banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Isaija i Pavle
PostPoslato: 07 Jul 2009, 12:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Isaija u 66 glavi govori o nekoj vrsti hrane kao pogubnoj pa se nameće pitanje za koga je pogubna?
Pavle u svojim poslanicama kaže da je SVE čisto i da se SVE što se prodavalo u mesarama jede pa navodi da možete kod neznabožaca otići i jesti sve što iznesu pred vas(inače u toj glavi se govori o idolskim žrtvama i sva sreća što pagani nisu prinosili svinje...???)
Da li vi imate saznanje da su pagani svojim idolima prinosili(jariće,jagnjad,tele,kravu,bika,ovce)?

Tema ne izgleda ništa naročito ali može da nekoliko stvari postavi na svoje mesto.
Vaše mišljenje je...? Dobrodošlo.

Vrh

Tema posta: Re: Isaija i Pavle
PostPoslato: 07 Jul 2009, 13:31 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
bila tema sto se toga stiha tice vezano za Pavla..

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 14:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
lavić je napisao:
Isaija u 66 glavi govori o nekoj vrsti hrane kao pogubnoj pa se nameće pitanje za koga je pogubna?
Pavle u svojim poslanicama kaže da je SVE čisto i da se SVE što se prodavalo u mesarama jede pa navodi da možete kod neznabožaca otići i jesti sve što iznesu pred vas(inače u toj glavi se govori o idolskim žrtvama i sva sreća što pagani nisu prinosili svinje...???)
Da li vi imate saznanje da su pagani svojim idolima prinosili(jariće,jagnjad,tele,kravu,bika,ovce)?

Tema ne izgleda ništa naročito ali može da nekoliko stvari postavi na svoje mesto.
Vaše mišljenje je...? Dobrodošlo.

Sta ti zapravo ovde pitas? Zanima te ko je od njih u pravu? Kako se to uopste i moze "izmjeriti"? Prvi je bio mozda vise nutricionista a drugi vise narodski covjek, raja :) Sto se svinja tice, sva ta frka oko njih jednostavno potice od trihineloze, davno su ljudi primjetili da jesti svinju ponekad moze biti fatalno ;)

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2009, 17:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Pozdrav brate...

lavić je napisao:

U ovom poglavlju Izaija spominje idolopoklonstvo i idolopokloničke žrtve i ljude koji se ne obaziru na Božji poziv obraćenja i na kraju spominje pogubne posljedice koje će ih zadesiti.
Citiraj:

Pavle ovdje govori o centralnim i perifernim pitanjima. Jedno od centralnih pitanja je i idolopoklonstvo i hrana žrtvovana idolima. U jednoj rečenici Pavao kaže: Kakav sporazum hram Božji ima s idolima? Jer mi smo hram Boga živoga, kao što reče Bog: Prebivat ću u njima i hoditi među njima; i bit ću Bog njihov, a oni narod moj.
Citiraj:

Imaš u Bibliji odgovor. Mislim da su prinosili razne životinje, ali najgore je bilo kad su prinosili svoje sinove i kćeri.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 10:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mastermindu
Zahvalan sam ti brate za svaku reč. Interesuje me tvoje mišljenje o 66-oj gl. Isaije koje vreme se tamo opisuje(mislim na istorijski period)?
Jasno je da se prinosilo na žrtve sve ali ima li nešto specifično za prinos žrtvi u vreme Isaije i pre njega od strane pagana i Jevreja?
Konkretno da li se opis Isaijine 66 gl. može primeniti za sadašnje vreme kako neko uči?

Da li je Pavle opisivao samo prinos za žrtve (svinjsko meso) ili i kao redovnu hranu?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
laviću pavle je lažov veliki

pogledaj 1 korinćanima 7:40 gdje kaže da on MISLI da mu se objavlja dostavlja, ni on sam nije bio siguran.

