banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 10:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 70  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2009, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
mangia je napisao:
najbolje da posaljes username na pp pa da pogledamo.

Svima je valjda opste poznato da postoji servis sluzba za kvarove na internet i tv mrezi i da se povjerljivi podatci ne ostavljaju na forumskom pp...Zar jos nisi cuo za zloupotrebu sluzbenog polozaja?

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 20:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Avg 2008, 08:06
Lol, povjerljivi podaci.
Vaš nalog niko ne može zloupotrijebiti ako ne zna vaše korsničko ime i pripadajuću lozinku. Dakle i ako stavite vaše korisničko ime čak i ovdje na forumu za javnost, i dalje ostaje drugi dio priče - lozinka. A u najgorem slučaju da neko i zna vaše korisničko ime i šifru najveća zloupotreba koja se može desiti je ta da koristi vaš nalog ili da čita ili briše ili sl. elektronsku poštu sa eltinog mail servera. Ne vjerujem da više od 1% ljudi ovdje na forumu koristi ovaj mail server za neke ozbiljne stvari barem ja tako razmišljam. Tako da sve u svemu nikakva šteta prevelika ne može biti pričinjena. Ako vam neko i bude koristio nalog, administratori ga vrlo lako mogu otrkriti. Br1.
Br2. mangia i sveštenik su administratori tako da im u potpunosti možete vjerovati. Možete mi jedino vjerovati na riječ jer vam drugačije ne mogu dokazati, ali sigurno nema potrebe za histeričnim ispadima. Jannet uzmeš jedan jeger ili gorki list i lagano iskuliraš sve probleme koji te muče.
Pozz svima...

PS. moja ti je preporuka da uzmeš kolu uz gorki list :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ovaj forum nema veze sa bilo kojim provajderom i po meni je pohvalno da se bilo ko javlja i nudi pomoć na jednom javnom forumu, van radnog vremena, u sitne noćne sate. I uvijek ću pomoći bilo kome ko razumno u skladu sa ugovorom koristi internet bilo kojeg internet provajdera.

Pojedincima očigledno to smeta jer oni ne spadaju u grupu ljudi koji koriste internet onako kako su potpisali...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 23:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
druze ne sekiraj se
tebi, kao i ostalima koji su spremni pomoci, hvala od srca

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 10:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
BSE je napisao:
tebi, kao i ostalima koji su spremni pomoci, hvala od srca

Također.

P.S. Svaka čast za ubacivanje računa u korisnički panel. Svaka pohvala

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 13:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2009, 17:59
mangia je napisao:
Ovaj forum nema veze sa bilo kojim provajderom i po meni je pohvalno da se bilo ko javlja i nudi pomoć na jednom javnom forumu, van radnog vremena, u sitne noćne sate. I uvijek ću pomoći bilo kome ko razumno u skladu sa ugovorom koristi internet bilo kojeg internet provajdera.

Pojedincima očigledno to smeta jer oni ne spadaju u grupu ljudi koji koriste internet onako kako su potpisali...

Ne pada ti na pamet da pomognes nekom!!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 20:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Jul 2008, 10:54
Evo da malo javim situaciju u Doboju...
Ovih dana često ping je nepodnošljiv, tačnije na najbližim serverima preko 200 u mom slučaju Elta kabel ISP...
Prema mojim saznanjima nadprovider Elte je sam Telekom RS koji naravno drži monopol po tom pitanju.
Kada sam skontao da ping tako skače ovih dana javio sam podršci elte i ljudi su provjerili svu opremu, ali sve
je bilo u redu, i onda pitam par drugova koji imaju Mtel ADSL tj telekoma RS da mi jave pingove i bili su isto
visoki kao meni u tim intervalima kada se povećavao ping...
Uglavnom svi krive Eltu koja ovaj problem ne može da riješi naravno zato što nije njen problem, a telekom
pere ruke od svega i baca krivicu na Eltu, tim aktom pokazuju svoju nemarnost i nesposobnost bar što se Doboja tiče.

Slika

Na ovom bihnet-ovom serveru ping inače bude 25-30...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Nov 2008, 23:09
Problem nije ni u elti ni u teolu, nego u Hrvatskom T-Comu.Da znam da je zalosno da se za bih server ide preko Hrv ali sta je tu je.
Evo i dokaz :
Slika
Kao sto vidite problem nastaje nakon 1 t-comovog hopa.Svi serveri ciji trace ide preko 2 t-comovog servera ili nekog drugog linka(govorim o linkovima koje posjeduje teol i elta) je sve ok.
Evo pingaj ovaj : 85.190.9.210 bice ti OK.
Naime, problem se desava dosta rijetko, ali evo u 1 mjesecu vec 2 puta, da se tcomov server pokvati, i sve sto ide preko njega ima ping za 200 veci.TO se inace rijesi u roku od 12 sati i nebiste trebali imati probleme neki duzi period.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 20:11 
Početnik
Početnik

smOOti je napisao:
Problem nije ni u elti ni u teolu, nego u Hrvatskom T-Comu.Da znam da je zalosno da se za bih server ide preko Hrv ali sta je tu je.
Evo i dokaz :
Slika
Kao sto vidite problem nastaje nakon 1 t-comovog hopa.Svi serveri ciji trace ide preko 2 t-comovog servera ili nekog drugog linka(govorim o linkovima koje posjeduje teol i elta) je sve ok.
Evo pingaj ovaj : 85.190.9.210 bice ti OK.
Naime, problem se desava dosta rijetko, ali evo u 1 mjesecu vec 2 puta, da se tcomov server pokvati, i sve sto ide preko njega ima ping za 200 veci.TO se inace rijesi u roku od 12 sati i nebiste trebali imati probleme neki duzi period.

