banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 04:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Maj 2009, 01:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Mozda je bilo al',,Ja sam se bas sjebo, al' bas! :(

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=865307

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 01:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Block out je napisao:

i ja sam! :-?

pobogu, covek ni kriv ni duzan...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 02:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Užas! :( Postavlja se pitanje ko je ovdje bolestan?!
Priliči da je bolesnik onaj s lopatom u ruci. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 07:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Citiraj:
rivična prijava protiv batinaša
24. maj 2009. | 00:30 -> 00:56 | Izvor: B92
Crna Reka -- Roditelji pretučenog D.P bivšeg štićenika centra u Crnoj Reci podneće krivične prijave protiv svih aktera koji su batinali njihovog sina.

Fonet, arhiva
Fonet, arhiva
Roditelji dvadesettrogodišnjeg D.P.-a iz Zaječara, štićenika Duhovno-rehabilitacionog centra, koji je žrtva brutalnog prebijanja zabeleženog na video snimku koji je poslednjih dana uzburkao javnost, podneće krivične prijave protiv svih aktera tog nemilosrdnog batinanja.D.P. za B92 kaže da je od 2006. tri puta je bio na lečenju u stacionaru u Crnoj Reci.

Za to vreme je, kako navodi, dva puta dobio brutalne batine od takozvanih saradnika, bivših štićenika centra, ali i Upravnika centra Branislava Peranovića. Njegovi roditelji su tretman D.P.-a u centru plaćali i do 300 evra mesečno.

Snimak koji se pojavio na internetu načinjen je 16. maja 2007. godine, odnosno prvog dana nakon što se dvdesettrogodišnji D.P vratio u Crnu Reku. Na snimku se , kaže D.P vidi samo deo batina koje je tog dana dobio.

“Pre toga je bio snimak prvih deset ašova, prvog batinanja, a ovo što se vidi na snimku je već kraj, drugih deset ašova i batinanje”, kaže za B92 bivši štićenik Duhovno – rehabilitacionog centra u Crnoj Reci, D.P

Razlog za prvo batinanje je bio taj što je D.P narkoman i što je ponovo vraćan na lečenje, a drugi put je batine dobio bez objašnjenja.

D.P kaže da je blagoslov za batinanje svakog pacijenta u Crnoj Reci davao sveštenik Branislav Peranović, upravnik centra, koji ih je često i sam tukao.

“Drugi put je bilo u prisustvu oca Branislava, gde sam i od njega lično dobio par šamara i par pesnica”, rekao je D.P

Milan Pantelić, otac mladića, znao je da je D. P dobio batine u centru, ali nije mogao da zamisli šta se njegovom sinu dešavalo dok nije video snimak na televiziji.

“Ja nisam mogao da dođem sebi. Ono što je on meni pre pričao, to je bila priča, ja sam ovo gledao, i nisam mogao da dođem sebi, ja sam drhtao.

D.P i porodica podneće krivične prijave protiv upravnika centra u Crnoj Reci, kao i svih aktera nemilosrdnog batinanja.

Određeni broj roditelja štićenika tog centra Crna Reka saglasan je međutim, sa metodama koje se tamo primenjuju.

Oni su uputili saopštenje u kome ističu da javno prikazivanje tretmana ne ide u korist njihovoj deci.

U saopštenju se nalazi i pisana izjava dece, kojom izražavaju potpuno poverenje u rad ljudi duhovnog centra na njihovom izlečenju.

Ipak, sa takvim brutalnim metodama nije saglasan Sinod Srpske pravoslavne crkve, koji zahteva raspuštanje nelegalnog stacionara.

Takođe, Sinod zahteva da se protiv odgovornih pokrene crkveno-sudski postupak.

Publicistu Mirka Đorđevića potez Sinoda nije iznenadio.

“Da je crkva drugačije reagovala to bi zaista bilo skandalozno. Dobro je što se Sinod oglasio i predstavlja mali znak da će crkva napokon početi da se suočava sa teškim skandaloznim problemima unutar svog sistema kojima odavno šokira javnost”, rekao je za B92 publicista Mirko Đorđević.

Takvu reakciju Đorđević povezuje i sa nedavnim promena u sastavu Sinoda, ali i sukobima unutar SPC-a, o kojima se u poslednje vreme dosta govori u javnosti.

“Sadašnji upravo sastavljeni Sinod povukao je dobar potez, ali ga treba čitati u duhu dobro poznatog sukoba uzmeđu mitropolita Amfilohija i dosadašnjeg Sinoda, i vladike raško – prizrenskog Artemija", kazao je Đorđević.