Ima puno primjera gdje se pokazuje pavle, de pogledaj

1 korinćanima 7:25 do 28. Pravi zakon dozvoljava čovjeku da se rastane od žene ako ne ide, potvrđuje to i Matej 19:1-12 ja mislim.

Pavle je bio židov i bio mu je poznat zakon, zar ne ? Izgleda da nije bio siguran je li Isus zabranio razvod.
Onda taj lažac previše ima uleta, pogledaj još jedan primjer

1 korinćanima 15:22 i ponovljeni zakon 24:16

Oci neka se ne usmrćuju zbog djece njihove i djeca zbog otaca njihovih! Svaki neka bude usmrćen za svoj vlastiti grijeh! ( 24-16)

a pavle kaže

Jer kako u Adamu svi umiru, tako će i u Kristu svi oživjeti. ( 15-22)

onda

1 timoteju 6:16

6 Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen.

knjiga postanka 32:30

Jakov prozva ono mjesto Penuel, i reče on: "Vidjeh Boga licem u lice, a ipak ostadoh na životu.

ima još neda mi se pisati

još jednom, pavle je lažac...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
114_AhmeD je napisao:

Ovo su teske rijeci. Ne mora naciti da je lazac, zavisi samo kako se tumace stihovi. Ako tumacimo i neke druge stihove i biblije ili kurana mogu izgledati kontradiktorni, ali ipak nisu.

@lavic

Sto se tice 66 glave isaije, ako se dobro sjecam, ali davno sam citao, mislim da se radi o vremenu na novoj zemlji jer se cini mi se u toj glavi spominje da ce lav jesti slamu kao vo, tj. da ce zivotinje mesozderi postati vegetarijanci, sto se nije jos ispunilo ali ce se ispuniti na novoj zemlji.

Ono sto meni nije jasno iz te glave je sljedeci stih:

"24. И излазиће и гледаће мртва тјелеса онијех људи који се одметнуше од мене; јер црв њихов неће умријети и огањ њихов неће се угасити, и биће гад сваком тијелу."

Gdje se govori da ce ljudi koji su spaseni i dobri gledati druge kako se pate. Ne znam kako se onda ocekuje da bude raj na novoj zemlji ako ce se kroz vjecnost gledati patnje i mucenje drugih. To onda nije raj, jer neko ko je dobar i ko je zasluzio relativno da bude tamo bio bi zgrozen da stalno gleda neka mucenja, pa mi to nije jasno. Slicno ovo se pominje i u otkrivenju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 10:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Ovo su teske rijeci. Ne mora naciti da je lazac, zavisi samo kako se tumace stihovi. Ako tumacimo i neke druge stihove i biblije ili kurana mogu izgledati kontradiktorni, ali ipak nisu.

@lavic

Sto se tice 66 glave isaije, ako se dobro sjecam, ali davno sam citao, mislim da se radi o vremenu na novoj zemlji jer se cini mi se u toj glavi spominje da ce lav jesti slamu kao vo, tj. da ce zivotinje mesozderi postati vegetarijanci, sto se nije jos ispunilo ali ce se ispuniti na novoj zemlji.

Ono sto meni nije jasno iz te glave je sljedeci stih:

"24. И излазиће и гледаће мртва тјелеса онијех људи који се одметнуше од мене; јер црв њихов неће умријети и огањ њихов неће се угасити, и биће гад сваком тијелу."

Gdje se govori da ce ljudi koji su spaseni i dobri gledati druge kako se pate. Ne znam kako se onda ocekuje da bude raj na novoj zemlji ako ce se kroz vjecnost gledati patnje i mucenje drugih. To onda nije raj, jer neko ko je dobar i ko je zasluzio relativno da bude tamo bio bi zgrozen da stalno gleda neka mucenja, pa mi to nije jasno. Slicno ovo se pominje i u otkrivenju.

dobro, mozda nije lagao da je dobio objavu. I vjerovatno jest, ali od koga ? :) :) ------> :evil:

Je li ti poznato da je pavle ubijao plemenite kršćane, bio lovac na glave ? I od jednom na putu u Damasku neko mu se prikazao ko se predstavio kao Isus i počeo mu šaptati.

