banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 11:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Policajci na biciklu
PostPoslato: 10 Maj 2009, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Dans mi se pozali komso ispred zgrade da su ga zaustavili policajci na biciklima i napisali kaznu za kacigu 40KM istu kaznu su prije par dana napisali nocnom cuvaru kojeg poznajem isto kazna 40KM prosijek godina ove dvojice penzionera je 60g. E sad me interesuje ima li vas biciklista da vas je neko opomenuo za kacigu ili su to izivljavanja na jadnim penzionerima posto i ja vozim bicikl ali bez kacige i nikad me policajac nije ni pogledao a i ovi policajci na biciklima jedan ima kacigu drugi kacket koliko sam mogao primjetiti.

Ako je tema za neku drugu rubriku nek nadlezni odrade posao

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja se slazem da kacigu treba nositi ako ides po cesti gdje idu auta, ali ako ides po trotoaru mislim da izbor treba prepustiti pojedincu kao sto je to uradjeno u razvijenijim zemljama gdje postoje posebne ceste za bicikle a posebne za aute. Ali kao i obicno nasa vlast nista svoje ne uradi a od nas trazi sve. Dakle da su napravili staze za bicikle pa da traze nebi rekao nista. Ali kao i obicno oni sa svoje strane nista ne ispune a od naroda traze sve.
Ipak, iskreno sumnjam da se to naplacuje zbog dobra pojedinca, kao i obicno vlasti se jebe za pojedincom i njegovom ugrozenoscu, njima je samo bitno da sto vise iskesiraju kazni.
Znam da sam jednom platio 40km sto sam prelazio ulicu i nisam se bunio jer bio sam kriv. Zasto? Zato sto su postavili pasarelu, a ja sam isao ispod pasarele. Znaci, krivica je bila moja jer vlasti su svoje uradile napravile su pasarelu. I to je sasvim u redu. Kad vlasti urade svoje a ja ne postujem onda je u redu da naplate kaznu. Ali problem je u onih 90 posto slucajeva kad vlasti ne ispune noramlne uslove za zakone za koje traze da se postuju, a to je slucaj i sa ovim biciklima i kacigama. Konkretno, ja bih platio kaznu kad bi me uhvatilo da vozim bicikl po cesti gdje su auta, ali ne bi platio kad bi mi trazili da platim kaznu ako vozim po trotoaru. Isto to vazi i za prelazak ceste. Ja kad sam prolazio ispod pasarele cestu izvinio sam se i jedva docekao da platim kaznu jer sam bio kriv jer oni su ispunili svoje tim sto su napravili prelaz. Ali da sam prelazio cestu negdje drugo i da su mi trazili iz cistog mira da platim i iz njihovog lopovluka, radije bi otisao u zatvor nego platio. Isto tako i za biciklo. Dakle, ako bi vozio po cesti bez kacige platio bi, a ako bi vozio po trotoaru vjerovatno nebi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
A to postoji zakon o nosenju kacige?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
A to postoji zakon o nosenju kacige?

Pa naravno da u policijskoj drzavi postoji, iako sam u drugim zemljama vozio i nigdje nema da kaznjavaju zbog toga, vec je to izbor pojedinca ali pojedinci posto vole vlastitu sigurnost to rade sami bez nametanja kazni. Znaci zakoni se provode povecanjem svijesti i standarda kod gradjana, a ne kaznama sto je svojstveno policijskim a ne demokratskim drzavama.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
jos nam fale oni na konjima...
ili konji.
ili policajci...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Uzas,pa i ako su krenuli praviti drzavu,da se postuju prava,pravila i zakoni,valjda se ne krece od najbanalnijih stvari.
Cuj,naplatiti za prelazak preko ceste? Je li to bio autoput,cesta s oznakom zabrane prelaska pjesacima?
Ovo za sljemove,kacige, ne bih ni komentarisao....al da mi je vidjeti one moje lokalne trblonje na paciklu,i jos sa kacigom,pa da umrem :lol:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
jos nam fale oni na konjima...
ili konji.
ili policajci...

