banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2009, 12:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
BANJALUKA, U vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u raftingu “BanjaLuka 2009″, značajnog sportskog i turističkog događaja, svi ugostiteljski objekti na području Banjaluke mogu raditi dva sata duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluke, saopšteno je iz Administrativne službe grada Banjaluka.

U periodu od 8. do 25. maja ove godine restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće, i ugostiteljski objekti za piće mogu
raditi od 07 do 01 čas radnim danima i od 07 do 02 časa u dane vikenda (petak i subota).

Disko-barovi, disko-klubovi (diskoteke), barovi i noćni barovi, u navedenom periodu, mogu da rade od 19 do 04 časa, radnim danima i u dane vikenda, a ugostiteljski objekti, smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja mogu da rade od 07 do 01 čas, radnim danima i u dane vikenda.

Svi vlasnici ugostiteljskih objekata dužni su da se pridržavaju radnog vremena utvrđenog ovim Zaključkom, uz obavezu poštivanja javnog reda i mira, kao i obavezu da se čujnost emitovane muzike svede samo na unutrašnjost ugostiteljskog objekta.

Takođe, od 8. do 25. maja ove godine duže će moći da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo - klasične prodavnice, samoposluge, diskontne prodavnice, butici, robne kuće, kiosci, trgovine na malo cvijećem i trgovački centri, frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje moći će da rade od 07 do 24 časa, svakim radnim danom i nedjeljom.

Gradonačelnik Dragoljub Davidović donio je ovakve zaključke u cilju obezbjeđenja bogate i raznovrsne turističko-ugostiteljske ponude grada u vrijeme održavanja prvenstva, kada se očekuje veliki broj takmičara i povećan broj turista kojima je u duhu dobrog domaćina potrebno obezbijediti bogatu i raznovrsnu turističko-ugostiteljsku ponudu Grada.

e da presuši Vrbas pa da se produži barem mjesec dana takmičenje :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
Prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo - klasične prodavnice, samoposluge, diskontne prodavnice, butici, robne kuće, kiosci, trgovine na malo cvijećem i trgovački centri, frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje moći će da rade od 07 do 24 časa, svakim radnim danom i nedjeljom.

ma da li je moguce :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
čak 13 dana! wow

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2009, 12:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

EiLeen je napisao:
čak 13 dana! wow

13 dana ?!?! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 11:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
i sad cemo se "raspojasati" tih 15ak dana i glumiti neko urbano turisticko mjesto :roll: sta grad ima od toga,narod koji zivi?mislite da su sretni oni kojima je radno vrijeme produzeno za jos koji sat(a malo li je 10ak dnevno koji su obavezni)ko ce im platiti prekovremeni rad?niko naravno...e sve je ovo jadno i prejadno... :evil:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
svidja mi se avatar azdajice :))

sto se tice ovoga, bas smo neki dan komentarisali, usred radnog dana, mozda 3h popodne, prolazimo kroz gospodsku i kafici prepuni, nema mjesta nigdje, i onda se zapitas ako je nezaposlenost 50+% otkuda svim tim ljudima pare...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
" usred radnog dana, mozda 3h popodne, prolazimo kroz gospodsku i kafici prepuni, nema mjesta nigdje, i onda se zapitas ako je nezaposlenost 50+% otkuda svim tim ljudima pare"....to je godinama tako i nikome nikad nece biti jasno zasto je to tako.....jos kad otopli pa kad se krenu ceke postavljati u parkicu za mjesto u basti hahahahh to ce tek biti cirkus
"frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje moći će da rade od 07 do 24 časa "...ovo mi je najbolje....zene ako vam bude trebala frizura ili nadogradnja sad vise nece biti frke hahahahah :lol: :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Me So Horny :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 19:13 
Ja danas po selima od trna prema "dolje" jedva nadjoh objekat da radi, htjeo samo ladno pivo...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
tensSa je napisao:
Ja danas po selima od trna prema "dolje" jedva nadjoh objekat da radi, htjeo samo ladno pivo...

hehe ne znas za prave kafane i seoske "zeme":lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 19:30 
Ma ima kafana, al' ja trebao samo da uzmem i da se vratim nazad pored Vrbasa... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Jeste, oni baš dolaze ovamo zbog naših prodajnih objekata :roll:
Neće grada videti k'o ni ja njihove...

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
EiLeen je napisao:
čak 13 dana! wow

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koja provala!
EiLeen, to je malo više od 13! dana!!! :wink:

Da se vratimo temi.
S obzirom da Banjaluka očekuje navalu više desetina hiljada inostranih turista zbog raftinga i koncerta L.Kraviza :lol:, onda je i ovaj potez "gradskih otaca" :wink: očigledan :D

Ako će trgovački objekti moći raditi od 7-24h da li će gospodin gradonačelnik biti toliko ljubazan da isto radno vrijeme (7-24h) odredi svim kancelarijama "Administrativne službe Banjaluke"? :wink:
Ili da rade bar dva sata duže, jer, kad mogu kafane raditi duže dva sata, mogli bi i zaposleni u "Administrativnoj službi"? :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 08:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Administrativna služba već mesecima radi prekovremeno radi raftinga a kabineti rade i do 10h naveče i niko nije rekao da svi navedeni objekti MORAJU nego da MOGU produžiti svoje radno vreme, ukoliko žele tako...

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 08:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
usrali se dabogda, k`o da nije ni ovo previse
doduse ne bih ja imao nista protiv radnog vremena ugostiteljskih objekata da to ne povlaci sa sobom glasnu muziku, a i naroljane likove koji prave nered i galamu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije valjda da radiš u nekom od navedenih :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 09:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Valjda ce jednog dana konacno prestati sa ovom komunistickom praksom ogranicavanja ljudi da rade kad hoce....

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 09:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

@nicole : ne, zivim pored nekih :)
@time trek : a ko to hoce? samo privatnici. zaposlenici bi malo i kuci da odu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 09:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
BSE je napisao:
@time trek : a ko to hoce? samo privatnici. zaposlenici bi malo i kuci da odu

Pa niko ih ne tjera da rade. Sa ovolikom nezaposlenoscu vjerujem da postoji gomila ljudi koji bi bili sretni da se poveca potreba za radnom snagom.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 09:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bez uvrede, ali lupetas
to sto ce se radno vrijeme produziti ne znaci da ce se otvoriti nova radna mjesta, vec ce to pasti po ledjima onih koji vec rade, a kome to treba?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]