banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 14:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jul 2009, 23:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Heh, u današnje vrijeme provoditi taj zakon... ne spavati sa ženom u istom krevetu za dane menstruacije i 7 dana nakon... ne dirati do žene, ne uzimati od nje ništa....
Trebalo bi više soba i karantin, a pola muškaraca bi umrlo od gladi jer ne smiju uzeti od nje ništa.

U suštini sam orjentisana na Novi Zavjet.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 00:08 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nije problem u S.Z toliko koliko mi ljudi ubacujemo kulturu jednog vremena u nasu kulturu i onda peremo mozak vjernicima.

koliko sam dobro skonta Mastera jeste da on smatra da je grijeh, pa cak i ubistvo (ako se vratimo na temu) ako ljudi odluce koristiti zastitna sredstva npr kondom jer se na taj nacin baca sperma tj unistava zivot.

eh sad bi ja njega pitao, da li imati seks sa zenom u toku njenih neplodnih dana se smatra moralno jer se tom prilikom ne baca sperma kao npr u slucaju kondoma?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 00:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
nije problem u S.Z toliko koliko mi ljudi ubacujemo kulturu jednog vremena u nasu kulturu i onda peremo mozak vjernicima.

koliko sam dobro skonta Mastera jeste da on smatra da je grijeh, pa cak i ubistvo (ako se vratimo na temu) ako ljudi odluce koristiti zastitna sredstva npr kondom jer se na taj nacin baca sperma tj unistava zivot.

eh sad bi ja njega pitao, da li imati seks sa zenom u toku njenih neplodnih dana se smatra moralno jer se tom prilikom ne baca sperma kao npr u slucaju kondoma?

U vezi ovog boldovanog... gledaj ovo, kap sperme sadrži milione spermatozoida, a samo jedan uspije da oplodi jajnu ćeliju, onda po toj logici i uz najbolju volju da se napravi beba strada par miliona ostalih spermatozoida koji su mogli biti život.

Zaključak je - sperma nije život, kao što ni neoplođena jajna ćelije nije život, prije materijal za život.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 00:24 
staromodan
Korisnikov avatar

ne skreci sa teme spameru... :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 00:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako nemaš argumenta onda me ne nazivaj spamerom. :P
Tema je abortus ili ubistvo nerođenog djeteta.
Neko se dotakao i pitanja da li je i ubistvo prosipanje muških polnih ćelija na šta sam dala logičan nepobitan argument.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 00:31 
staromodan
Korisnikov avatar

ma ne to, vise sam mislio na precisno objasnjavanje tipa sperma, pa spermatozoidi i td... :wink:

a malo si mi drugacije formulisala moje pitanje--eh sad bi ja njega pitao, da li imati seks sa zenom u toku njenih neplodnih dana se smatra moralno jer se tom prilikom ne baca sperma kao npr u slucaju kondoma?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 09:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
spavac je napisao:
sto bi u prevodu bilo da Biblija ne govori da li ja smijem sa zenom koristiti kondom ili se samo seksati kad su neplodni dani.

Pročitaj onaj link koji sam postavio za kondome, pa vidi jel ima to kakve svrhe. Ljudi uzimaju seks kao čin zadovoljavanja svojih tjelesnih požuda i prave od toga ogavne stvari. Spolni odnos je znak ljubavi i pažnje, a ne životinjsko iživljavanje kako ga današnji ljudi doživljavaju, pa izmišljaju najgnusije perverzije.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
mastermind je napisao:

U bibliji piše da se to ne radi kada žena ima menstrualni ciklus (nekih 7 dana otprilike). Kontracepcija ne treba (tablete, spirale, kondomi itd.), jer to samo šteti čovjeku, da sad ne spominjem nuspojave do kojih sve može doći. Vrlo jednostavno se mogu pratiti ženini plodni dani i uz malo ozbiljnosti skoro je nemoguće da dođe do nečeg neželjenog.

Kako se u to doba moglo pisati o kontracepciji kada nije ni postojala?

Ne znam da li je postojala ili nije u to vrijeme, jer to nisam proučavao. Bog je ljudima dao upute kako da se ponašaju da ne bi dolazilo do narušavanja njihovog tjelesnog i duhovnog zdravlja. Danas ljudi ne mare previše za svoje tjelesno, a pogotovo duhovno zdravlje, pa smišljaju razne načine kako da zadovoljavaju svoju tjelesnu požudu.