"Ovo saopštenje dolazi u momentu kada imamo potvrđenu vest da je vladika Artemije, de fakto napustio Sabor, a Sabor mu preti crkveno – pravnim postupkom. U tom kontekstu sve ovo i treba čitati, neki je znak, i dobar je znak”, rekao je Đorđević.

Podsetimo, sve što se dešavalo u Duhovno-rehabiltacionom centru Crna Reka, podnošenjem krivične prijave reagovao je i zaštitnik građana Saša Janković.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 08:09 
Razumijem ja narkoman, ali ovo... :mad: :mad: :mad:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 08:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Roditelji zavisnika podržavaju batinjanje

Nakon što je protiv devet osoba u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka podneta krivična prijava zbog nadrilekarstva, nadriapotekarstva i nanošenja teških fizičkih povreda štićenicima, u centar je stiglo je više od pedeset roditelja, ali i supruga i rođaka koji su došli da podrže upravnika ovog centra.

Oni su stigli iz raznih krajeva Srbije, iz Republike Srpske, Crne Gore... Bilo je tu političara, sudija, biznismena... a svi su došli da pruže podršku upravi centra, odnosno upravniku Branislavu Pernoviću, pišu „Novosti.”

Roditelji su ocenili da na njihovu nesreću, niko bolje od njih ne zna kroz kakav pakao prolazi porodica narkomana.

Govorili su ponajviše o nebrizi države, nedostatku mesta i neefikasnosti lečenja u drugim ustanovama, profitiranju raznih „stručnjaka” na njihovoj muci, nepoštenju policajaca i sudija...

„U slučaju da neko pokuša ovaj centar da zatvori nećemo odavde otići, branićemo ga žestoko”, kazala je Jelena Dragićević, iz Novog Sada, koja je u tom gradu i predsednik Udruženja građana za borbu protiv narkomanije.

„Moj sin je posle 13 godina lečenja u raznim državnim i privatnim ustanovama i mnogo datih para, recimo samo sam klinici ´Lorijan´ dala pet hiljada evra, prvi put posle šest meseci ´čist´. Posle pola godine odavde je došao kući na odsustvo , nije ´pao´ tokom boravka kod kuće, i nikad lepše nije izgledao. Ovde se opet vratio, a nijednom nije dobio batine, jer je poštovao kućni red”, dodaje Jelena Dragićević.

Jedan od prisutnih roditelje je izjavio : „Našu decu drastičnije tuku i muče na ulici, a naša deca tuku nas, maltretiraju ... Tako svi stradamo a ovo je jedini spas.”

Slična je priča i Novosađanke Katarine Ristić, koja kaže da se u svom poslu svakodnevno susreće sa mladićima i devojkama koji zbog droge brzo završavaju na groblju i dodaje ,„zahvaljujući ovom centru moje dete je među živima i ako se on zatvori to je naša propast, jer država nema alternative.”

Predrag Aleksić, bivši radnik MUP-a Srbije, je izjavio da se odlučio da svog sina pošalje u Crnu Reku na lečenje jer se ranije u poslu sretao sa narkomanima i dopao mu se metod lečenja, a Draga M. je stigla čak iz Banjaluke, da bi podržala upravu centra i ističe: „moj sin je ovde od septembra i prvi put tako dugo nije pod narkoticima. Osvežio se, izgleda odlično i nikada nije dobio batine”.

Dragica Pentić, majka jednog od zavisnika, koji se izlečio u ovom centru, došla je čak iz Podgorice, sa dokumentacijom, potvrdama da joj je sin posle povratka iz Crne Reke, izlečen, normalan mladić.

„Ja ne skrivam da je moj sin ovde jednom dobio batine uz moje odobrenje kada sam čuo šta je uradio. On, sada, kada je više od godinu dana bez droge, tvrdi da mu je taj bol i naravno uticaj vere, duhovnosti i urednog života spasio život. A, verujte mi da sam bio u situaciji, u tom bezizlazu i raspamećenosti od svega da ga još više povredim, kao što su, verovatno, i drugi roditelji u slična iskušenja dolazili”, rekao je Milivoje Miomanović iz Kraljeva.

U nedeljniku „Vreme” objavljen je članak, a na sajtu i video zapis koji je načinjen u Duhovno-rehabilitacionom centru Crna Reka, na kome se vidi kako zavisnika tuku pesnicama, nogama, pa čak i lopatom.

