banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2009, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
@Lucifer: ti ko da tu filozofiju studiraš, pa je braniš....

Kako šta će filozofija?! Koji će se onda studenti prvi pobuniti ako nešto nevalja,tipa državno uređenje i sl? Treba neko i u prvim redovima ginuti, ili ko će drugima pokazati kako se umire za vlastite ideale (Sokrat, Bruno, i mnogi drugi), nemojmo zaboraviti koga je inkvizicija najviše mučila u srednjem vijeku
Iskreno, ni ja nisam čuo da je neki filozof na čelu nečega (osim Đinđića, mada njega nisam nikad volio).

Lucifer je napisao:
Sve jedna profesija je potrebna, ali je problem koja u kojoj kolicini...

Što bi crnci iz geta rekli "Word"

On topic:
Na učiteljskom uvijek ima previše ljudi, elektro je najteži, a farmacija mi izgleda kao najlakši posao nakon završenog faxa. Eto nek onda ona bude moja preporuka, ali mislim da je jako glupo tražiti od bilo koga sa foruma preporuku za fax, ipak je to tvoj život a mi ovde kucamo iz čiste zabave/dosade.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
filozof na čelu nečega (osim Đinđića

on je pravo zavrsio. ma sve treba, samo kao sto neko napisa, zavisi u kom broju. ne treba podcjenjivati niti filozofiju niti sociologiju, niti tehnicke nauke.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
[Enterprise] je napisao:
BSE je napisao:
ne znam stvarno odakle ti podatak da su na celu velikih firmi bili sociolozi ili filozofi

ni ja ovaj dio ne kontam. Cak ne znam da li sam ikada vidio neku firmu da je na celu sociolog, ili ne daj Boze filozof. Mogu samo da zamislim na sta bi to licilo :lol:
cuj sef mi je filozof haha lol

filozof sa vrbasa, no offence :)

Ko je rekao da su sociolozi bili na čelu firmi?!

Rekao sam da su oni upravo zaslužni za uočavanje promjena u opažanjima, demografskim kretanjima i sl. što je upravo poslužilo kao osnov za inovacije i osnivanje velikih preduzeća. Jedan Lee Iacocca koji je bio prvi čovjek Forda skoro 40 godina, a onda podigao Crysler iz pepela uprkos svojoj diplomi inžinjera tvrdi da mu je nekoliko godina studija psihologije i rada sa mentalno oboljelima upravo najviše koristilo u njegovom poslu. Na taj način je shvatio kako razmišlja potrošač i kako može doprijeti do njega. Sociologija - nauka o ljudima, ponašanju ljudi, njihovim djelima i djelovanju. Nešto što je sigurno nezamjenjivo u savremenom svijetu i nešto što će sigurno predstavljati okosnicu čovječanstva u nekoliko narednih decenija..

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 22:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
evidentno je da ce ovdje svako da brani "svoje" boje, pa nema smisla da dalje nastavljamo raspravu o tome
samo mali osvrt na ono sto je bleky opet napisao : i dalje idealizujes, mozda bi tako trebalo da bude, ali vjeruj mi nije
takodje ono sto si opisao spada u domen psihologije i to samo u domenu "rats in a maze" koje se iskoristava za jos bolji vid manipulisanja ljudima. to je ono sto slijedi u decenijama pred nama, novi vid stvaranja iluzija/fantazija ljudima radi lakseg upravljanja
best regards
signing off

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 07:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:
filozof na čelu nečega (osim Đinđića

on je pravo zavrsio. ma sve treba, samo kao sto neko napisa, zavisi u kom broju. ne treba podcjenjivati niti filozofiju niti sociologiju, niti tehnicke nauke.

Nije da moram, ali moram odgovoriti: Đinđić je filozofiju završio u Beogradu, doktorirao u Frankfurtu kod Jurgena Habermarsa. Nemojte samo tražiti godine i datume toliko ne znam.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
jeste, filozofija, zamijenio sam ga sa slobom milosevicem.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 11:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Maj 2009, 11:30
Ja sam cuo da je EKOLOGIJA - zastita zivotne sredine lagan fax da se brzo zavrsi,a da je danas potrebno i to dosta kadra u RS za ekologiju,a nazalost nema ga...pa me interesuje kakvo je vase misljenje,da li bi to bio pametan potez????

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2009, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Trenutno su najtrazeniji profesori matematike i fizike. Takodje svi sa ETF-a dobiju posao nekoliko dana nakon sto pocnu da ga traze :D

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 04:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Nisam citala postove, uglavnom upisi Elektrotehnicki fakultet...jeste da ces uciti gomilu gluposti pa neces znati sta si tacno upisao/la, skontaces da su predavači učili sve napamet pa sada tako isto daju znanje, ali nije loše a i kada zavrsis NE BI TREBALO DA BUDE LOSE :S :D! I tako to...Makar se još uvijek cijeni...ali nemoj privatni ni slučajno. Ako to uradiš bolje da si išao/la direktno iz vrtića. Eto, srećno.

Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 14:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Ukratko upisi ono sto ce ti omoguciti da se najbrze i najlakse zaposlis.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Na birou najvise ekonomista ceka posao, cak 250, posle njih difovci a nakon njih pravnici, mislim da je 140 difovaca i 80 pravnika...ali 250 diplomiranih ekonomista...(pricamo o visokom obrazovanju)vjerovatno je najveci udio sa privatnih fakulteta, mada s druge strane vecina koji zavrse privatne, zaposle se kod starog/rodjaka itd...tako da ne znam, ali za par godina uz ovu krizu, bice ih jos vise. Jedini izlaz je pokrenuti sam posao, medjutim od deset, mozda jedna uspije a dnevno u svijetu propada desetine hiljada kompanija, davno sam citao neki clanak vezan za doticno.
Nego fax, licno smatram da je bolje imati neko sire znanje, a ne fokusirati se samo na jedno, t.j. specijalizovati, da smo vani to bi bilo ok, ali kod nas ne. Zato uvijek treba ganjati nesto sa strane, naravno pored glavnog fakulteta. Recimo, prosle godine sam zavrsio Cisco akademiju i "Akademiju za mlade politicare", medjutim zbog toga pauzirao godinu dana na svom faksu(to je bila greska) ali sad ubrzanim tempom pokusavam ocistiti godinu. Razlog zasto ganjam sa strane diplome je jer nemam nikakve veze, ganjati prosjek se ne isplati koliko bi se isti isplatio vani. Ali ako posjedujes neko sire znanje, vece su mogucnosti pronalaska posla, kad se zaposlis, imaces dovoljno vremena da se specijalizujes, uostalom zalosno je sto nakon vecine drzavnih fakulteta imas teoriju a nula prakse.

Kao sto rece Niz trenutno su najtrazeniji profesori matematike, cak ce ih za par godina faliti poprilican broj, razlog zasto se ljudi ne opredjeljuju za pmf jeste slabo predznanje koje steknu u srednjoj i koje sve vise slabi sa novim generacijama. Neki dan sam pricao sa prof. matemtike iz jedne srednje, mislim da je gradjevina u pitanju, kaze da je ponavaljala kontrolne 3 godine za redom, i da je svaka nova generacija sve losija a zbog toga ona mora spustati kriterijume.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2009, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
hakinen je napisao:

... i onda radis citav zivot nesto sto ti ide na zivce i psihicki napor postane mnogostruko veci nego fizicki ...
Ako neko bas nema pojma sta zeli da radi u zivotu, neka pauzira jednu godinu, sljaka nesto sa strane (prodaje krompir na pijaci, knjige na ulici, cigle u Laktasima ...), "doci ce mu" sta zeli dalje da studira i radi.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 08:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
Na birou najvise ekonomista ceka posao, cak 250, posle njih difovci a nakon njih pravnici, mislim da je 140 difovaca i 80 pravnika...ali 250 diplomiranih ekonomista...(pricamo o visokom obrazovanju)vjerovatno je najveci udio sa privatnih fakulteta, mada s druge strane vecina koji zavrse privatne, zaposle se kod starog/rodjaka itd...tako da ne znam,

s obzirom da svake godine ekonomski fakultet upise nekih 700-800 studenata ta me brojka uopste ne cudi

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 15:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

NiZ je napisao:
hakinen je napisao:

... i onda radis citav zivot nesto sto ti ide na zivce i psihicki napor postane mnogostruko veci nego fizicki ...
Ako neko bas nema pojma sta zeli da radi u zivotu, neka pauzira jednu godinu, sljaka nesto sa strane (prodaje krompir na pijaci, knjige na ulici, cigle u Laktasima ...), "doci ce mu" sta zeli dalje da studira i radi.

Mi mozemo ovde do sudnjega dana da mlatimo praznu slamu,ali cinjenice govore da nemozes vise raditi ono sto tebi odgovora nego ono sto ima.E sad ti ako hoces da imas taj luksuz i ispunis svoja ocekivanja tako sto si zavrsio ono sto nikome ne treba OK,sad mozes da ispunjavas ukrstenice u hladu ili zujiš po gradu gledaš šta drugi rade.

Vrh

PostPoslato: 19 Maj 2009, 20:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa, ja mislim da neću ispunjavati ukrštenice, a studiram ono u čemu stvarno uživam... Da sam ostala u Bl izbor bi mi bio sveden na nulu....
Frenki, dobar post i pofržavam te u svemu. I ja sam za to da se šire vidici. Svake godine uzmem po 4 izborna predmeta koji nemaju veze s mojim smijerom da bih naučila raditi više stvari... Što više to bolje, kad stignem upisaću i portugalski...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kakav li je to fakultet kad mozes pored redovnih,da uzmes 4 sa strane predmeta koji nisu usko vezani za ono sto studiras???

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 12:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

normalan? :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hakinen je napisao:
Kakav li je to fakultet kad mozes pored redovnih,da uzmes 4 sa strane predmeta koji nisu usko vezani za ono sto studiras???

Studiram u Bologni, imamo godišnje 10 predmeta od kojih su 6 obavezni, a 4 izborna... Možemo uzimat predmete sa drugih smijerova, pa ja uvijek uzimam sve različito...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2009, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
EiLeen je napisao:
hakinen je napisao:

Studiram u Bologni, imamo godišnje 10 predmeta od kojih su 6 obavezni, a 4 izborna... Možemo uzimat predmete sa drugih smijerova, pa ja uvijek uzimam sve različito...

Teze, ali isplatice se. A i da ubijes monotonost. Sto se tice jezika, ove godine sam trebao upisati njemacki ali zbog obaveza tek od septembra, a onda kontam krajem sledece ruski ili talijanksi/

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2009, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako upišeš talijanski, imaš šansu da ga brzo naučiš jer je baš baš lagan,... A ako ti bude trebala pomoć, možeš i mene da pitaš :iconbiggrin:
Što se tiče monotonosti, već nije nikako monotono, ne mogu da vjerujem da mi je svaki predmet zanimljiv... :D :D :D A isplatiće se jer ako iduće god uzmem light design i furniture, onda ću faktički moći da radim 3 posla :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]