banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Racunar za 330 evra
PostPoslato: 09 Avg 2009, 19:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Avg 2009, 19:05
Zanima me kakav bih racunar mogao kupiti za 330 evra bez monitora i periferije i takodje bih volio da mi preporucite u kojoj prodavnici u Banjoj Luci su cijene najpovoljnije?
Ja cu samo reci da HDD bih htio da bude 160GB (nije mi potrebno vise).
Racunar bi sluzio za igranje i ostale aktivnosti. :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2009, 20:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Apr 2009, 15:19
Атлон 7750, радеон 3850, мачну плочу неки јефтини асус ор гигабајт, мислим да је бољи гигабајт, и 2 гб рама, кинески напој (пожељно да ти уз кућиште дође интегрисан напој), дефауде нек буде елџи. И надај се да ће то све изаћи на 330 јевреја...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2009, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
ej NEMOJ čovjeka nagovarati na zlo. LG definitivno nemoj. Ej koliko sam grešaka našao sa njima pa to je bruka.. Što monitora,što rezača... smeće živo. Ko da se u bosni sklapaju :D
Napoj :lol: :lol: :lol:
Mislim da bolje možeš sastaviti za te pare. Forumašima je već dosadilo odgovarati na te teme. Svako malo neko pita za te konfiguracije. Hrljaj po hardwareu -stalno neko nešto sastavlja ;)

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
i od kad se nazivi na engleskom pišu ćirilicom ??? :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 09:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Имам ја пар машина за 50 ојра:

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da kultura ti je na nivou :roll: :roll: :roll: :roll:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 14:25 
Početnik
Početnik

Rodjak, hvala. Ti si mi jedini bar nesto rekao a ovi ovdje se prepucavaju i za*ebavaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2007, 10:40
Ej momci, Dellboy je ovdje "malo" duže od vas. Pa bar kao takvog bi ga trebali poštovati. A osim toga - lik ima puno više znanja o kompovima nego vi očito, tako da bi i tu trebali malo popustiti. Đole, ti ako tražiš rješenje - nemoj zezati druge, a ti Rođače - stvarno ti ponašanje nije u dure. Tražiš neku pomoć - a potklocavaš druge.... :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2009, 22:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
U PC Infu- intel dual core na 2.0 sa 2giga ddr2 rama i 160gb hard diskom kosta 350 km.
Ja kontam sebi uzeti,al im nisu jos stigli.Stize na kraj nedelje,pa cu znati sta je tacno unutra :D

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ovako napamet ti ne moze niko reci. Posto su kod nas sajtovi IT firmi ocajno azurirani i nikad ne znas koja je prava cijena neke komponente.
Ne vjerujem da ces moci nesto kvalitetno da sastavis da ti sluzi za igranje, posebno novijih naslova, jer cijene kod nas su da te zaboli glava. Svagdje u drzavama oko nas cijene padaju i ima mnogo veci izbor, a kod nas dileri samo dizu, a kad treba da spuste onda nista.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 11:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

http://www.itsvet.com/tekst/eu-rekordno ... ntel/2516/
evo vam link pa gledajte koliko se razumijete u kompjutere, sta bi rekli kad vas neko pita da li su bolji inteli ili amd. Ja sam prije godinu dana bio izlozen napadima samoprozvanih intelektualaca koji su krajnje agresivno reklamirali intel. Onaj ko je to radio za pare za mene je smutljivac kojeg boli kurac za bilo kim gleda svoje interese. E, a onaj koji je to radio za dzabe je obicna izmanipulisana kljusina koja treba da se divi samom sebi, a takvih je najvise. Iggy pop to je moj odgovor prema tebi. Dellboy ono fuck you cirilicom je bila zajebancija, nadam se da se nisi uvrijedio a ako jesi izvinjavam se. Djordje, samo ne uzimaj intela, jer odnos kvaliteta i cijene inte:amd=2:1(do 1,6:1). Na kraju krajeva nemoj se smarati procesorom, radje sa grafuljom. Postoji jeftina kombinacija ako uzmes maticnu sa amd cipsetom i radeon 4770. Ako bi kupovao u hrvatskoj ili u srbiji onda bi mogao sastaviti nesto bolje. Jebo te ako budes uzimao u banjaluci... pa tek sad vidjoh kakve su tamo cijene. To nije normalno!!! Jebi ga ne znam sta da ti kazem. Snalazi se.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Rodjak je napisao:
http://www.itsvet.com/tekst/eu-rekordno-kaznila-intel/2516/
evo vam link pa gledajte koliko se razumijete u kompjutere, sta bi rekli kad vas neko pita da li su bolji inteli ili amd. Ja sam prije godinu dana bio izlozen napadima samoprozvanih intelektualaca koji su krajnje agresivno reklamirali intel. Onaj ko je to radio za pare za mene je smutljivac kojeg boli kurac za bilo kim gleda svoje interese. E, a onaj koji je to radio za dzabe je obicna izmanipulisana kljusina koja treba da se divi samom sebi, a takvih je najvise. Iggy pop to je moj odgovor prema tebi. Dellboy ono fuck you cirilicom je bila zajebancija, nadam se da se nisi uvrijedio a ako jesi izvinjavam se. Djordje, samo ne uzimaj intela, jer odnos kvaliteta i cijene inte:amd=2:1(do 1,6:1). Na kraju krajeva nemoj se smarati procesorom, radje sa grafuljom. Postoji jeftina kombinacija ako uzmes maticnu sa amd cipsetom i radeon 4770. Ako bi kupovao u hrvatskoj ili u srbiji onda bi mogao sastaviti nesto bolje. Jebo te ako budes uzimao u banjaluci... pa tek sad vidjoh kakve su tamo cijene. To nije normalno!!! Jebi ga ne znam sta da ti kazem. Snalazi se.

