banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Maj 2009, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
BSE je napisao:
Frenki je napisao:
Na birou najvise ekonomista ceka posao, cak 250, posle njih difovci a nakon njih pravnici, mislim da je 140 difovaca i 80 pravnika...ali 250 diplomiranih ekonomista...(pricamo o visokom obrazovanju)vjerovatno je najveci udio sa privatnih fakulteta, mada s druge strane vecina koji zavrse privatne, zaposle se kod starog/rodjaka itd...tako da ne znam,

s obzirom da svake godine ekonomski fakultet upise nekih 700-800 studenata ta me brojka uopste ne cudi

Gdje nadje 700-800?

Prosjek je 400-500, ali od tih 400-500, drugu godinu upiše oko 250, znači polovina ih odustane odmah, jako mali broj obnavlja drugu. Do treće već iz jedne generacije rijetko dođe preko 80-90 studenata, i mnogi tu zaglave zbog prenesenih ispita iz prethodnih godina.. U roku ih ugl. iz jedne generacije oko 40 diplomira, a naredne godine od prilike još toliko iz te iste generacije. Ostali završe na nekim privatnim fakultetima..

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 10:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Maj 2009, 17:31
Jedno pitanje: ako su sve drzavne firme propale, ako nam se drzava ucrvala od nerada, velikih trskova i nesposobnosti, zasto smo u uvjerenju da jedino dobro funkcionisu drzavni fakulteti? Zar oni nisu jednako losi, nefunkcionalni i nesposobni da nas nauce bilo cemu, makar koliko i ostale drzavne firme? Ili, zar privatni fakulteti (od kojih vecina, cuo sam, ima lose uslove studija) nisu makar jednako losi kao ostale privatne firme? Npr kao privatne ordinacije, apateke, arhitektornske kuce, gradjevinske firme, fabrike lijekova i hrane, itd :-?

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 06:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Miki98 je napisao:
Jedno pitanje: ako su sve drzavne firme propale, ako nam se drzava ucrvala od nerada, velikih trskova i nesposobnosti, zasto smo u uvjerenju da jedino dobro funkcionisu drzavni fakulteti? Zar oni nisu jednako losi, nefunkcionalni i nesposobni da nas nauce bilo cemu, makar koliko i ostale drzavne firme? Ili, zar privatni fakulteti (od kojih vecina, cuo sam, ima lose uslove studija) nisu makar jednako losi kao ostale privatne firme? Npr kao privatne ordinacije, apateke, arhitektornske kuce, gradjevinske firme, fabrike lijekova i hrane, itd :-?

Zaba je zelena, kao i moj auto. Zasto moj automobil ne krekece jednako kao zaba?
Nema smajlija zato sto je moje poredjenje jednako ozbiljno kao i ovo citirano ...

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 07:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Miki98 je napisao:

odlicno poredjenje

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 18:50 
Početnik
Početnik

Mislim, fantastičan smisao za logiku. Otprilike kao ta žaba, ma ne, na bih da vrijeđam žabu, nego kao auto. Naime, mislim da je gornje kreketanje zaista ruganje zdravom razumu.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 16:08 
Početnik
Početnik

"Republika Srpska će najverovatnije morati da plati višemilionsku odštetu Evropskom centru za mir i razvoj (ECPD) Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija, osnivaču Međunarodnog fakulteta za sport pri Univerzitetu u Banjaluci, jer rektor Stanko Stanić ne potpisuje diplome studentima koji završe taj fakultet.
Ugovor o osnivanju Međunarodnog fakulteta za sport pri banjalučkom univerzitetu sa ECPD-om potpisao je 1999. godine u ime Vlade RS tadašnji ministar prosvete i kulture Nenad Suzić. Ugovor je potpisan na neverovatnih 99 godina, a sada je, kako tvrde u ECPD jednostrano prekinut." http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=66699&sectionId=51
Evo, i ovo govori da je vrlo tesko reci koji su univerziteti gori u RS, drzavni, na kojim se studenti malteritraju, omalovazavaju i ucjenjuju, na kojim nikad nema redovne nastave i na kojim nikad ne znate da li ce profesor doci na ispit i kad, na kojim studente tovare u ucionice kao stoku i na kojim vlada sve samo ne znanje i prosvjecivanje ili privatni, ciji je jedini cilj da zarade novac i sve ostalo podredjuju tome. Uostalom, kao i u svemu ostalom. U drzavnim ustanovama i frimama imamo korupciju, bahatost, nerad i nesposobnost, a u privatnim firmama podvale i prevare... Pa vi birajte... Bon Apetit!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Vlada neznanje? Može jedno malo takmičeje iz znanja između studenata sa državnih i studenata sa privatnih fakulteta? ;)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Sta studiras miki?

