banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 15:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Apr 2009, 00:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
DELLBOY je napisao:
_zoka je napisao:
E,buraz,zato pređeš na Eronet i nemaš problema.Sve fino gospodski........

a svi ostali na mTEL-u i nabirika se račun ko kuća

Baš pametan prijedlog nema šta :roll:

samo da posjetim da je cijena poziva sa hej svi tarife jednaka ka svim mobilnim i fiksnim mrezama dakle bez obzira kojeg operatera zoves isto je. Isto tako na mtel ima tarifa zovi i salji sa kojom je ista cijena poziva ka svim mob. i fisknim mrezama bez obzira na operatera, razlika je samo u frend broju koji se za sad moze izabrati samo iz maticne mreze. slazem se da je su u eronetu susretljiviji ovdje kao sto su mtel u federaciji ganja i prikuplja svakog novog korisnika tako da se sa svakim novim odnosi korektno i izlazi mu u susret oko bilo cega, to je i normalno.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 00:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Draži mi je M:TEL od ustaškog eroneta!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

socialbug je napisao:

dok god tako vecina razmislja mtel, ali i ostali ce se ponasti ovako kako se ponasaju i koristiti svoju monopolsku poziciju nabijajuci visoke cijene. I Eronet kao i BH Telecom posluju u BL i i samim tim placaju porez i zaposljavaju radnike u RS-u.
Ovo je tipican primjer onog sto sam pominjao telekomi su svjesni lojalnosti korisnika koji dosta cesto ponasaju nerezonski i trzisno nelogicno tako da su uspostavili monopol i deru nas prilicno. Nisam primjetio da pri kupovini drugih proizvoda/usluga vlada toliki nazovimo patriotizam pa sam zato misljenja da ce bar malo na jacanje konkurencije uticati odluka o zadrzavanju broja tako da ce onda biti ostvarene pretpostavke da puno vise ljudi ovdje koristi bh telecom i eronet i obrnuto sto ce imati uticaja na cijene i bolje usluge. Sve dok postoje ovakvi ljudi koji su iskljucivi pri izboru telekom operatera postojace i ovaj svojevrsni monopol, tako da ce takvi ljudi nesvjesno raditi protiv svog dzepa tj.potkradace sami sebe.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 00:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
SRBIJA!!!

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 00:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Talija je napisao:
Ipanema_ je napisao:
Taj susalj od salterskog radnika jeste operater.

Kad kažem operater mislim na M:tel

Kao da i kod drugih operatera nema istih šušalja?

Da, mislim i ja na mtel.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 09:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
E,buraz,zato pređeš na Eronet i nemaš problema.

Zavisi šta nekome predstavlja problem... evo taj Hej prepaid kao primjer:

eronet
!hej Svi tarifa omogućuje ti razgovore za 0,29 KM/min prema svim mobilnim mrežama
i za 0,23 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BiH.

m:tel (isto pripejd)
Prema ostalim mobilnim operatorima u BiH 0.24
Prema ostalim fiksnim operatorima u BiH 0.20

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
aleksw je napisao:
U mtel-u na prepaid-u nije moguce ukljuciti zabranu identifikacije vlastitog broja,a kod eroneta ta usluga postoji odavno. Prije 2 godine su rekli da se radi na tome da omoguce tu uslugu i od tada nista novo,isto tako forum im ne radi vise od 6 mjeseci.

Ja bih volio da postoji opcija blokiranja poziva od korisnika sa ukljucenom zabranom identifikacije broja.

Smorovi, kojima se u 90% slucajeva ne javljam, pravdajuci se da sam bio u WC-u il' spav'o, zajebu me zvanjem s "nepoznatog broja". Jebem ti tu opciju i onog ko je izmisli.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Timotic je napisao:
Ja bih volio da postoji opcija blokiranja poziva od korisnika sa ukljucenom zabranom identifikacije broja.

Smorovi, kojima se u 90% slucajeva ne javljam, pravdajuci se da sam bio u WC-u il' spav'o, zajebu me zvanjem s "nepoznatog broja". Jebem ti tu opciju i onog ko je izmisli.

