banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 22:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 136 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: 2012. godina
PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:14 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
'Ajd daj neki link,da ne tražim džaba........

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
http://images.google.ba/images?hl=bs&um=1&ei=C9jsSbqXG4Hz-Aa3gPXaBQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=SOHO+satellite&spell=1
Doduse nisu samo Americke pametne glave ucestvovale nego i nasi Evropljani. Ima taj mehanizam uzbunjivanja i zastite, ako bas bude jak moze biti veoma opasan, ne toliko za ljude nego za komunikacije i energetiku, sad mi je malo izlapila materija.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Poslednji put menjao goci master dana 20 Apr 2009, 21:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
http://sohowww.nascom.nasa.gov/gallery/bestofsoho.html

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
skypostman je napisao:

ou jea!

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Cak imaju i video klipovi prolazecih kometa, ekstra...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
skypostman je napisao:

Kako su lepe slike.... Baš...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 21:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisu ti ova slike dobre.Sunce je žuto......

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 22:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ajde prvo da se ne spama tema , Brus Willis i ostali fazoni.
Sinoc sam cuo "predvidjanje" (prorocanstvo, ili nazovi kako hoces), prije nego sam danas procio ovaj clanak, da ce 2012. najbogatiji biti onaj ko ima komad zemlje i pitku vodu. Vidjevsi jutros ovaj clanak na indexu, pomislis da mozda i nesto bude od toga.
Ne znam od kud sad bas se svi kace za 2012. godinu, vise ni sam ne znam na koliko sam naletio predvidjanja da ce 2012. se dogoditi bas neka veca promjena.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 01:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, spamate temu, oftopikujete, razvodnjavate. Dosta sa tim.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 08:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
Ne znam od kud sad bas se svi kace za 2012. godinu, vise ni sam ne znam na koliko sam naletio predvidjanja da ce 2012. se dogoditi bas neka veca promjena.

Zato što je pronađen kalendar,Maja ja mislim,koji predviđa sve,pomračenja,astronomske pojave,sve.........i završava se 2012.godine.I onda se ljudi primili i eto ti stotine proročanstava o katastrofama.Ja sam skoro gledao o tom kalendaru i ljudi koji su njegovom proučavanju posvetili život kažu da to nema nikakve veze sa krajem svijeta.Jednostavno,Maje su imale tu "maniju" da se sve stvari moraju završiti,sve mora imati svoj kraj.Pa i kalendar.

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2009, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Tako su govorili i 2000,bice smak svijeta ovo ono pa nista........sad su se preselili na 2012 :roll: ajd da i to dozivimo i vidimo............

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Jedan od najvažnijih elemenata svih priča vezanih za 2012. godinu je podatak da se te godine ravan Sunčevog sistema poklapa s ravni galaksije Mliječni Put; ovakav scenario se, navodno, dešava jednom u svakih xywšćžq hiljada godina :) .

Zanima me da li je ovo istina, da li postoje konkretni astronomski podaci koji potvrđuju da će se ovaj fenomen desiti baš tad? Ili je sve to samo dio modernog mita? Zna li ko?

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 19:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Cini mi se da sam jednom negdje procitala da se taj fenomen ili sta vec, desava svakih 300.000 godina, ako se ne varam, i ta bas tad dolazi to vrijeme , vrijeme kad se zavrsava taj jedan ciklus od 300.000 godina. I da se tad svijest ljudi mijenja i prelazi se na jedan visi nivo. Ko ce znati .

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 20:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:
Jedan od najvažnijih elemenata svih priča vezanih za 2012. godinu je podatak da se te godine ravan Sunčevog sistema poklapa s ravni galaksije Mliječni Put; ovakav scenario se, navodno, dešava jednom u svakih xywšćžq hiljada godina :) .

Zanima me da li je ovo istina, da li postoje konkretni astronomski podaci koji potvrđuju da će se ovaj fenomen desiti baš tad? Ili je sve to samo dio modernog mita? Zna li ko?

Да не објашњавам, пробај сконтати из овога >>> http://www.geocities.com/astrologyages/maya2012.htm

Vrh

PostPoslato: 02 Jul 2009, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Znači, ukratko, to nije to :o

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:31
Од нас зависи шта ће се и како десити а не од Маја. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2009, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
skypostman je napisao:
Да не објашњавам, пробај сконтати из овога >>> http://www.geocities.com/astrologyages/maya2012.htm

Odlicno. Ako je tako onda sljedeci tekst govori sve:

Is there an Alignment between the Galactic Equator and the Sun at Winter Solstice 2012?:

No.

