banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 20:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Urbane legende:)
PostPoslato: 06 Jun 2009, 20:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
cudi me da niko od banjalucana nije spomenuo ALU
ale je urbana legenda grada nasega
ja sam kao klinac prisustvovao kad nam ale da cokoladicu zivotinjsko carstvo i ti mu kazes broj slike a on kaze koja je zivotinja i obrnuto a kruzila je prica da ale zna svaciji broj tablice na autu i datum rodjenja mada tome nisam bio svjedok :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 23:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ima onda vise urbanih legendi BL Dane, Jela, Buaz...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 01:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
To za Alu i zivotinjsko carstvo sam se i ja uvjerio, zna sve moguce kombinacije, a ovo za registracije nije bas tako. Zna dosta podataka - registracija, datuma rodjenja i smrti, ali od osoba koje je poznavao ili poznaje, ne bas svaciju u gradu.
Trazio ja od njega neke slicice, falile mi 3 da popunim album. Poslije jedno mjesec dana zove me baka i psuje sve zivo, nikad je nisam cuo tako ljutu. Neko joj zvonio na vrata, valjda je probudio, prepao (a zivjela sama) i kad je otvorila ono Ale. Kaze: "T t t trazio unuk s s slike. Jeee edva sam nasao."

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 08:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Feb 2009, 23:20
Postoji legenda o nekakvoj sekti sredinom osamdesetih na području Zalužana, Trna i okoline. Mislim da su ih prozvali "Čupavci", a bili su pozanti po tome što su noću šetali goli i plašili narod. Baš me interesuje jel se sjeća neko ovih događaja, jer je svojevremeno pisalo u glasu o ovome?

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 08:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
BLAF77 je napisao:
To za Alu i zivotinjsko carstvo sam se i ja uvjerio, zna sve moguce kombinacije, a ovo za registracije nije bas tako. Zna dosta podataka - registracija, datuma rodjenja i smrti, ali od osoba koje je poznavao ili poznaje, ne bas svaciju u gradu.
Trazio ja od njega neke slicice, falile mi 3 da popunim album. Poslije jedno mjesec dana zove me baka i psuje sve zivo, nikad je nisam cuo tako ljutu. Neko joj zvonio na vrata, valjda je probudio, prepao (a zivjela sama) i kad je otvorila ono Ale. Kaze: "T t t trazio unuk s s slike. Jeee edva sam nasao."

Joj kralja, Ale legenda!!! I ja sam se naravno licno uvjerio da covjek zna sve iz zivotinjskog carstva...

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 08:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Ale je neprevazidjen, ljudina! Kad neko ga nazove pogrdno tipa ludi Ale, glavu bi mu najradije razbio, al' ne mogu jer je to obično balavurdija!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Prosle sedmice, kod Kastela kraj Vrbasa, sjedio je Ale na klupi .. i cim su mu prisli majka i dvoje djece, on je odmah iz torbe izvadio neke Kinder cokoladice i dao ih klincima. Sto socialbug rece, treba da se stide oni koji ga maltretiraju i nazivaju pogrdnim imenima :angry3:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2009, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
BLAF77 je napisao:

Koliko me je puta spasio kontrole u 14ci.....udju u Boriku a ja kraj Ale i u pricu snjim,niko te nedira :cat: covjek je bas legenda grada!

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2009, 00:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
V@nja je napisao:
Prosle sedmice, kod Kastela kraj Vrbasa, sjedio je Ale na klupi .. i cim su mu prisli majka i dvoje djece, on je odmah iz torbe izvadio neke Kinder cokoladice i dao ih klincima. Sto socialbug rece, treba da se stide oni koji ga maltretiraju i nazivaju pogrdnim imenima :angry3:

prije 9-10 god ja u frizerskom u boriku, cura me shisha, kad prolazi Ale kraj salona, ugleda nas par unutra, udje, otvori cokoladu, i svima po kockicu 8) kralj!

bila je zajebancija i da je vampir, i stariji ljudi ga se ovakvog sjecaju, lik ko da ne stari :)

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 10:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Joojjj sad se sjetih jedne legende sa Starcevice......BLAFF77 bi ga trebao znati sigurno...

znaci coek se zove Ostoja i prica ide ovako.....

Ostoja je bio ovako malo na svoju ruku djete,volio ja raditi svakake zavrzlame i nezgode po naselju...jedne prilike pao u nesvjest a njegovi mislili da je riknuo,kad se Ostoja probudio majka njegova nije mogla da vjeruje....pricala po komsiluku da njen ostoja ima dva srca..
I onda je nastao slavni stih sto je cjela Starcevica znala pjevati

"covjek sa srca dvaaaaaaaa
zove se Ostojaaaaaa"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 10:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
zove se Ostojaaaaaa"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta bi Mile Kitic dao za ovakav stih

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Citiraj:
zove se Ostojaaaaaa"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta bi Mile Kitic dao za ovakav stih

Nista Vuce imas moju punomoc za prodati stih Miletu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: djelimo 50/50 :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 10:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma joj, cijeli zivot slusam tu pricu o njegova dva srca, a toliko mi je glupa da mi je bezze pitati covjeka. Te ima dva srca, ima xxx vremena kad jedno otkaze da se javi drugo... gomila gluposti. Ali je istina da je za 14 sati stigao u Makarsku biciklom, vozio i svoje stvari i od kolege, i tako natovarenom mu dosadi polako ici jer ovaj "prazni" sporo ide, pa ode sam napred, pa se vrati da vidi gdje je ovaj spori. Sad je kupio neki Polar bike od 1000KM.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 10:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
Ma joj, cijeli zivot slusam tu pricu o njegova dva srca, a toliko mi je glupa da mi je bezze pitati covjeka. Te ima dva srca, ima xxx vremena kad jedno otkaze da se javi drugo... gomila gluposti. Ali je istina da je za 14 sati stigao u Makarsku biciklom, vozio i svoje stvari i od kolege, i tako natovarenom mu dosadi polako ici jer ovaj "prazni" sporo ide, pa ode sam napred, pa se vrati da vidi gdje je ovaj spori. Sad je kupio neki Polar bike od 1000KM.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: BLAFFE jaro stas coek ima dva herca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E a kako se zvao onaj sto je tresnje prodavao sa onim trutavim konjem i dva sepeta?????

