banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 11:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
Otac Jelene Ševarike koja je poginula u nesreći u Banjaluci prijeti da će ubiti osobe koje su, tvrdi, napravile farsu od suđenja za smrt njegove ćerke.
Vladimir Ševarika, otac Jelene Ševarike koja je prošle godine poginula u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci, dao je rok pravosuđu Republike Srpske da za 15 dana poništi presudu banjalučkog Okružnog suda i obnovi postupak u vezi sa tim slučajem, te da optuži "pravog ubicu njegove kćerke Sinišu Tolimira".
"Ukoliko pravosuđe RS to ne uradi ubiću Sinišu Tolimira i još deset lica koji su napravili farsu od tog suđenja", izjavio je Ševarika na konferenciji za novinare u Banjaluci.
Ševarika je rekao da će nakon što "ubije Sinišu Tolimira i još deset lica, čija imena nije želio da otkrije, na kraju presuditi sam sebi".
Okružni sud u Banjaluci osudio je Mirka Moconju (30) iz Banjaluke na dvije godine zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je u junu prošle godine poginula Banjalučanka Jelena Ševarika (21).
Ševarika je ponovio da je Tužilaštvo osudilo Moconju na dvije godine zatvora, koji je "samo saučesnik u ubistvu njegove ćerke", dok je "čovjek koji je automobilom ubio Jelenu, a potom se smijao, tretiran kao svjedok i proglašen oštećenim licem", istakavši da je naplatio 100-odstotnu štetu na automobilu.
Moconja je proglašen krivim, jer je u pijanom stanju sa 1,55 promila alkohola u krvi ugrozio javni saobraćaj, nakon čega se dogodila nesreća kod banjalučke Gimnazije.
U optužnici se navodi da je Moconja započeo skretanje ulijevo i oduzeo pravo prvenstva "golfu", kojim je upravljao Siniša Tolimir (19) iz Trna, a koji je dolazio iz suprotnog pravca.
"Golf" je nakon sudara odbačen na trotoar, gdje je udario Jelenu Ševariku, koja je zbog zadobijenih povreda preminula 23. juna.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Kad je ovo bilo, ja se toga ne secam, a i tekst mi je malo nabacan, nije bas najbolje napisan, sto je cudno za nase novinastvo

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja sinoc gledao na dnevniku kad je covjek javno rekao ovo boldovano

Ševarika: Uzeću pravdu u svoje ruke

Moja greska zaboravio sam link postaviti

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Tuga, jad i farsa... Teško se pomiriti čovjeku sa gubitkom ali nema dokaza, valjda su bili pijani i Moconja i Tolimir. Samo što ovaj drugi je neki sin od kurčine koja leži u Hagu. Njemu su krv izvadili par sati kasnije... Svjedoci su izjavljivali da je taj kurčev sin vozio 80km/h...
Citiraj:
Ševarika je ponovio da je Tužilaštvo osudilo Moconju na dvije godine zatvora, koji je "samo saučesnik u ubistvu njegove ćerke", dok je "čovjek koji je automobilom ubio Jelenu, a potom se smijao, tretiran kao svjedok i proglašen oštećenim licem", istakavši da je naplatio 100-odstotnu štetu na automobilu.

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:19 
ne mogu vjerovati sta se desava... strasno... bas me je pogodilo to sto se desilo.. kakava uzasna sudbina... i jos lik dobio 2 godine..... kao sto sam 100 puta rekla a drugi me optuzivali da sam brutalna i zivim u srednjem vijeku, ja bih sve kazne od prekrsaja do krivicnih djela toliko poostrila pa da vidimo... uh..
kad se sjetim one moje drugarice iz skole, sto ih je lik pokosio na trotoaru kod ferhadije i nista.. bio rat.. lik ni u zatvor posteno nije otisao... i taj je bio neko neciji i nije odgovarao.. prestrasno..

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ta jadna djevojka je ni kriva ni duzna stradala na bulevaru,mislim da je cak isla trotoarom kad ju je taj kreten udario... :-?
a jadni roditelji,ogorceni...ne znam sta bih rekla i ne daj boze,kako bih ja reagovala u takvoj situaciji...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
kad se sjetim one moje drugarice iz skole, sto ih je lik pokosio na trotoaru kod ferhadije i nista.. bio rat.. lik ni u zatvor posteno nije otisao... i taj je bio neko neciji i nije odgovarao.. prestrasno..

Meni se cini da se secam te situacije, mislim da ih je moj poznanik pokupio, ako je to to. Momak iz naselja sunce :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Može im se, pička im materina... Sa tim debilima tatinim se treba brutalno obračunati - samo kada pogledam kako sinovi polažu isite, završavaju fakultete... Da se naježiš... :x

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:28 
ne znam odakle je tacno, ali tu negdje blizu nas.. pokupio je tu moju drugaricu, kcerku emira basica i jos jednu djevojku koja je prezivjela... strasno.. na trotoaru..
a i ovo je bilo tako.. cura je stajala kod gimnazije na trotoaru i cekala valjda drugaricu... uzas... stvarno, ne daj Boze nikome..

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 09:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
majlili je napisao:

Meni se cini da se secam te situacije, mislim da ih je moj poznanik pokupio, ako je to to. Momak iz naselja sunce :-? :-? :-?

