banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 17:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
pa imaju li bar rezultata, mislim nakon ovolikog batinjanja, ako ga bar skinu s ovisnosti, hajde de.
i ko se uopste moze zaposliti da radi takve stvari.
da se prijavimo na konkurs?
idemo lemati ovisnike.
ovo isto je u policiji, imaju ljude koji samo to rade.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
bolje za njih da se tuku nego da se gudriraju :cat:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Druga poslanica Korinćanima 6:14 kaže: “Ne uprežite se u isti jaram s nevernicima. Jer šta ima pravednost sa bezakonjem? Ili kakva je zajednica svetlosti i tame?"

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2009, 22:52
cicak je napisao:
pa imaju li bar rezultata, mislim nakon ovolikog batinjanja, ako ga bar skinu s ovisnosti, hajde de.
idemo lemati ovisnike.

Rezultati su odlični a u centru rade uglavnom bivši narkomani.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
idemo lemati ovisnike.

U policiji nema one duhovne ljubavi.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ovo je brutalno i nenormalno, niko nema pravo da se ovako izivljava na covjeku.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
urbana_extravaganca je napisao:
veverushka je napisao:
Block out je napisao:
Mozda je bilo al',,Ja sam se bas sjebo, al' bas! :(

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=865307

i ja sam! :-?

pobogu, covek ni kriv ni duzan...

Ни крив, ни дужан? Е а да се мало нормализујете и постанете реални?
Ради се о тешким овисницима о дрогама који су тамо дошли да се излече. Овај центар има највећу квоту излечења и успешнији је од свих медицинских у земљи. Џаба све таблете и трансфузије крви ако мозак и душа остану мутни. Да се не лажемо, ово игледа насилно али ако ће ово да им помогне слободно канџијај!
Наравно да се родитељи слажу јер је то једини начин да спасу своју децу.
Друго овде се ствари по обичају измишљају. Испало је сада како је ово саставни део лечења а по информацијама које имам ја (а имам их) оакве ствари се тамо десе једном или ниједном месечно и то само за тешко кршење дисциплине (крађа, покушај бекства и физички напад на друге). Значи потпуно се слажем са методама ако оне помажу (а изгледа да помажу). На крају, јесте ви видели некада наркомана. Знате како изгледају и шта проживљавају, Тај физички бол није ништа наспрам оног душевног који они пролазе у периодима кризе и одвикавања. Ако пак не успеју да се одвикну и поново наставе по старом иду ка смрти али пре него што умру почињу да се баве ситним криминалом па их редовно батина полиција (а то је много горе него ово у центру), па их туче дилер, па их туку клинци из краја ( и то прилично редовно сваке седмице) итд. Е сад ви мени реците јел боље да их једном месечно ако нешто забрљају истуче неко или да их туку сви скоро сваки дан док не умру?

ljudi koji su nesigurni u sebe pribegavaju drigama i ostalim ovisnostima. akoce ih batine uciniti sigurnim u sebe, onda stvarno! ne lupetaj!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čitavu stvar će da naduvaju razno razni kritičari Crkve, koji zbog svog jadnog i ispraznog života ne znaju ništa raditi osim da budu tzv. kritičari i đavolje sluge.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
veverushka je napisao:
ljudi koji su nesigurni u sebe pribegavaju drigama i ostalim ovisnostima. akoce ih batine uciniti sigurnim u sebe, onda stvarno! ne lupetaj!

Откуд ти идеја да је циљ батина да постану сигурни у себе?

Колико наркомана приватно знаш?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
veverushka je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
veverushka je napisao:

i ja sam! :-?

pobogu, covek ni kriv ni duzan...

