banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Maj 2009, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Beograd, Sarajevo -- Ministarstvo vera saopštilo je da reis-ul-ulema Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić nije dobrodošao u Srbiju zbog "pretnji koje je izneo protiv Srbije".

U saopštenju se navodi da je Cerić pri poseti Islamskoj zajednici u Novom Pazaru ove sedmice kazao da se u Srbiji krše ljudska prava muslimana, preneo zakletvu sa nadgrobnog spomenika Alije Izetbegovića koja glasi "I velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo" i podržao secesiju Kosova i Metohije.

"Ministarstvo vera je primilo k znanju reči Cerića i ozbiljno shvatilo pretnje koje je taj verski poglavar direktno i indirektno uputio Srbiji i njenoj bezbednosti. Zbog toga smatramo da Mustafa Cerić nije dobrodošao gost u našoj zemlji", kaže se u saopštenju.

Ima li ko da stane u kraj ovoj budali?

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 16:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
SIJUKS je napisao:

CIA

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Vuk_samotnjak je napisao:
SIJUKS je napisao:

CIA

nekako mi je suvise naivan i preslobodan u izjavama da bi bilo slucajno, mozda ga vec neko "radi" , sa druge strane, postene muslimane bi trebalo biti sramota izjava vrhovnog vjerskog vodje. naravno, bosna ko bosna, kad je faul u njihovom dvoristu, malkice zmure. kurceva "gradjanska drzava" blah, svi kao opcija jedinstva, gradjanske drzave, bez podjela u bih, ravnopravnosti i slicnih floskula...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 17:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
SIJUKS je napisao:

CIA

Mozda ce ga Alah napokon uzeti sebi?!?!

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2009, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Sinny je napisao:
SIJUKS je napisao:

CIA

Mozda ce ga Alah napokon uzeti sebi?!?!

a neće ni svaku budalu :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
A budala nastavlja da laprda i da iznosi svoje stavove.
Sad bi i da napravi Bosnu šerijatskom državom.

Citiraj:
Istup poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića o tome da šerijat treba institucionalizirati kao sastavni dio prava muslimana izazvat će veliki broj reagiranja, prije svega u otvaranju rasprave o ustavnim promjenama u zemlji koje bi se trebale odvijati u okviru prudske trojke.
- Šerijat je za muslimana moralni kod koji ga potiče da čini dobro i da se kloni zla. To ne samo da nije u suprotnosti s državnim Ustavom, koji ima cilj osigurati prava svih ljudi bez obzira na vjeru i naciju te da im osigura mir i sigurnost u kući, na poslu i na ulici.
Nije toliko važno kako ćemo zvati ustav, važno je da taj ustav jamči, štiti i razvija vrijednosti bez kojih nema zajedničkog života među ljudima i narodima, rekao je reis Cerić u predavanju na Katoličkoj akademiji u Berlinu govoreći o temi “Šerijat i muslimanski društveni dogovor u Europi”.
Reis Cerić je pri tome “načelno” poručio da šerijat nije državni ustav, no istodobno svoje zagovaranje institucionaliziranja vjerskog koda ponašanja muslimana u najviši akt države povezao je sa stradanjem Bošnjaka u Srebrenici! - Za žrtve genocida u Bosni i Hercegovini bilo je najvažnije da su ostali živi. Zato strahovi koji se šire po Europi nemaju uporište jer u Srebrenici nije bilo šerijata, naglasio je poglavar Islamske zajednice, piše Večernji list.

Ovo je kontinuitet promišljanja poglavara Islamske zajednice u BiH koji je ranije zagovarao da svi muslimani u Europi imaju jedinstvenog vjerskog i političkog vođu.
Ovakve inicijative i ranije su bile prisutne u dijelu bošnjačke politike BiH. Jedna od najozbiljnijih je izražena i u pisanju pokojnog bošnjačkog lidera Alije Izetbegovića koji je otvoreno progovorio o muslimanskome pitanju kroz Islamsku deklaraciju.
Šerijat se odnosi na skup pravila, odredbi, učenja i vrijednosti koja upravljaju život muslimana u osobnom i društvenom životu čije je izvorište u svetoj knjizi muslimana Kuranu. Šerijat propisuje i pravila ponašanja muslimana u politici, društvu, gospodarstvu, pravu.

