banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jun 2009, 08:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Svi smo mi kompleksasi i to tezi dok god se okrecemo iza sebe i tako pravimo buducnost!
To je jadno i bjedno,sto kaze cicak dodje neko i ubije te radi tog sto je tvoj neki cukun cukun dedo ubio njegovog cukun cukun dedu.........Kad se osvjestimo od svega i pocnemo normalno da gledamo na ljude bez da uocavamo njihova imena i religiju a da ih postujemo tad cemo prestati bit kompleksasi!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 08:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Sve je to tačno, ali šta sa ISTINOM da iako Srba nema tu, navijači pjevaju ubij Srbina (igraju fudbal protiv xx), nikakve zakonske sankcije ne trpe, a kada vrijedjaju crnca onda se i može kazniti klub, navijači? Zar je tako strašno Hrvatima reći istinu, da Hrvatska ima oko 400000 Srba, to su gradjani Hrvatske koji trebaju imati konstitutivnost USTAVOM garantovanu? Zašto njihovo rukovodstvo (Sanader, Mesić, Milanović) nikada se nije distanciralo od NDH, da izađu svi zajedno i kažu mi se distanciramo od te tvorevine koja je nanijela trajnu štetu državi Hrvatskoj i njenim gradjanima, potom pozvati Srbe da se vrate tamo, pomoći im da obnove imovinu... Medjutim, to se nikad neće dogoditi, čak šta više donijeli su zakon po kom se sva zemlja koja se ne obradjuje nacionalizuje! Imamo x primjera gdje su ljudi zamjenili imovinu, Hrvati uknjižili vlasništvo u Hrvatskoj i onda se vratili ovamo i traže povrat imovine ovdje, a u Hrvatskoj ostaju vlasnici imovine, jer im to garantuje država! Potom imamo pitanje stanarskih prava koja su oduzeta Srbima, njihovi stanovi dodjeljeni pa privatizovani!
To su preteške istine i onaj ko je čovjek ne može ostati ravnodušan na sve to!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ovo sto sam napisao vrijedi za sve narode na Balkan socialbug a ne samo za jedan narod......

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
socialbug je napisao:
Sve je to tačno, ali šta sa ISTINOM da iako Srba nema tu, navijači pjevaju ubij Srbina (igraju fudbal protiv xx), nikakve zakonske sankcije ne trpe, a kada vrijedjaju crnca onda se i može kazniti klub, navijači? Zar je tako strašno Hrvatima reći istinu, da Hrvatska ima oko 400000 Srba, to su gradjani Hrvatske koji trebaju imati konstitutivnost USTAVOM garantovanu? Zašto njihovo rukovodstvo (Sanader, Mesić, Milanović) nikada se nije distanciralo od NDH, da izađu svi zajedno i kažu mi se distanciramo od te tvorevine koja je nanijela trajnu štetu državi Hrvatskoj i njenim gradjanima, potom pozvati Srbe da se vrate tamo, pomoći im da obnove imovinu... Medjutim, to se nikad neće dogoditi, čak šta više donijeli su zakon po kom se sva zemlja koja se ne obradjuje nacionalizuje! Imamo x primjera gdje su ljudi zamjenili imovinu, Hrvati uknjižili vlasništvo u Hrvatskoj i onda se vratili ovamo i traže povrat imovine ovdje, a u Hrvatskoj ostaju vlasnici imovine, jer im to garantuje država! Potom imamo pitanje stanarskih prava koja su oduzeta Srbima, njihovi stanovi dodjeljeni pa privatizovani!
To su preteške istine i onaj ko je čovjek ne može ostati ravnodušan na sve to!