I ja se u principu nikada ne javljam kad vidim da piše skriven poziv.
Sakrivaj se koliko hoćeš...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2009, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bitno je da ima ta opcija sad svakom je na volju da je koristi ili ne, nekad moze i dobro doci pogotovo ako neko nece da ti se javi na tvoj br.tel. :lol: ja imam tu opciju skrivenog broja, ali je ne koristim. Eronet sto se tice pre paid stvarno daje sve te neke sitne opcije koje drugi operateri daju samo pretplatnicima. Ne samo taj hide id, vec i sve ostalo poput blokiranja poziva i sl. Meni se oni nisu svidjali jer dugo vremena nisu na pre paid htjeli da uvedu one dopune od 5KM, sad daju i to na ovim e-dopunama gdje takva dopuna vazi nekih 20-tak dana. Raja ih najvise gotivi zbog onih 1000min besplatno sa hej ti brojem sto stvarno nije lose.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009, 14:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
socialbug je napisao:

Da li je Socialbug zaslužio ban?

BTW, vlasnici Eronet-a su HT Mostar (većinski vlasnik HT Mostar je Vlada FBiH) i HT Zagreb.
Većinski vlasnik zagrebačkog HT-a je Deutsche Telekom... :wink:
http://www.eronet.ba/otvrtci/dokument.asp?stranica=onama_vlasnicka_struktura.asp&t=3&s=34&active=81

blue je napisao:
Citiraj:
E,buraz,zato pređeš na Eronet i nemaš problema.

Zavisi šta nekome predstavlja problem... evo taj Hej prepaid kao primjer:

eronet
!hej Svi tarifa omogućuje ti razgovore za 0,29 KM/min prema svim mobilnim mrežama
i za 0,23 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BiH.

m:tel (isto pripejd)
Prema ostalim mobilnim operatorima u BiH 0.24
Prema ostalim fiksnim operatorima u BiH 0.20

Da li m:tel ima ovo:
Poziv prema !hej Ti broju do 1000 minuta u trajanju 30 dana = 0,00 KM
Naknada za aktivaciju i korištenje = 8,00KM mjesečno
http://www.eronet.ba/privatni/dokument.asp?stranica=hej_cjenik.asp&t=1&s=18&active=48

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
BL4ever je napisao:
Poziv prema !hej Ti broju do 1000 minuta u trajanju 30 dana = 0,00 KM
Naknada za aktivaciju i korištenje = 8,00KM mjesečno

Cekaj, ako sam dobro skontao tih "besplatnih" 1000 minuta kosta 8KM mjesecno?
Dobro, nije ni to puno u poredjenju sa normalnom cijenom, ali nije ni besplatno.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2009, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
BLAF77 je napisao:
Cekaj, ako sam dobro skontao tih "besplatnih" 1000 minuta kosta 8KM mjesecno?

Dobro si skontao.
I važi samo za pozive prema jednom 063 broju!
Nema džabe ni kod stare babe :lol:

BLAF77 je napisao:
Dobro, nije ni to puno u poredjenju sa normalnom cijenom, ali nije ni besplatno.

Nije puno!
Minut razgovora košta manje od jednog feninga! :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2009, 18:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2009, 10:01
socialbug je napisao:

e upravo zbog ovoga nas mogu maltretirati za cijene i nekvalitetne usluge...

radi se o kratelu izmedju mtel-a eronet-a i bihnet-a

Kod:
[b]Картели су облик споразумног удруживања истородних фирми конкурената које тиме (удруживањем у картел) постају монопол. Већи профит остварују диктирањем услова продаје, монополским ценама и другим погодностима, а не смањењем трошкова и рационализацијом, како чине концерни.

Чланице картела су потпуно самосталне и независне у свом пословању, али су обвезне поштовати одредбе споразума о картелу за цело време постојања картела. Да би могао деловати у складу са циљевима удруживања, картел треба имати највећи удео у производњи, потрошњи, трговини или другој делатности или грани у којој се оснива. У противном, деловање картела на тржишту не би било делотворно нити би његово оснивање било оправдано јер би конкурентне фирме које нису у картелу могле ометати или спречавати његово деловање.

Основни циљ уклањања међусобне конкуренције и стварања услова за монополски положај и монополско понашање може се остварити, у начелу, на два начина:

* Сопственим развојем и
    * Потписивањем споразума о картелу.

С обзиром на подручја простирања и деловања, картели могу бити национални и међународни.

Картели су често нестабилни и лако се распадају, а стога што свака фирма учесница има интерес да вара остале учеснике, било кроз већу производњу него што је њена договорена квота, било кроз ефективно смањење цена у односу на договорене (кроз невидљиве попусте итд).