List navodi da je roditeljima, bez sumnje, i ranije bilo poznato da se ovde, povremeno, kako kažu „kad zatreba”, primenjuju metode koje su uzburkale srpsku javnost

Izvor:
Kod:
http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/14/61411/roditelji-zavisnika-podrzavaju-batinjanje.html

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Branislav Peranovic na takve metode kaze da nekim ovisnicima pomazu samo takve metode, u dosta slucajeva se ne radi samo o narkomanima nego o dilerima koji su ujedno bili i narkomani, znaci ljudi koji su svjesno unistavali tudje zivote prodavajuci im drogu, najgora vrsta ljudi. Treba uzeti u obzir da je ova metoda batinanja koju primjenjuje Peranovic vec nadaleko poznata ali uprkos tome mnogi roditelji svoju djecu dovode u pravo u taj centar, a centar i dalje postoji.

Ovdje mozete procitati opsirnije kritike i iskustva iz tog centra:

http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... =crna+reka
http://forum.narkomanija.ba/viewtopic.p ... =Crna+Reka

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 08:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jan 2009, 12:54
Bagra

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 08:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Idioti.....

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 09:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Talija je napisao:
Užas! :( Postavlja se pitanje ko je ovdje bolestan?!
Priliči da je bolesnik onaj s lopatom u ruci. :angry3:

Bolesnici su i jedan i drugi.

Kad sam ja pricao da je crkva jedna opasna rabota na koju se primaju samo budale i nesretnici niste mi vjerovali.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ljudi, koliko oni batina dobiju zbog dugova i sranja koje naprave po gradu kao ovisnici, ovo im nije nista. Imao sam u komsiluku jednog ovisnika, ne znam je li iko u gradu dobio batina koliko on. Duzan i bogu i narodu, kome god dopizdi sto ne vraca dug zgazi ga cim ga uhvati.
Ne podrzavam ni ja ovu metodu, samo razumijem roditelje koji bi sve uradili da izlijece svog ovisnika. Njima je ovo batina nista u poredjenju sa paklom koji prolaze svakodnevno ocekujuci da li ce im se dijete vratiti kuci kad ode u grad, i trceci po gradu kad im neko od poznanika javi da im dijete ovaj put lezi predozirano u tom i tom stubistu, a ljudi samo preskacu preko njega i idu dalje.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Blaff kakvi su ti to komentari ovo nije ništa ili koliko oni batina dobiju od drugih? Ovo je čisto iživljavanje, još tragedija da bude veća ikone su iza ovog momka što ga lopataju pa šamaraju, u ostalom uvjerite se i sami http://e.blip.tv/scripts/flash/showplay ... blejs=true

Jebote danas psa kad šutnu na ulici digne se dreka, a ne čovjeka! Ovi ljudi nisu ništa manje vrijedni nego mi tobož razumni!!! Ja imam prijatelja koji koji je narkoman, i upoznao sam nekoliko njegovih prijatelja, mogu Vam reći da su puno bolji ljudi od nas "normalnih"!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 02:36
Mi "normalni"!!! Govori u svoje ime :D

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 10:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2009, 22:52
Znam porodicu čiji se sin lečio tamo.Oni su prethodno živeli u paklu,dečko je oca i majku smestio na ortipediju u jednom naletu krize, a sve pošto nisu imali više šta da prodaju da mu daju za fiks.Nestajao je i mesecima nisu znali ništa o njemu,onda su preko veza i vezica u policiji saznali da se prodaje za neku siću matorim perverznjacima,jer bi ga samo oni u takvom stanju platilii.
Dobijao je nedeljno batine,tukli su ga dileri,policajci,ostali narkomani...
Njegovi roditelji su se zaduživali, davali silne parice klinikama za koje bi čuli da su dobre i opet ništa.
I onda su čuli za Duhovno-rehabilitacioni centar Crna Reka.
Primljen je bez ikakve nadoknade,tamo je već godinu dana i sve vreme je čist.
Njegovi roditelji ga nikada nisu udarili, a pristali su na sve oblike lečenja, čak i na fizičko maltretiranje.
Znali su da im je to zadnja opcija i da neće preživeti ovu godinu ukoliko nešto drastično ne preduzmu.
Sada strepe kako će se zatvaranje centra odraziti na njega.
Ja sam protiv svakog vida nasilja,ali kada znam sve ovo,shvatam da svaka priča ima dve strane i da ne treba nikoga unapred osuđivati.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Ovaj pop je izjavio da 70% njegovih pacijenata se vrati drogama...Zašto? Ovom svojom metodom lik njih ciljano ubija, odnosno vraća ih drogama jer iz njegovog metoda se jasno vidi poruka liječenje je muka!

