištenje servisa je besplatno.

Od 16. septembra, za korištenje usluge „mTu sam“ korisnicima će se jednokratno naplatiti svako

- Lociranje i

- Slanje lokacije

neovisno od kanala isporuke po cijeni od 0,07 KM (bez PDV-a).

SMS komunikacija kojom se vrši slanje zahtjeva i potvrde za lociranjem je besplatna.

- Prilikom korištenja usluge mTu Sam putem WAP-a korisniku se naplaćuje ostvareni podatkovni saobraćaj prema korištenom tarifnom modelu. Ukoliko korisnik vrši lociranje iz roaminga zavisno od kanala pristupa vrši mu se tarifiranje po roaming tarifama na koji se dodaje naplata samog servisa lociranja ili slanja lokacije.

BH Telecom

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:

Ipak, ne smijemo zaboraviti jedno:

HT ERONET - Mobilni operater broj 1 ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) u BiH

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mtel ima 3g signal u Banja Luci, samo naravno jos nema pristupa koji ce biti kada usluga bude zvanicno pustena u rad. Dakle, uskoro mozemo ocekivati konkurenciju oko ove usluge tako da bi i cijena mogla na dole.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

escobaR_ je napisao:
Euroth je napisao:

Ipak, ne smijemo zaboraviti jedno:

HT ERONET - Mobilni operater broj 1 ( :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) u BiH

:lol: :lol: :lol: :lol:

Eronet je glavni krivac sto je konkurencija sada losija nego prije godinu-dvije, jer uvijek se od najmanjih ocekuje da rezu cijene a Eronet ih samo usaglasava i u najbolju ruku izjednaci sa konkurencijom, ne znam cemu se nadaju, zbog cega da ljudi predju na njihovu mrezu. Stvarno nema motiva, cak se cini mi se i netrude da nesto osvajuju trziste u RS ili u federaciji kao ranije. Mozda ima ipak istine u ovome:

"Jesu li Čović i Dodik postigli sporazum o uništenju HT-a Mostar?

Hrvatska stranka prava Đapić-dr.Jurišić, Hrvatska narodna zajednica i Hrvatsko zajedništvo Herceg-Bosne smatraju nedopustivim destabilizaciju HT-a Mostar, koju preko ministara u federalnoj Vladi provodi predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Pokušaj HDZ-a da blokira imenovanje Stipe Prlića na mjesto direktora HT-a Mostar, prijeteći da će povući ministre iz federalne Vlade, je najnoviji primjer HDZ-ove sulude i destruktivne politike. Ona pokazuje da su ta stranka i njezini čelni ljudi u potpunosti izgubili smisao za realnost, te da je destrukcija jedina politika koju znaju zastupati i provoditi.

Umjesto neprestanih zakulisnih igara unutar hrvatskoga korpusa, HDZ-u BiH bi bilo bolje da je svoje ministre iz federalne Vlade povlačio kada je Vlada sa stotinama milijuna KM subvencionirala isključivo poduzeća na većinskim bošnjačkim područjima, dok Hrvati nisu dobivali ni marke.

No, očigledno je kako je HDZ-u BiH i njezinom predsjedniku Draganu Čoviću važnija zlouporaba ministarskih fotelja za osobne i stranačke probitke, a na izravnu štetu građana.

HSP, HNZ i HZHB izražavaju bojazan da su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik postigli dogovor o sustavnom slabljenju HT-a Mostar kako bi se mobilni operater iz RS-a proširio i na većinska hrvatska područja u BiH.

Takva politika HDZ-a BiH, poglavito glede blokiranja izbora menadžmenta, izravno se reflektira na poslovanje HT-a Mostar, te na njegovu nekonkurentnost s ostalim mobilnim operaterima u Bosni i Hercegovini.Zbog toga u posljednje vrijeme i dolazi do velikih razlika u cijenama usluga između operatera.

Takvom rušilačkom politikom HDZ BiH svjesno i dalje sustavno siromaši i samim time slabi većinska hrvatska područja u BiH ostavljajući stotine radnika na ulici bez posla, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću "pravaša".

(Bljesak.info)
"

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2009, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jao, glupe usluge, majko.