Ни крив, ни дужан? Е а да се мало нормализујете и постанете реални?
Ради се о тешким овисницима о дрогама који су тамо дошли да се излече. Овај центар има највећу квоту излечења и успешнији је од свих медицинских у земљи. Џаба све таблете и трансфузије крви ако мозак и душа остану мутни. Да се не лажемо, ово игледа насилно али ако ће ово да им помогне слободно канџијај!
Наравно да се родитељи слажу јер је то једини начин да спасу своју децу.
Друго овде се ствари по обичају измишљају. Испало је сада како је ово саставни део лечења а по информацијама које имам ја (а имам их) оакве ствари се тамо десе једном или ниједном месечно и то само за тешко кршење дисциплине (крађа, покушај бекства и физички напад на друге). Значи потпуно се слажем са методама ако оне помажу (а изгледа да помажу). На крају, јесте ви видели некада наркомана. Знате како изгледају и шта проживљавају, Тај физички бол није ништа наспрам оног душевног који они пролазе у периодима кризе и одвикавања. Ако пак не успеју да се одвикну и поново наставе по старом иду ка смрти али пре него што умру почињу да се баве ситним криминалом па их редовно батина полиција (а то је много горе него ово у центру), па их туче дилер, па их туку клинци из краја ( и то прилично редовно сваке седмице) итд. Е сад ви мени реците јел боље да их једном месечно ако нешто забрљају истуче неко или да их туку сви скоро сваки дан док не умру?

Ја се надам да ти бар знаш да читаш. Ево нагласићу опет:

Citiraj:
Испало је сада како је ово саставни део лечења а по информацијама које имам ја (а имам их) оакве ствари се тамо десе једном или ниједном месечно и то само за тешко кршење дисциплине (крађа, покушај бекства и физички напад на друге).

А што родитељи с времена на време туку децу јер ова нешто забрљају то исто није ок, иако те батине служе пре свега да се исти случај не би поновио. То је иста филозофија и овде. Батине да исти не би више правио проблеме јер зна шта га чека.

Или је боље пошто су несигурни у себе да их пустимо све да помру. Уствари то је вероватно боље...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ko će ga znati? Ako je istina, onda je stvarno stravično. Naravno, postoji i mogućnost da je sve to preuveličano i takvo servirano kroz medije. Ali, ako je sve to istina, onda je daleko najstrašnije ovo:
Citiraj:
Na pitanje "Ko bije?", odgovora da su to lečeni narkomani koji se prijavljuju da ostanu nakon izlečenja od zavisnosti, a ovlastio ih je otac Branislav. Oni su mu beskrajno lojalni.

Znači, tamo se vrši mentalno kondicioniranje, ili jednostavnije rečeno - dresura. I to dresura ljudi. U prilog tome ide da tamo borave narkomani tj. osobe čiji je mentalni sklop već uveliko oslabljen i koji su mnogo podložniji sugestijama. Kao da se radi sa sličnim metodama koje se koriste u treningu policije ili specijalnih jedinica. "Izlječenje" koje se tamo postiže je pretvaranje narkomana u ljude-robote, bespogovorne služitelje volje svoga vođe, "oca" Branislava. Ali to su stvari na koje se generalno manje obraća pažnja, jer će mnogi reći: "samo nek se više ne drogiraju, sve ostalo je bolje", ne razmišljajući o tome da je takva sudbina ništa manje strašna od one jednog narkomana. A kad ovako nešto procuri u medije, onda se naravno pojavi i "audiatur et altera pars", tipično je to majka nekog bišeg narkomana koja galami "mome sinu niko drugi nije mogao pomoći, samo oni tamo su uspjeli, ja sam im zahvalna beskrajno itd. itd." - i naravno, odmah se stvori kritična masa koja vjeruje upravo u tu izjavu, nakon čega se stvara ravnoteža suprotnih stavova i razelektrisanje čitave situacije.

Sve ovo što pišem stoji naravno samo ako je čitava priča istinita. Jer, ne zaboravimo, sve je manje više rekla-kazala, postoji jedan snimak snimljen ko zna gdje i ko zna kako, postoji novinarska reportaža - a svi znamo koliko je novinarstvo "objektivan" zanat... I sad bi mi, kao trebali povjerovati u sve to. Ma dajte :lol: Čitava stvar može biti patka, servirana ko zna zašto. Trust noone 8)