Citiraj:
Vlada neznanje? Može jedno malo takmičeje iz znanja između studenata sa državnih i studenata sa privatnih fakulteta? ;)

mislim da tu ne bi ni bilo takmicenja :)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 17:22 
Početnik
Početnik

Nedavno sam zavrsio (drzavni) fakultet (ali to nije bitno). Pojma nemam kako je na privatnim, ali v r l o dobro znam o bezdusnicima i neznalicama sa svog fakulteta. A to vase takmicenje bi bilo kao u onoj j**e lud zbunjenog...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 23:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
NiZ je napisao:
hakinen je napisao:
Ukratko upisi ono sto ce ti omoguciti da se najbrze i najlakse zaposlis.

... i onda radis citav zivot nesto sto ti ide na zivce i psihicki napor postane mnogostruko veci nego fizicki ...
Ako neko bas nema pojma sta zeli da radi u zivotu, neka pauzira jednu godinu, sljaka nesto sa strane (prodaje krompir na pijaci, knjige na ulici, cigle u Laktasima ...), "doci ce mu" sta zeli dalje da studira i radi.

Otprilike tako. Definitivno nemoj da upisuješ nešto samo zato da bi imao fakultet i zato što se želiš "osigurati". Vjeruj mi, to bi ti bila najveća greška u životu. Ja sam se prilično zeznula s izborom fakulteta, i sad kad pomislim na šta su mi otišle četiri godine, bude mi muka.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2009, 23:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ne kontam cemu ovo pitanje... Zasto dozvoljavas nekome koga ne poznajes da se petlja u tvoj izbor sopstvene buducnosti... Porazmisli malo o tome u miru i skontaj sta zelis od svog zivota... Ako vec planiras upisivati fakultet i truditi se, uciti i odricati se drugih stvari, onda neces pogrijesiti sta god da upises...Niko ne moze sagledati stvari iz tvoje perspektive i izvrsiti taj izbor umjesto tebe... Ovo ce te samo jos vise zbuniti...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
jos jedan sa privatnog koji je " zavrsio drzavni"
Citiraj:
Evo, i ovo govori da je vrlo tesko reci koji su univerziteti gori u RS, drzavni, na kojim se studenti malteritraju, omalovazavaju i ucjenjuju, na kojim nikad nema redovne nastave i na kojim nikad ne znate da li ce profesor doci na ispit i kad, na kojim studente tovare u ucionice kao stoku i na kojim vlada sve samo ne znanje i prosvjecivanje ili privatni, ciji je jedini cilj da zarade novac i sve ostalo podredjuju tome

Koji si ti drzavni zavrsio gdje te maltretirao profesor, omalozavao i ucjenjivao, na kojem nisi imao redovnu nastavu niti znao dolazi li profesor na ispit ili ne, gdje su vas tovarili kao stoku i na kojem studenti nemaju pojma iako dobar procenat ima visok prosjek ?

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2009, 22:56 
Početnik
Početnik

Filozofski, u ucionici broj 26, najmanje 4. prof. me omalovazavalo (ali buduci da vas sigurno omalovazavaju od malih nogu vi ni ne znate sta to znaci), pojedini prof. poput Dalmacije su me ucjenjivali du moram kupiti njihove knjige, nije bilo niti jednog prof. koji nije otkazivao, pomjereo ili sl. nastavu, a na ispite sam ne znam ni ja koliko puta dosao pa da prof. nema ili da se ispit otkaze. Gostujuci prof. iz Srbije su nam davali samo jedan termin pa onda i taj otkazu... Itd, itd, itd. Ali vas to, gospodo, ocito ne interesuje, posto necete da pogledate istini u oci. Sta me briga za privatne fakutlete! Nasi drzavni su uzasni, a ovi su se samo ugledali na njih. Pa sta mislite odakle su dosli profesori koji sad rade na privatnim, sa Saturna? Vecina studenata koje znam koji su zavrsili moj fakultet pojma nemaju, ukljucujuci, eto, i moju malenkost. Ali otidjite malo i do Pravnog, i tamo sam slusao neka predavanja. Taj amfiteatar vam je primjer prave stocne pijace, za nekih 500 i kusur goveda...kakva nastava u toj halurini je tu moguca, osim tupljenja sa govornice. Usput, tu sam polagao prijemni. Ipak mislim da je rasprava s ljudima koji ne zele da istini pogledaju u oci gubljenje vremena. Kakvi privatni, kakvi drzavni! Ma ako smo korumpirani i nikakvi, onda smo takvi svuda, a ako nismo onda nismo takvi svuda. Pa, zaboravite na obrazovanje na tren, pogledajte malo oko sebe!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
ne vrijedi ovdje ni ulaziti u diskusiju...
upisivanje filozofije je bio tvoj izbor, i ne vjerujem da te iko natjerao na to. Ne znam sta si sada toliko isfrustriran svojim neznanjem dosao ovdje na forum da kukas!