Ni pavle ni luka nikad nisu ni vidili ni čuli Isusa kamo li bili sa njim da bi znali njegovu poruku.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
dobro, mozda nije lagao da je dobio objavu. I vjerovatno jest, ali od koga ? :) :) ------> :evil:

Je li ti poznato da je pavle ubijao plemenite kršćane, bio lovac na glave ? I od jednom na putu u Damasku neko mu se prikazao ko se predstavio kao Isus i počeo mu šaptati.

Naravno da mi je poznato. Ako sam dobro shvatio ovaj smajli iza recenice poslije koje si ga stavio hoces da kazes da objava Pavlu nije bila od Isusa nego od demona? Ali razmisli malo! Zasto nije?
Pa zato sto je Pavle nakon sto je dozivio ovu objavu skrenuo svoj zivot sa loseg na bolji. Ranije je ubijao i cinio lose stvari misleci da radi za Boga, i onda mu se ukazuje Hristos i njegov zivot poprima sasvim drugi tok.
Od progonitelja i ubice Pavle postaje covjek koji prasta, koji propovijeda i koji pomaze. Da to ukazanje nije bilo od Hrista i Boga, mislis da bi se promijenio nabolje. To je slicno kao kad neko ko je nevjernik shvati Bozju ljubav i otkrivenja i promijeni svoj zivot na bolje. Zar onda po djelima ne mozemo znati da je to od Boga. Tako i sa Pavlom. Prema djelima koja je cinio prije ukazanja i poslije ukazanja Hrista, zakljucujemo da je to bio Hrist, jer je to pokazao svojim zivotom koji se promijenio s goreg na bolji. Drugo, mislis da bi Pavle dao svoj zivot za Hrista da nije imao toliku vjeru u njega i da je lagao?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Naravno da mi je poznato. Ako sam dobro shvatio ovaj smajli iza recenice poslije koje si ga stavio hoces da kazes da objava Pavlu nije bila od Isusa nego od demona? Ali razmisli malo! Zasto nije?
Pa zato sto je Pavle nakon sto je dozivio ovu objavu skrenuo svoj zivot sa loseg na bolji. Ranije je ubijao i cinio lose stvari misleci da radi za Boga, i onda mu se ukazuje Hristos i njegov zivot poprima sasvim drugi tok.
Od progonitelja i ubice Pavle postaje covjek koji prasta, koji propovijeda i koji pomaze. Da to ukazanje nije bilo od Hrista i Boga, mislis da bi se promijenio nabolje. To je slicno kao kad neko ko je nevjernik shvati Bozju ljubav i otkrivenja i promijeni svoj zivot na bolje. Zar onda po djelima ne mozemo znati da je to od Boga. Tako i sa Pavlom. Prema djelima koja je cinio prije ukazanja i poslije ukazanja Hrista, zakljucujemo da je to bio Hrist, jer je to pokazao svojim zivotom koji se promijenio s goreg na bolji. Drugo, mislis da bi Pavle dao svoj zivot za Hrista da nije imao toliku vjeru u njega i da je lagao?

da ali to je samo mazanje ociju nesvijesnim jer vidi. Gore je da je slagao i izmijenio vjeru nego da je pobio te ljude. Sta da sad dodje neki covjek koji govori za isusa sve iz talmuda a isto pomaze ljudima, ima lijepo ponasanje itd

nikakav dokaz to nije. Dokaz njegove lazi je u kontradiktornostima sa starim zavjetom, kud ces gore ? naveo sam ti par primjera ima ih jos 1000.... Naravno da ga je sejtan inspirisao buduci da je laz govorio....

Kako ce ga isus inspirisati kad je davno otisao sa zemlje.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ahmede, postao si debelo bezobrazan (mada od vas ekstremista nista tolerantno dosad nismo ni culi).