Ponavljam, ako je istinito onda je zaista strašno.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Crna Reka – Juče, u prepodnevnim satima, u centar za lečenje zavisnika od droge u Crnoj Reci stiglo je više od pedeset roditelja, ali i supruga i rođaka, jer ovde, među 70 štićenika, ima mladića od 16 godina i odraslih osoba koje su prešle pedesetu. Oni su stigli iz raznih krajeva Srbije, iz Republike Srpske, Crne Gore... Bilo je tu političara, sudija, biznismena... a svi su došli da pruže podršku upravi centra, odnosno upravniku Branislavu Pernoviću. Bez ustezanja govorili su o tome uprkos jučerašnjim video-snimcima na kojima je prikazano batinanje jednog od štićenika, iako su oni ukazivali da se ovde primenjuju suviše surove i neljudske metode. Roditelji su jednodušni u oceni da, na njihovu nesreću, niko bolje od njih ne zna kroz kakav pakao prolazi porodica narkomana. Tvrde da samo oni svu muku u kućama preživljavaju, u sve su najbolje upućeni i zajedno sa decom stradaju. Govorili su ponajviše o nebrizi države, nedostatku mesta i neefikasnosti lečenja u drugim ustanovama, profitiranju raznih „stručnjaka” na njihovoj muci, nepoštenju policajaca i sudija...

U prepodnevnim satima u centar je, u pratnji policije, stigla i Republička inspekcija ministarstva zdravlja koja je obišla sve prostorije, obavila razgovore sa štićenicima, sačinila zapisnik i otišla. Nije ona bila ni odgovorna ni ovlašćena za razgovore sa roditeljima, iako su ih oni, i te kako najeđeni, očekivali. Zato su se roditelji i rođaci štićenika obraćali novinarima.

– U slučaju da neko pokuša ovaj centar da zatvori nećemo odavde otići, branićemo ga žestoko – kaže za „Politiku” Jelena Dragićević, iz Novog Sada, koja je u tom gradu i predsednik Udruženja građana za borbu protiv narkomanije.

– Moj sin je posle 13 godina lečenja u raznim državnim i privatnim ustanovama i mnogo datih para, recimo samo sam klinici „Lorijan” dala pet hiljada evra, prvi put posle šest meseci „čist”. Posle pola godine odavde je došao kući na odsustvo , nije ,,pao” tokom boravka kod kuće, i nikad lepše nije izgledao. Ovde se opet vratio, a nijednom nije dobio batine, jer je poštovao kućni red – dodaje Jelena Dragićević.

U razgovor upada jedan od roditelja tvrdnjom ,,našu decu drastičnije tuku i muče na ulici, a naša deca tuku nas, maltretiraju ... Tako svi stradamo a ovo je jedini spas”.

Slična je priča i Novosađanke Katarine Ristić, koja kaže da se u svom poslu svakodnevno susreće sa mladićima i devojkama koji zbog droge brzo završavaju na groblju i dodaje ,,zahvaljujući ovom centru moje dete je među živima i ako se on zatvori to je naša propast, jer država nema alternativu”.

Predrag Aleksić, bivši radnik MUP-a Srbije, kaže da se odlučio da svog sina pošalje u Crnu Reku na lečenje jer se ranije u poslu sretao sa narkomanima i dopao mu se metod lečenja, a Draga M. je stigla čak iz Banjaluke, da bi podržala upravu centra i ističe ,,moj sin je ovde od septembra i prvi put tako dugo nije pod narkoticima. Osvežio se, izgleda odlično... i nikada nije dobio batine”.

Tu su roditelji i rođaci štićenika iz Kraljeva: Obrad Lazović, Milanko Jeumović, Branko Matić, Živojin Pantelić, Milan Jevremović, Tatjana Jovanović... Čak iz Podgorice, sa dokumentacijom, potvrdama da joj je sin posle povratka iz Crne Reke, izlečen, normalan mladić, došla je Dragica Prentić. Namerila se na tako dug put samo da u znak zahvalnosti podrži opstanak centra...

Ja ne skrivam da je moj sin ovde jednom dobio batine uz moje odobrenje kada sam čuo šta je uradio. On, sada, kada je više od godinu dana bez droge, tvrdi da mu je taj bol i naravno uticaj vere, duhovnosti i urednog života spasio život. A, verujte mi da sam bio u situaciji, u tom bezizlazu i raspamećenosti od svega da ga još više povredim, kao što su, verovatno, i drugi roditelji u slična iskušenja dolazili – kaže Milivoje Miomanović iz Kraljeva.

Tako su juče, posle svih događanja povodom snimaka torture štićenika govorili oni koji su, kako kažu, „za sam centar i svoju decu najviše zainteresovani”. Njima je, bez sumnje, i ranije bilo poznato da se ovde, jer to ne kriju ni upravnici ni štićenici, povremeno, kako kažu „kad zatreba”, primenjuju metode koje su uzburkale srpsku javnost.