a kako nisu, ti, onda, fakat, ne gledas njihovu tv. pa bar je Mesic taj koji uvijek podvlaci greske iz proslosti i ne da da se truje sadasnjost nekakvim prijasnjim prljavstinama. mene je taj covjek fascinirao svojim pojedinim gestama.
rat je bio i proso, ne ponovio se. niko, nijedna komponenta koja je ucestvovala u njemu nije cista. gdje je god ko bio jaci tu je tlacio. nema svetaca. stradala manjina i stradao slabiji, na svakom teritoriju.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
citam ove postove i pitam se sta ce vam sva ova prica. postoji jedna knjiga o zrtvama rata, sa sve slikama i spiskom poginulih i nestalih, i ne zelim nikom da je ikada otvori. jako je teska knjiga, sa groznim prizorima. zove se "cutanje je zaboravljanje istine"... svi su patili, ginuli su i ovi i oni, ali ja ne mogu da predjem preko nekih stvari,ne moraju ni oni, a to su da je otac moje najbolje drugarice nestao u ratu,i niakda nije pronadjen, da bar moze da mu na grob ode, da je brat moje drugarice poginuo u 21. godini zivota,prvi dan kad je otisao na ratiste, a rekao je tad: vidi, pogodi me i srusio se... i jos mnogo primera... to nikada necu moci da zaboravim, a dok god pamtim necu oprostiti onima koji su na vlasti,a koji su protiv srpstva. a nemojte o mesicu i ostaloj kompaniji, jedino je onaj idiot tadic isao od drzave do drzave i javno se izvinjavao, a realno, nema razloga za to. a ovi ostali samo cute i kroje pricu kako njima odgovara. i neko je rekao (socialbug, cini mi se) da su oni okrenuli pricu na svoju stranu kako su se oni branili od najezde srba. e pa izvinite svi, koje god da ste nacije i vere, ali nije tako i nemojte da lupate gluposti!

ova tema definitivno treba da se zatvori, jer nista konstruktivno necete postici.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

.

Poslednji put menjao cvox dana 09 Jun 2009, 12:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:51
cicak je napisao:
kako nisu, ti, onda, fakat, ne gledas njihovu tv. pa bar je Mesic taj koji uvijek podvlaci greske iz proslosti i ne da da se truje sadasnjost nekakvim prijasnjim prljavstinama. mene je taj covjek fascinirao svojim pojedinim gestama.
rat je bio i proso, ne ponovio se. niko, nijedna komponenta koja je ucestvovala u njemu nije cista. gdje je god ko bio jaci tu je tlacio. nema svetaca. stradala manjina i stradao slabiji, na svakom teritoriju.

jebo te on http://www.youtube.com/watch?v=jLaIDT8F ... re=related

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Месић - онај најгори прикривени усташа.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drLJo je napisao:
cicak je napisao:
kako nisu, ti, onda, fakat, ne gledas njihovu tv. pa bar je Mesic taj koji uvijek podvlaci greske iz proslosti i ne da da se truje sadasnjost nekakvim prijasnjim prljavstinama. mene je taj covjek fascinirao svojim pojedinim gestama.

jebo te on http://www.youtube.com/watch?v=jLaIDT8F ... re=related

ovaj klip vam je sve rekao. a ovo nije samo mesicev stav, vec stav vecine hrvata! postujem i veru i nacionalnu pripadnost, ali na prvom mestu postujem zrtve ovog odvratnog, bolesnog rata! i ti ljudi sto su poginuli su imali pravo na zivot!!! to nikada necu oprostiti!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 12:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
veverushka je napisao:
ova tema definitivno treba da se zatvori, jer nista konstruktivno necete postici.

Veve samo će nas ovo održati da poštujemo žrtve pa potom jedni druge, a guranjem stvari smo dobili ono što smo dobili. Svi imamo svoja vidjenja, cilj je da se vidjenja mijenjaju ili potvrdjuju, do sada ništa nije huškački napisano na ovoj temi, samo činjenice iznosimo. Mislim da smo na dobrom putu da dijalogom podignemo nivo svijesti i dostojanstva,da posložimo kategorije.

Citiraj:
to nikada necu oprostiti!

