banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 18:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jul 2009, 20:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
filozof sa vrbasa je napisao:
Info elta, SCT upozorava da mjenja frekvenciju, nemoj da opet bude da niste pazili.

Pa kako ce paziti kad nemaju ni tv,daj da se skupimo i kupimo im neku kantu na poklon od vernih gledatelja

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 22:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
filozof sa vrbasa je napisao:
Info elta, SCT upozorava da mjenja frekvenciju, nemoj da opet bude da niste pazili.

dzaba, nisu pazili... i sada garant ne mogu naci novu frekvenciju, nego su pustili druga dva programa :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 08:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
Na koje nove kanale misliš?Na one sa oznakom "S"?Kao i u većini slučajeva komentarišu se stvari,bez prethodne provjere.To i jeste nova oznaka tih kanala...

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 09:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

sikima je napisao:
Na koje nove kanale misliš?Na one sa oznakom "S"?Kao i u većini slučajeva komentarišu se stvari,bez prethodne provjere.To i jeste nova oznaka tih kanala...

Ja nemam ni tih kanala tako da ....

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 15:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

sikima je napisao:

Nisam lud da provjeravam. Ja da hocu provjeravati ne bih placao kablovsku. Svi smo mi na kablovskoj sto smo lijeni da sami to rjesavamo ili sto ne mozemo od svojih obaveza. Samo zato. Surovo, ali istinito. Vrhunac napora bi bio da prebacim na info-kanal, a pise li tamo sta o tome? Ajde da vas pohvalim, sto ste tako brzo nasli te programe, svega dan ili dva je proslo bez njih. Je li ti sada srce na mjestu?

Sto se SCT tice to je krenuo neki rebranding? Neka, neka, mozda krenu i sa boljim filmovima...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 16:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jul 2007, 17:24
Ajde da malo aktiviram ovu temu. Da je podignem iz mrtvih.
Imali sta?!
Ima li ikakvih poboljsanja kada je u pitanju DVB-c tuner u Sonijevim TV-ovima?!

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da elta ulaze toliko truda kao forumasi, ove teme ne bi ni bilo :)

Promjena nema... Sve po starom, samo imam dva streama.
U jedan od ta dva su dodali FOX Crime, to je novo (relativno).
To je valjda jedan od onih 150 obecanih kanala, mada sam ja jos na 16.

Od EPG ni traga ni glasa, cak su krenuli korak nazad. Naime i vrijeme i datum koji pustaju je pogresno
pa je po njima sada januar mjesec a vremenska zona negdje prema USA (zamalo pa Florida :) )...
To naravno izaziva probleme, jer moj TV automatski preuzima vrijeme sa dvb-c , ako ga tamo ima, i koristi ga i na analognom tjumeru. Valjda ljudi mislili da niko nije lud da pusti pogresne podatke...Nisu culi za eltu.
Sada mi je zbog toga pogresno vrijeme na tajmeru/OSD-u. I pogresan dan, pa ne mogu koristiti ni automatsko ukljucivanje...

Odoh sada odskenirati, pa ako se sta promijeni javljam... A ako ne, cujemo se za koji mjesec sa istom zalopojkom...

Inace lijeka ima. Ja se jos nisam odlucio, ali ko hoce moze probati u ovlastenom Sony servisu u BL (necu da reklamiram, mada svi vjerovatno znate ko je. Ko ne zna a interesuja ga, na pp) da uradi update firmwarea na verziju koja radi i sa onim sto elta pusta (to je zapravo downgrade - pokvaris nesto dobro da bi imao nesto lose). Iz Sony tehnicke podrske su mi rekli da bi taj update trebao biti besplatan ako je TV pod garancijom...

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2009, 14:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Čujem i netkom od septembra kreće sa digitalizacijom...na šta će tek to ličiti......

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 08:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

evo nakon skoro godinu dana sa pocetnih 15 kanala od jutros ih je 22,ko ce li samo docekati tih 150 i za koliko vremena da mi je samo znati

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 14:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne samo 22, pojavilo se svih 33 kanala + 17 radio....

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 17:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
Nocas smo updejtovali softver na multiplekseru za digitalnu televiziju, novi softver je doradio proizvodjac opreme u saradnji sa Sony. Sada ne treba biti nikakvih problema sa Sony tv aparatima, a LG i Panasonic nisu pre ni imali tih problema.