Dabome, o svemu tome uslediće i ocene, nalozi i rešenja nadležnih inspekcijskih i drugih organa.

-------------------------------------------------------------------------------

MUP i zdravstveni inspektori ispituju slučaj

Zdravstveni inspektori i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova ispituju istinitost tvrdnji o brutalnim metodama lečenja zavisnika u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka nadomak Novog Pazara. „Inspekcijski nadzor je u toku. Mi ćemo sačekati njegove rezultate i videćemo o čemu se tu radi, da li postoje neki elementi koji ukazuju na pružanje zdravstvenih usluga koje spadaju u domen nadrilekarstva ili u nešto drugo”, rekla je agenciji Beta pomoćnica ministra zdravlja Ivana Mišić.

Ona je dodala da Ministarstvo zdravlja nije izdalo dozvolu za rad Crnoj Reci, ali da ne zna da li centar možda ima dozvolu koju je dobio od nekog drugog državnog organa. Upitana šta sledi ako se utvrdi da su medijski navodi o batinanju zavisnika u Crnoj Reci tačne, Ivana Mišić je kazala da će MUP preduzeti dalje radnje o tom pitanju. „MUP će konačno zaključiti čitav epilog vezan za funkcionisanje duhovno-rehabilitacionog centra koji obavlja poslove za koje ne znam kakve dozvole ima”, rekla je Ivana Mišić.

-----------------------------------------------------------------------------

Peranović: Nikad nisam krio da se koristi sila

U popodnevnim satima u Crnoj Reci se pojavio i upravnik rehabilitacionog centra protojerej Branislav Peranović.

U kratkoj izjavi, povodom aktuelnih dešavanja u ovom kampu, on je za „Politiku” kazao:

– Verujte da mi je i drago što se sve ovo desilo. Jednom treba da se raščisti da li je Crna Reka „crna rupa” u Srbiji ili je to mesto koje ima opravdanja za postojanje. Neka inspekcija i pravosudni organi ustanove istinu. U slučaju da centar ugase možda bi mi i laknulo, jer ja već živim po principu „dala baba dinar da uđe, a dva da izađe”. Samo tvrdim, ovo nije mesto za mučenje, jer mi smo za ovih šest godina ovde imali i danas imamo i decu veoma uglednih i uticajnih ljudi. Kako bi to prošlo bez njihovog znanja i reagovanja. Inače, nikada nisam krio da se u situacijama kada je to neophodno koristi i sila. Svesni smo da to nije po zakonu, ali ni zakoni nisu savršeni, život nisu paragrafi. Svesni smo da uslovi nisu savršeni, ali sve je bolje od ulice, kanala, kriziranja, „overavanja”, prerane smrti... – kaže Peranović.

Паметном довољно.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
veverushka je napisao:

Откуд ти идеја да је циљ батина да постану сигурни у себе?

Колико наркомана приватно знаш?

znam ih dovoljno. i znam da su samo podrskom porodice, prijatelja, a narocito ljudi u Komuni, uspeli da se izvuku. a da su ih martletirali kao te tu, mislim da bi se ubili!

p.s. ja nisam rekla da je cilj batina da postanu sigurni u sebe, vec da je cilj lecenja da postanu sigurni u sebe. a ovde ih biju!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 14:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Upravo tako veve, ako je to komuna duhovno usmjerena, onda bi trebali da terapiju sprovode u skladu sa svojim načelima a ne batinama!!! Ovako je sve čista satanizacija!!! Oni ljude ubijaju (ne mislim bukvalno) a ne liječe!!! Ova dušebrižnica što kaže da je to rehabilitacijski centar sa najvećim procentom izliječenja, neka to dokumentuje podacima, jer neku noć je na tv-u kod Isidore gostovao taj frajer iz te komune, inače po zanimnju bivši pop (sada je neki bajker), koji kaže da 70% ljudi se vrati narkoticima!!! Zašto?

