Euroth je napisao:
"mTu sam" E, sad su ga baš pretjerali, što reče Escobar...
Nego... Šta je to uopšte?
(btw, modus operandi im, na žalost, nije drugačiji od ostaloh...lako bi mi da su samo BHT shupaci..)
„mTu sam“ je vrlo atraktivan servis koji se bazira na pružanju informacija o geografskoj lokaciji korisnika.
Šta to znači?
To znači da svi korisnici BH Mobile mreže imaju mogućnost da pronađu odnosno lociraju drugog korisnika pomoću njegovog broja telefona ili da jednom odnosno grupi korisnika pošalju vlastitu lokaciju i to na način da:
1. na broj telefona 061 1135 pošalje SMS poruku sadržaja „GDJE razmak broj telefona korisnika kojeg želi locirati“ (Npr. „GDJE 061 123 456“).
Korisnik u povratnoj SMS poruci dobiva rezultate lociranja korisnika.
2. na broj telefona 061 1135 pošalje SMS poruku sadržaja „GDJE razmak broj telefona korisnika kojeg želi locirati razmak MMS“ (Npr. „GDJE 061 123 456“).
Korisnik u povratnoj MMS poruci dobiva rezultat lociranja korisnika.
3. putem LBS WAP/WEB portala BH Mobile mreže
Odlaskom na adresu
http://lbs.bhmobile.ba te logiranjem na istu korisnici će imati mogućnost da kroz podaplikaciju Gdje si? lociraju druge korisnike.
Da bi locirao korisnika putem jednog od servisa korisnik mora da ima dozvolu korisnika kojeg se želi locirati.
Korisnik koji SMS-om dobije zahtjev za odobravanjem lociranja može:
· Odobriti lociranje,
· Odbiti lociranje,
Naknadno korisnik može ponovno odobriti primanje zahtjeva.
Također, usluga „mTu sam“ omogućava i slanje vlastite lokacije, ili neke određene lokacije, na jedan ili više korisničkih brojeva, SMS ili MMS porukom.
Odlaskom na adresu
http://lbs.bhmobile.ba, te logiranjem putem username-a i passworda, korisnici imaju mogućnost da kroz podaplikaciju Vidimo se... (See You...) da svoju trenutnu ili bilo koju drugu lokaciju koju označe na mapi, proslijede jednom ili više drugih korisnika.
Izborom „SMS“ ili „MMS“ opcije, kreiranu lokaciju korisnik može proslijediti jednom ili grupi prijatelja, kao i dopisati dodatni tekst koji želi da proslijedi, a vezan je uz tu lokaciju, npr. „Nađemo se na Baščaršiji u 20:00 sati.“
U toku trajanja testne faze korištenje servisa je besplatno.
Od 16. septembra, za korištenje usluge „mTu sam“ korisnicima će se jednokratno naplatiti svako
- Lociranje i
- Slanje lokacije
neovisno od kanala isporuke po cijeni od 0,07 KM (bez PDV-a).
SMS komunikacija kojom se vrši slanje zahtjeva i potvrde za lociranjem je besplatna.
- Prilikom korištenja usluge mTu Sam putem WAP-a korisniku se naplaćuje ostvareni podatkovni saobraćaj prema korištenom tarifnom modelu. Ukoliko korisnik vrši lociranje iz roaminga zavisno od kanala pristupa vrši mu se tarifiranje po roaming tarifama na koji se dodaje naplata samog servisa lociranja ili slanja lokacije.
BH Telecom