banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Maj 2009, 00:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Pruži dokaz i to je to. Ili još bolje, upotrijebi gorespomenute programe, daj njihove rezultate...

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 13:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
@Va@nja
Vanja, ako se pravis bas toliko pametan, nebi bilo zgorega pogledati sa kojeg hosta dolazi slika, kao sto vidis dolazi sa speedtest.net, tako da ja tu nemogu nista sam uploadat.A i nemam namjere ikome muljati oci.
@enter name
Evo ti dokaz kad si navalio ko mutav na telefon.
Sto se tice tvojih programa,IxChariot nemam trenutno, i njega sam koristio kada sam vodio jednu vecu wireless mrezu, i to se koristi za testiranje stabilnosti i varijacije linkova velikih brzina.Za adsl, obicnim korisnicima je dovoljna brzina downloada i vazno im je samo za koliko sati ce im skinuti jedan film ;) a takvima je ovaj tutorial namjenjen.
Evo i tih dokaza :
Upravo uslikan dokaz, nakon tuninga kako radi download sa dobrog servera :
http://img40.imageshack.us/img40/3840/dokaz2.jpg
A evo ti i slika torrenta, kako mi je radio pri 18 mbps :
http://img40.imageshack.us/img40/4589/dokaz.png

Nadam se da mi sada vjerujes, sliku downloada prije tuninga nemam, jer mi nije palo na pamet, ali je se vrtilo oko 225-230 maximalno.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 14:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pojedinačne slike i priče "kolega muža moje sestre od tetke" ne piju vode. Mogu i ja postaviti slike kako skidam 92 kB/s na 768 kbps linku i to bi pokazalo da je taj link vrlo dobro iskorišten, ništa više. A i da toliko poznaješ mreže koliko tvrdiš znao bi i sam da ovo nije realno. Ako IxChariot smatraš prevelikim zahtjevom, iperf je besplatan i vrlo jednostavan za koristiti. S tim da bih i te slike uzeo s rezervom, pošto ni tad ne bih mogao biti siguran u kojim okolnostima je testiranje vršeno.

PS ADSL od 18 mbps??? Zar ta tehnologija nije ograničena na 8 mbps u downloadu?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 16:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Nema teoretske sanse da se poveca brzina interneta jer nju odredjuje provajder. NA internetu se nalazi gomila gluposti i tutoriala o tome.
Svakakvih gluposti se covjek moze nacitati ovdje.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 17:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
aleksw je napisao:
Nema teoretske sanse da se poveca brzina interneta jer nju odredjuje provajder. NA internetu se nalazi gomila gluposti i tutoriala o tome.
Svakakvih gluposti se covjek moze nacitati ovdje.

Kratko i jasno objašnjenje :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ima načina

Ako se za spajanje na internet koristi DHCP i ništa više. Kloniranjem MAC adrese mogu se pokupiti pravila namjenjena nekome drugom.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
V@nja je napisao:
Kad vec petljas, daj makar obrisi onda one datume koje stoje pokraj rezultata speedtest-a.

hahahhaha :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ajde ovako,
vi ste maloumni.
Zasto :
1)OVO NIJE TUTORIAL DA VAM BRZINA PREDJE BRZINU KOJU VAM DAJE ISP(iako se na cable netu moze i to), VEC DA VAM PRIBLIZI BRZINU MAXIMALNO ONOJ KOJA VAM PISE NA UGOVORU(CITAJ DEKLARIRANU)
2)@V@nja @Gimli
Kad ste takvi pametnjakovici wnb, desni klik pa properties i onda vidite odakle dolazi slika.Dolazi sa speedtest.com.
A ja ipak nemam prava za uploadanje necega na taj server.
The end.
retardi

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 20:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ima načina

Ako se za spajanje na internet koristi DHCP i ništa više. Kloniranjem MAC adrese mogu se pokupiti pravila namjenjena nekome drugom.