Картелско удруживање представља криминално дело по већини антимонополских закона у свету.[/b][b][/b]
http://sr.wikipedia.org/

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2009, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

thedude je napisao:
socialbug je napisao:

e upravo zbog ovoga nas mogu maltretirati za cijene i nekvalitetne usluge...

radi se o kratelu izmedju mtel-a eronet-a i bihnet-a

Kod:
[b]Картели су облик споразумног удруживања истородних фирми конкурената које тиме (удруживањем у картел) постају монопол. Већи профит остварују диктирањем услова продаје, монополским ценама и другим погодностима, а не смањењем трошкова и рационализацијом, како чине концерни.

Чланице картела су потпуно самосталне и независне у свом пословању, али су обвезне поштовати одредбе споразума о картелу за цело време постојања картела. Да би могао деловати у складу са циљевима удруживања, картел треба имати највећи удео у производњи, потрошњи, трговини или другој делатности или грани у којој се оснива. У противном, деловање картела на тржишту не би било делотворно нити би његово оснивање било оправдано јер би конкурентне фирме које нису у картелу могле ометати или спречавати његово деловање.

Основни циљ уклањања међусобне конкуренције и стварања услова за монополски положај и монополско понашање може се остварити, у начелу, на два начина:

* Сопственим развојем и
    * Потписивањем споразума о картелу.

С обзиром на подручја простирања и деловања, картели могу бити национални и међународни.

Картели су често нестабилни и лако се распадају, а стога што свака фирма учесница има интерес да вара остале учеснике, било кроз већу производњу него што је њена договорена квота, било кроз ефективно смањење цена у односу на договорене (кроз невидљиве попусте итд).

Картелско удруживање представља криминално дело по већини антимонополских закона у свету.[/b][b][/b]
http://sr.wikipedia.org/

nje kratel, vec kartel:). To je gruba rijec mada naginju tome, ali formalno nisu sklopili nikakav ugovor o kartelu gdje su definisali svoje ponasanje unutar kartela (dakle ne odlucuju o cijenama i sl. bar ne sporazumno i ne javno) dakle nije kartel. Nisu jos dotle dosli, a to bi bilo previse da oforme neko udruzenje kao clanice opec-a. Ja bih to vise nazvao sporazumnom konkurencijom(sto bi trebalo da bude kaznjivo od strane CRA) moglo bi se reci da je i oligopol ili nesto tako ono formalno kad se gleda reklo bi se da je prava konkurencija, ali ocigledno da nije. Cudno da drzava odnosno CRA koja je nadlezna za te stvari sve to nijemo posmatra mora da imaju neki svoj interes u cijloj prici ili su toliko neprofesinalni i ne znaju sta im je posao i sta us im obaveze(sjetimo se kaznjavanja francuske regulatorne agencije kada je kaznila sva 3 tamosnja operatera radi presutnog udruzivanja i betoniranja cijena).

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
AHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

Walter je upravo dobio racun za fiksni tel za broj gospodje koja je dobila racun za mobilni.....za walterov broj.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Jel se zezas ili ozboljno :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
ferdinand je napisao:
AHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA

Walter je upravo dobio racun za fiksni tel za broj gospodje koja je dobila racun za mobilni.....za walterov broj.

:lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Majke mi ne zezam se. Kakvi kreteni rade u MTL-u..
:D

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 18:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Prejako :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2009, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Realno Gledano,mtel dosta ulaze u marketing sto je pokretac svega ostalog,koliko ste puta na tv-u culi onu njihovu magicnu rijec *m:tel imate prijatelje*.Oni sa svojim agresivnim reklamama mozak ljudima ispiru,sponzori su svega i svacega a sve to u cilju marketinga. Od privatizacije telekoma promijenjeno je dosta toga.Samo jos da uvedu jos ovih par usluga kao kod HT-a i sve bi bilo ok.

A sto se tice mtel-a ja jos uvijek ostajem na njihovoj mrezi,jer realno gledajuci u mojoj sredini malo ko da ima 063 broj,a zasto bi ja da pametujem i sad da uzmem taj 063 broj.
Po meni jos par stvari da uvedu poput mogucnosti sakrivanja broja,blokiranje poziva,1 ili 2 free broja....bilo bi sasvim ok.

Neko na forumu je prokomentarisao da je usluga sakrivanja broja glupost zbog smaraca.
U drugim zemljama to sa skrivanjem broja uopste nije problem jer kod njih ako zelite koristiti tu uslugu bilo da ste postpaid ili prepaid korisnik morate donijeti fotokopiju licne karte da bi vam se ta usluga aktivirala.

Ako je mtel-u a i korisnicima problem kako da se nose sa smaracima i ostalim... zasto jednostavno i oni tako ne urade.
Najjednostavnije je onemouciti i zabraniti uslugu niko od njih ne razmislja u drugom pravcu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]