banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Vauceri
PostPoslato: 28 Maj 2009, 22:03 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Maj 2009, 21:54
Interesije me sta se moze uraditi sa vaucerima koje nisam nigdje ulozio?

Vrh

Tema posta: Re: Vauceri
PostPoslato: 28 Maj 2009, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
nista, isto ko i oni koji jesu.
pojeo vuk kenjca.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
cicak je napisao:
nista, isto ko i oni koji jesu.
pojeo vuk kenjca.

Шта причаш глупости, ја сам своје акције по основу уложених ваучера (и то минимум од 20 ваучера) продао за ~400КМ у вријеме оног раста БЛ берзе. Они који су паметно уложили добијали су и по неколико хиљада КМ, а неки срећници и износе од 5 цифара.

milostodorovic je napisao:
Мислим да они више немају никакву вриједност, али боље да ти то потврди неко ко је мало више информисан.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
medi je napisao:
Шта причаш глупости, ја сам своје акције по основу уложених ваучера (и то минимум од 20 ваучера) продао за ~400КМ у вријеме оног раста БЛ берзе. Они који су паметно уложили добијали су и по неколико хиљада КМ, а неки срећници и износе од 5 цифара.

i ja sam svoje ulozio. i nemam nista od njih.
pojeo vuk kenjca.

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
:lol:

Ja sam još digao kredit, kako bi postao uspješan kapitalista, ali nije za mene Wall Street :(

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 23:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2009, 22:01
Ја уложи у Цептер фонд, звучан назив а слаба корист. Да бар дозна да ће толико опаст да их продам али шта ћеш нисам близу власти.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
cicak je napisao:
i ja sam svoje ulozio. i nemam nista od njih.
pojeo vuk kenjca.

Твоја кривица. Имао си избор, као што га имаш и сада када улажеш на берзи.

peki je napisao:
Ја уложи у Цептер фонд, звучан назив а слаба корист. Да бар дозна да ће толико опаст да их продам али шта ћеш нисам близу власти.

Tвоја кривица. И ја сам имао у Цептеру 20 акција, и кад је било очигледно да цијена иде доле, продао сам их. Зар треба да знаш некога из власти да уочиш тренд промјене цијена акција на сајту берзе?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
medi kako si ti uspio naći magarca koji je kupio akcije fonda čija je vrijednost opadala?

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2009, 06:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ovdje se ocigledno niko osim medija nije ni potrudio da procita pet recenica o berzanskom poslovanju po modelu koji je aktuelan na Banjaluckoj berzi i sta cini akcije vrijednim ...
Kao i sa svakim trgovanjem, medi je mogao biti u situaciji da prica kako se zeznuo jer je cijena akcije narasla ali nije ... I ja sam za svoje vaucere u Privredniku dobio 160 KM (koje je stari ulozio, ne ja i danas bi vrijedili 40 KM), jer sam se informisao i saznao da oni imaju udijela u 5 kompanija od kojih su dvije bile pod stecajem u to vrijeme (danas: jedna je prodana budzasto i katastrofalno posluje dok su druge dvije ugasene) i pretpostavio da je cijena napucana vjestacki, bez realne osnove. Kako to? Koristio onu masu sto ispunjava supljine u lobanji ...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 15:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
medi je napisao:
cicak je napisao:
milostodorovic je napisao:
Мислим да они више немају никакву вриједност, али боље да ти то потврди неко ко је мало више информисан.

ne vredi vise,u vaucer privatizaciji bio je rok do koga su se besplatno dobijeni vauceri mogli ulagati ,to je zavrseno ima vise od 5 god ko nije ulozio besplatno dobijene vaucere propalo je

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 15:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
filozof sa vrbasa je napisao:
medi kako si ti uspio naći magarca koji je kupio akcije fonda čija je vrijednost opadala?

akcije fondova kao i vecine preduzeca na Banjaluckoj berzi su debelo podcjenjene, to iskoristavaju slovenacki ,hrvatski fondovi i njihovi investitori koji su se za jeftine pare domogli velikog udjela u nasim fondovina i preduzecima

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 16:55 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
NiZ je napisao:
Kako to? Koristio onu masu sto ispunjava supljine u lobanji ...

Je l' plastelin? :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
_zoka je napisao:
NiZ je napisao:
Kako to? Koristio onu masu sto ispunjava supljine u lobanji ...

Je l' plastelin? :D

A sta drugo? :D

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2009, 03:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00

znas kako kazu - na finansijskom trzistu uvijek imas magarca. Ako ne znas KO je magarac, onda si to vjerovatno TI! :wink:

P.S. ako opada vrijednost akcija nekog fonda, ili bilo koje firme, to ne znaci da ce trend da se nastavi u nedogled,...dobro, bl berza je posebna prica :) ...inace, i ja sam prodao akcije, cini mi se u Privredniku, taman mjesec-dva prije nego je sve krenulo niz brdo... ko god je imao imalo chorbe u glavi i razumio se koliko-toliko u ekonomiju, brzo bi shvatio da je sve bilo prilicno naduvano... velika vecina koja je ulagala i nakon toga ili nije imala veze s zivotom il je shpekulisala s nadom d ace balon jos da se naduvava

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
lubax je napisao:

znas kako kazu - na finansijskom trzistu uvijek imas magarca. Ako ne znas KO je magarac, onda si to vjerovatno TI! :wink:

P.S. ako opada vrijednost akcija nekog fonda, ili bilo koje firme, to ne znaci da ce trend da se nastavi u nedogled,...dobro, bl berza je posebna prica :) ...inace, i ja sam prodao akcije, cini mi se u Privredniku, taman mjesec-dva prije nego je sve krenulo niz brdo... ko god je imao imalo chorbe u glavi i razumio se koliko-toliko u ekonomiju, brzo bi shvatio da je sve bilo prilicno naduvano... velika vecina koja je ulagala i nakon toga ili nije imala veze s zivotom il je shpekulisala s nadom d ace balon jos da se naduvava

najvise ih je i propalo skekulisajuci da ce se cijene jos duvati, kad ono ... Ja sam zepter prodao po 15km, islo je do 30 mislim ali sad je oko 5, znaci zlatna sredina :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Frenki je napisao:
lubax je napisao:

najvise ih je i propalo skekulisajuci da ce se cijene jos duvati, kad ono ... Ja sam zepter prodao po 15km, islo je do 30 mislim ali sad je oko 5, znaci zlatna sredina :)

eto dobro si proso :)
pa isti scenario je i u ovoj globalnoj krizi, sve se naduvavalo i naduvavalo, jednom je moralo puci, mnogi su prodali akcije i uzeli kesh, al npr. malo prepano jer je jos raslo, pa se grizli kako su se zajebali, medjutim mogu pjevati od srece kad pogledaju kakav je kijamet nastao nakon pada, gdje su mnogi fondovi u prosjeku izgubili i po 60% na portfoliju (a da ne pominjem investitore koji su bili previse izlozeni bankama i dr. finansijskim firmama, akcije mnogih bankarskih giganata su izgubile i preko 90% na vrijednosti - dakle, prakticno, ko je ulozio kad su bile na vrhuncu, izgubio je skoro sve)

Warren Buffett

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]