Jos jednom da napomenem da treba na Sony tv aparatima dati funkciju detaljno pretrazivanje. U Eurospletu smo vec testirali Sony tv aparate i dobili potvrdu da problema nema vise.

Sada tek imamo mogucnost da povecamo broj kanala na digitaliji.

Elta Kabel

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 18:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

to je za svaku pohvalu

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2009, 19:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jeste, pohvalno je, pusticemo ih da uzivaju jedan dan, pa cemo nastaviti sa kuknjavom tipa:
sto nema BBC Prime, sto nema Cartoona, zasto HRT cesto ispada, gdje su titlovi na Travelu, zasto je vrijeme/datum pogresno na nekim streamovima itd....

Ali necemo to danas, sutra cemo :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 11:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
- NIT tabela popravljena
- TDT tabela popravljena

Testirajte pa javite...

Napomena:
U vezi NIT. Panasonic DVB-C televizori i dalje imaju problema. Pokusacemo ukljuciti dodatne descriptore pa vidjeti da li ce to pomoci. Medjutim nema garancija da ce raditi dok se ne dobije potrebna dokumentacija iz panasonica i tako definitivno ne utvrdimo zasto ne vide trenutni setup NID-a i TSID-a.

pozz

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 13:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kakva su iskustva sa ovim digitalnim resiverima koje elta reklamira na svojoj stranici
koji je najbolje uzeti....

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2009, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja imam polovni Opticum 7000 i zadovljan sam na svom SDTV, samo nema kanala koje su obećali i mislim da je to problem.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2009, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Ohohoho, (djelimicno) rijeseni problemi u Banjaluci.

I kada mislite pustiti digitalni signal u Prijedoru, da pitam samo po stoti put?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 02:55 
Veteran
Veteran

Mali update....

mux 1
ponovo popravljena TDT tabela, sada bi konacno trebao uredno prikazivati vrijeme i datum,
MTV Adria iskljucen ECM PID, tako da na pojedinim receiverima nece javljati poruku da je kanal kodiran,a u stvari nije

mux 2
na BBC prime iskljucen ECM PID

mux 3
na kanalima S1 i S3 iskljuceni ECM PID-ovi

mux 4
ispravljena TDT

Kad smo kod TDT-a, stavite za vremensku zonu GMT bez ikakvog pomaka pa testirajte, volio bih da stoji GMT +1, ali za sada to nije moguce :(

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 11:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Da, vrijeme je sada ok. Jedino sto je kod mene GMT+1, sa Auto DST On i sve je ok.

Vidjecemo hoce li biti ok kada se pomjeri sat. MTV Adria vise ne prikazuje da je kodirana, ali dosta drugih kanala prikazuje. Medju njima i BBC Prime, HRT1, HRT2, Pink BH....

Gledao sam malo zasto nece da priakzuje titlove na Travelu. Dakle, titlovi postoje ali su oznaceni kao SCR, dok su na ostalim kanalima kao SCC. Moj tuner (ugradjeni u SONY) ima opciju samo za generalni izbor titlova, tako da ako prebacim na SR na Travelu onda ne vidim ostale. A ako izaberem SCC onda ne vidim titlove na Travelu. Mozete li sta tu uraditi?

I za sve ljubitelje BN televizije, da napomenem da BN ima dva audio streama (sto je adekvatno i oznaceno), na jednom je ton televizije a na drugom su danas kada sam gledao tj. slusao bili neki narodnjaci, ne znam je li radio ili random muzika. Pa ko voli nek izvoli :)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 12:34 
Veteran
Veteran

OK drago mi je da smo to rijesili...

Na ostalim kanalima je i dalje prisutan "scambled flag" sto na nekim prijemnicima iako nije prisutan ECM pid moze javljati da je kanal kodiran. Sve zavisi od implementacije dvb standarda u sw-u prijemnika... Na MTV Adria je za testa iskljucen i ECM pid i scambled flag... Ukoliko ne bude negativnih efekata u narednim danima cu iskljuciti i na ostalim kanalima flag kodiranja pa bi onda to bilo to...

Sto se tice Travela... Sam originalni stream travela mi nudi da odaberem SCR i SRP, nazalost nema SCC, neki prijemnici sve to svrstavaju pod jedan jezik, neki ne. Pokusat cu izmjeniti output descriptore. (ako mi dozvoli sam sw u multiplexeru).

U pitanju je BN radio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]