banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 11:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Vas izbor
Gordost 16%  16%  [ 8 ]
Zavist 22%  22%  [ 11 ]
Bijes 16%  16%  [ 8 ]
Požuda 2%  2%  [ 1 ]
Ljenost 8%  8%  [ 4 ]
Prežderavanje 0%  0%  [ 0 ]
Pohlepa 36%  36%  [ 18 ]
Ukupno glasova : 50
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jul 2009, 14:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
veverushka je napisao:
Romeo88 je napisao:
veverushka je napisao:
a sto bih trazila?

on ima takav stav i to je gotova stvar. ne mora da postoji jos neko takav da bismo svi prihvatili to kao neciju normalnu odluku.

Kako si ovo bukvalno skontala, sva sreca pa ti nije palo na pamet da ih stvarno i trazis...sto se njega tice, ne pada mi na pamet da mu dijelim kritike...mogu samo da se salim...jeste da mi nije jasan,al to je opet moj problem....

ovo prvo je bio cisto odgovor an tvoj prvi deo recenice prethodnog posta.

a kako ti gledas na monahe?

nikako...vjerujem u Boga, a ne u crkvu...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 14:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
ne govorim o instituciji vec o ljudima. i oni su zivi ljudi sa svim ljudskim potrebama. pitam se kako li se oni lisavaju silnih prirodom predodredjenim potrebama?! stvarno me to interesuje. u jednu ruku im se divim.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
ne govorim o instituciji vec o ljudima. i oni su zivi ljudi sa svim ljudskim potrebama. pitam se kako li se oni lisavaju silnih prirodom predodredjenih stvari?! stvarno me to interesuje. u jednu ruku im se divim.

dobro, sto se toga tice,svaka im cast...stvarno treba imati jaku mentalnu snagu da se boris sam protiv sebe i svojih nagona...ali mi je to opet i glupo...zasto bih to radio...ako je Bog stvorio covjeka i to po svom liku onda ne bih trebao da se opirem sebi i svojim potrebama,vec da zivim takav kakav jesam....

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Romeo88 je napisao:
veverushka je napisao:
ne govorim o instituciji vec o ljudima. i oni su zivi ljudi sa svim ljudskim potrebama. pitam se kako li se oni lisavaju silnih prirodom predodredjenih stvari?! stvarno me to interesuje. u jednu ruku im se divim.

dobro, sto se toga tice,svaka im cast...stvarno treba imati jaku mentalnu snagu da se boris sam protiv sebe i svojih nagona...ali mi je to opet i glupo...zasto bih to radio...ako je Bog stvorio covjeka i to po svom liku onda ne bih trebao da se opirem sebi i svojim potrebama,vec da zivim takav kakav jesam....

ali zato oni nisu obicni ljudi. oni su isposnici, znaci suzdrzavaju se od svega materijalnog, i posvecuju se iskljucivo duhovnom zadovoljstvu. to zvuci cak i mucenicki u jednu ruku, ali je tako. i neverovatno kako smo mi podlozni frustracijama kada ne zadovoljimo neke potrebe, a oni su tako mirni i stalozeni ljudi. njihova dobrota i duhovnost im se vidi u ocima.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mora da je fino biti tako spokojan i zanesen u svom svijetu...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Monasi su produkt crkve. Ne Boga. Samim time nisu nista posebno.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

Ma dobro to...mislim samo na njihovu psihu i razmisljanje...zamisli koliko su oni iskljuceni iz zivota...meni to granici i sa ludilom...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

daj, majke ti... oni su "produkt" (nisam znala da su ljudi proizvodi), samih sebe... njih niko ne tera na monasenje.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svaki oblik fanatizma je grijeh.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

to niej fanatizam, to je nacin razmisljanja, i uopste nije nenormalno. mozda po tebi jeste, posto se ti ne bi niceg suzdrzavala, pogotovo ne sexa ili jela, sto je i normalno, jer si na to i navikla, ali njihov stav nije nenormalan, a tek sto niej sektaski. zato, malo se suzdrzi od tako grubih upadica, jer svojim komentarima vredjas jednu veru.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 15:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
predlazem da ja budem sudija i provjerim pistolje...

eto, najgore je suditi nekom..

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
ajkula je napisao:

to niej fanatizam, to je nacin razmisljanja, i uopste nije nenormalno. mozda po tebi jeste, posto se ti ne bi niceg suzdrzavala, pogotovo ne sexa ili jela, sto je i normalno, jer si na to i navikla, ali njihov stav nije nenormalan, a tek sto niej sektaski. zato, malo se suzdrzi od tako grubih upadica, jer svojim komentarima vredjas jednu veru.