O da... a ako je shaping na BRAS-u, mogu se uzeti i parametri od drugog korisnika... ali to nije tema naše emisije...

smOOti je napisao:
Ajde ovako,
vi ste maloumni.
Zasto :
1)OVO NIJE TUTORIAL DA VAM BRZINA PREDJE BRZINU KOJU VAM DAJE ISP(iako se na cable netu moze i to), VEC DA VAM PRIBLIZI BRZINU MAXIMALNO ONOJ KOJA VAM PISE NA UGOVORU(CITAJ DEKLARIRANU)
...

Hoćeš reći da je Microsoft svjesno smanjio brzinu na Windowsu? Od M$-a se mogu očekivati svakakve gluposti, ali nešto ovakvo... to samo možeš ti izjaviti :D
OK, neki parametri nisu početno optimalno konfigurisani, ali 20 %...

smOOti je napisao:
retardi

Živimo u svijetu koji je relativan i gdje sve zavisi od referentnog sistema. Uzimajući tebe u obzir, ovo i ne izgleda tako loše :D Hvala!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 21:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

NP i drugi put.
I da te pitam nesto, jesi ti glup?blentav?malouman?ili se smao pravis ovo vec navedeno?
Samo jedan STEP se odnosi na M$ ostali nemaju veze sa tim.
Vidim da pojma nemas sa prakticnom primjenom home use interneta.
Ti znas ono uopsteno, i frljacas se strucnim izrazima, ali kao i vecina koja radi u nasim dragim ispovima, u praksi nemas blage ;).
Nebi me cudilo da radis u blicu :D.
nhf bb

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 21:55 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Što bih se ljutio? :D A tvoja "praktična primjena home use interneta" se vidi iz pomenutih postova: nisi odmakao od home usera (i to jedno vrlo neiskusnog; imam utisak kao da diskutujem sa osnovnoškolcem (nhf :D )). A to gdje radim uopšte nije bitno, ne gađam se stručnim izrazima napamet: sve što sam dosad napisao opovrgni činjenicama i ja ću se javno izviniti na forumu. I molio bih bez vrijeđanja, ako ikako može.

Poslednji put menjao <Enter_name> dana 25 Maj 2009, 21:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 21:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2008, 18:01
smOOti je napisao:
NP i drugi put.
I da te pitam nesto, jesi ti glup?blentav?malouman?ili se smao pravis ovo vec navedeno?
Samo jedan STEP se odnosi na M$ ostali nemaju veze sa tim.
Vidim da pojma nemas sa prakticnom primjenom home use interneta.
Ti znas ono uopsteno, i frljacas se strucnim izrazima, ali kao i vecina koja radi u nasim dragim ispovima, u praksi nemas blage ;).
Nebi me cudilo da radis u blicu :D.
nhf bb

Ne bi me čudilo da si ti neki klinjo koji se ovde nešto qrči bilo ja takvih "stručnjaka" ehhh da, Siemens i njegove teorije...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2009, 22:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A ja vidim, odnekud mi poznat... o da, da ovo nije reborn SiemensCX70-ke? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 09:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Hehehe, gledam, čitam, i ne vjerujem :)

@Smooti, koliko vidim pažljivim čitanjem tutorijala, dosta se tvojih koraka odnosi na M$ :)

@enter_name: reborn, skoro pa sad će :D

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 13:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

