banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 20:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 06 Avg 2009, 12:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Kod nas je sve moguce, mozes li nam reci jesu li otvarali paket?

Sta mislite koliko bi me izaslo na kraju da narucim preko interneta :

http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0029T7X46/ref=ord_cart_shr?_encoding=UTF8&m=A3SYLBIPCDAUQW

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 22:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Eto i ja se priključih ebayu i juče sam pobedio na bidu za jedan artikl. Platio sve uredno preko paypala, mislim da će sutra biti poslato pa me zanima otprilike kad će stići. Na sajtu piše 7-15 business days ali me zanima ovako u praksi, da li je to tačno.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2009, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Tacno je, ja sam cekao iz Hong-Konga da stigne neka kartica, i dosla je za cini mi se 14 radnih dana (nekih17-18 ukupno, sa vikendima). Drugi put mi je stigao mali paket, kao pismo za 7-8 dana.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 09:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Овдје људи очигледно не читају претходне постове, а видим да се изнова постављају иста питања.

- Плаћа се само коначна цијена која је наведена на коначној фактури, плус провизија за конверзију валуте у банци
- Ствар доноси поштар на врата као и сваку другу пошиљку, ако је превелика за поштара онда се по њу иде у пошту
- Поштару се некад плаћа за царински преглед (1,5-2КМ), некад не; још нисам упратио из којих разлога
- Наручивао сам гомилу ствари, до 100$, и никад нисам платио царину нити било какав додатни трошак који претходно нисам навео
- Достава је увијек била у оквирима описаног, обично 10-15 радних дана
- Готово увијек је могуће означити пошиљку као поклон (Gift), да се покуша избјећи царина уколико је ствар скупља
- Нисам имао проблем са резервацијама трансакција преко PayPal-a; за ствари за које нисам имао довољно новца на рачуну трансакција је у старту одбијана, а у случају кад сам имао одмах извршена
- Опис артикла и коментари других купаца су сасвим довољни да се закључи о озбиљности продавца; озбиљнији продавци увијек имају ставку осигурање (1-2$), и детаљан Return Policy

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2009, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Ako se placa preko paypal-a osiguranje NIJE potrebno, tj. prodavac je odgovoran za paket do vasih vrata. Ukoliko postoji opcija iosiguravanja, izbjegavajte je jer je cisto bacanje para i nicemu ne sluzi sem da prodavac malo podeblja konto.

poz.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 19:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Sep 2009, 19:11
pozdrav, narucivao sam razne stvarke preko ebaya , par telefona a brat je na jedan tel . platio cini mi se carine oko 100KM i opeko se:) mene zanima konkretno kontam naruciti ribarski stap iz Usa vrijednosti oko 107$ ne racunajuci postarinu, kolika je vjerovatnoca da ce cariniti stap i koji bi iznos to mogao biti??? inace imao sam slucaj gdje je moj tel dosao iz UK do nase carine , pratio pomocu onog tracking number i nakon nekoliko dana posiljka se vratila u UK al bez telefona, uredno sam vratio pare preko paypala al sam pisao pismo njihovim nadredjenima na carini i nikad nisam dobio odgovor a ubijedjen sam da ga je klepio neko od nase marve:)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 19:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

atif je napisao:
ubijedjen sam da ga je klepio neko od nase marve:)

Ma hajde, sto si na kraj srca, pa treba od 800KM plate napraviti kucu za godinu, nije to lako.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 22:18 
Voajer
Voajer

BLAF77 je napisao:
atif je napisao:
ubijedjen sam da ga je klepio neko od nase marve:)

Ma hajde, sto si na kraj srca, pa treba od 800KM plate napraviti kucu za godinu, nije to lako.

I to sto kazes, vamo milionske pronevjere a oni nadju nekom oporezovat klince palce , sve iskeha uglavnom sirotinja:)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nego ove poštarine su preskupe, može li se i to dogovoriti?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 01:07 
Voajer
Voajer

filozof sa vrbasa je napisao:
Nego ove poštarine su preskupe, može li se i to dogovoriti?

Naravno da moze al sve u granicama normale, a zavisi i od vjestine pregovaranja:) nista nije fisko i konacno, od tog da ne dostavljaju npr po cijelom svijetu, do zadnje cijene, nekada ima opcija pored buy it now i best offer , nisam detaljno prelistao temu pa ne znam je li i ovome bilo govora, znaci gdje ti pordavacu mozes ponuditi svoju cijenu pa ako se on slaze, znaci sve karte su otvorene, ukoliko ti ne dodje roba a nije bila pracena s tracking number prijavis paypalu u odredjenom roku nisam siguran koji rok zaboravio sam koliko dana i oni blokiraju racun prodavca i kada dodje tvoj red na raspravu oni pregledaju dokaze i obicno se kupcu vraca uplaceni novac ,al ako prodje taj limit u odredjenom broju dana mislim da je kasno za sve reakcije, tako neki prodavaci znaju zavlaciti kupce ko fol stici ce pricekaj jos malo i kad prodje rok vise ti se ne jave a onda nema fajde zalit se paypalu zato oprez:) kod mene je brat za ovo tata mata dok ja to malo usput upratim, inace par puta sam vracao pare na svoj racun bez problema, e sad ima fora al nisam siguran koliko puta se u toku godine mozes zaliti paypalu na povrat novca, mislim da je tri puta al nisam 100% siguran pa ovo uzmite s rezervom. Kao sto neko rece samo pratitite prodavaca sa jakim i brojnim feedbacks i nema zime :)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 11:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mene su neki dan zvali do carine za jedan paket i rekli da ponesem racun, u pitanju su bili senzori za auto vrijednosti 74$ sa postarinom. Nisu nista naplatili. Pitao sam onu tetu sto radi dole sa paketima kako oni to carine, i ona mi rece da svaki dan dolazi bruka paketa, carinik dodje do njih i nasumicno odabere par zanimljivih, a velika vecina prodje dalje bez ikakve kontrole. E sada ako mi je ona slagala lazem i ja vama.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 11:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

