banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 09:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2009, 20:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Imam ideju!!!

Da se u Crnoj Reci ponudi opcija da, ukoliko se narkoman zaista izlijeci i ne posegne za dopom, recimo naredne tri godine, da time automatski stice pravo da dodje u Crnu Reku i premlati istog onog popa koji je njega mlatio za vrijeme terapije. Brate, svi bi se kad-tad skinuli...
Yeah, to je to! :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
nasmjeshiti luzer je napisao:
Imam ideju!!!

Da se u Crnoj Reci ponudi opcija da, ukoliko se narkoman zaista izlijeci i ne posegne za dopom, recimo naredne tri godine, da time automatski stice pravo da dodje u Crnu Reku i premlati istog onog popa koji je njega mlatio za vrijeme terapije. Brate, svi bi se kad-tad skinuli...

e, svaka ti cast! :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 23:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
nasmjeshiti luzer je napisao:
Imam ideju!!!

=D> =D>

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 06:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
Razgovarao sam sa ljudima koji imaju narkomana u porodici. Crna Reka je na glasu kao poslednja opcija. Kad ništa drugo ne pomogne, kad metadoni i blokade ne odrade posao, kad druge kolonije i slične stvari ništa ne promjene - onda se ide u Crnu Reku. Oni nemaju posebno stroge procedure za ulazak u centar - strogi su kad uđeš unutra.

Premlaćivanje je krajnja mjera u tom centru. Recimo ako neko pokuša da diluje - onda su brutalni kao na ovom snimku. Snimak jeste šokantan, posebno za one koji o narkomaniji znaju samo iz novina ili TV dnevnika. Kad vidite narkomana koga tuku nogama, a on istovremeno povraća i vrši malu nuždu - onda je ovo još i podnošljivo. Evo još jednog priloga sa B92.

http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=905&nav_id=362804

Barem za sada centar neće raspustiti, već je došlo do kozmetičkih kadrovskih promjena.

P.S. Ovo nije smješno i nije za sprdnje.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Gledao sam sinoc zanimljivu emisiju na RTS,bas bio gost svestenik sto je vodio centar,masa roditellja,ali i neki drugi,koji su protiv "tretmana" s batinama....Meni je jasno da mora da postoji kucni red,disciplina i nacin da se sticenici dovedu u red.Takodje ciljevi i rezultati su jasni,i ne sumnjam u to da on zeli da pomogne tim pacenicima. Ono sto ne mogu da shvatim je to da su ovi ljudi toliko zatupljeni,kao da je jedini vid kaznjavanja i suprotstavljanja ovisnicima-batine i utjerivanje straha u kosti. Zar ne postoji samica,izolacija,ukidanje nekih stvari na odredjeno vrijeme,jer kako svestenik kaze,to se samo radi u "kriznom periodu",i kod prekrsaja kucnog reda. Batine nisu rjesenje i protivzakonite su.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
Zakon je nemoćan, barem kada je narkomanija u pitanju. Najviše problema sa narkomanima imaju upravo one zemlje koje se ponose vladavinom prava, uređenim pravnim sistemom, ljudskim slobodama...

Batine su u Crnoj Reci samo izuzetak, krajnja mjera. Batine nisu redovna pojava, to nije nešto što se dešava svaki dan ili svakih 7 dana. Crna Reka nije osnovna škola, nije ni zatvor. U zatvorima nema batinjanja ali ima droge i to u pofinim količinama.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 10:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Lijepo majaka jednog izlječenog narkomana sinoć šuknu onoj doktorici. Sina joj je punila raznoraznim inekcijama i nije bilo pomoći.

Ali Božja ljubav i batine su ga izliječile. Možete se vi zgražavati nad metodama, ali ako se niko ne žali znači da pomaže.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
U suštini gadim se premlaćivanja, udraca i sličnih nasilnih metoda "vaspitanja".

Ali, čijenica je da i u državnim ustanovama za liječenje duševnih bolesnika takođe prilikom prijema pacijenata odrade jednu "vaspitnu" mjeru preko leđa.
To su bar pričali bolesnici koji su upućivani na Sokolac i slična liječilišta za duševno oboljele.

Duševno boljelu osobu i narkomana u jednoj stvari možemo isto posmatrati, a u drugoj ni približno!

Ako zaista pomaže... onda ne znam šta bih rekla... ali mi je i dalje ipak odbojan takav način.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E,pa ako cemo tako,ja bih da se uvede slican tretman i za zatvorenike,jer valjda je i cilj njihovog bivanja u kpd,rehabilitacija za povratak u drustvo. Ako se narkosi mogu "popraviti" batinama za njihovo dobro,da isprobamo metod i na ovim sto su zgrijesili prema drugima,cisto za dobrobit cjelokupnog drustva?

