banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 18:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
ma da ... sve one same to traže... sve one to *potajno i priželjkuju*... jel' tako?! :angry4:

retardE

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Ja ovdje samo iznosim svoje mišljenje i ništa drugo. Možete se složiti s njim, a i ne morate. To prepuštam vama. Ako netko ima protuargumente onda možemo da pričamo, ako ne nema potrebe da spamamo :)!

Vrh

Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
On se vodi onom dobropoznatom vavilonskom poslovicom .. "ne postoji silovanje .. zene s dignutom suknjom trce brze od muskaraca sa spustenim hlacama" :lol:

Kontraargumenti u tvom slucaju ne piju vode, jer konstantno vrtis jednu te istu pricu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
mastermind je napisao:
Ja ovdje samo iznosim svoje mišljenje i ništa drugo. Možete se složiti s njim, a i ne morate. To prepuštam vama. Ako netko ima protuargumente onda možemo da pričamo, ako ne nema potrebe da spamamo :)!

Vidis, ti govoris iz guzice a ja sam dozivjela da me je idiot napao, sve sa skakavcem u ruci. Kao sto rekoh, nisam bila ni priblizno gola. Hlace, majica, patike. Samo Bogu se mogu zahvaliti sto sam se poslije citave vjecnosti, njegovog plazanja po meni, uspjela otgnuti i pobjeci. I da si iole "vjeran" znao bi da usta govore od suviska srca i shvatio bi da si pretjerao u svom glumljenju sveca.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Talija je napisao:
Mastermaind, malo si pretjerao.
Na plaži, bazenu, bilo kakvom kupalištu ljudi su skoro goli što ne znači da provociraju, a sa druge strane žrtve silovanja nisu uvijek zgodne polugole djevojke nego i djeca kao i starice, pa i časne sestre.
Silovatelj se kreće po nekim svojim unutrašnjim uvrnutim nagonima. A kako si ovo napisao silovatelj ispada žrtva, "ne bi on, nego one ga provociraju"?

Ja ne branim silovatelja. U slobodnoj državi se takvima neda da žive. Pošto ljudi danas prihvaćaju sve vrste nemorala onda nemaju što da kukaju kad su to odabrali. Sve ima svoje uzroke i posljedica, ništa se ne dešava slučajno.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
mastermind je napisao:

Vidis, ti govoris iz guzice a ja sam dozivjela da me je idiot napao, sve sa skakavcem u ruci. Kao sto rekoh, nisam bila ni priblizno gola. Hlace, majica, patike. Samo Bogu se mogu zahvaliti sto sam se poslije citave vjecnosti, njegovog plazanja po meni, uspjela otgnuti i pobjeci. I da si iole "vjeran" znao bi da usta govore od suviska srca i shvatio bi da si pretjerao u svom glumljenju sveca.

Ne znam kuda si se kretala da te je mangup napao, ali u današnje vrijeme djevojke se ne bi trebale kretati bez neke cvrste muške ruke pokraj sebe. Pogotovo u kasnim noćnim satima. Žalosno je to što se ljudi uvijek sjete Boga u takvim situacijama, a u životu su inače sami sebi bogovi.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok. Sama sam kriva sto nisam imala koga da me prati svaki dan do skole i od skole. Kriva sam sto je bio rat. Kriva sto nije bilo struje citavih 40 dana u komadu. Kriva sam sto je taj isti lik silovao ( uz jos dvojicu) jednu djevojku, samo par dana prije mene.. Da, kriva sam.

Evo, odoh da se bicujem iz ovih stopa.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
mastermind je napisao:
Ne znam kuda si se kretala da te je mangup napao, ali u današnje vrijeme djevojke se ne bi trebale kretati bez neke cvrste muške ruke pokraj sebe. Pogotovo u kasnim noćnim satima. Žalosno je to što se ljudi uvijek sjete Boga u takvim situacijama, a u životu su inače sami sebi bogovi.

Jes' vala! Koji qrac se ima uopšte gdje šetati?! Još MUŠKO nije bilo tu! Nema veze, bitno da u Bibliji piše da će taj manijak njenom ocu platiti 50 srebrnjaka što joj je život upropastio! :wink:

:angry4:

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 22:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
Ok. Sama sam kriva sto nisam imala koga da me prati svaki dan do skole i od skole. Kriva sam sto je bio rat. Kriva sto nije bilo struje citavih 40 dana u komadu. Kriva sam sto je taj isti lik silovao ( uz jos dvojicu) jednu djevojku, samo par dana prije mene.. Da, kriva sam.

Evo, odoh da se bicujem iz ovih stopa.