Ovdje griješiš, nemaš ti šta kome praštati samo nemoj zaboraviti na ono što se dogodilo (ne daj da te ljetovanje ili jebačina sa drugim nacionalnostima natjera na to) a, Gospod će suditi svima (tebe koristim kao metaforu za pojedine na forumu).

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 14:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
_zoka je napisao:
lubax je napisao:
...a to da se treba znati ko je sta radio, te shodno odgovarati za (ne)djela, je na mjestu

Treba da se zna ali zar nije bolje da se to malo skloni u stranu.Ili treba da mi sada za Jasenovac ubijemo 700000 Hrvata i tako u krug?Kompleks imamo i mi i oni jedni od drugih,samo se taj kompleks različito manifestuje.
Btw,mi i Hrvati smo super živjeli zajedno do XX vijeka,a onda su nas stranci zavadili.Možda je bolje da malo manje pričamo o tom XX vijeku.Onda će i kompleksi proći.

ebiga zoki nisam mislio po onoj staroj ''oko za oko..'', pa da treba da koljemo jedni druge u nedogled! kad kazem da treba odgovarati za nedjela, mislim na izvrsioce, i nase i njihove,a ne da ispasta citav narod ili nevini ljudi...dog god se pravi izvrsioci ne osude (a sumnjam da oce) nece se prestati sa etiketiranjem kompletnog naroda, prepucavanjima, osvetama i tako ukrug.... a ovo ''SKLONITI U STRANU''??? pa jel iskreno vjerujes da se problemi rjesavaju guranjem pod tepih?? kratkorocno, mozda da... ako malo pogledas kroz istoriju, UPRAVO TO se desavalo, a kad pod tepihom vise nema mjesta, izbije sve na povrsinu i naravno - koljimo se opet u krug!! koliko je to ljudi zaista odgovaralo za Jasenovac, kao i za druge zlocine u II svjetskom?? koliko se samo ustatsa preshaltalo 45te u redove partizana kad je sve vec bilo gotovo, nakon toga postali dichni komunisti, partijski ljudi, a zarad 'bratstva i jedinstva' mnogi zlocini se gurali pod tepih i ostavljali u stranu!?
treba li opet iste greske praviti??

@cicak
Citiraj:
a kako nisu, ti, onda, fakat, ne gledas njihovu tv. pa bar je Mesic taj koji uvijek podvlaci greske iz proslosti i ne da da se truje sadasnjost nekakvim prijasnjim prljavstinama. mene je taj covjek fascinirao svojim pojedinim gestama.

cicak, nemoj se ljutiti, al kako moze da te fascinira mesic, najbolji primjerak ljudske i politicke ku*ve, covjek koji prica dijametralno suprotne price pred rat i sad!? te njegove sadasnje 'pojedine geste' su upravo nacin da se zamazu oci naivnim narodnim masama, lik je pravi politicar, uvijek kako vjetar duva.. (a sumnjam da se iskreno odrekao ustaskih ideologija :wink: )

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 14:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
lubax je napisao:
. a ovo ''SKLONITI U STRANU''??? pa jel iskreno vjerujes da se problemi rjesavaju guranjem pod tepih?? kratkorocno, mozda da... ako malo pogledas kroz istoriju, UPRAVO TO se desavalo, a kad pod tepihom vise nema mjesta, izbije sve na povrsinu i naravno - koljimo se opet u krug!! koliko je to ljudi zaista odgovaralo za Jasenovac, kao i za druge zlocine u II svjetskom??

I ja sam za to da izvršioci dobiju ime i lice,ne da se cijeli narod promatra kao zločinački ali ko sada može odgovarati za Jasenovac?Njegovo spominjanje treba da se ograniči na istorijske udžbenike i trenutke prisjećanja na žrtve,ne da se ispiraju usta sa njima.Jer samo tako se te žrtva mogu poštovati.I kada spominjemo Jasenovac treba to da radimo kao upozorenje da se nešto slično nikome ne dogodi,ne kao poziv na mržnju.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 15:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
lubax je napisao:
. a ovo ''SKLONITI U STRANU''??? pa jel iskreno vjerujes da se problemi rjesavaju guranjem pod tepih?? kratkorocno, mozda da... ako malo pogledas kroz istoriju, UPRAVO TO se desavalo, a kad pod tepihom vise nema mjesta, izbije sve na povrsinu i naravno - koljimo se opet u krug!! koliko je to ljudi zaista odgovaralo za Jasenovac, kao i za druge zlocine u II svjetskom??

