Pozdrav ZEU. Draga naša sestra Talija kaže: ,,Ovo mi liči na Lavićev tekst, sve bukvalno i materijalistički, opipljivo treba objasniti.''
Kad sam pomenut iskoristiću priliku da ponovi ključeve za razumevanje Pisma koje nam je sam Isus ostavio a to je: ,,KAKO ČITAŠ'' ,,PISANO JE'' Dakle TAKO KAŽE GOSPOD i tu nema mesta ljudskoj mudrosti već pitanju vere u pročitano. Nepita Isus uzalud DA LI ĆE NAĆI VERE u njegovu reč kad dođe odnosno ko će ostati na istini.
Drvo označava drvo a ne kamen. Branhamovci to izvrću veoma pogrdno ali se ne zapitaju kako je onda Adam spoznao-okusio plod koji mu je Eva dala a ne satana? Ni u mnogim ,,hrišćanskim'' zajednicama stanje nije bolje već se na svaku Božiju reč gleda sa sumnjom a onda sledi izvrtanje smisla tih reči da bi stiglo ne verstvo.Kako zmija radi? Prvo ubacuje sumnju.. ,,..je li istine..?'' ,,...ako si sin božiji?...'' da bi stiglo ,,nećete vi umreti''
Da li prepoznajete za kim idete? Drvo sa 12 plodova je baš KAKO PIŠE i reka je baš REKA i život večni je baš ŽIVOT VEČNI i smrt je stvarna i Bog je stvaran i Pismo govori istinu ma kako neko gledao na to.
Ako je drvo poznanja simbolika onda je to i smrt zato niko i ne umire? Baš bukvalno sestro ,,KAKO ČITAŠ'' tako veruj. Sakriveno je od ,,premudrih'' a dato prostima-vernima.
Bog vas blagoslovio.
_________________ ,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali. Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.
|