banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 11:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 187 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Mar 2009, 10:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2007, 18:54
Uriah Heep, BC sweet i Quo u julu u Banjaluci

Citiraj:
"Banja Luka Rock Open Air Festival 2009" biće održan 17. i 18. jula 2009. godine na autodromu u Zalužanima, a pored velikih imena iz svijeta muzike nastupaće britanska kultna rok grupa sedamdesetih "Uriah heep", "BC sweet", te njemački bend "Quo". Od regionalnih zvijezda za sada su dogovoreni dolasci grupa "Atomsko sklonište" i "Divlje jagode", a iz Banjaluke će nastupiti "Balkan Express".

O pripremama za ovaj veliki događaj razgovarali smo s Boškom Beukom, producentom "Koncertne poslovnice".

"Neke početne faze smo već izvršili, potpisali smo ugovore s izvođačima, doblili podršku grada i pripremamo teren u Zalužanima. U svakom slučaju pripreme teku onako kako smo zamislili", kazao je Beuk, dodajući kako su srednje i starije generacije uskraćene za slušanje muzike iz njihovog perioda, jer im se prezentuje nešto što oni ne bi htjeli da slušaju.

"Mislim da je ovo dobra prilika da se stariji prisjete mladosti i da svi zajedno uživamo u dobroj muzici", rekao je Beuk.

Kako znamo, "Open Air" ne prolazi bez piva, tako da će pivara "Nektar" vjerovatno biti sponzor ove manifestacije, a što se tiče cijena ulaznica, još uvijek je rano pričati o tome. Ono što je sigurno je to da će ulaznice biti moguće naći u pretprodaji po znatno nižim cijenama nego na dan festivala.

"Najkasnije krajem aprila ili početkom maja karte će biti u pretprodaji, a učenici i studenti će imati i dodatni popust", kazao je Beuk.

Festival će imati regionalni karakter jer se očekuje dolazak fanova iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Očekujemo obožavaoce iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i naravno cijele Bosne i Hercegovine.

Kako smo već upoznati s onim bizarnijim stranama velikih zvijezda, tako su i ovi bendovi organizatore stavili na muku s listom zahtjeva.

"To su za naše prilike smiješni detalji, nešto što mi ne shvatamo. Grupa 'BC sweet' tražila je određeni broj peškira da ih čeka na bini, 'Uriah heep' imaju listu zahtjeva kada su u pitanju hrana i piće", kazao je Beuk, dodajući kako će bina biti impozantna.

"Dimeznije bine će biti oko 14 metara širine i dubine oko 10 metara. Biće natkrivena, s puno rasvjete, tako da mislimo da će to biti nešto fenomenalno", dodao je Beuk pozivajući sve da dođu i da se opuste i uživaju u muzici.

Grupa "Uriah Heep" je na svjetskoj rok sceni od 1970. godine. Do 2008. godine prodala je preko 30 miliona albuma i svirala preko 3.000 koncerata na svim kontinentima.

Kompozicije "Gypsy" (1970), "Lady in black", "Tears in my eyes", "July morning", "Look at yourself", "Love machine" (1971), "The wizard", "Sunrise", "Sweet Lorraine", "Easy livin" (1972), "Love or nothing" (1978), postale su rok klasika.

Pokrovitelj ovog međunarodnog festivala je Administrativna služba grada Banja Luka. Festival će biti održan u okviru "Banjalučkog ljetnog festivala" - BALF.

http://www.nezavisne.com/muzika/vijesti/38525/Uriah-Heep-BC-sweet-i-Quo-u-julu-u-Banjaluci.html

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Kad čujem BALF povraća mi se!

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Кад чујем имена бендова не могу се отети утиску да су организатори фестивала
Удружење Пензионера РС и Геријатрија Паприковац.

Мада БЛЕФ, као што му само име каже и служи да не би дирали паре па после јели прљавим рукама.
'Игијена у град? Па лееепо..Има Wishbone Ash, Uriah Heep, Saxon, има тезга, има све...А ви, како те?
Ће да изађем на телевизор? Мајке ми?

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 00:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 15:43
Ja se ne mogu oteti utisku da, ako se ovo stvarno desi, u sta sam veoma skeptican, taj Uriah Heep biti najbolja svirka ikad odrzana ovdje.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 02:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dobra im je ova formula. :lol:

Kada propadne jedan festival, a ti izmisli neki drugi. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 06:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
:confused3:
Rok je riknuo...davnoo...60ih

:D

Dajte open air trance fest !

8)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 13:31 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2007, 07:50
Sassy je napisao:

:angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
grof_bl je napisao:
Sassy je napisao:

Ma daj pusti je, sta raver zna o roku? :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ma serite vi sta ocete al ja ovo ne bih propustio :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Sassy je napisao:

Dajte open air trance fest !

