_zoka je napisao:
lubax je napisao:
...a to da se treba znati ko je sta radio, te shodno odgovarati za (ne)djela, je na mjestu
Treba da se zna ali zar nije bolje da se to malo skloni u stranu.Ili treba da mi sada za Jasenovac ubijemo 700000 Hrvata i tako u krug?Kompleks imamo i mi i oni jedni od drugih,samo se taj kompleks različito manifestuje.
Btw,mi i Hrvati smo super živjeli zajedno do XX vijeka,a onda su nas stranci zavadili.Možda je bolje da malo manje pričamo o tom XX vijeku.Onda će i kompleksi proći.
ebiga zoki nisam mislio po onoj staroj ''oko za oko..'', pa da treba da koljemo jedni druge u nedogled! kad kazem da treba odgovarati za nedjela, mislim na izvrsioce, i nase i njihove,a ne da ispasta citav narod ili nevini ljudi...dog god se pravi izvrsioci ne osude (a sumnjam da oce) nece se prestati sa etiketiranjem kompletnog naroda, prepucavanjima, osvetama i tako ukrug.... a ovo ''SKLONITI U STRANU''??? pa jel iskreno vjerujes da se problemi rjesavaju guranjem pod tepih?? kratkorocno, mozda da... ako malo pogledas kroz istoriju, UPRAVO TO se desavalo, a kad pod tepihom vise nema mjesta, izbije sve na povrsinu i naravno - koljimo se opet u krug!! koliko je to ljudi zaista odgovaralo za Jasenovac, kao i za druge zlocine u II svjetskom?? koliko se samo ustatsa preshaltalo 45te u redove partizana kad je sve vec bilo gotovo, nakon toga postali dichni komunisti, partijski ljudi, a zarad 'bratstva i jedinstva' mnogi zlocini se gurali pod tepih i ostavljali u stranu!?
treba li opet iste greske praviti??
@cicak
Citiraj:
a kako nisu, ti, onda, fakat, ne gledas njihovu tv. pa bar je Mesic taj koji uvijek podvlaci greske iz proslosti i ne da da se truje sadasnjost nekakvim prijasnjim prljavstinama. mene je taj covjek fascinirao svojim pojedinim gestama.
cicak, nemoj se ljutiti, al kako moze da te fascinira mesic, najbolji primjerak ljudske i politicke ku*ve, covjek koji prica dijametralno suprotne price pred rat i sad!? te njegove sadasnje 'pojedine geste' su upravo nacin da se zamazu oci naivnim narodnim masama, lik je pravi politicar, uvijek kako vjetar duva.. (a sumnjam da se iskreno odrekao ustaskih ideologija

)