In fact there is an alignment between the Sun and the Galactic Equator at the time of Winter Solstice, but it has already happened. It happened back in 1997 [21st December 1997 AD 14h 43m GMT]. So, if the Maya did go through the sequence of the argument given above, their astrological predictions were out by some 15 years. [Which actually would be pretty good, seeing as they didn't have computers or astrological software to help them.]

So the good news is if you were in any way worried about what might astrologically happen in 2012, don't worry: it already happened back in 1997.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 23:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Čelnik Maja umoran od pitanja: 'Svijetu neće doći kraj 2012.'
Jedan od čelnika indijanskog naroda Maja iz Gvatemale, Apolinario Chile Pixtun kaže da je umoran od pitanja o kraju svijeta 2012. godine.

'Prošle sam se godine vratio iz Engleske i potpuno su me izmorili s tim stvarima', rekao je Pixtun, negiravši da su Maje predvidjele kraj svijeta 21. prosinca 2012., piše AP. Stvari će se još pogoršati, nakon što se uskoro počne prikazivati holivudski film '2012.', u kojem su opisani potresi, kiša meteora i tsunami zbog kojeg bi nosač aviona trebao pasti na Bijelu kuću. 'Dovoljno je loše što dobivamo emailove od školaraca koji govore da su premladi da bi umrli. Pisala nam je i jedna majka dvoje male djece koja se boji da ih neće vidjeti kako odrastaju', rekla je Ann Martin sa sveučilišta Cornell. Teorije o sudnjem danu, prema riječima Pixtuna potekle su od Zapadnjaka, a ne Maja. Značajan vremenski period za Maje završava tim datumom, a entuzijasti su pronašli seriju astronomskih podataka koji se podudaraju sa 2012.

Nečitljiv odlomak

Arheolozi, astronomi i Maje kažu da je jedina stvar koja će vjerojatno pogoditi Zemlju zapravo kiša meteora New age filozofije, pop astronomije, internetskih glasina o propasti svijeta i televizijskih specijala poput onog History Channela koji je pomiješao predikcije Nostaradamusa i Maja. Nagađanja su nastala nakon što je kamena ploča Maja pronađena u ruševinama u južnom Meksiku tijekom rada na autocesti 1960-ih. Velik dio ploče je oštećen, a dio je ukraden. No, u onome što je ostalo sadržan je datum 2012. Natpis opisuje nešto što bi se trebalo dogoditi 2012. godine, što uključuje Bolon Yoktu, misterioznog Boga Maja povezanog s ratom, ali i kreacijom. Međutim zbog oštećenja kamena, kraj odlomaka gotovo je nečitljiv.

'Maje nikada nisu rekle da će svijetu doći kraj'

Arheolog Guillermo Bernal interpretira da bi posljednji glifovi mogli imati značenje: 'On će se spustiti s neba.' Bernal dodaje da zapisi Maja idu i dalje od 2012. godine, a jedan uključuje i godinu 4.772. Kalendar Maja počinje 3.114 prije Krista, a periodi tzv. Baktuna imaju otprilike 394 godine. 13 je značajan, sveti broj za Maje, a 13. Baktun završava 21. prosinca 2012. 'Maje nikada nisu rekle da će svijetu doći kraj, nikada nisu rekli da će se nešto loše neizbježno dogoditi', zaključio je David Stuart, sa sveučilišta u Texasu.

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... -2012.html

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 09:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne znam da li sam već napisao,ali ta 2012. ima veze sa opsesijom Maja da svaki ciklus mora imati svoj kraj.Tako da nisu mogli tek tako ostaviti kalendar "otvoren".Uglavnom,nisam pristalica teze o""smaku svijeta" ali interesantna tema za ubijanje dosade.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
_zoka je napisao:
Ne znam da li sam već napisao,ali ta 2012. ima veze sa opsesijom Maja da svaki ciklus mora imati svoj kraj.Tako da nisu mogli tek tako ostaviti kalendar "otvoren".Uglavnom,nisam pristalica teze o""smaku svijeta" ali interesantna tema za ubijanje dosade.

ali, mislim, ako su predvidjeli masu stvari, zasto su onda pored toliko godina bas uzeli tu, dobro, morali su jednu, ali onda cemu sva dosadasnja predvidjanja i sve ono sto su ispravno rekli? mislim da se bas i nisu zezali sa tim. ne vjerujem da ce biti smak svijeta. ali kao sto Maje rekose da ce doci nova generacija, nova era, posteno da ti kazem volio bih da se nesto izmijeni. ovo ovako vise ne ide. ne samo kod nas nego u svijetu, sve je ovo poludilo i treba temeljna reforma svega.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 136 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]