:roll:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 23:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako je tako, onda sam ja za!

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 23:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
SÄFFLE je napisao:
E,pa ako cemo tako,ja bih da se uvede slican tretman i za zatvorenike,jer valjda je i cilj njihovog bivanja u kpd,rehabilitacija za povratak u drustvo. Ako se narkosi mogu "popraviti" batinama za njihovo dobro,da isprobamo metod i na ovim sto su zgrijesili prema drugima,cisto za dobrobit cjelokupnog drustva?

Mislim da bi onda prvo trebalo primijeniti na politicare, ali posto oni prave zakone to je nemoguce. Nego da ne raspravljamo o srednjovjekovnim mjerama lijecenja bolje da se vratimo modernim.
A moderni metodi iskljucuju bilo kakvo zlostavljanje ili tucu. Znaci potpuno suprotno. Ali ovi mladici rekose da im nisu pomogli moderni metodi a lopata im pomogla. Pa jednostavno, mozda bi onda trebalo koristiti lopatu ali za ono za sta je namijenjena, a to je za fizicki rad. Znaci, umjesto tuce lopatom, kaznjavanje sa malo vise rada lopatom ako im pomaze.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
SÄFFLE je napisao:

Mislim da bi onda prvo trebalo primijeniti na politicare, ali posto oni prave zakone to je nemoguce. Nego da ne raspravljamo o srednjovjekovnim mjerama lijecenja bolje da se vratimo modernim.
A moderni metodi iskljucuju bilo kakvo zlostavljanje ili tucu. Znaci potpuno suprotno. Ali ovi mladici rekose da im nisu pomogli moderni metodi a lopata im pomogla. Pa jednostavno, mozda bi onda trebalo koristiti lopatu ali za ono za sta je namijenjena, a to je za fizicki rad. Znaci, umjesto tuce lopatom, kaznjavanje sa malo vise rada lopatom ako im pomaze.

e to je vec konstruktivno resenje!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 00:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Maj 2009, 10:26
ljudi da li vi znate uopšte šta je pravoslavlje???Hrišćanstvo???kakve batine??? Pa ljudi to se dešavalo pod okriljem crkve i nečijeg blagoslova. žalosno...ali mi je drago da je suspendovan sveštenik koji treba da uči druge religiji i propovjeda vjeru a takve stvari je radio. suspenzija je jedina pozitivna stvar u svoj ovoj priči. i nek lijepo uzme svoj BIKE i ide po motorijadama sa svojim obezbjeđenjem skupa. žalosno je da je u masi situacija teološki fakultet postao zanat! a danas sam obišao, kao i svaki dan, i druge sajtove kao npr index.hr i forum na njemu. žalosno je što se " gori" u tumačenju religije" onako slatko smeju. ima i drugih načina samo što ljudi nemaju sluha. zakup otoka izolovanog od svijeta s kojeg se ne može doplivati do kopna ( to oni imaju pa ne moraju zakupiti), zatim psiho-radno-teološka terapija u zajednici gdje se neće kažnjavati nego će se nagraditi nečiji rad,npr cigarete. a ako nema posla nek slažu kameni zid pa ga prenose na drugo mjesto. bolje i tako nego batinanjem. strašno je da neko u pravoslavlju na taj način pokazuje svoj rad cijelom svijetu! ja sam ponosan na pravoslavlje pa me ovo jako vrijeđa. kada je pravoslavna crkva vodila Svete ratove??? da li je imala inkviziciju??? žalosno!
CILJ NE OPRAVDAVA SREDSTVA!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 07:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A tek kad Evropa cuje za nase "medicinske" eksperte,doktore lopatologije,ima da nam ukinu vize ,a nasi "strucnjaci" postanu cijenjeni kao radna snaga ,a i "tehnologiju" kad krenemo izvoziti.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 07:29 
http://www.blic.rs/svet.php?id=94771

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 08:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
vim je napisao:
Mislim da bi onda prvo trebalo primijeniti na politicare

Znaci, umjesto tuce lopatom, kaznjavanje sa malo vise rada lopatom ako im pomaze.

Bravo vime :cat: ovo sto sam izdvoio iz tvog posta je pravo rjesenje,samo sto bi jos dodao na temu jeste da bi one koje to podrzavaju trebalo odvesti na jedan tretman kod ovih u Crnu Reku pa ih onda pitati jel u redu to sto se radi!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
http://www.blic.rs/svet.php?id=94771

Slika

:lol: :lol: :lol:

bravo!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
SÄFFLE je napisao:

Па у затвору се редовно добија. Чисто рекреативно.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Jesi bio u zatvoru ili radis u istom?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 18:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to je opste poznata prica...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]