I ja sam za to da izvršioci dobiju ime i lice,ne da se cijeli narod promatra kao zločinački ali ko sada može odgovarati za Jasenovac?Njegovo spominjanje treba da se ograniči na istorijske udžbenike i trenutke prisjećanja na žrtve,ne da se ispiraju usta sa njima.Jer samo tako se te žrtva mogu poštovati.I kada spominjemo Jasenovac treba to da radimo kao upozorenje da se nešto slično nikome ne dogodi,ne kao poziv na mržnju.

slazem se, sad ne moze niko odgovarati, jer od izvrsioca sumnjam da je jos ko na zivotu. i tacno je, ne treba Jasenovac da bude poziv na mrznju i nova ubijanja, upravo je to jedna od stvari koje sam htjeo da kazem, to treba da bude OPOMENA da ne napravimo iste greske kao tad, jer tadasnje guranje problema i zlocina pod tepih (kad je bilo moguce rascistiti sa zlocincima) je jedan od glavnih uzroka zvjerstava u ovom ratu... jednostavno, ljudi koji su izgubili sve i jos gledali nakon rata kako dzelati ostaju slobodni, uvijek ce ceznuti za osvetom i cekati trenutak...bas zato treda da se rascisti sa zlocincima na svim stranama, SAD dok je jos svjeze, da bi se sprijecila sranja u buducnosti (mada ja sumnjam da ce se to desiti, bice nama opet ringishpil, u krug kao i obicno :-? )

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
socialbug je napisao:
veverushka je napisao:

Veve samo će nas ovo održati da poštujemo žrtve pa potom jedni druge, a guranjem stvari smo dobili ono što smo dobili. Svi imamo svoja vidjenja, cilj je da se vidjenja mijenjaju ili potvrdjuju, do sada ništa nije huškački napisano na ovoj temi, samo činjenice iznosimo. Mislim da smo na dobrom putu da dijalogom podignemo nivo svijesti i dostojanstva,da posložimo kategorije.

Citiraj:

Ovdje griješiš, nemaš ti šta kome praštati samo nemoj zaboraviti na ono što se dogodilo (ne daj da te ljetovanje ili jebačina sa drugim nacionalnostima natjera na to) a, Gospod će suditi svima (tebe koristim kao metaforu za pojedine na forumu).

Ovo je crveno je čista ljubomora i zavist 8) , a ovo poslije je kao šlag na tortu jebačina, pa Gospod, mislim stvarno...
socialbug, tebi se kao ne diže na djevojke drugih nacija i vjerosipovijesti?
Hvata te paranoja?
veveruška, samo ti radi po svom i pamet u glavu :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
@lubax - ti gledas na jedno oko. otvori i drugo, molim te.

svi su oni kurve,
i politika je kurva.
mi smo jebena stana koja ga prima iza svake cose.
moej je poenta da ne trebamo da gajimo mrznju u sebi niti da podstrekujemo negativne naboje.
zivot ide dalje.
ja u svojoj porodici imam grobova, koje je rat iskopao. jednostavno ne zelim da vise iko ikada kopa grobove svojim najmilijim jer se nekome nekako prohtjelo. treba nam malo vise pozitivnih razmisljanja i malo vise tolerancije. mene se ne tice sta je bilo 42. ja ne zelim da se ponovi 92.
ovaj rat je bio proizvod znamo svi cega. najmanje je tu bilo nas. a kopali smo nase grobove, napustali nase domove.

moja poruka je poruka ljubavi. i mira.
ne briga me koje si nacionalnosti. zelim da ti dodjem na slavlje, zelim da mi dodjes na slavlje. zelim da ti dam ruku podrske ako je trebas, a isto ocekujem od tebe. i primi je sa srcem jer ti je sa srcem dajem.
znam da nismo svi isti. ja sam takav. a volio bih da nas ima jos.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
cicak je napisao:
zelim da ti dodjem na slavlje, zelim da mi dodjes na slavlje. zelim da ti dam ruku podrske ako je trebas, a isto ocekujem od tebe. i primi je sa srcem jer ti je sa srcem dajem.