Apostol Pavle je zivi primjer covjeka koji je nadisao primitivni nivo razmisljanja i zemaljske logike (kojoj si ti idolopoklonik),
i preobrazio se, kao sto to Vim dobro primjecuje, u covjeka ljubavi, molitve i prastanja.

Nemoj, zivota ti, da se dovodis u situaciju da analiziramo Muhamedovo zitije i ponasanje istom mjerom kojom ti mjeris hriscanske ucitelje,
prvenstveno zbog komsija muslimana sa kojima imamo uzajamno postovanje i uvazavanje.

Pitam se samo kada ce administratorima foruma dojaditi ovo tvoje pljuvanje po svemu sto nije ekstremni islam (a korisnicima je jos poodavno dodijalo).

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 16:54 
staromodan
Korisnikov avatar

[quote="114_Ah

Ni pavle ni luka nikad nisu ni vidili ni čuli Isusa kamo li bili sa njim da bi znali njegovu poruku.[/quote]

a ti si vidio Alaha i Muhija... :lol:

sto vadis rijeci iz konteksta kad je u pitanju 1 Kor 17:25-28.... :evil3: procitas stih i mislis to je to... a gdje je pozadina, zbog cega je pisao, kome je pisano, u koje vrijeme je pisano, kakvi problemi su bili u Korintu..to nista. bitno je samo reci "covjek laze."

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nema tu moj spavac nikakve zelje za udubljivanjem, sve sto zanima Ahmeda i njemu slicne jeste- kako pljuvati po svemu sto im nije po volji,
i sto im ne ide niz dlaku i vice> jeste, tako je!

Za ovo godinu i nesto koliko je na forumu, od njega smo na ucili da je Kuran naucna enciklopedija,
a Biblija neka stara knjizurina puna nebuloza. Sta reci - cova je ziva riznica ljubavi i tolerancije prema svima koji misle drugacije.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 17:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

lavić je napisao:
Mastermindu
Zahvalan sam ti brate za svaku reč. Interesuje me tvoje mišljenje o 66-oj gl. Isaije koje vreme se tamo opisuje(mislim na istorijski period)?

o 66-oj glavi bi se dalo puno reći. Gledajući po periodima vidimo da se u prvod djelu spominje otpali religijski sistem koji se Bogu ne sviđa. Očito je da su i u Izaijino vrijeme farizeji i pismoznanci toliko iskrivili Božju riječ i držali se svojih nekih predaja i nauka, da je Gospod progovarajući kroz proroke pozivao ljude na obraćenje i pravo služenje Bogu. Mogli bi reći da je tadašnji religijski sistem bio skoro isti kao i ovaj danas. Religija se svela na neku ispraznu formu u kojoj nitko ne mari za Boga i Božju riječ. Ljudi idu u crkvu i obavljaju religijske ceremonije, a žive kao pogani. U drugom djelu se govori o Novom Jeruzalemu koji će sići na zemlju gdje će prebivati vjerni. Ovaj drugi dio je usko povezan sa tekstovima iz Otkrivenja di se govori o apokaliptičnim događajima i Božjeg formiranju novog neba i nove zemlje.

Citiraj:
Jasno je da se prinosilo na žrtve sve ali ima li nešto specifično za prinos žrtvi u vreme Isaije i pre njega od strane pagana i Jevreja?

U Bibliji jasno piše da je plaća za grijeh smrt. Znači čovjek kada počini grijeh, po zakonu netko mora da umre (odgovara) za taj grijeh. Ta žrtva je pala na životinje, jer Bogu je čovjek najdragocijenije biće. Naravno životinjska žrtva je bila samo privremeno riješenje i slika budućeg događaja kada će Bog da riješi problem smrti i siđe u ljudskom obličiju i prinese sam Sebe za žrtvu, da zadovolji zakon i omogući čovjeku ono za šta je stvoren, a to je da živi vječno. Bog je jasno dao upute kako treba da se to čini i kome te žrtve treba da se prinose. Bog je tražio da se životinjske žrtve prinose Njemu (Stvoritelju), jer on je taj koji otpušta grijehe. Pogani, a koliko vidimo iz teksta i otpali židovi su prinosili žrtve stvorenjima (lažnim bogovima - demonima), a to je idolopoklonstvo najgore vrste i kršanje Božjih zapovijedi. Kada pogledamo danas ljudi se također mole stvorenjima ("svecima", Mariji i raznim drugima), a nisu ni svjesni što time čine, jer ne čitaju Božju riječ, nego slijepo vjeruju svojim religijskim vođama.