8)

Jel su to oni sta se oblace ka zene?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 23:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
goci master je napisao:
grof_bl je napisao:
Sassy je napisao:

Ma daj pusti je, sta raver zna o roku? :D

:p

ma... :D

bila sam ironična..prva bi me stara olupala po glavi pločama.

ali branio bi me stari , x panker . :angry4: ..smrt mainstreamu !

xD

Nego...BH definitivno fali trens scena :D

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Nažalost, ovo ipak nije onaj Uriah Heep iz sedamdesetih :-? Iz klasične postave ostao je samo gitarista. Međutim, valjalo bi čuti uživo Magician's Birthday i ono suludo iživljavanje na gitari :fadein:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ако хоће старе квалитетне и постојеће рок бендове, што онда не позову Whitesnake, Deep Purple итд.
Онда би имали и имена и добру свирку.

Мука је у томе што ова два бенда онда стандардно и коштају,
а кад зовнеш бенд који не постоји још "since 1979"
онда дођу да свирају за гајбу пива и путне трошкове.

(А ти у финансијску конструкцију нормално напишеш цифру као да је свирао Вајтснејк)...

БЛЕФ је непобједив :D

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
sta se sve banjaluci moze prodati. uzas. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Ja vas nikako ne kontam... Kako god okrenes vama nije pravo...
Te ne valjaju bendovi, te skupe karte, te organizacija nula...
Ne vidim svrhu protivljenja bilo kom festivali, bilo kog tipa muzike ( osim naravno folk & alike ).
Ako ti se dopadaju bendovi, super, kupis kartu, odes, izgotivis se i sjajno...Ako ne, pa nista, niko te ni sili da odes :roll:
Ni meni se ne dopadaju bendovi niti sam festival, pa sta onda, to je stvar muzickog uskusa... Neko voli ovo, neko voli ono...
Ali definitivno necu pljuvati, pricati o kojekakvim zavjerama i pronevjerama, pogotovo ako nemam apsolutno nijednu provjerenu informaciju.
Ali ovdje izgleda svi najvise vole da pljuju, nije bitno sta je u pitanju, bitno da se pljuje... :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 18:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
WeeBoo je napisao:
Ne vidim svrhu protivljenja bilo kom festivali, bilo kog tipa muzike ( osim naravno folk & alike ).
Ako ti se dopadaju bendovi, super, kupis kartu, odes, izgotivis se i sjajno...Ako ne, pa nista, niko te ni sili da odes :roll:
Ni meni se ne dopadaju bendovi niti sam festival, pa sta onda, to je stvar muzickog uskusa... Neko voli ovo, neko voli ono...
Ali definitivno necu pljuvati, pricati o kojekakvim zavjerama i pronevjerama, pogotovo ako nemam apsolutno nijednu provjerenu informaciju.
Ali ovdje izgleda svi najvise vole da pljuju, nije bitno sta je u pitanju, bitno da se pljuje... :roll:

Pa normalno da nije pravo kad trose nase pare na gluposti.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
WeeBoo je napisao:

Pa normalno da nije pravo kad trose nase pare na gluposti.

Ma daj, od svih stvari na koje trose pare, ovo je sica...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не серемо ми по свему, само по чињеници да је руководство Банског Двора у последњих пет година потрошило новца довољно да се у Бања Луку доведу Rolling Stonesi, Jamiroquai и RHCP заједно.

Ако је за тебе цифра од 800.000 км што је буџет само Банског Двора за "основне трошкове" сића,
онда не знам шта има даље да причамо. Уз овај "џепарац" само сабери и буџет за БЛЕФ, онај сељачки акваријум у парку итд.,
па ће ти бити ваљда мало јасније о чему ми овде причамо.

Не ради се ни о чему, већ о сагледавању просте чињенице да услова и новца за врхунски културни живот Бања Лука има,
али да тим средствима и одлукама располажу људи који имају једва завршене средње школе, а врхунац музике им је Мишо Ковач.

шта рећи

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 23:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
Ако је за тебе цифра од 800.000 км што је буџет само Банског Двора за "основне трошкове" сића,
онда не знам шта има даље да причамо.

Pa uzevsi u obzir koliko je stajala obnova parka Petar Kocic, ili recimo ona preruzna zgrada vlade, da, to jeste sica...
I ne znam sta vam konkretno smeta kod ovog festivala, jer nije ni bolji ni gori od ostalih... :S

Damaskin je napisao:
Не серемо ми по свему

Ako ti tako kazes ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ајд да поновим опет, ако је хард рок стара школа тема емисије, и ако смо констатовали да се брдо пара "троши",
и ако тај новац се користи у "поштене" сврхе и "правило расподјељује", како то да у Бања Луци досад нисмо видјели
неки пристојан бенд, попут Whitesnake који су тренутно у врхунској форми, Deep Purple, такође итд.,
а да не спомињем тренутно актуелне мега атракције од бендова, просто нам се повраћа да нам неко стално уваљује М за Б.

Ет' :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 187 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]