banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 170  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jun 2009, 02:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
http://www.srbija.gov.rs/kosovo-metohija/

Veoma informativan link o Kosovu i svemu što je vezano za njega.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 02:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Filozofe aj spavaj............. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 08:39 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
Evo nekog mog scenarija za kosovsko pitnaje -

Na Kosovo prvo treba ući sa kapitalom. Kao što su Šiptari kupovali naša imanje i njive, tako i Srbi trebaju kupovati telekomomunikacije, elektroenergetske objekte, rudnike, trgovačke lance... Praviti autoputeve i uzimati koncesije. Kosovo je prirodno naslonjeno na Srbiju i to se mora iskoristiti - srpski kapital treba okupirati Kosovo.

Za trisedetak godina, imat dovoljno moći i postavljati svoje ministre (ne mislim na Srbe ministre, mislim na ministre koji će raditi za Srbe i srpske interese). Nakon toga iskoristiti neku veliku frku, frku svjetskih razmjera, upaliti tenkove i po istom onom autoputu što su napravile srpske firme ući u Prištinu. Ili još bolja varijanta, mirna reintegracija neuređenog korumpiranog siromašnog Kosova i bogate uređene evropske Srbije

Šiptari na Kosovu nemaju kapacitet za izgradnju efikasne države. Oni mogu praviti efikasne terorističke i mafijaške organizacije ali za uređenu državu je potrebno mnogo više.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
mladen je napisao:
Evo nekog mog scenarija za kosovsko pitnaje -

Na Kosovo prvo treba ući sa kapitalom. Kao što su Šiptari kupovali naša imanje i njive, tako i Srbi trebaju kupovati telekomomunikacije, elektroenergetske objekte, rudnike, trgovačke lance... Praviti autoputeve i uzimati koncesije. Kosovo je prirodno naslonjeno na Srbiju i to se mora iskoristiti - srpski kapital treba okupirati Kosovo.

Za trisedetak godina, imat dovoljno moći i postavljati svoje ministre (ne mislim na Srbe ministre, mislim na ministre koji će raditi za Srbe i srpske interese). Nakon toga iskoristiti neku veliku frku, frku svjetskih razmjera, upaliti tenkove i po istom onom autoputu što su napravile srpske firme ući u Prištinu. Ili još bolja varijanta, mirna reintegracija neuređenog korumpiranog siromašnog Kosova i bogate uređene evropske Srbije

Šiptari na Kosovu nemaju kapacitet za izgradnju efikasne države. Oni mogu praviti efikasne terorističke i mafijaške organizacije ali za uređenu državu je potrebno mnogo više.

Predivan scenario, al cista utopija, ili scenario neke od video igara.
Kazes da Siptari nemaju kapacitet, a Srbi ga kao imaju???
Pa vidis da su sve sto imalo vredi prodali strancima u bescenje (kao i u RS).
Moj scenario: NEKA NAM JE BOG NA POMOCI!!!!!

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 12:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Integracija 1 000 000 Albanca u državu Srbiju nikako ne može biti dobra. Stvorili bi uslove za neku još žešću bitku u budućnosti.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
filozof sa vrbasa je napisao:
Integracija 1 000 000 Albanca u državu Srbiju nikako ne može biti dobra. Stvorili bi uslove za neku još žešću bitku u budućnosti.

Завади па владај. Треба створити поделу међу шиптарима (а која је већ полако кренуа) а знамо да на паре сигурно нису имуни. Значи наћу код њих једну особу битнију која би се дала поткупити а онда ће ствари да крену саме од себе.
Овакакв статус није одржив.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pretpostavljam da bi ti dao amnestiju pripadnicima UCK. Drugačije ne bi moglo.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pretpostavljam da bi ti dao amnestiju pripadnicima UCK. Drugačije ne bi moglo.