Citiraj:
Konkretno da li se opis Isaijine 66 gl. može primeniti za sadašnje vreme kako neko uči?

Evo gore sam ti malo približio to vrijeme sa današnjim. Mogli bi reći da se u toj glavi govori o prošlom, sadašnjem i budućem vremenu.

Citiraj:
Da li je Pavle opisivao samo prinos za žrtve (svinjsko meso) ili i kao redovnu hranu?

Pavle navodi da ako ljudi znaju da je neko meso žrtvovano nekom idolu (stvorenju), da se ne jede.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Nema tu moj spavac nikakve zelje za udubljivanjem, sve sto zanima Ahmeda i njemu slicne jeste- kako pljuvati po svemu sto im nije po volji,

Za ovo godinu i nesto koliko je na forumu, od njega smo na ucili da je Kuran naucna enciklopedija,
a Biblija neka stara knjizurina puna nebuloza. Sta reci - cova je ziva riznica ljubavi i tolerancije prema svima koji misle drugacije.

pa da, a kako ti " borac za ljudska prava" zatvaras oci pred 1000 spavacovih postova gdje me vrijedja, evo ukljucujuci i zadnji njegov post gdje tudje svetinje nekim smijesnim imenima zovu ? Zasto dvostruke standarde uzimas?

A evo ja cu nastaviti jer izbjegavas i ti i spavac odgovoriti ljudima obicnu stvar, stalno skrecete i 90% odgovora " nisi ti to shvatio :) "

Ok, idemo dalje pavle vs stari zavjet :_

prva kraljevima 8:12 kaze:

"Tada reče Salomon: "Gospod je rekao, da će stanovati u mraku. "

psalmi 92:2 :

Oblaci su i mrak oko njega; na pravicu i sud oslanja se prijestolje
njegovo.

psalmi 18:11:

Tamu je razvukao oko sebe, kao voda težak, mračan oblak postao mu
šator.

I onda dodje pavle i kaže : prvoj timoteju 6:16

Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen.

al hajd eto, nisam ja to shvatio . Al evo jos morbidnosti

u knjizi postanka 32:30:

Jakov prozva ono mjesto Penuel, i reče on: "Vidjeh Boga licem u lice, a ipak ostadoh na životu.

---

Eto pavle reče da ga niko nije vidio...

Znam, nisam ja to shvatio :wink:

nije stvar Biblije i Kur'ana nego je stvar istine, ja cu do smrti govoriti istinu i pozivati istini, Isus je rekao istinu a ne Pavle

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 20:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

114_AhmeD je napisao:
Jamesdin Kurtovic je napisao:

pa da, a kako ti " borac za ljudska prava" zatvaras oci pred 1000 spavacovih postova gdje me vrijedja, evo ukljucujuci i zadnji njegov post gdje tudje svetinje nekim smijesnim imenima zovu ? Zasto dvostruke standarde uzimas?

A evo ja cu nastaviti jer izbjegavas i ti i spavac odgovoriti ljudima obicnu stvar, stalno skrecete i 90% odgovora " nisi ti to shvatio :) "

Ok, idemo dalje pavle vs stari zavjet :_

prva kraljevima 8:12 kaze:

"Tada reče Salomon: "Gospod je rekao, da će stanovati u mraku. "

psalmi 92:2 :

Oblaci su i mrak oko njega; na pravicu i sud oslanja se prijestolje
njegovo.

psalmi 18:11:

Tamu je razvukao oko sebe, kao voda težak, mračan oblak postao mu
šator.