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 19:52 
Početnik
Početnik

[Enterprise] je napisao:
ne vrijedi ovdje ni ulaziti u diskusiju...
upisivanje filozofije je bio tvoj izbor, i ne vjerujem da te iko natjerao na to. Ne znam sta si sada toliko isfrustriran svojim neznanjem dosao ovdje na forum da kukas!

To nije kukanje. To je naprosto konstatovanje cinjenica (sto je, cini mi se, vama bolna tacka - cinjenice), a dosao sam na forum da te cinjenice i svoje utiske i iskustva saopstim drugima, a da, s sdruge strane, nesto i naucim i cujem druga iskustva. I to nisu samo moja iskustva, na stotine mojih kolega je dozivjelo isto sto i ja i to isto i spominju. Kamo srece da je, kad sam ja upisivao faks, neko bio na ovom forumu i iskukao pojedine podatke o Filozoskom (to bi mi mnogo vise pomoglo nego prazno baljezganje o tome kako su nasi drzavni fakulteti vrhunski). Isto tako, cak ako ovo i ne pomogne buducim studentima, kako uopste mislite taj fakultet napraviti boljim ako ne ukazujete na probleme koje ima?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2009, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Miki, pa zar si ti mislio da su naši fakulteti vrhunski?

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 01:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
EiLeen je napisao:

pa kad ti kroz osnovnu i srednju skolu tupe kako je fakultet ozbiljna institucija, kako akademski gradjani trebaju da sluze kao uzor, predstavljaju intelektualnu elitu, pokretace drustva i buducnost zemlje mislis kako je to vrh, a onda dodjes konacno na fax vidis da je tamo leglo ispicutura koji se ne mogu pohvaliti nekim znanjen, a mentalitet im je isti kao kod afganistanskog chobana

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 10:08 
Početnik
Početnik

EiLeen je napisao:

Daleko od toga. Neki drugi mozda tako misle. Ali nisam mislio, kao to fino rece BSI, ni da su neki nasi profesori obicne pjandure i ljudi bez savjesti - da nastavu i ispite drze kad im padne na pamet, da kasne koliko hoce ili se ne uopste ne pojave (bez najave), da odu cas ranije, da otkazuju i kao onda nadoknadjuju casove, da vas ucjenjuju na ispitima, da muski profesori posebno vole da ucjenjuju pojedine studentice i da (cak i ako sve to rade) uopste ne pokazuju sirinu i prosvjecenost koju ste od njih ocekivali. I da im niko nista ne moze.

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ma, i ja kad sam išla u gimnaziju sam se pomalo nadala da će faks biti ok, al pošto sam najmlađa u porodici, nagledala sam se kakvi su naši faksovi.
Kad sam ja upisala talijanski i srpski, na početku mi se svidjelo, a onda sam shvatila da je to živa smijurija... Pogotovo profesori sa srpskog... Dolaze svakakvi, pijani, dobacuju curama ako dođu u suknji. Onda opet puno seljančica koje namjerno izbace sise da prođu - i što je još gore to upali.. Zatim gomila prepisivačine, niko ne uči da bi znao nego da prođe ispit itd. Jako sam se razočarala.
Kad sam došla ovdje, stvarno sam se oduševila fakultetom. Krenula sam ispočetka, faktički sam 3 god izgubila na filozofskom, al sam bar naučila talijanski. Ne zato što se na faksu može naučiti već zato što mi se sviđao, pa sam učila sama kod kuće. I onda kad dođeš negdje gdje je fakultet ozbiljna institucija, gdje ima više profesora na katedri, pa možeš birati ko ti se najviše sviđa... Gdje te tretiraju kao gospodina i persiraju ti, a ne da je profesor svijet izmislio, a ti si jedan obični student...
Al želim da dodam, koliko god da su nam fakulteti u lošem stanju, ipak ima dobrih studenata koji se trude i zaslužuju svaku pohvalu. Zato im stvarno predlažem da odu negdje gdje će ih neko cijeniti i gdje štela ne igra ulogu. Uvijek možete raditi ako mislite da si to ne možete priuštiti. Postoje stipendije. Nije kao kod nas...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2009, 12:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Sine koji god fakultet izaberš, moraš biti spreman na to da ćeš sakat izaći sa njega! Ovo dobro zapamti, jer na ovim fakultetima (državnim i privatnim) predaju bivši udbaši, komunisti koji su se tobož reformisali... Kod studiranja imaš dva puta:1) da budeš dio degenrika koji će mehanički naučiti gradivo, ćutati i trpiti tako završiti fakultet 2) Možeš pokušati da misliš svojom glavom i da neke svoje stavove prezentuješ - teže ćeš završiti fakultet

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]