atif je napisao:
e sad ima fora al nisam siguran koliko puta se u toku godine mozes zaliti paypalu na povrat novca, mislim da je tri puta al nisam 100% siguran pa ovo uzmite s rezervom. Kao sto neko rece samo pratitite prodavaca sa jakim i brojnim feedbacks i nema zime :)

nema ogranicenja za ovo, tri puta moze prodavac traziti da mu sklonis negative feedback (ja dao jedan pa povukao), a sto se tice povrata, tu nema ogranicenja.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 14:37 
Voajer
Voajer

the_grunf je napisao:
Mene su neki dan zvali do carine za jedan paket i rekli da ponesem racun, u pitanju su bili senzori za auto vrijednosti 74$ sa postarinom. Nisu nista naplatili. Pitao sam onu tetu sto radi dole sa paketima kako oni to carine, i ona mi rece da svaki dan dolazi bruka paketa, carinik dodje do njih i nasumicno odabere par zanimljivih, a velika vecina prodje dalje bez ikakve kontrole. E sada ako mi je ona slagala lazem i ja vama.

ja sam kupio mob vrijednosti 190 KM nije bilo carine, bilo je tu jos manje vrijednih stvari i nije bilo carine, al za sve postoji prvi ili drugi put a to je rizik, pitanje da li se ribarski stap moze okarakterisati kao licna stvar i da je zaobidju, jbga ako uzimaju nasumicno stap bi im upao u oci jer dolazi u tubi duzine otprilke metar, neprimjetno pravo heheheh

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 16:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
medi je napisao:
Овдје људи очигледно не читају претходне постове, а видим да се изнова постављају иста питања.

- Плаћа се само коначна цијена која је наведена на коначној фактури, плус провизија за конверзију валуте у банци
- Ствар доноси поштар на врата као и сваку другу пошиљку, ако је превелика за поштара онда се по њу иде у пошту
- Поштару се некад плаћа за царински преглед (1,5-2КМ), некад не; још нисам упратио из којих разлога
- Наручивао сам гомилу ствари, до 100$, и никад нисам платио царину нити било какав додатни трошак који претходно нисам навео
- Достава је увијек била у оквирима описаног, обично 10-15 радних дана
- Готово увијек је могуће означити пошиљку као поклон (Gift), да се покуша избјећи царина уколико је ствар скупља
- Нисам имао проблем са резервацијама трансакција преко PayPal-a; за ствари за које нисам имао довољно новца на рачуну трансакција је у старту одбијана, а у случају кад сам имао одмах извршена
- Опис артикла и коментари других купаца су сасвим довољни да се закључи о озбиљности продавца; озбиљнији продавци увијек имају ставку осигурање (1-2$), и детаљан Return Policy

the_grunf je napisao:
Ako se placa preko paypal-a osiguranje NIJE potrebno, tj. prodavac je odgovoran za paket do vasih vrata. Ukoliko postoji opcija iosiguravanja, izbjegavajte je jer je cisto bacanje para i nicemu ne sluzi sem da prodavac malo podeblja konto.

poz.

Hvala vama dvojici i svim forumasima na korisnim inf.!

Ja imam samo jedno pitanje.
Kod koje banke je najbolje, najbrze i najjednostavnije(zbog potvrde paypala)da se otvori racun?
Da li je to vec pomenuta Raiffeisen?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 18:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Ja sam preko Raiffeisen i bilo je prilicno jednostavno. Odeš otvoriš račun, otvoriš paypal, nakon nekoliko dana dobiješ kod i to je to.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa nemas neki izbor, mozes u Raiffeisenu i u jos jednoj banci, spomenuta je ovde, ne mogu se sjetiti koja (ako pricamo o debitnoj Visa Electron kartici). Ja imam Raiffeisenovu i dobra stvar je sto sam uspio telefonom izganjati taj kod koji ti je potreban da potvrdis PayPal account. Zamjerka je sto novac koji u Raiffeisenu uplatis na karticu mozes koristiti tek za 2 sata, dok legne na racun, dok u nekim drugim bankama mozes odmah. Meni je to nekad trebalo pa mi je smetalo, ali uglavnom ni to nije velik problem. Za drugu banku ne znam nista.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 19:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
stormbringer i BLAFF77,
hvala na brzim odgovorima!

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 21:58 
Voajer
Voajer

ja koristim visa lectron od Uni credit banke :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2009, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

atif je napisao:
ja sam kupio mob vrijednosti 190 KM nije bilo carine, bilo je tu jos manje vrijednih stvari i nije bilo carine, al za sve postoji prvi ili drugi put a to je rizik, pitanje da li se ribarski stap moze okarakterisati kao licna stvar i da je zaobidju, jbga ako uzimaju nasumicno stap bi im upao u oci jer dolazi u tubi duzine otprilke metar, neprimjetno pravo heheheh

Moj prijatelj je narucio sportski luk i strijele, pozamasnih dimenzija paket, i nisu nista carinili, a znam da je posiljka bila poprilicno skupa. Nema pravila, zivio divlji zapad :)

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2009, 09:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kako biram na koju ce mi adresu stici posiljka koju porucujem preko Ebay-a?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]