Poznajes li me? Znas kako zivim i sta radim? Ako nisi u stanju da normalno diskutujes onda se kani corava posla i radi nesto produktivnije. A ne bi ti bilo lose uzeti Bibliju, procitati ju.. Pa onda pricati o vjeri, fanatizmu i bilo cemu slicnom.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
veverushka je napisao:
ajkula je napisao:

Poznajes li me? Znas kako zivim i sta radim? Ako nisi u stanju da normalno diskutujes onda se kani corava posla i radi nesto produktivnije. A ne bi ti bilo lose uzeti Bibliju, procitati ju.. Pa onda pricati o vjeri, fanatizmu i bilo cemu slicnom.

ti si bas uvredljiva, s obzirom kako slobodne postove ostavljas. elem, ne treba da se vredjas, ja to isto mislim za sebe, tj, da nemam potrebu da se suzdrzavam od toga svega. a ti prva procitaj bibliju, pa mi reci gde pise da je monastvo fanatizam!

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
fanatizam i opsesiju su izmislili lenji da bi opisali predanost :)
ontopic .. nemam licnog iskustva pa da mogu da vrednujem ali bih se slozio da pohlepa najvise stete cini sto pojedincu sto okolini .. bar na prvi pogled

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Romeo88 je napisao:
ali mi je to opet i glupo...zasto bih to radio...ako je Bog stvorio covjeka i to po svom liku onda ne bih trebao da se opirem sebi i svojim potrebama,vec da zivim takav kakav jesam....

Slažem se s ovim. Ne shvatam te ljude, iskreno... Zašto ne žive normalno kao i svi ostali. Svi imaju iste potrebe i zašto se suzdržavati i mučiti se?! Kad pročitam ove postove, stvarno ne mogu da povjerujem da ima ovakvih ljudi...

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
Romeo88 je napisao:
ali mi je to opet i glupo...zasto bih to radio...ako je Bog stvorio covjeka i to po svom liku onda ne bih trebao da se opirem sebi i svojim potrebama,vec da zivim takav kakav jesam....

Slažem se s ovim. Ne shvatam te ljude, iskreno... Zašto ne žive normalno kao i svi ostali. Svi imaju iste potrebe i zašto se suzdržavati i mučiti se?! Kad pročitam ove postove, stvarno ne mogu da povjerujem da ima ovakvih ljudi...

ali cekaj, to sto vi ne razumete ne znaci da to nije normalno. mislim, ako postoje ljudi koji zele da se odreknu fizickog zadovoljstva zbog duhovne "cistote" onda neka to rade. ja nemam nista protiv, i ne gledam na njih kao ludake, vec kao izuzetno karakterne ljude. najvece vrednosti su upravo duhovne vrednosti.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moze li ponuditi Biblijske citate i potkrijepiti svoju teoriju? Pa da i mi razumijemo.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
veverushka je napisao:
EiLeen je napisao:
Romeo88 je napisao:

ali cekaj, to sto vi ne razumete ne znaci da to nije normalno. mislim, ako postoje ljudi koji zele da se odreknu fizickog zadovoljstva zbog duhovne "cistote" onda neka to rade. ja nemam nista protiv, i ne gledam na njih kao ludake, vec kao izuzetno karakterne ljude. najvece vrednosti su upravo duhovne vrednosti.

Ali zašto? Zašto duhovne vrijednosti moraju redukovati fizičko zadovoljstvo? Ako imaš kvalitetan seksualni život, 100 puta bolje obavljaš posao i imaš volje za istim. ako se mučiš tako, ne vidim koliko ima koristi. Nikola Tesla je bio genije, nije sigurno postao to što je postao jer nije imao seks.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 13:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
EiLeen je napisao:
Nikola Tesla je bio genije, nije sigurno postao to što je postao jer nije imao seks.

Možeš misliti tek da je imao bilo kakav seksualni život..............Ne bi ja sada ovo tipkao,samo pomislim........i žik....... :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2009, 18:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen, ne moraju oni nista. ali zele da postignu vrhunac duhovnog zadovoljstva i inteligencije. ja im se zato divim, i postujem to! i uopste ne zelim da postavljma pitanja zasto ? i kako? vec pokusavam da shvatim odakle crpe tu volju i istrajnost. glupo je postavljati pitanje: zasto postoje monasi?!

to je isto kao kad bih se ja pitala: zasto se katolicki svestenici ne mogu zeniti?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]