banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 14:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Da li podržavate homosexualce ?
Da, zašto ne 59%  59%  [ 20 ]
Ne, treba ih ubiti kako Bog kaže ( kršćanstvo-biblija Lev 20:13)( Islam Quran 26:165 - i brojni hadisi) 41%  41%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 34
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homosexualci....
PostPoslato: 23 Mar 2009, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
114_AhmeD je napisao:
SÄFFLE je napisao:
Ahmo,care de mi rastabiri malo jesu li za nasu vjeru veci problem srebroljupci,nebrojena plemena,carevi,princevi,koji vladaju ,kako po islamskim zemljama,tako i u Bosni,ili homoseksualci? Pisem o realnim stvarima,danasnjici muslimana i Islama,slabosti,nemoci bijedi i nepravdi prema malom covjeku,vjerniku. Vrijedi li uopste obracati paznju na nesto (imenuj to kako hoces)"boljku" velicine trna,prisutnu od davnina,ovako ili onako,a s druge strane imati balvane,koji zaista smetaju i koce i cine Islam i muslimane nazadnim,a istorija je svjedok da nije uvijek bilo tako?

ShvATAM sta hoces reci, naravno imaju neki prioriteti sta prije dolazi a sta kasnije. Neces ti paziti sta ti dijete gleda na tv-u a kuca ti gori, ali jedan problem ne iskljucuje drugi. To, sto drugi kasnije dolazi, ne cini ga sitnicom, +zar ne ?

Ne,naravno,ali nisam pobornik guranja glave u pijesak i slijepog vjerovanja u neke stvari. Respekt za sve vjernike,ali bez ispravne informisanosti o pojavi(homo..),samo sasijecanjem pomisli da je to mozda urodjeno,nenamjerno,neizmanipulisano od okoline,vracamo se u doba prije nekoliko stotina godina,kad su spaljivane vjestice,busene glave psihickih bolesnika,a bolesni bili izopcenici,maknuti u zapecak,zigosani kao nenormalni,i oni koj je bog kaznio....
Takodje,s drugog aspekta gledano,da li je to uopste problem muslimana? S obzirom da debela vecina muslimana zivi u islamskim zemljama,gdje vecinom vladaju islamski zakoni,te se "problemi" poput homoseksualizma rjesavaju jednostavno,gdje lezi problem? Ovi muslimani koji zive na zapadu ,u nemuslimanskim zemljama,vecinom su izvan tokova odlucivanja,i o stvarima koje ih se vise ticu, tako da ne vjerujem da nam se glasovi nesto tu racunaju.....
Eh,a sto se Bosne tice,tu ce vjerujem pobijediti nasa,dobro isprobana taktika....zarad EU,tj koristi prihvatice parlamenti,vijeca svakakve nekakve zakone o pravima,bice natezanja,ali sta se bude moralo,bice kako Europa kaze,makar na papiru.Sto se tice stvarnosti,carsija je carsija,to ce i dalje ostati nenormalno,bozesacuvaj i pojava rezervisana samo za vece gradove.

Za ove sto bi ubijali,kamenovali,samo jedno pitanjce,ako moze? Odakle nam tipkate?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 13:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Homoseksualizam je ozbiljna i u danasnjem svijetu rasirena bolest koja zahtijeva ozbiljnu brigu drustva; kao i svaka bolest, treba raditi na prevenciji, ranom otkrivanju i lijecenju iste.
Homoseksualci me nesto posebno ne tangiraju ali mislim da im treba dozvoliti da se izjasne cisto iz prakticnih razloga; ako meni neko kaze da je gej ja (ili bilo ko) mogu odluciti da li cu se druziti sa tom osobom. Ne podrzavam gej parade; na taj nacin pricati o svojim seksualnim sklonostima...mislim....

Protiv sam ubijanja (ne postoji "humano" ubistvo) jer niko od nas nema pravo "prvi baciti kamen"...
(Nije u redu svoje nasilnicke sklonosti sakrivati iza Boga)

Ja ne mrzim te ljude, ali mi njihova bolest smeta; jedan od ciljeva svake "vrste" je njen produzetak a njihove sklonosti samom svojom prirodom "odnosa" vode ka nestanku covjecanstva.

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Zasto se govori u raznim religijama da je homoseksualnost bolest?
Interesuje BROJ "vjernika" a homoseksualci ga ne umnozavaju.

Meni homoseksualci ne znace bolesnici.
Koga to u sustini zaista interesuje produzetak vrste? Vas, mene, religijskih preracuna?

Mene interesuje ko sam ja. I to je jedno nedodirljivo podrucje za ostale.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Kad bi svi sebe stavljali kao centar svemira sve bi ubrzo otišlo u qrac.
Dvoje djece je prosta reprodukcija, ja sam treće - državno dijete. I dok je bilo srećno doba ja sam imala povlasticu u vidu dječijeg nadoplatka.