Ti moraš poslati SMS da nekoga lociraš, a neko mora poslati SMS da ga lociraju... Znači, 2x6 feninga, ili koliko već košta... xD
Super sistem za izvlačenje poruka.
I ne vidim zašto bi ikome bio interesantan, ali dobro, svaka budala ima svoej veselje.

Da, Escobar, HT-ERONET, mobilni odera.te.r br.1 u BiH........

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 01:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:

Ti moraš poslati SMS da nekoga lociraš, a neko mora poslati SMS da ga lociraju... Znači, 2x6 feninga, ili koliko već košta... xD
I ne vidim zašto bi ikome bio interesantan, ali dobro, svaka budala ima svoej veselje.

m tu sam, gdje si ti :lol: tako se trebala zvati usluga, a moze i preko weba i wapa i sad je za dz... ali sta vrijedi kad je kao sto kazes beskorisna usluga.
Evo ga informacija iz prvog rukava, sa jednog foruma dobijam info da Eronet uskoro krece sa novom najisplativijom tarifom u BiH :lol:

!hej Oderi me; Nova Eronet tarifa!! Cijena uspostave poziva 3,13km + pdv + pdv (Da dobro ste čuli, 2 puta vam uračunavamo PDV !)... Prve 4 sekunde nakon uspostave poziva su besplatne* !!!!! Obračunska jedinica je 10 minuta. (Osim ako ste korisnik !hej Oderi Mi Gaće gdje je obračunska jednica 9:56). Svaki 1000 korisnik na poklon dobije ring-tone potpuno džabee**!

* - samo ako korisnik zove sa Papue Nove Gvineje
** - samo ako korisnik ima preko 90 godina i uz prisustvo OBA roditelja.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 09:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Euroth je napisao:

m tu sam, gdje si ti :lol: tako se trebala zvati usluga, a moze i preko weba i wapa i sad je za dz... ali sta vrijedi kad je kao sto kazes beskorisna usluga.
Evo ga informacija iz prvog rukava, sa jednog foruma dobijam info da Eronet uskoro krece sa novom najisplativijom tarifom u BiH :lol:

!hej Oderi me; Nova Eronet tarifa!! Cijena uspostave poziva 3,13km + pdv + pdv (Da dobro ste čuli, 2 puta vam uračunavamo PDV !)... Prve 4 sekunde nakon uspostave poziva su besplatne* !!!!! Obračunska jedinica je 10 minuta. (Osim ako ste korisnik !hej Oderi Mi Gaće gdje je obračunska jednica 9:56). Svaki 1000 korisnik na poklon dobije ring-tone potpuno džabee**!

* - samo ako korisnik zove sa Papue Nove Gvineje
** - samo ako korisnik ima preko 90 godina i uz prisustvo OBA roditelja.

:lol: :lol: :lol:

Siđi sa zidića i prijeđi na novu !hej tarifu - !hej Oderi me :iconbiggrin: :lol: :lol:

HT ERONET
Mobilni oderater broj 1 u BiH :pukeright:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 09:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Još jedan citat, drugi forum:

Citiraj:
Od 01.09.2009 godine HT Eronet sprema novu akciju za svoje vjerne korisnike.

Promotivna tarifa "HEJ, ODERI ME" !!!

Ako si korisnik tarifnog modela !hej Zovimo, na novi tarifni model !HEJ ODERI ME prelaziš tako da pošalješ SMS poruku sadržaja "ODERI ME" na broj 063 7788. Ako si korisnik tarifnog modela !hej SMSajmo, na tarifni model !HEJ ODERI ME prelaziš tako da pošalješ SMS poruku sadržaja "SMS, ODERI ME" na broj 063 7788. Promotivna cijena prelaska na HEJ ODERI ME iznosi samo 99,99 KM.

*
Pozivi unutar HT Eronet mreže (KM/min)
20,24
Pozivi prema ostalim mobilnim mrežama u BiH (KM/min)
40,24
Pozivi prema fiksnim mrežama u BiH (KM/poziv)
30,20
!hej Ti broj*
0,00 KM (1000 min 600KM mjesečno)
SMS poruka (km/poruka) 20,09
MMS poruka 30,13
GPRS (100 kB)
66,66

Pozivi prema svim mrežama u Hrvatskoj (KM/min)
0.10

HT ERONET mobilni operater broj 1 u BIH.