Како не би могло? Па нису сви актуелни шиптарски политичари били припадници УЧК-а.
Треба разрадити план а то је посао наше контра-обавештајне службе која је накеда били прилично јака а сада... Не знам питање велико.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Najbolja dva rjesenja za Srbiju u vezi Kosova. Ili ih pustiti da idu i da se mnoze kao do sad da se ne ulaze stalno u tu rupu bez dna kao do sad, a oni samo stvaraju probleme. Znaci hrane ih Srbi i pomazu i ulazu a oni samo stvaraju probleme. Znaci, najbolje ih je pustiti da idu i nek onda stvaraju probleme sami sebi. Drugo, Srbiji samo stvaraju probleme u Evropi jer ce zloupotrebljavati Srpski pasos zbog cega Srbija gubi ugled i reputaciju.
Drugo je rjesenje da im se smanji natalitet inace posto se radjaju 10 puta brze i vise od Srba da ostanu za odredjeno vrijeme bi preplavili Srbiju i trazili otcjepljenje Srbije u Albaniju. Jer tako su uzeli i Kosovo.
Zato je najbolje ili ih pustiti da se sad odvoje pa nek se je.. na Kosovu i Albaniji. Ili da smanje natalitet, sto je prilicno nemoguce. Srbi bi trebali biti sretni sto oni hoce da se odvoje jer samo imaju stetu od njih, nikakve koristi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
vim je napisao:
Najbolja dva rjesenja za Srbiju u vezi Kosova. Ili ih pustiti da idu i da se mnoze kao do sad da se ne ulaze stalno u tu rupu bez dna kao do sad, a oni samo stvaraju probleme. Znaci hrane ih Srbi i pomazu i ulazu a oni samo stvaraju probleme. Znaci, najbolje ih je pustiti da idu i nek onda stvaraju probleme sami sebi. Drugo, Srbiji samo stvaraju probleme u Evropi jer ce zloupotrebljavati Srpski pasos zbog cega Srbija gubi ugled i reputaciju.
Drugo je rjesenje da im se smanji natalitet inace posto se radjaju 10 puta brze i vise od Srba da ostanu za odredjeno vrijeme bi preplavili Srbiju i trazili otcjepljenje Srbije u Albaniju. Jer tako su uzeli i Kosovo.
Zato je najbolje ili ih pustiti da se sad odvoje pa nek se je.. na Kosovu i Albaniji. Ili da smanje natalitet, sto je prilicno nemoguce. Srbi bi trebali biti sretni sto oni hoce da se odvoje jer samo imaju stetu od njih, nikakve koristi.

Sve je to tacno VIM sto napisa, al jasno je i da srpski politicar koji bi to pokrenuo bi automatski zavrsio sa svojom politickom karijerom, tako da..............

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 17:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Srbija nema kapaciteta da ih integriše, a njihovi zahtjevi za nezavisnošću su višedecenijski. Političaru kome bi to pošlo za rukom bio bi dobar koliko i Broz.

Srbija treba na vrijeme da počne da brine o Albancima koji su ostali u Srbiji , a kojih je sada 100 000.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Srbija treba na vrijeme da počne da brine o Albancima koji su ostali u Srbiji , a kojih je sada 100 000.

Taj broj bi mogao za 200 godina da naraste na deset miliona, a Srbi da opadnu na 5 miliona. Za 1000 godina bi sve bili Albanci. Ali to je daleka buducnost. Dok u slucaju da Kosovo ostane u Srbiji ovo bi se desilo mnogo brze.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Нема пуштања нигде. Па која се то држава одриче своје територије?!? А у овом случају је то колевка нашег народа и наше државности!
Треба с њима као што сам рекао завади па владај па нека се требе међусобно док опет не избије неко њесра (а избиће логично је) и затим их једноставно прочисити.
Па 1999. године је војска Србије очистила КиМ од УЧК за месец дана и све је било мирно. Значи треба избацити фактор нестабилности да биостали били мирни.
Затим политика наталитета, максимално помагати српске породице ( и остале мањине доле (изузев Рома) на КиМ) новчано и у сваком другом погледу да би порастао наталитет.
Коначно дозволити Србима доле да изаберу сами своје људе који ће да говоре у њихово име а не да се зарни Ивановићи и Трајковићи самопроглашено представљају некаквим фактором доле а притом су се силно обогатили.
Неко рече капитал. Одлична идеја, улагати доле српски капитал. Битна ствар у свему ће бити сад и ова расправа на МСП али мислим да ће Амери ту утицати на суд да пресуди у корист шиптара а онда смо заиста у проблему и то великом.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 00:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Citiraj:
Одлична идеја, улагати доле српски капитал.

ADSL Telekoma Srbije je puno brži i stabilniji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice od bilo čega ponuđenog u BL...

Vjeruj mi... :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 02:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zašto su Slovenci ispisali iz državljanstva 18 000 Srba?

Zato što znaju da će im biti remetilački faktor.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 12:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Adrenalin je napisao:
Citiraj:
Одлична идеја, улагати доле српски капитал.

ADSL Telekoma Srbije je puno brži i stabilniji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice od bilo čega ponuđenog u BL...

Vjeruj mi... :wink:

Могуће али верујем да га у Призрену и Гњилану уопштр нема. :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 23:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2003, 16:53
Na žalost, nema... a opet vjerujem da je i ovo nešto...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=366057
Citiraj:
Prištinski list "Koha ditore" prenosi danas da će Kosovo biti izuzeto iz rasprave ministara inostranih poslova EU o viznoj liberalizaciji, navodeći da EU "prećutno prihvata da su žitelji Kosova državljani Srbije i imaju prava da poseduju pasoše Srbije".

За грађане Косова нема либерализације визног режима. Осим ако не узму српски пасош....

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 13:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Toliko su ponavljali tezu da EU nema ništa sa priznavanjem Kosova , već to radi svaka država posebno.

Bilo bi čudno da je drugačije.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=fEPEMt_asyM

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 170  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]