Nemoj reci 2 puta,s obzirom da sam jednom imao "bliski susret" s takvima,mogu ti reci da su jako efektivni.Inace dobro sluze pri razbijanju demonstracija,huliganije i sl...moglo bi to ubrzo

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
vim je napisao:
Pa naravno da u policijskoj drzavi postoji, iako sam u drugim zemljama vozio i nigdje nema da kaznjavaju zbog toga, vec je to izbor pojedinca ali pojedinci posto vole vlastitu sigurnost to rade sami bez nametanja kazni. Znaci zakoni se provode povecanjem svijesti i standarda kod gradjana, a ne kaznama sto je svojstveno policijskim a ne demokratskim drzavama.
Kako bi ja tebe poslao u neku policijsku državau jedno godinu-dvije,pa kada se vratiš da vidiš šta je demokratija........ :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 19:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
ja tebe poslao u neku policijsku državau jedno godinu-dvije,pa kada se vratiš da vidiš šta je demokratija........ :roll:

I ti bi trebao otici malo u demokratske drzave pa da vidis razlike. Sto se mene tice ja sam bio u Karinoj drzavi i Doletova drzava je prema Karinoj demokratija tako da sam vidio. Ali ja ti govorim o opstim standardima. Znam ja da ima gore. Evo sjeverna koreja. Ali hocemo li se sad porediti sa s korejom ili afrikom. da li treba da nam bude utjeha sto ima gore. da li treba da nam bude utjeha sto vise ne postoji jasenovac ili ausvic i sad da skacemo od radosti zato sto nije vise rat, ili treba teziti za boljim?

for safle

pa po zakonu u RS ako prelazis cestu gdje nisu linije za prelaz policajci imaju pravo da ti naplate kaznu

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
@vucino, jednom je jedan mahao zamnom, sreca ja bio bez tablica ahahahha, htjeo me zaustaviti kod EP pumpe u novoj varosi, ja mu samo svirno, gas, semafor lijevo u m.radmana i ubrzo garaza. jedno sat se poslije njih dvojica vozali po n.v ahahahahahahha al' nema baje....

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
_zoka je napisao:
ja tebe poslao u neku policijsku državau jedno godinu-dvije,pa kada se vratiš da vidiš šta je demokratija........ :roll:

I ti bi trebao otici malo u demokratske drzave pa da vidis razlike. Sto se mene tice ja sam bio u Karinoj drzavi i Doletova drzava je prema Karinoj demokratija tako da sam vidio. Ali ja ti govorim o opstim standardima. Znam ja da ima gore. Evo sjeverna koreja. Ali hocemo li se sad porediti sa s korejom ili afrikom.

for safle

pa po zakonu u RS ako prelazis cestu gdje nisu linije za prelaz policajci imaju pravo da ti naplate kaznu

Imam silnu zelju da vidim zakonik,clan,paragraf,jer mi to zvuci kao nebuloza zestoka. Sta ce raja van Banjaluke i urbanijih naselja sirom nam domovine?

Ovdje gdje zivim,gdje su zaista optimalno rijesena sva pitanja,imaju zakone i za sta treba i za sta ne,na zebri pjesak ima pravo prvenstva,dok van nje nema. O nekoj zabrani prelaska nema ni slova. Jedino znam da je nezakonito uopste se nalaziti na ili oko autoputa(kao pjesak),ali nikad cuo nisam da su nekog marnuli za bilo kakav prekrsaj bez vozila. Takodje sto se tice biciklista,deru za svjetla,reflekse,a rijetko i sljem,vecinom opomenu,i mozes nastaviti,ali da guras...valjda imaju preceg posla i drugog nacina za punjenje drzavne kase...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

manitu uci da svira je napisao:
@vucino, jednom je jedan mahao zamnom, sreca ja bio bez tablica ahahahha, htjeo me zaustaviti kod EP pumpe u novoj varosi, ja mu samo svirno, gas, semafor lijevo u m.radmana i ubrzo garaza. jedno sat se poslije njih dvojica vozali po n.v ahahahahahahha al' nema baje....