Toliko o problemu T-coma, pogledaj ping prema cs serveru u BL od teola koji je u prosjeku 15 normalno
I da napomenem počeli su sad svako veče zakidat a i po danu...

ELTA
Slika

ADSL MTEL
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 20:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Drugar, neznam sta bih ti rekao, ali u BL je stanje sasvim OK.
Slika
Uradi trace tog pinga, da vidimo gdje je problem.Vjerovanto je na optickom vodu Doboj-BL(ako sam dobro vidio zivis u Doboju)

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 21:04 
Početnik
Početnik

O tome ti i pričam da je problem između Doboja i BL, a oni kažu da je sve u redu sa njima!

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 21:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa da, problem nastaje na prvom hopu koji ulazi u Banja Luku.ZNaci do njih je, mogu ti govoriti sta hoce al do njih je...Posalji im to i obrazlozi problem na mail.Mozda i pomogne :).

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 21:36 
Početnik
Početnik

Ma što se mene tiče kao krajnjeg korisnika nema mi pomoći :) što se tiče njih mogli bi i pocrkat svi :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Eltina mreža je do 79.143.168.1 (uključujući i taj ruter). Sve dalje je Teol i Elta nema nikakvog nadzora nad tim dijelom mreže.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 09:50 
Početnik
Početnik

mangia je napisao:
Eltina mreža je do 79.143.168.1 (uključujući i taj ruter). Sve dalje je Teol i Elta nema nikakvog nadzora nad tim dijelom mreže.

Ma znam pajdo, ali vidiš kakva je to stoka sa ovakvim astronomskim cijenama to nema nigdje i još te ignorišu kada im je pokvareno nešto, ajd što nas zakidaju
nego i svoje ADSL korisnike, što se tiče Doboja ja ne znam nikog pametnog da ima ADSL tako da i nemaju pojma da im je ping velik i oni se i ne žale...

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 13:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Evo i dokaza da je problem u TEOLu.
Pingano sa mog PCa(2048/192 teol adsl) prema elti :
D:\Documents and Settings\Administrator>ping 79.143.16.1 -t

Pinging 79.143.168.1 with 32 bytes of data:

Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=53ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=63ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=50ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=95ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=23ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=53ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=74ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=45ms TTL=251
Reply from 79.143.168.1: bytes=32 time=21ms TTL=251

Meni ni na jednom serveru ne skace kao na ovom, znaci problem je u tom linku elta-teol.U principu, elta nemoze mnogo toga uraditi, ona moze apelirati teolu da nesto ucini, al' ostalo je sve u teolovim rukama.
Ruku na srce, teol(ili eto m:tel) adsl stvarno funkcionira dobro.Brzina je...eto uz par tweekanja :D dobra, ping je sasvim ok, skakanja i variranja nema, i nema pucanja veze(ono najvaznije).Jeste, da oni sto rade na tzv. supportu nemaju blage veze, ali obicnim korisnicima oni ni ne trebaju :).
BTW.Da upravu si za te linkove.Ja sam razmisljao, kada bi ijedan provider nudio optiku(koja inace u svjetu nije skupa... a gledaj svjetu...imaju ju je i u Hrv i u Slo, a eto nam pred nosom oni), ja bi uzeo nesto do 100 KM mjesecno(za te pare se u SLo nabavi 50/50 mbps optika), radi hostanja game i voice servera, te zapoceti hostati servere u RS, posto to niko do sada neradi komercijalno.Ali eto izgleda da se ni leased line(nemora biti optika) nemoze nabaviti.

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 16:26 
Početnik
Početnik

Ništa, uzećemo lopatu pa kopat za hrvatsku :D

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 17:14 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2007, 19:30
A ima li gdje opcija da je link koji elta kupuje od telekoma jednostavno premali i nedovoljan? Ono, prevelik broj korisnika u odnosu na kupljeni link? Agregacija, ovo, ono... :iconbiggrin:

Ako ima, ja bi taj odgovor zaokruzio... :iconbiggrin:

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 18:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Jul 2008, 07:35
ziggy je napisao:
A ima li gdje opcija da je link koji elta kupuje od telekoma jednostavno premali i nedovoljan? Ono, prevelik broj korisnika u odnosu na kupljeni link? Agregacija, ovo, ono... :iconbiggrin:

Mudri i premudri čovječe, molio bi da obratite pažnju na jedan od prethodnih postova koji slikovito, a to je jedini način da se tebi nešto pokaže,pokazuje da je problem identičan i sa adsl korisnicima u isto vrijeme.Izvini, kako je moguće da Elta ima tako veliki broj korisnika kad si iznio one silne "dokaze"kako to ništa nevalja.Zaista prestajem da pratim ovaj forum zbog idiota kao što si ti...fuj...

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2009, 18:12 
Početnik
Početnik

ziggy je napisao:

Kao što kaže sikima imaš sve naslikano pa hoćeš da ti i skiciram?

Uostalom imam nezvanične informacije da link koji ELTA iznajmljuje od telekoma u Doboju nikad nije ni blizu došao do 100% iskorišćenosti i ja lično nisam nikad osjetio
agregaciju, a ti ako hoćeš izmišljat gluposti i braniti telekom slobodno ionako te niko ne sluša...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1400 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 70  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]