Poslednji put menjao mastermind dana 10 Jul 2009, 09:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 09:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Talija je napisao:
Heh, u današnje vrijeme provoditi taj zakon... ne spavati sa ženom u istom krevetu za dane menstruacije i 7 dana nakon... ne dirati do žene, ne uzimati od nje ništa....
Trebalo bi više soba i karantin, a pola muškaraca bi umrlo od gladi jer ne smiju uzeti od nje ništa.

U suštini sam orjentisana na Novi Zavjet.

Isus je jasno rekao da je Novi Zavjet ispunjenje Starog, pa stoga ova tvoja tvrdnja da trebamo samo biti orjentirani na NZ pada u vodu.

Poslednji put menjao mastermind dana 10 Jul 2009, 09:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 09:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spavac je napisao:

Krivo si skonto.

Citiraj:

Već sam rekao da muž i žena u braku mogu da imaju odnos kad god hoće i nema tu nikakvog nemorala. (Treba izbjegavati odnos onih 7 dana kada žena ima krvarenje)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 09:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Izbjegavati seks 7 dana za vrijeme menstruacije pa 7 dana za vrijeme ovulacije. Pa u onih 14 dana ce neko biti toliko umoran da mu nece biti do seksa, pa ce jedno dijete imati ruzne snove i dolazice u krevet.. I nema seksa nikako :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 09:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
Izbjegavati seks 7 dana za vrijeme menstruacije pa 7 dana za vrijeme ovulacije. Pa u onih 14 dana ce neko biti toliko umoran da mu nece biti do seksa, pa ce jedno dijete imati ruzne snove i dolazice u krevet.. I nema seksa nikako :lol:

:)...tako nekako..

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 09:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Drago mi je koliko vidim da sam otvorio dobru temu za razgovor.

Đavao je izopačio seks. Kuran najbolje govori o tome, bolje nego li biblija, kad govori o čuvanju i pokrivanju stidnih mjesta. Inaće pri zdravom odnosu koji sazreva sa godinama, seks je normalan samo kao oblik ljubavi, i on je neophodan samo pri pravljenju djece.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 10:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
O stidnim mjestima u Kuranu;

sure i ajeti

XXIV-30
Reci vjernicima neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; to im je bolje, jer Allah, uisitinu, zna ono što oni rade.
31. A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite.

VII-21,22.
I na prevaru ih zavede. A kad oni oni drvo okusiše, stidna mjesta njihova im se ukazaše i oni po sebi džennetsko lišće stavljati počeše. "Zar vam to drvo nisam zabranio?! – zovnu ih Gospodar njihov – "i rekao vam: ’Šejtan vam je, zbilja, otvoreni neprijatelj.’"

XX-121
I njih dvoje pojedoše s njega i ukazaše im se stidna mjesta njihova pa počeše po njima lišće džennetsko stavljati – tako Adem nije Gospodara svoga poslušao i s puta je skrenuo.;

XXXIII-35,59
Muslimanima i muslimankama, i vjernicima i vjernicama, i poslušnim muškarcima i poslušnim ženama, i iskrenim muškarcima i iskrenim ženama, i strpljivim muškarcima i strpljivim ženama, i poniznim muškarcima i poniznim ženama, i muškarcima koji dijele zekat i ženama koje dijele zekat i muškarcima koji poste i ženama koje poste, i muškarcima koji o svojim stidnim mjestima vode brigu i ženama koje o svojim stidnim mjestima vode brigu, i muškarcima koji često spominju Allaha i ženama koje često spominju Allaha, - Allah je, doista, za sve njih oprost i veliku nagradu pripremio.

59. O Vjerovjesniče, reci ženama svojim, i kćerima svojim, i ženama vjernika neka spuste haljine svoje niza se. Tako će se najlakše prepoznati pa neće napastovane biti. A Allah prašta i samilostan je.

Poslednji put menjao Zeo dana 10 Jul 2009, 13:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 13:19 
staromodan
Korisnikov avatar

mastermind je napisao:
Kontracepcija je u rangu sa abortusom zato nemojte da se šalite po ovom pitanju.

mastermind je napisao:
spavac je napisao:

Krivo si skonto.