Ne znam tko je tebe opće ovdje okrivio. Ja sam naveo situacije u koje se tvoja situacija možda ne uklapa. Ti najbolje znaš okolnosti pod kojima se to desilo. Nema smisla da ja ovdje razjašnjavam svaku situaciju, njene okolnosti i tko je tu kriv. Meni je drago da ti je Bog uslišio pozive u tom trenutku i da si se izvukla iz te situacije. Vjerovatno si iz toga svega izašla puno jača i počela razmišljati o nekim stvarima u životu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 23:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Laughing Man je napisao:
mastermind je napisao:

Jes' vala! Koji qrac se ima uopšte gdje šetati?! Još MUŠKO nije bilo tu! Nema veze, bitno da u Bibliji piše da će taj manijak njenom ocu platiti 50 srebrnjaka što joj je život upropastio! :wink:

:angry4:

To su zakoni koji vrijede za slobodnu državu. Danas takva ne postoji :)!

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Evo da se ja solidarisem.....Silovanje,nikada nije opravdano.
Razlog moze biti samo poremecenost necijeg uma.
Moju dobru prijateljicu su silovali,pocinilac nije nadjen nikada.
Isla je na toliko terapija posle toga.
Resenje bi mozda bilo da imamo policiju koja nesto radi,a ne da se devojke posle 10 sati zakljucavaju u kuce,ili da izlaze zakopcane do nosa.Sa gorilama da ih brane.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
poznato je u psihologiji da silovatelj siluje ne radi seksa nego radi moci
on nije "napaljen" nego bijesan
pa tako, njega ne pokrece to sto je zrtva seksipilna i izazovna
nego sto je "naisla"
silovatelj u principu ne bira u stilu: e, ona je bas zgodna, wow, onu cu...mada ponekada imaju dodatne patoloske prohtjeve (djeca, starice, muskarci...)

ontopic: abortus je strahovito necivilizacijski samoomalovazavajuci cin nepostovanja svoga tijela, prirode, zivota i licnog ljudskog dostojanstva

kao sto neko rece, u preko 90% slucajeva do nezeljene trudnoce dolazi uslijed nemara, tako da bi se i stav prema abortusu trebao prvenstveno odnositi na takav slucaj

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 23:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mastermind je napisao:

Znači ovo je slučaj kada je došlo do silovanja i djevojka je namjerno pobacila (ubila je nevino biće, dok Mojsije nije ubio nevino biće). Sada možemo postaviti da li je uopće moguće da se ova osoba pokaje? Pokajanje znači obraćenje u smislu da se to više nikad neće ponoviti i da će osoba živjeti po Božjim principima. Pošto znamo da ta osoba nije živila po Božjim principima jer je ubila nevino biće, vjerojatnost da se pokaje je jako, jako mala.

cuj, ako cemo se hvatati za Bozije principe, onda ne mozes ni Mojsija opravdati sa tim "pa ubio je nekoga ko nije bio nevin"..jer u Bibliji je zapisano "Bog ce se osvetiti"...zar ne.. ili imas duple standarde kad je u pitanju pojam "ubistvo".. takodje u N.Z imas 2 termina "grijeh k smrti" i "grijeh ne k smrti".. slicno u S.Z "oprostivi grijesi" i "neoprostivi grijesi.".. u koji grijeh bi stavio silovanu djevojku koja je odlucila na abortus?

tebi je lako reci namjerno je pobacila jer si musko. :evil3:

jesam ja budala kad nisam silovao ajkulu 99' jer je zensko i setala se po stanu... :lol: :lol: :lol: (ubice me ajkula :D )

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 10:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spavac je napisao:
cuj, ako cemo se hvatati za Bozije principe, onda ne mozes ni Mojsija opravdati sa tim "pa ubio je nekoga ko nije bio nevin"..jer u Bibliji je zapisano "Bog ce se osvetiti"...zar ne.. ili imas duple standarde kad je u pitanju pojam "ubistvo"

Moraš prvo da shvatiš da nisu isti zakoni u slobodnoj državi i u državi pod okupacijom. Mojsije nije smio to da uradi jer su hebreji bili pod okupacijom, znači nisu bili u slobodnoj državi i zato je morao da pobjegne da spasi živu glavu. Znači u slobodnoj državi vrijedi oko za oko, zub za zub dok pod okupacijom vrijedi ako ti netko udari šamar po jednom obrazu okreni mu i drugi. Znači kada narod odbaci Božje principe i ne želi Boga za vladara onda pada pod okupatorsku vlast da se prizove pameti. Bol i patnja je mehanizam koji je Bog uspostavio da sačuva čovjeka od samouništenja.

Citiraj:
.. takodje u N.Z imas 2 termina "grijeh k smrti" i "grijeh ne k smrti".. slicno u S.Z "oprostivi grijesi" i "neoprostivi grijesi.".. u koji grijeh bi stavio silovanu djevojku koja je odlucila na abortus?