I onda dodje pavle i kaže : prvoj timoteju 6:16

Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen.

al hajd eto, nisam ja to shvatio . Al evo jos morbidnosti

u knjizi postanka 32:30:

---

Eto pavle reče da ga niko nije vidio...

Znam, nisam ja to shvatio :wink:

nije stvar Biblije i Kur'ana nego je stvar istine, ja cu do smrti govoriti istinu i pozivati istini, Isus je rekao istinu a ne Pavle

Ahmede prijatelju stvarno previše daviš s ovim. U Bibliji nema kontradikcija mislio ti to ili ne, tako da su ovi tvoji pokušaji uzaludni. Evo ti jednog mjesta di možeš naći odgovore na svoja pitanja, pa se idi malo zabavljaj na ovaj sajt...http://www.bringyou.to/apologetics/bible.htm#3.

Živio....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Moj Ahmo,

ti si prvi na ovome forumu koji tvrdi da ga je Spavac (za pet i vise godina sto ovdje pise) uvrijedio i popljuvao.
Ja imam, zacudo, potpuno suprotna iskustva - jahao sam mu po glavi i triput gore nego ti, a covjek niti jednom se nije ni naljutio, ni uvrijedio.
Zapitaj se onda ti da li je onda to radi "uzavrele rasprave", ili prosto jer mu je muka od pljuvanja po svemu sto on smatra svetinjom.
Priznaj ljudski, ni tebi ne bi bilo pravo da se na ovom, vecinom hriscanskom forumu, neprestano vode rasprave o "nedoslijednostima" Kurana i Muhamedu.
Ne bi, normalno. I nije ni lijepo ni ljudski udarati na nesto sto je nekome sveto, pa iz ma kojeg razloga.

Vidio si da takvim agresivnim stavom neces nikoga ubijediti u ono sto ti vjerujes, naprotiv, samo ces izazvati kontraefekat, i nista sustinski pozitivno.
Najlakse je reci onda: "oni su nevjernici u vlasti sejtana, odbijaju da cuju istinu koju im prenosim", a daleko zreliji rezon je:
"Kako im ja to svjedocim svoju ljubav prema Bogu, olicenu u mojoj vjeri i vjerskim praksama?"
"Da li iz mojih rijeci se cuje promisljenost, uvazavanje covjeka, ljubav za Boga, ili, pak, nesto strano onome ko tvrdi da mu je srce u molitvi i predano Milostivom?"

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Druga stvar, nije odgovorio na pitanje kako je Pavle imao toliku vjeru da je dao zivot za Hrista, ako je lagao? Da li bi neko dao zivot za nesto sto smatra da je laz? Da li bi neko posvetio toliko vremena za dokazivanje lazi? Da li bi se uopste promijenio i zasto bi se mijenjao za laz? Da li bi iko sve ovo uradio ako laze? I koji bi uopste bio smisao toga da dokazuje laz?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 23:33 
staromodan
Korisnikov avatar

ti prvi rece lazov, pa ja isto kamenom odgovorio... :D

nego ove zadnje stihove vezano za mrak, cisto da kazem da si lazov...

Psalam 92:2 kaze sljedece "Javljati jutrom milost tvoju i istinu tvoju nocu", a ti si napisao "Oblaci su i mrak oko njega; na pravicu i sud oslanja se prijestolje njegovo."..

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ti prvi rece lazov, pa ja isto kamenom odgovorio... :D

nego ove zadnje stihove vezano za mrak, cisto da kazem da si lazov...

Psalam 92:2 kaze sljedece "Javljati jutrom milost tvoju i istinu tvoju nocu", a ti si napisao "Oblaci su i mrak oko njega; na pravicu i sud oslanja se prijestolje njegovo."..

Radi se o psalmi 97:2, slučajno sam pogriješio u pisanju, nisam lažov :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]