To su ona dva brata debila vidam ih ja i danas po gradu stari imu to vrijeme bio predsjednik MZ Centar II u to vrijeme velika civija

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 10:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja ipak mislim da pravdu treba uzeti u svoje ruke kad ti vec tuzilastvo pljune u lice

Citiraj:
Vozač saslušan, pa oslobođen

PRIJEDOR - Mis šarma Krajine Dajana Stojančić (21) koja je u subotu poginula kada ju je, dok je vozila bicikl, udario „alfa romeo“, kojim je pod uticajem alkohola upravljao Goran Goronja (24), sahranjena je juče na Kečanovom groblju u Gomjenici kod Prijedora
Sahrani nesrećne devojke prisustvovao je veliki broj prijatelja, rodbine i građana koji su se teško mirili sa činjenicom da Dajane više nema.
„Ovo je velika tragedija, jer o Daci svi imamo samo reči hvale“, kroz suze je ispričala jedna od Dajaninih komšinica.
Goran Goronja je pušten iz pritvora, a narednih dana trebao bi da ga sasluša tužilac Vukašin Kondić. On je potvrdio da je Goronja u trenutku nesreće imao više od dva promila alkohola u krvi i da je vozio bez registaracije. Kazna za krivično delo za koje će se Goronja najverovatnije teretiti je od dve do 12 godina zatvora.
Meštani Gomjenice su ogorčeni jer su već duže tražili postavljanje signalizacije ili ležećih policajaca. U Ulici srpskih velikana, gde se dogodila tragedija, dogodilo se više udesa sa smrtnim posledicama. Dajana je bila najbolja učenica u Medicinskoj školi i student na Višoj sanitarnoj.
„Niko ne vodi računa kako ljudi voze kroz naše naselje. Dok su bili postavljeni ležeći policajci, još se i moglo nekako kretati, a od kako su ih uklonili, postalo je preopasno“, rekla je Dijana Knežević, najbolja Dajanina prijateljica.

Takvi konji se ne pustaju na slobodu vec na licu mjesta odrediti zatvor maximalnih 12godina
I ako mu je neko civija eto njega za volanom za par mjeseci

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 10:08 
Pa jbt covjek je izvrshio ubistvo, a dobio 2. godine.

Gdje ja zivim...

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Strasno, jos proglasen ostecenim!
TUzno je reci, ali dok neko ne pocne te sinove glavonja i glavonje same ubijati kao pse na ulici i kucnom pragu, drugacije se nece prekinuti taj zacarani krug protekcija, kada osjete strah od prijeke pravde koju moze obican narod uciniti, sa jednim pistoljem, svaki ogorceni gradjanin.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 10:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Strava i užas, ljudi ginu i eto tako samo postaju dio statistike, mislim da ove prijetnje nisu beznačajne, i da je čovjek spreman na sve.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Nаžalost, ovaj čovjek bi ovakvim zločuinom učinio mnogo dobra na nivou cijele BiH, jer bi se onda zatresle gaće ovima što stoje iznad zakona, jer od metka i od gnjeva obespravljenog čovjeka te ne može zaštititi ni jedna veza, nikakvo potplaćivanje, on kada odluči da te nema, neće te ni biti.

Strašno je što i sam znam za nekoliko slučajeva kada je rođak ili supružnik nekog glavonje ubio automobilom nekoga, i nikada nije odgovarao, ili je *dobio* kaznu a u stvari dobio sve uslovno i sutradan se šetkao na slobodi. Kada jednog takvog očajni roditelj ubije, radije će ga otac pustiti 10 godina u zatvor, nego da mu ide na grob do kraja života.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 11:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Poznavala sam lično dvoje ljudi koji su izgubili život zbog ovakvih stvari i niko nije odgovarao. A vjerujem da i svako od vas poznaje nekoga.
Može li se išta preduzeti da se to promijeni i dokad će ljudi ovako gubiti živote..

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Hertzog je napisao:
majlili je napisao:

To su ona dva brata debila vidam ih ja i danas po gradu stari imu to vrijeme bio predsjednik MZ Centar II u to vrijeme velika civija

Da, ne bih sada da ih imenujem

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja sam ipak da to pravosuđe riješi. a sud javnosti neka sudi pravosuđu. Presude su takve, a moja malenkost sve to prati.

Što je čovjek pijaniji manju kaznu dobija, a ako je trijezan maximum je 8 godina.

A ako bi se nekim čudom dokazala namjera, da je ubistvo počinjeno sa predumišljajem e to je druga stvar.

Ne možete suditi po istim aršinima ozloglašenim ubicama i ubicama iz nemarnosti ( pijan vozio, mjenjao CD, puderisala nos za volanom, pušila mu dok je vozio...)

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 14:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
filozof sa vrbasa je napisao:
Ne možete suditi po istim aršinima ozloglašenim ubicama i ubicama iz nemarnosti ( pijan vozio, mjenjao CD, puderisala nos za volanom, pušila mu dok je vozio...)

konacan bilans je da je zivot (ili vise njih) nepovratno izgubljen, samim tim ne vidim razliku izmedju navedenih

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2009, 14:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zamisli da naletis na ovakvog :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tZ8qRAtbBw0[/youtube]

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]