Ja sevapa :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
vim je napisao:
_zoka je napisao:

I ti bi trebao otici malo u demokratske drzave pa da vidis razlike. Sto se mene tice ja sam bio u Karinoj drzavi i Doletova drzava je prema Karinoj demokratija tako da sam vidio.

Mene samo interesuje po kojim kriterijumima ti ovo zoveš policijskom državom?Prisluškju ti telefon,prate te,podmetnuli su ti ženu koja radi u tajnoj policiji................imaš policijski čas?Šta?I koje demokratske države?Otkud ti znaš gdje sam ja bio? :roll:
SÄFFLE je napisao:
Cuj,naplatiti za prelazak preko ceste? Je li to bio autoput,cesta s oznakom zabrane prelaska pjesacima?

Stani,zar pješak koji prelazi cestu mimo označenog prelaza ne ugrožava bezbjednost saobraćaja?Zašto ga onda ne kazniti....?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ma snasao bi se ja sto se tice mene ali mi zao komse i ovog cuvara znam ljude cuva kafanu za 200KM a vamo mu magarc uzima 40KM i glumi opasnost.
A ti lipari sto masu ja tim konjima ni nestajem jednom poslije mahanja rukom ja produzim dalje kad poslije par krivina stade patrola u fazonu sta glumis sto nestajes organu :D ma reko mase rukom ja konto i rece ime jednog policajca sto ga znam ovi ladno aha uredu dovidenja.

(ovo nije moj fazon negdje sam ga procitao ili mi je neko rekao al je upalio)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ja samo cekam da me pokusaju zaustaviti, da isprobam novi bicikl 8)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SÄFFLE je napisao:
Imam silnu zelju da vidim zakonik,clan,paragraf,jer mi to zvuci kao nebuloza zestoka. Sta ce raja van Banjaluke i urbanijih naselja sirom nam domovine?

Zaboravio sam dodati. Po zakonu ako nema zebri na daljini 100 metara od tebe imas pravo preci cestu. Ako imaju zebre blizu do 100 m onda ako predjes kazna.

Citiraj:
...valjda imaju preceg posla i drugog nacina za punjenje drzavne kase...

mislim da nemaju posto se nista ne proizvodi to im je jedini nacin da podmire svoje apetite za luksuzom

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Rakun_Slavko je napisao:
Ja samo cekam da me pokusaju zaustaviti, da isprobam novi bicikl 8)

:lol: dobra, dobra. sve nas je vise sto se "opiremo rutinskoj kontroli" :lol: :lol: (kojo-lepa sela lepo gore)

i da, ovo kako je vuk opisao u najmanju ruku moze temu preimenovati u "hajduci na biciklu" :evil:

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
I mog komsiju - penzionera su isto kaznili prosle godine zbog kacige, i sad jadni starkelja nosi kacigu. Kako ga je samo smijesno i tuzno vidjeti kad se onako jedva vuku i on i bicikl i kaciga na glavi.
A postoji li izuzetak ako imas toliku glavu da nema kacige za nju? Moj buraz kaze da mu ni u vojsci nisu sljem mogli naci, jedino kupolu od tenka da stavi na glavu.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Od poznanika starog zaustavljali prasinari (pjesaci policajci), jer nije imao kacigu, i faca im dobaci "zapisi tablice" i produzi dalje.

A vidio sam u Merkatoru ima kaciga za 40ak maraka, onako fensi skejterske, taman u visini jedne kazne, pa i ne cine mi se lose za mladju raju.

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Hm... a mozda to nisu pravi policajci vec neki prevaranti (sjetite se Zikine dinastije)... Uvijek su mi ti na biciklima bili najsumnjiviji :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]