Potpuno se slazem, AMD se sa novim Phenom II procesorima potpuno vratio na trziste i vise je nego konkurentan, za manje para daje vise, kao sto je situacija i sa ATI> nVidia. Jedino gdje AMD ne moze da parira je CORE i7 platforma, ali to je vec HIGH-END za koji ne vjerujem da ce se spustiti u sire narodne mase. I da u BL su cijene ocajne, mnogo bolje bi prosao kad bi mogao ili u Srbiji ili Hrvatskoj da kupi.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako mu treba računar za igre, onda je definitvno i moj prijedlog AMD.

Za sve ostalo tu je ipak Intel. :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

За шта остало. Сурфање интернетом, куцање матурских радова. За 660 марки једино амд долази у обзир. Па и за много скупље машине. Не знам у чему је интел ТОЛИКО бољи. Не слажем се по питању ати и нвидија. Има неки јевтини поверцолор радеон 4870 и добијеш сталкера гратис. Па изгледа да сте и ту у праву. Можда је то нека акција. Ал кошта 1269 куна а то је 341 км са повратком пдв 290 км. Лудло.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šta ti treba više od običnog Celerona za surfanje netom???

Ako hoćeš još da se i igraš, pa surfanje netom, pa malo Corel.. Dual Core.

Ili ako se baviš nekakvim video editiranjem, ili Auto Cad,ArchiCAD, Catia,... Core2Duo ili još bolje Coer2Quad. Daaaaaaaaaaaaaaaaaleko ispred bilo kojeg Athlona. Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 12:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Па људино, не штанца амд само атхлоне, ту је и семпрон, и пхеном. Атхлони су лов будгет процесори, а пхеноми хигх енд. Са и7 нисам долазио у додир и не вјерујем у "независни" бенцхмарк али за стару цоре 2 Qуад серију пхеном II се добро носи с њима, а много је јефтинији. То даааааааааааааалеко бољи се може и са атхлонима свести на само мало бољи.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Genelec Tuzla:

ploca: BIOSTAR TA790GXB A2+ 151 KM
procesor: AMD Athlon II X2 250 164 KM
memorija: G.SKILL 2GB DDR2-1066 Dual channel kit 8500CL5D-2GBPK 70 KM
HDD: HDD 160 GB, WD1600AAJS, SATA2 8MB 7200rpm 84 KM
kuciste: FRONTIER MA11A-BKBK, Crno, bez napajanja 34 KM
napajanje: ATX PowerLine 530W 80 KM
graficka: Sapphire ATI HD4730 512MB DDR5 192 KM

suma sumarum: 775 KM

Ako je preskupo
memorija: DDR II 2 GB, DDR2-800 takeMS kit 2X1GB DualChannel 52 KM
procesor: AMD Athlon 64 X2 7750+ 133 KM
graficka: Sapphire ATI HD4670 512MB DDR4 168 KM

I jedan komentar AMD<>Intel
AMD je izbacio 45 nm Sempron 140 na 2,7 GHz, koji u Njemackoj kosta samo 30 eura.Procesor je u stvari Athlon II x2 kome je ugasenu jedno jezgro,uglavnom zbog neispravnosti.Medjutim postoje primjerci koji imaju savrseno ispravno drugo jezgro i kad se ono otkljuca dobijamo procesor koji je perfomansama ravan Intelovom E7200,a pored toga odlicno se klokuje.
Kod:
http://www.vmodtech.com/main/article/sempron-140-unlock-two-cores/

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 17:13 
Početnik
Početnik

laka je napisao:
Genelec Tuzla:

ploca: BIOSTAR TA790GXB A2+ 151 KM
procesor: AMD Athlon II X2 250 164 KM
memorija: G.SKILL 2GB DDR2-1066 Dual channel kit 8500CL5D-2GBPK 70 KM
HDD: HDD 160 GB, WD1600AAJS, SATA2 8MB 7200rpm 84 KM
kuciste: FRONTIER MA11A-BKBK, Crno, bez napajanja 34 KM
napajanje: ATX PowerLine 530W 80 KM
graficka: Sapphire ATI HD4730 512MB DDR5 192 KM

suma sumarum: 775 KM

Ako je preskupo
memorija: DDR II 2 GB, DDR2-800 takeMS kit 2X1GB DualChannel 52 KM
procesor: AMD Athlon 64 X2 7750+ 133 KM
graficka: Sapphire ATI HD4670 512MB DDR4 168 KM

I jedan komentar AMD<>Intel
AMD je izbacio 45 nm Sempron 140 na 2,7 GHz, koji u Njemackoj kosta samo 30 eura.Procesor je u stvari Athlon II x2 kome je ugasenu jedno jezgro,uglavnom zbog neispravnosti.Medjutim postoje primjerci koji imaju savrseno ispravno drugo jezgro i kad se ono otkljuca dobijamo procesor koji je perfomansama ravan Intelovom E7200,a pored toga odlicno se klokuje.
Kod:
http://www.vmodtech.com/main/article/sempron-140-unlock-two-cores/

Hvala mnogo.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2009, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ali valja potrefiti na procesor sa ispravnim drugim jezgrom. Ako je u svabiji 30, kod nas ce vjerovatno biti 60-100 jevreja.

Vrh

PostPoslato: 13 Avg 2009, 12:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
U 10 000 primjeraka mozda se samo 20 moze otkljucati, a i pitanje je kad se otkljucaju kako ce raditi (stabilno ili ne)
al uglavnom ce struju trositi kao neki jaci dual core!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]