Citiraj:
Prema šerijatskom zakonu žene ne smeju da voze auto. Nedavno su žene u Saudijskoj Arabiji potpisivale peticiju za ukidanje ove zakonske odredbe, ali nikakve reakcije nije bilo.

Šerijatski zakon strogo zabranjuje ženama bilo kakvo šminkanje, a muškarcima je strogo zabranjeno da diraju ženu ako im ona nije u rodu. Muslimankama je, takođe, strogo zabranjeno da se udaju za nekoga ko nije njihove vere.

U šerijatskom zakonu još uvek vredi smrtna kazna kamenovanja, a primena ove kazne je česta u Iranu. Osim Irana, još nekoliko zemalja, uglavnom na Bliskom istoku, primenjuje ovakve zakonske odredbe. Poslednjih godina uglavnom afričke zemlje, na primer Somalija, uvode provođenje šerijatskog zakona.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 14:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ima jedan vic po pitanju toga mozda ce ga Alah uzeti. kao sjede Haso, Mujo, Suljo i Huso..ono dosadio im hodza sa svojim pjevanjem..i njihova prica je bila "aj valjda ce ga Alah uzeti k sebi jednog dana"...nakon nekoliko dana hodza pogine, pao pjevajuci...sretnu se prijatelji i Mujo kaze "eto konacno ga uzeo Alah"..kad ce ti Haso "ma da, al ipak treba pomoci nekad Alahu"... :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2009, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
DELLBOY je napisao:
Istup poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafe Cerića o tome
da šerijat treba institucionalizirati kao sastavni dio prava muslimana

Citiraj:
U šerijatskom zakonu još uvek vredi smrtna kazna kamenovanja, a primena ove kazne je česta u Iranu.
Osim Irana, još nekoliko zemalja, uglavnom na Bliskom istoku, primenjuje ovakve zakonske odredbe.
Poslednjih godina uglavnom afričke zemlje, na primer Somalija, uvode provođenje šerijatskog zakona.

Vrh...taman sam kad sam nesto kontao kako "nema dalje" ni dublje od ovog gdje smo sad,
uvijek se iznenadis...

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2009, 21:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
SIJUKS je napisao:
Beograd, Sarajevo -- Ministarstvo vera saopštilo je da reis-ul-ulema Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić nije dobrodošao u Srbiju zbog "pretnji koje je izneo protiv Srbije".

U saopštenju se navodi da je Cerić pri poseti Islamskoj zajednici u Novom Pazaru ove sedmice kazao da se u Srbiji krše ljudska prava muslimana, preneo zakletvu sa nadgrobnog spomenika Alije Izetbegovića koja glasi "I velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo" i podržao secesiju Kosova i Metohije.

"Ministarstvo vera je primilo k znanju reči Cerića i ozbiljno shvatilo pretnje koje je taj verski poglavar direktno i indirektno uputio Srbiji i njenoj bezbednosti. Zbog toga smatramo da Mustafa Cerić nije dobrodošao gost u našoj zemlji", kaže se u saopštenju.

kreten je neumoran :roll:

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...posluzice u dobre svrhe ovi njegovi govori...cisto da ne zaboravimo kako to imamo obicaj...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2009, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Додик: Церић "игра опасну игру"

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=7232

I onda kada Cerić izjavi da je neosnovana naša islamofobija i turkofobija, ja sam bio na pragu da mu povjerujem i da su naše fobije neopravdane. Ali evo ovom posjetom, ja opet imam sumnje u to šta on kuha.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 09:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
filozof sa vrbasa je napisao:
onda kada Cerić izjavi da je neosnovana naša islamofobija i turkofobija, ja sam bio na pragu da mu povjerujem i da su naše fobije neopravdane. Ali evo ovom posjetom, ja opet imam sumnje u to šta on kuha.