Citiraj:

Već sam rekao da muž i žena u braku mogu da imaju odnos kad god hoće i nema tu nikakvog nemorala. (Treba izbjegavati odnos onih 7 dana kada žena ima krvarenje)

ja ovdje vidim dve razlicite price,nemoj se ljutiti.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
crveno i crno je napisao:
Talija je napisao:
Po mom mišljenju abortus ima pozitivnu stranu jedino kada se izvrši u slučaju deformacije ploda.

APSOLUTNO SE SLAŽEM!

A šta je sa etičkim principima i moralnim normama, kada je trudnoća uzrokovana silovanjem tj. rodoskvrnućem, medicinskim indikacijama, gde je prekid trudnoće u interesu očuvanja ugroženog zdravlja, odnosno života trudnice, kod teških srčanih, plućnih i bubrežnih obolenja a da ne navodim još i socijalne prepreke gdje se rađanjem deteta ugrožava ekonomska sigurnost i materijalni opstanak deteta i roditelja u slučajevima teškog siromaštva, izuzetno loših stambenih pitanja i materijalne besperspektivnosti roditelja????

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 13:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

spavac je napisao:
ja ovdje vidim dve razlicite price,nemoj se ljutiti.

Ma ne ljutim se, nego ne shvaćam kako ne razumiješ jednostavne stvari. Da si malo razmislio o tome što sam napisao vidio bi samo jednu stvar :).

mastermind je napisao:
Kontracepcija je u rangu sa abortusom zato nemojte da se šalite po ovom pitanju.

Pod ovom rečenicom sam mislio da kontracepcija spada u grijeh bludnosti, a bludnost i ubistvo su smrtnji grijesi, pa sam ih zato stavio u isti rang. Ostale stvari sam nadam se dovoljno razjasnio, ako nisam pitaj?!

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Budalaština i opet budalaština! To za "ugroženu ekonomsku sigurnost i bezbjednost djeteta" je najodvratnije moguće licemjerstvo kojim se sopstvena nesposobnost pokušava pretvoriti u "zabrinutost za potomstvo". Ako neko nema uslova i sredstava da odgaja dijete, onda NE TREBA da ima dijete. Uz ispravno korišćenje kontracepcije, plus poznavanje plodnih i neplodnih dana, vjerovatnoća neplaniranog začeća je EKSTREMNO mala. Druga je stvar što većina ljudi danas pod "kontracepcijom" podrazumijeva coitus interruptus ili neku sličnu imbecilnu glupost, pa onda kad žena zatrudni kažu "Eto, pazili smo, ali DESILO se!" (obožavam ovo "DESILO SE"). Pa onda se naravno ide na abortus, jer, eto, "dijete nema uslova za život" i tome slično. Ako i pored prave pažnje dođe do začeća (što je moguće, mada vrlo malo vjerovatno), onda fino dijete treba da se rodi, pa ako ne želiš da se brineš o njemu, daj ga na usvajanje. To jeste vrlo surovo, ali ni blizu surovo kao UBIJANJE djeteta, a osim toga postoje parovi koji ne mogu da imaju djecu i koji bi se o tom djetetu sigurno brinuli kako treba.

Što se tiče ovog ostalog, silovanje, incest, deformacija i tako to - ajde da budemo realni za trenutak: Od četrdeset miliona abortusa godišnje u svijetu, koliko procenata spada u te kategorije? Ne znam tačan broj, ali kladim se i u brkove i u vlastiti šešir da je vrlo malen. Ogromna većina neželjenih trudnoća dolazi zbog gore opisanog "desilo nam se!" i onda se ovi pobrojani slučajevi sa incestom, silovanjem, zdravljem majke i sl. koriste kao generalna apologija abortusa.

I ko uopšte ima pravo da odlučuje o životu i smrti jednog živog bića?
Dakle, kao što rekoh, smatram da abortus treba da se primjenjuje samo u onom vrlo rijetkom slučaju kad je život majke direktno ugrožen. Jeste surovo, ali opet, jedino moguće. Djeca nastala silovanjem, incestom i sl., deformisana djeca i ostalo takođe su LJUDSKA BIĆA i imaju pravo na život.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mastermajnd se ubacio između Nicole i mene :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A što se tiče ovog sa menstruacijom - dođavola, ako ne možeš sedam dana da se uzdržiš od seksa, potraži ljekarsku pomoć.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]