:D

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dajte, momci, nije fazon, ja krenem fino pričati a vi mu tu kopirate cjenovnike.....ko da ne znam sam otići na dERONET-ov sajt, gdje sve lijepo piše...

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2009, 18:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Dajte, momci, nije fazon, ja krenem fino pričati a vi mu tu kopirate cjenovnike.....ko da ne znam sam otići na dERONET-ov sajt, gdje sve lijepo piše...

Hajde molim te, ljubomoran si što nisi postao korisnikom megapovoljne !hej Oderi me tarife.

Euroth ba, siđi sa zidića i prijeđi na novu !hej tarifu - !hej Oderi me. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 09:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 12:06
Jeste, što se tiče Eroneta i ovih hej tarifa su usrali sa uspostavom poziva (ne toliko ko vodi duge razgovore, ali čisto iz nekog principa), ali nemojte za**b*v*ati za ove internet tarife. Nema jeftinije ni u okolnim državama. I fino piše "flat" pod navodnicima.

Citiraj:
Tarifa za poslovne i privatne korisnike
Uključen prijenos podataka od 10GB
Namijenjena je najintenzivnijim korisnicima interneta koji skidaju filmove i glazbu, prate sportske i druge on-line prijenose, igraju on-line igrice.
Ova tarifa može biti samostalna na SIM kartici bez aktivirane govorne usluge/tarife
Također može biti aktivirana na istoj SIM kartici uz aktivnu govornu uslugu/tarifu
U ovom slučaju plaćaju se dvije mjesečne pretplate: pretplata za govornu tarifu i pretplata za Mobilni Internet "Flat"
Javna dinamička IP adresa

Imaš, 10 Gb uključeno u pretplatu i onda 0,01KM/MB ako iko uspije skinuti toliko u mjesec dana.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

svastapomalo je napisao:
Jeste, što se tiče Eroneta i ovih hej tarifa su usrali sa uspostavom poziva (ne toliko ko vodi duge razgovore, ali čisto iz nekog principa), ali nemojte za**b*v*ati za ove internet tarife. Nema jeftinije ni u okolnim državama. I fino piše "flat" pod navodnicima.

Citiraj:
Tarifa za poslovne i privatne korisnike
Uključen prijenos podataka od 10GB
Namijenjena je najintenzivnijim korisnicima interneta koji skidaju filmove i glazbu, prate sportske i druge on-line prijenose, igraju on-line igrice.
Ova tarifa može biti samostalna na SIM kartici bez aktivirane govorne usluge/tarife
Također može biti aktivirana na istoj SIM kartici uz aktivnu govornu uslugu/tarifu
U ovom slučaju plaćaju se dvije mjesečne pretplate: pretplata za govornu tarifu i pretplata za Mobilni Internet "Flat"
Javna dinamička IP adresa

Imaš, 10 Gb uključeno u pretplatu i onda 0,01KM/MB ako iko uspije skinuti toliko u mjesec dana.

he pa ne znam ovi iz eroneta nisu jos stavili cjenovnik novih tarifa za mobilni internet, a sto se tice kolicine GB ukljucene u paket nije to nista novo imas i u BH Telecomu

500MB je 22KM
1GB je 30KM
3GB je 45KM
9GB je 60KM

Eronet da podsjetim sad od 1.8. uveo slicne pakete od 512MB 20KM,
1GB 30KM,
4GB 45KM,
i 10GB 65KM.

Dok kod mtela imas najveci paket od 1GB koji je 40KM. Vjerovatno ce i oni po uvodjenju 3G usluge izbaciti vece pakete sa povoljnijim cijenama.

Prednost BH Telecoma je to sto kod njih bilo koji 3g/gprs paket ulazi u mjecnu pretplatu tj.odbija se od cijene tar.modela za govorni saobracaj, dok se kod mtela i eroneta te tarife mob.neta placaju dodatno tj. pretplata za govorne usluge+pretplata za mob.net.
Ja sam zadovoljan sa ovih svojih 10MB za 3,5km taman :lol:

Poslednji put menjao BL Boy dana 17 Avg 2009, 15:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]