@lik-kojem-neznam-procitati-nick aka BuDalajLama(copy/paste ftw)
Hardwarski dio=vezze sa M$
A sto ce tice tcp tuninga, posjeti malo http://www.speedguide.net mozda ti nesto bude malo jasnije.
Btw. ti i kompanija ste pokazali svoje znanje u blicu, jadne ljude pravili budalama da nije problem u vas, a ping na vasem AP malo 10, pa malo 100, pa skokne na 700 i slicno.Kakvo je sada stanje neznam, jer vas ne pratim.
Al bar znam jednu stvar,
TEOL=od kada imam teol, i od kada imam veze sa teolom(nije vazno kakve) znam da ni jednom u ovih 2 godine mi ping nije skocio ni za 1 ms!
A tu foru sa tim mobitelom ne kopcam.
Ja imam Nokinu n73, i od prvog telefona, i svog zadnje(koji nezz koji ce biti, ni kada ce piti :P) cu imati nokie <3.
Btw. ja se u ovu temu ne mjesam vise, jer nemam zivaca se raspravljati sa nedokaznim likovima.
Tako da svrljajte, skrabajte, radite sta hocete, ja se odjavljujem odavde :).Slican ovakav text, samo na engleskom sam postavio na par foruma, i svi su mi se zahvaljivali i rekli da im je pomoglo.
A vi se pravite pametni i dalje.
Poosa!

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 18:04
Hehehe... drago moje dijete... moj nick se čita Bu-Da-laj-La-ma, slično kao Dalai-Lama, samo dodaš Bu na početku. Nije teško kad se uvježba.

Koliko vidim, tema nosi naslov "Kako ubrzati vas Internet", a ne šta je ko radio ili nije u BLIC-u. Kad me već vučeš za jezik, u BLIC-u ne radim već godinu dana. A dok sam radio - mislim da sam ipak više pomogao ljudima nego odmogao. Za ono što su bila moja zaduženja tamo, i kako sam ih obavljao, najbolje znaju nadređeni i moje radne kolege. Ako već želiš da znaš šta i kako sam radio, piši na pp. No, vratimo se temi.

Hardverski dio - nešto oko pola tvog posta. Ostalih 50%, M$ :)
Zašto ništa nisi postao za, npr, Linux?

Hihihi, nije to mobitel... to je jedan bivši korisnik foruma (ili nije bivši) dobro poznat svim članovima koji su budno pratili ovaj podforum... imate slične izjave :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 14:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Linuxom se ne bavim toliko, a ni vecina obicnih korisnika.Licno za tebe ne znam i ne zelim se upucivati kako si radio svoj posao u blicu.Ali znam pojedince koji veze nemaju i samo muljaju oci korisnicima.A na helpdesk.blic.net sma vidio i par tvojih postova u kojima si podupirao te likove.
Al najjaci lik od sviju je onaj Mladen, njemu je i Bog kriv, samo blic nista nije kriv hahaha.Kako lik mulja one ljude tamo, te ovo je ok, te ono, i jos najjace posta brzinu neta sa blic.net direktnog linka.Hahah.
Na linuxu postoji dosta interesantnih stvari, kao sto su kako upariti 2 konekcije da rade kao jedna pri downloadu i slcino.ALi to nije tema.
i jeste sada sretni sa nazivom teme ;)
btw. sto se tice tog korisnika, neznam, noviji sam na forumu.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 16:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Ja opet kazem nemoguce,gomila gluposti,ovo su samo pretpostavke,ne nadajte se da cete povecati brzinu,provajder je glavni.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 16:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2007, 19:36
Da, ali da li je moguce smanjiti onih 20-30% gubitka ADSL od modem-a do centrale, na sto manje??

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2009, 19:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
Nije 20-30%, nego izmedju 13-15%. I ne, nije moguce jer taj overhead (tako se zove taj gubitak) se desava na Network access sloju TCP/IP modela, na koje se ova podesavanja uglavnom ne odnose (zbog PPPoE, Ethernet i ATM enkapsulacije).
Znaci, ogranicenja same tehnologije. Zauzvrat, veza je mnogo stabilnija od recimo kablovskog interneta, jitter je mnogo manji (zbog ATM enkapsulacije, na kojoj se najvise gubi, ali i dobija) i svaki korisnik ne dijeli bandwith sa komsilukom, pa brzina ne varira u toku dana.
Promjenom MTU vrijednosti za PPPoE datagrame, moguce je dobiti oko 0.5% i to je otprilike to... moze se stabilnost popraviti ako je veza losa, petljanjem sa RWIN vrijednostima, ali i to je tako malo, neznatno i neprimjetno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]