Zavisnici su ljudi koji ne mogu izaći na kraj sa realnosti, i oni ostavljaju tragove (upozorenja) prije nego sve ode do vraga, najveći problem je što roditelji neće da vide znakove upozorenja, negiraju problem, tuku ih, pa onda pokušavaju pomoći tako što će im dati novce za drogu nadajući se prestaće... Užas, a mi kao društvo uopšte nismo osvješteni već kao rulja neka ih tuku neka im rade ovo ili ono... Kod nas ne postoji edukacija o drogama već isključivo zabrane!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
drskazenaplava je napisao:
Znam porodicu čiji se sin lečio tamo.Oni su prethodno živeli u paklu,dečko je oca i majku smestio na ortipediju u jednom naletu krize, a sve pošto nisu imali više šta da prodaju da mu daju za fiks.Nestajao je i mesecima nisu znali ništa o njemu,onda su preko veza i vezica u policiji saznali da se prodaje za neku siću matorim perverznjacima,jer bi ga samo oni u takvom stanju platilii.
Dobijao je nedeljno batine,tukli su ga dileri,policajci,ostali narkomani...
Njegovi roditelji su se zaduživali, davali silne parice klinikama za koje bi čuli da su dobre i opet ništa.
I onda su čuli za Duhovno-rehabilitacioni centar Crna Reka.
Primljen je bez ikakve nadoknade,tamo je već godinu dana i sve vreme je čist.
Njegovi roditelji ga nikada nisu udarili, a pristali su na sve oblike lečenja, čak i na fizičko maltretiranje.
Znali su da im je to zadnja opcija i da neće preživeti ovu godinu ukoliko nešto drastično ne preduzmu.
Sada strepe kako će se zatvaranje centra odraziti na njega.
Ja sam protiv svakog vida nasilja,ali kada znam sve ovo,shvatam da svaka priča ima dve strane i da ne treba nikoga unapred osuđivati.

cilj lecenja je valjda da pacijent shvati da vredi ziveti i boriti se! a kako c to da shvati kad ga lemaju svaki dan?! zato, dosta tih gluposti o tome kako mozda to maltretiranje ima i pozitivne strane!!! :angry1:

ja bih sve te sa lopatom nabila na neomascen kolac :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Batina je iz raja izašla.

Pošto se radi o specifičnoj vrsti ljudi kojima razgovor ne može pomoći, vjera u Boga i život se mora utjerati drugim metodama.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
filozof sa vrbasa je napisao:

Pošto se radi o specifičnoj vrsti ljudi kojima razgovor ne može pomoći, vjera u Boga i život se mora utjerati drugim metodama.

Da li ti sebe smatras vjernikom (pravoslavnim) i zasto?
Ne vidim zasto bi se smatrao nakon ovakve izjave.

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
filozof sa vrbasa je napisao:

:lol: O moj bože!!!! Je l' se ti zajebavaš svaki put kad pišeš nešto na forumu, ili si stvarno malo... :-?

Vrh

PostPoslato: 24 Maj 2009, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
veverushka je napisao:
Block out je napisao:

i ja sam! :-?

pobogu, covek ni kriv ni duzan...

Ни крив, ни дужан? Е а да се мало нормализујете и постанете реални?
Ради се о тешким овисницима о дрогама који су тамо дошли да се излече. Овај центар има највећу квоту излечења и успешнији је од свих медицинских у земљи. Џаба све таблете и трансфузије крви ако мозак и душа остану мутни. Да се не лажемо, ово игледа насилно али ако ће ово да им помогне слободно канџијај!
Наравно да се родитељи слажу јер је то једини начин да спасу своју децу.
Друго овде се ствари по обичају измишљају. Испало је сада како је ово саставни део лечења а по информацијама које имам ја (а имам их) оакве ствари се тамо десе једном или ниједном месечно и то само за тешко кршење дисциплине (крађа, покушај бекства и физички напад на друге). Значи потпуно се слажем са методама ако оне помажу (а изгледа да помажу). На крају, јесте ви видели некада наркомана. Знате како изгледају и шта проживљавају, Тај физички бол није ништа наспрам оног душевног који они пролазе у периодима кризе и одвикавања. Ако пак не успеју да се одвикну и поново наставе по старом иду ка смрти али пре него што умру почињу да се баве ситним криминалом па их редовно батина полиција (а то је много горе него ово у центру), па их туче дилер, па их туку клинци из краја ( и то прилично редовно сваке седмице) итд. Е сад ви мени реците јел боље да их једном месечно ако нешто забрљају истуче неко или да их туку сви скоро сваки дан док не умру?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]