vim je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
E šako jada, jadno si se uhvatio Titinih isforsiranih i prehvaljenih harodnih heroja zarad neke lažne multietničnosti i toga da smo svi jednako ginuli.
Ti si neki zeznuti multietničar.

Nije on multietnicar, nego si ti zadrti nacionalista. Mogu to razumjeti jer se hvalis tim da su ti preci bili cetnici. Isto tako se i ja hvalim da su mi preci bili partizani. Ne znam koji bi to bio zajednicki datum koji bi obuhvatio partizane i cetnike.
A sta da radim ja kome je dio porodice bio u partizanima a dio u cetnicima?!
Neki ovdje moraju shvatiti da su se ljudi u to vrijeme dizali protiv okupatora ne pitajuci za ideologiju. Kao da je obican svijet u tom periodu znao nesto o raznoraznim ideologijama koje su se radjale na ovom prostoru. Nemojte biti djeca!
Takodje, zapazio sam da se ovdje olako u isti kos trpaju cetnici i ustase. Onaj ko je imao priliku da cuje o tome od aktera iz tog perioda reci ce vam da to nije bas tako. Ovo se narocito odnosi na nivo organizacije u ova dva pokreta. To je jednostavno neuporedivo.
Tu prije svega mislim na obim zlocina i sistematicnost u izvrsavanju istih. Dok je kod ustasa taj sistem bio razradjen maltene do tancina za cetnike se ne bi moglo reci isto. Tacno je da je dio cetnika cinio stravicne zlocine i otvoreno stao na stranu okupatora. Ponavljam- DIO, a ne svi! Onaj ko poznaje materiju zna i koje cetnicke vojvode su saradjivali sa fasistima. Ali ne, bolje je da se palamudi i da se dizu tenzije....
Neznanje ili odsustvo zelje da se nesto sazna je zlo. Zato nam se svako malo i desavaju pizdarije na ovom prostoru.