Nemam je ja šta smiještat, po Božjem zakonu ubijanje nevinog je smrtni grijeh i nema tu puno priče i mudrolije.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mastermind.. U Njemackoj se svakih par mjeseci desi da nestane dijete.. Dal' musko ili zensko.. Pronadju ga poslije izvjesnog perioda i sve i jedno dijete je prvo silovano a onda ubijeno. Jesu li i ta djeca bila izazovna? :roll:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 11:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
Mastermind.. U Njemackoj se svakih par mjeseci desi da nestane dijete.. Dal' musko ili zensko.. Pronadju ga poslije izvjesnog perioda i sve i jedno dijete je prvo silovano a onda ubijeno. Jesu li i ta djeca bila izazovna? :roll:

Ja sam to naveo samo kao jedan od mogućih činbenika, a ti se toga uhvatila ko pijan plota. Što se tiče djece tu najveću odgovornost imaju roditelji. Danas kada pogledamo djecu odgaja ulica i škola i razne ustanove, pa se onda čudimo što nam nestaju djeca. Da je djete više pod nadzorom roditelja vjerojatnost da nestane bi bila jako mala.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 15:45 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
mastermind je napisao:
spavac je napisao:
cuj, ako cemo se hvatati za Bozije principe, onda ne mozes ni Mojsija opravdati sa tim "pa ubio je nekoga ko nije bio nevin"..jer u Bibliji je zapisano "Bog ce se osvetiti"...zar ne.. ili imas duple standarde kad je u pitanju pojam "ubistvo"

Moraš prvo da shvatiš da nisu isti zakoni u slobodnoj državi i u državi pod okupacijom. Mojsije nije smio to da uradi jer su hebreji bili pod okupacijom, znači nisu bili u slobodnoj državi i zato je morao da pobjegne da spasi živu glavu. Znači u slobodnoj državi vrijedi oko za oko, zub za zub dok pod okupacijom vrijedi ako ti netko udari šamar po jednom obrazu okreni mu i drugi. Znači kada narod odbaci Božje principe i ne želi Boga za vladara onda pada pod okupatorsku vlast da se prizove pameti. Bol i patnja je mehanizam koji je Bog uspostavio da sačuva čovjeka od samouništenja.

Citiraj:
.. takodje u N.Z imas 2 termina "grijeh k smrti" i "grijeh ne k smrti".. slicno u S.Z "oprostivi grijesi" i "neoprostivi grijesi.".. u koji grijeh bi stavio silovanu djevojku koja je odlucila na abortus?

Nemam je ja šta smiještat, po Božjem zakonu ubijanje nevinog je smrtni grijeh i nema tu puno priče i mudrolije.

dobro je, konacno si priznao da nije smio da uradi, sto znaci prekrsio je Boziju zapovjest.

samo ne znam sto Biblija pise o neoprostivim i oprostivim grijesima u S.Z. Isto tako u N.Z.

ovo za slobodnu drzavu i okupacijsku sto si opisao kako da se radi ne pije vode..

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 17:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
mastermind je napisao:
Moraš prvo da shvatiš da nisu isti zakoni u slobodnoj državi i u državi pod okupacijom.

mastermind je napisao:
To su zakoni koji vrijede za slobodnu državu. Danas takva ne postoji !

A kakva je to "slobodna drzava"? Ako dobro shvatam tebi je slobodna drzava u kojoj vlada crkva kao u vrijeme inkvizicije i ubija svakoga ko ne misli kao crkvenjaci? Ako je to za tebe sloboda, onda si se rodio u pogresnom vijeku. Vise bi prilicilo da si se rodio u srednjem vijeku ili u nekoj islamskoj zemlji gdje to i danas rade.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spavac je napisao:
dobro je, konacno si priznao da nije smio da uradi, sto znaci prekrsio je Boziju zapovjest.

Nemam ja tu sta priznat, sve je to sasvim jasno. Objasnio sam Mojsijevo ubojstvo i nije potrebno da to spominjemo više. Rekao sam da Mojsije nije ubio nevinog čovjeka s toga to nemožeš uspoređivat s abortusom i ubijanjem nevinih. Zaboravi Mojsija.

Citiraj:
samo ne znam sto Biblija pise o neoprostivim i oprostivim grijesima u S.Z. Isto tako u N.Z.

Pročitaj bibliju pa ćeš znat, ne moram ti ja sve objašnjavat.

Citiraj:
ovo za slobodnu drzavu i okupacijsku sto si opisao kako da se radi ne pije vode..

Pije to sve vode samo što ljudi ne shvaćaju jednostavne stvari.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2009, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

wilderness je napisao:
A kakva je to "slobodna drzava"?

Slobodna država je država u kojoj je Bog vladar. Takva je postojala samo jednom u povijesti i to kad je Isus Navin uveo izraelce u obećanu zemlju.

Citiraj:
Ako dobro shvatam tebi je slobodna drzava u kojoj vlada crkva kao u vrijeme inkvizicije i ubija svakoga ko ne misli kao crkvenjaci? Ako je to za tebe sloboda, onda si se rodio u pogresnom vijeku. Vise bi prilicilo da si se rodio u srednjem vijeku ili u nekoj islamskoj zemlji gdje to i danas rade.

Inkvizicija je sotonski pokret koji nema veze sa slobodnom državom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]