Potpisujem!
Ima nas još cicak, ima!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 16:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
@lubax - ti gledas na jedno oko. otvori i drugo, molim te.

svi su oni kurve,
i politika je kurva.
mi smo jebena stana koja ga prima iza svake cose.
moej je poenta da ne trebamo da gajimo mrznju u sebi niti da podstrekujemo negativne naboje.
zivot ide dalje.
ja u svojoj porodici imam grobova, koje je rat iskopao. jednostavno ne zelim da vise iko ikada kopa grobove svojim najmilijim jer se nekome nekako prohtjelo. treba nam malo vise pozitivnih razmisljanja i malo vise tolerancije. mene se ne tice sta je bilo 42. ja ne zelim da se ponovi 92.
ovaj rat je bio proizvod znamo svi cega. najmanje je tu bilo nas. a kopali smo nase grobove, napustali nase domove.

moja poruka je poruka ljubavi. i mira.
ne briga me koje si nacionalnosti. zelim da ti dodjem na slavlje, zelim da mi dodjes na slavlje. zelim da ti dam ruku podrske ako je trebas, a isto ocekujem od tebe. i primi je sa srcem jer ti je sa srcem dajem.

sve je to fino i krasno, i ja bih volio da je mnogo više takvih kao što se ti izjašnjavaš, kad je tolerancija ka drugima u pitanju...i možda ja gledam samo na jedno oko, al jebo ga ti, bolje i to nego zažmiriti na OBA!

..baš kao što kažeš, svi su oni kurve (mada nije baš u redu sve u isti koš trpati al ajd), zato mi i nije jasno kako nekog može fascinirati čovjek kao mesić.

i kad pominjem ovdje neke istorijske događaje, ne radim to ni u jednom momentu s ciljem da izazovem neku mržnju (nemam razlog da mrzim ni jednog nevinog ili poštenog čovjeka).. već samo zato što jedno je sigurno - ISTORIJA SE PONAVLJA! a oni koji joj okreću glavu i ne uče na greškama su osuđeni da te iste greške ponove

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:
veverushka je napisao:

Citiraj:

ja sam bila u poslednjoj koloni, 1995. god, koja je prosla koridor neposredno pre zatvaranja koridora. veruj mi, taj dan nikada necu zaboraviti. cale je radio u tada vazduhoplovnom, a sada remontnom zavodu "kosmos" i stalno je bio na terenu. u gradu se nije imalo sta jesti, a svi su bili na cekanju na poslu. nije bilo druge nego da se keva pokupi sa mnom i sestrom i ode za BG, gde joj je sva rodbina (keva je beogradjanka). nikada necu zaboraviti taj zvuk pucnjave, jer su neprijatelji granatirali kolonu, dok su je, s druge strane, nasi branili. i secam se da je vozac autobusa rekao: decu na pod... i secam se kako nas je mama u strahu samo spustila na pod autobusa i nagela nad nama. srecna sam i zahvalna bogu da je taj deo kolone prosao neostecen.

tu traumu nikada necu zaboraviti!

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:06 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
dzabaleban je napisao:

Meni se diže samo na Srpkinje,pravoslavne vjeroispovjesti i to ako redovno poste i idu u crkvu........... :D

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
dzabaleban je napisao:

Meni se diže samo na Srpkinje,pravoslavne vjeroispovjesti i to ako redovno poste i idu u crkvu........... :D

e jbg sad... i ti ga pretera! :lol:

i da su nevine? 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 314 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]