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mirkan. Umro je. Jebemti, nisam nikad isao kod njega krasti tresnje, a kazu da su bas dobre. Steta. Sad bi me puskom skinuli sa tresnje.
Sad mu je sin napravio onaj "dvorac" na Starcevici, blizu Breskvice. Drzi kafic Sky ispod Starcevice.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BLAF77 je napisao:
Mirkan. Umro je. Jebemti, nisam nikad isao kod njega krasti tresnje, a kazu da su bas dobre. Steta. Sad bi me puskom skinuli sa tresnje.
Sad mu je sin napravio onaj "dvorac" na Starcevici, blizu Breskvice. Drzi kafic Sky ispod Starcevice.

jest Mirkan stari...dobar covjek bio,uvjek je znao dati tresanja djeci........

To breskvica se uvalila u tresnjik pa pravi vilu na Dedinju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta: Urbane legende:)
PostPoslato: 04 Jul 2009, 09:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2009, 23:05
Svakako najveća legenda, ona urbana, grada na rijeci Vrbas jeste i ostaće Said Đuzel.
Popularni mangup koji se ponašao poput viteza asfalta i uvjek bio na usluzi pustolovima, onima koji se ne snalaze u gradskoj sredini i lijepim ženama. Bezbroj je anegdota o Saidu tako da je besmisleno pisati o tome ovdje gdje stvarno i nema pravih Banjalučana, nego se vrši svojevrsna update-crack kultura koja nije authentična u odnosu na realnu osu jednog istinskog Banjalučanina. Naravno na nekoliko Njemački i Skandinavskih sajtova-foruma ima ovakva tema koja je prepuna pravih anegdota i urbanih legendi o Banjaluci, njenim mangupima i danima kada se Vrbas živio punim plućima.
Puka razmjena podataka i priča o tome kako je sam Said sredinom osamdesetih podigao kaparu lakovjernom šiptaru, inače gastajbarteru, za plac u sred Kastela ispred kafea Kula, možda kada je premuntao nekoliko italijanskih investitora i uzeo predujam za Gradski Most, odnosno kada je poznatog Banjalučkog boksera Zlaju Hodžića zamalo prodao da "boksa u Turskoj". Naravno to su sve legende pa i onda kada je svom sinu želio upisati u rodni list na mjesto imena slovo A, navodno ide po redu!? Tada kao i uvjek ostala je legenda o nepromjenjivom mangupluku prave Banjalučke raje. Danas nam je mnogo gore. Na ulicama nema mangupa već samo šljam i propalica, nema više djevojaka koje izvlače uzdah i koje nišane i strina i mama za svojeg mezimca. Sam par istetoviranih zmajeva koje "dadnu pičke" za kavalijeve čizme, a moglo je mnogo bolje.
Nije kriv grad nego sredina koja se nanovo proglasila za gradsku iako još u glavi rika goveda remeti vrevu na asfaltu. Onima kojima smetaju kafane ispod zgrade i onima koji nemaju pojma šta je gradski život i prava legenda, njima nikada neće biti dostupna dobra i masna šega i zajebancija koja te drži do godišnjeg odmora. Kojekakva prepadanja i prepričavanja on-line fora su kulminacija teškog vara seljaka na globalnu mrežu podataka. Bolje je čekati i polako se prilagođavati na trend kulturu i bez pompe pronalaziti grad u sebi nego dračati kao magarac sa umišljajem da grad pripada tebi. Zamisli samo da ima pola grad koji je veći dio godine odsutan ali u mislima nosi uspomene i čuva sliku gradske sredine, one prave sredine, u kojoj nema mjesta za poluvješte papke što se šnjiraju kod dobrih riba.
Eto ja toliko ispred svih 078 generacija koje nikada neće dozvoliti da vi i takvi proniknu u istinsko gradsko jezgro. :bootyshake:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Tri puta ura za pravu gradsku raju! :confused3:

btw, ne znam spomenu li iko Bolera :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 02:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
078Informacije je napisao:
...u kojoj nema mjesta za poluvješte papke...

cemu uzrok frustracijama? ne smatraju te za vishe do ''poluvjeshtog papka'' tu u shvedi (ili gdje vec)?? :P

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 06 Jul 2009, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A jest mi idu na kurac ovi "pravi" Banjalucani. Imas li jos nesto sto ti lezi na dusi? Hajde olaksaj se, mi smo uglavnom oguglali na ovakve ispade.
Znaci da bi bio pravi Banjalucanin moras zivjeti u SveCkoj, mrziti sve sto je ostalo u Banjaluci (ukljucujuci i vlastite rodjake), zivjeti za 14 dana godisnjeg odmora koje ces provesti setajuci gospodskom u novoj majici, novim patikama i bermudama, bijel ko sir. Jel se tako raspoznaju pravi banjalucani od nas ostalih?
Pravi banjalucanin se nikad nece spustiti na ovaj nivo da sere i izbacuje vlastite frustracije po forumu kao ti, i da omalovazava sve ostale.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 165 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]