Izmedju ostalog evo priče mladića što je izašao iz te komune:
Citiraj:
Dvadesettrogodišnjak koji je 2006. godine sedam meseci proveo u Crnoj Reci, kaže za „Alo!“ da se nikada neće oporaviti od trauma koje je tamo doživeo.
- U životu nisam video takve batine! Pop Branislav i njegova „pajser ekipa“, sačinjena od bivših narkomana, umela je da nas bije po sedam dana, sve dok ostali ne mogu da nas prepoznaju. Dok tuče nekog ko je prekršio pravila, ostali gledaju da bi videli šta ih čeka ukoliko budu nedisciplinovani - kaže mladić i dodaje da „pop monstrum“ ne bira sredstva za batinanje.
- Ako zapališ cigaretu u WC-u ili ne daj bože probaš da pobegneš, ideš u „ćošak istine“ u prostoriji punoj ikona. Prvo udara pesnicama, a onda dograbi ašov i udara dok ne počneš da vrištiš. Jednog momka je terao da bos stoji na snegu 15 minuta, a kad je ušao u toplo, tukao ga gumenim crevom po tabanima da danima nije mogao da stoji - uzdiše i dodaje da se otac Branislav hvalio kako njihove roditelje „šiša za 400 evra mesečno“.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 15:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
A sve kao nema više srednjeg vijeka, doba inkvizicije prošlo.
A sve ovo za 400 evra mjesečno? znam puno likova koji bi "istjerivali đavola" i za duplo manje...
Mada prva stvar koja mi pade napamet je ona scena iz "pulp ficton-a" kad Marsellus Wallace veli "im getting medieval on your ass"...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
A evo sta o "lijecenju" kaze i sama Crkva:

Citiraj:
SVETI arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve pozvao je u subotu episkopa raško-prizrenskog Artemija da odmah
i bez odlaganja raspusti nelegalni stacionar za lečenje bolesti zavisnosti u okrilju manastira u Crnoj Reci,
a da protiv svojih klirika koji su protagonisti nasilja pokrene crkveno-sudski postupak.

Sveti arhijerejski sinod je sa zaprepašćenjem i žaljenjem primio vest o brutalnom nasilju
koje se, u okrilju manastira Crna Reka u eparhiji raško-prizrenskoj, primenjuje prema obolelima od bolesti zavisnosti -
navedno je u saopštenju Sinoda.

Ističe se da su prikazani snimci i javno priznanje raško-prizrenskog klirika nesumnjivi dokaz nasilja koje je potpuno strano jevanđelskom duhu i misiji crkve
.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nadam se da ce pravda biti zadovoljena!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2003, 21:53
Warrior of the Light je napisao:
Znači, tamo se vrši mentalno kondicioniranje, ili jednostavnije rečeno - dresura. I to dresura ljudi. U prilog tome ide da tamo borave narkomani tj. osobe čiji je mentalni sklop već uveliko oslabljen i koji su mnogo podložniji sugestijama. Kao da se radi sa sličnim metodama koje se koriste u treningu policije ili specijalnih jedinica. "Izlječenje" koje se tamo postiže je pretvaranje narkomana u ljude-robote, bespogovorne služitelje volje svoga vođe, "oca" Branislava. Ali to su stvari na koje se generalno manje obraća pažnja, jer će mnogi reći: "samo nek se više ne drogiraju, sve ostalo je bolje", ne razmišljajući o tome da je takva sudbina ništa manje strašna od one jednog narkomana.

Kakva je to onda pomoc, kada oni poslije toga se pretvore u tako "divne" ljude da se sami prijavljuju za batinanje daljnjih zrtava?
Kolike su sanse da ce se neko od tih izljecenih onda moci vratiti u drustvo? On ce onda samo da nastavi sa istom tradicijom batinanja zene, djece, komsija... Jel ima tu neke razlike sa tim kakav je on prije bio?
Jos jedna stvar me zaista zanima, ako je to tako dobar centar za rehabilitaciju, koliko bi roditelja tamo poslalo svoju djecu da centar nije pod nadleznosti crkve i episkopa? Pa ovako.... da malo razmislim.... NIKO!? Ovo je cist primjer iskoristavanja crkve kao kamuflaze da bi neko zaradio para ili zadovoljio svoje bolesne zelje...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Мени и даље није јасно зашто се буните ви ако су родитељи за. Јесте читали ви уопште текст који сам поставио? Ја мислим да нисте.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 17:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
BBC je napravio prilog o komuni - sami sebe Srbi sjebu!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]