Djeces vjerovati svijim ocima pored decka iz Romanovaca :D :D :D :D :D

Neznam zasto se pravi tolika frka,,,BiH nije priznaka Kosovo,,,cak nije ni postojala zelja ovih debilnih politicara da ga priznaju.....

Medutim jedna Crna Gora je priznala Kosovo,,,,zasto niko nezapita zasto??????/ Jeli i to sarajlija ima veze sa islamofobijom,,,dzihadom itd........

Ali to je nebitno,,,,,Mile kaze da je crno bijelo,,,i to je tako :D :D :D :D :D

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nemoj da se praviš nevješt , Islamska Republika Bosna i Hercegovina bi prva priznala Republiku Kosvo, da nema Srba u njoj. To bi uradio vrhovni duhovni vođa Cerić ili neko ko bi već obavljao tu dužnost. Ako si pročitao onaj članak u šta ja čisto sumnjam, Cerić je i izjavio da ide u posjetu Republici Kosvo.

Pa Crnom Gorom i razne mafije plus, tvoja sabraća Albanci, Sandžaklije, vehabije, selefije, tufahije i ko zna još kakvi izrodi.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Ма није ваљда, зар би Серић то урадио...

Ја сам у шоку :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 14:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemoj da se praviš nevješt , Islamska Republika Bosna i Hercegovina bi prva priznala Republiku Kosvo, da nema Srba u njoj. To bi uradio vrhovni duhovni vođa Cerić ili neko ko bi već obavljao tu dužnost. Ako si pročitao onaj članak u šta ja čisto sumnjam, Cerić je i izjavio da ide u posjetu Republici Kosvo.

Pa Crnom Gorom i razne mafije plus, tvoja sabraća Albanci, Sandžaklije, vehabije, selefije, tufahije i ko zna još kakvi izrodi.

Naravno tvoja ogranicenost cesto dostize vrhunac......Zar su sada krive vehabije sto se CG odvojila od Srbije,,,i sto je Cg medu prvima priznala nezavisnost Kosova,,,,, :D :D :D Nema sator pjevac te bas izaprao sarajlice,,,,,,, :D :D

U Cg je 80% stanovnistva su srbi,,,dok je u BiH oko 35%,,,.......U Cg zivi 15% nesrba i sada oni imaju najvecu moc a cak nemaju ni Cerica :lol: :lol: :lol: ,,,,cesto me iznenadis svojom ogranicenosti,,,ali eto zivot ide dalje.........Mile ronhil,,,,, Mico Dukanovic Malboro :D :D :D :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:lol: , negdje si zaboravio konstitutivnost naroda BiH, nećete moći ni prnuti ako ne dobijete prethodno odobrenje od Hrvata i Srba.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 16:06 
naravno, pa crna gora je priznala kosovo zbog dupelizacke politike svijetu, a i BiH bi je priznala, ako nista samo za prkos srbiji kad bi mogla...
ja licno stvarno nisam nacionalista, volim svoje i postujem tudje, ali ceric je zivo zlo, sije takvu mrznju, da kad slusam neke njegove izjave, tacno se zapitam da li ce uskoro ponovo rat ..

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...dobar je ceric...bolji je on nama nego njima...njima smeta, a nas malo-malo pa opomene...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:lol: , negdje si zaboravio konstitutivnost naroda BiH, nećete moći ni prnuti ako ne dobijete prethodno odobrenje od Hrvata i Srba.

Naravno narodi BiH su zasticeni konstutvnosti,,,,ali eto bas su srbi i hrvati bili protiv toga,,,jedino su bosnjaci bili za,,i naravno OHR je nametnuo taj zakon........
Eto vidis blizu su sarajlija toga da skonatas da bez saglasnosti jednog od kontsutivnih naroda,,,sta nemoze promjeniti........ :D :D :D

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2009, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Još samo da to tvoj Hare i Bakir skontaju. 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]