DELLBOY je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Imam feeling da će to DELLBOY još detaljnije objasniti, pa da uštedim par slovnih znakova
Ma jok. Ne da mi se.

I za ono što njemu treba (šta će da radi na tom laptopu) sasvim je dovoljan Celeron. A ako može da izdvoji još malko više onda definitvno Dual Core.
Hm, nisi napisao ono najbitnije...
Sram te bilo
Hm, svi nabrojani procesori će se isto ponašati prilikom rada u programima kao što su Word ili prilikom surfanja internetom. Svi procesori će raditi na nižoj brzini (neki u rangu Pentiuma 3)!!!

SpeedStep rulez
A za neke jače zadatke, radiće u "punoj brzini" i "jesti" bateriju...
Mislim da mnogi ljudi griješe ili jednostavno ne znaju mnogo o prenosnim računarima.
Prenose filozofiju desktop računara na prenosne!
Uostalom, jedno vrijeme je bilo tako.
Bili su "stoni" Pentiumi i Celeroni i "prenosni". Isto je imao i AMD. Bili su tu još "autsajderi" poput procesora Transmete ili VIA-a

, a Apple je imao drugačije procesore. I to je bilo sve.
A onda su se "drznici" iz Intela sjetili da na arhitekturi P3 da naprave Pentium M, a poslije su uslijedili i Celeron M (iako su i dalje nudili "stone" Pentiume 4 i Celerone u "laptop" varijanti), te Dual Core, Core 2 Duo (pa i isti procesori samo sa oznakom LV ili ULV - troše manje "struje"), Atom..., a oni iz AMD-a su ih pratili i napravili Turion 64, pa Turion 64 X2, Turion 64 X2 Ultra itd. i nastao je totalni haos! Bar onima koji ne prate ovu tematiku i prvi put kupuju laptop.
Meni je najbitnije da baterija traje dugo (i da laptop nije pretežak - ovo je manje bitno), a to sa jakim procesorima, jakim grafičkim karticama itd. nije ostvarivo
Uostalom, ako mi treba desktop, kupiću desktop, a ne laptop sa karakteristikama desktop računara
DELLBOY je napisao:
I za ono što njemu treba (šta će da radi na tom laptopu) sasvim je dovoljan Celeron. A ako može da izdvoji još malko više onda definitvno Dual Core.
Slažem se. Celeron je više nego dovoljan...
I, za kraj, malo off-a.
DELLBOY, na jednoj temi koja je zaključana moji postovi su imali puno

,

i

, dakle bila je zeza, a ti si malo previše ozbiljno shvatio

Pozzz svima!