Za mene homoseksualizam i jeste jedan vid mentalne bolesti. To se kod životinja ne susreće.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ja sam ubjedjen da je to izljecivo. Kao i npr. navijanje za Partizan. Sve je manje poremecaja koji se ne mogu izljechiti.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
MuskoBre je napisao:
Ja sam ubjedjen da je to izljecivo. Kao i npr. navijanje za Partizan. Sve je manje poremecaja koji se ne mogu izljechiti.

:lol: :lol: :lol: eto SIJUKSA trkom :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
MuskoBre je napisao:

Ovo je bilo nisko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.bljesak.info/content/view/29116/159/ Eto,jos jedna "njihova" pobjeda,hajde sad,opalite po Svedskoj (Norveskoj),leglu zla ,nepravde i ateizma....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Ako mi se pokvari auto u tri p.m., ako bi neko stao da mi pomogne, prvo bi ga pitao jel peder, ako jeste, onda bi ga poslo u 33 p.m.
U bolnici kad primam krv, prvo provjerim da krv nije pederska.
Pedera za žiranta, nikad.
"Ne vjeruj pederima, ni kad ti darove nose"
Odbio bi da mi peder spasi život.
Ako bi se, ne daj bože, ispostavilo da sam pederčina zbog ovih stavova, prvo bi si odsjekao polni organ,
a onda se ubio.
Umro bi časno sa mišlju da sam ostao vjeran bogu.
Tako svi mi koji mrzimo pedere mislimo i postupamo. Jel tako?
---------

Da li sam bio jasan?
"To su te reči, jel trebaju neke jače?"

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 01:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Cudni smo ljudi.
Kad nam poklanjaju, ne pitamo ga ko je.
Kad nam traze, ispitujemo i do za nas nevaznih detalja.

Kao i uvijek, interesuje nas STA je onaj drugi. A "rastemo" ako ih otkrijemo u, za nas, negativnom smislu.
Rijetko, poznajemo sami sebe.
Bijeda socijalne prepotencije.

Zasto religiosne interesuje koje sexualne predispozicije imaju ostali ljudi?
Zasto bi nekome smetalo ako dve odrasle osobe izmedju sebe kazu "da" za bilo sta?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Talija je napisao:
Dvoje djece je prosta reprodukcija, ja sam treće - državno dijete. I dok je bilo srećno doba ja sam imala povlasticu u vidu dječijeg nadoplatka.

Za mene homoseksualizam i jeste jedan vid mentalne bolesti. To se kod životinja ne susreće.

Talija talija, sa toliko godina, da ne znas banalan podatak o homoseksualizmu medju zivotinjama, ne mogu povjerovati.
Da si malo pogledala samo oko svoje kuce/zgrade, morala si mnogo puta vidjeti kako cuko cuku, ili machak machka. Ako ne ti, pitaj poznanike, ja sam ih puta vidio kako se 2 muske cuke "volu". Potrazi na netu, imas vjerovatno i video snimke seksualnih odnosa 2 muzjaka mnogo vrsta.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 10:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Rakun_Slavko je napisao:
Talija je napisao:

Talija talija, sa toliko godina, da ne znas banalan podatak o homoseksualizmu medju zivotinjama, ne mogu povjerovati.
Da si malo pogledala samo oko svoje kuce/zgrade, morala si mnogo puta vidjeti kako cuko cuku, ili machak machka. Ako ne ti, pitaj poznanike, ja sam ih puta vidio kako se 2 muske cuke "volu". Potrazi na netu, imas vjerovatno i video snimke seksualnih odnosa 2 muzjaka mnogo vrsta.

A ženke?
8)

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 13:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009, 01:51
Talija je napisao:

Wikipedia:
Homoseksualno ponašanje u životinja
Od 3000 proučavanih, homoseksualnost je zabilježena u oko 450 životinjskih vrsta, poput grizli medvjeda, gorila, bonobo čimpanzi, ovaca, dupina, guštera, pingvina, 130 različitih vrsta ptica, 60% kukaca. Čimpanze i delfini, smatra se, u potpunosti su biseksualni.

EDIT: uvredljivi dio posta obrisan od strane moderatora

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 14:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Previše mi se vi razumijete u životinjske homoseksualne odnose.
Ja nemam tih nastranosti. :D

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
homosexualnost samo donosi negativne stvari svakom drustvu.

Od nemoralnih skupina- pojedinaca izopacenih do pojave spolnih bolesti. Ja ne mogu zamisliti da moje djete sutra" raste u takvoj okolini gdje ce se slobodno na cesti 2 homosexualca drpati ili sta li vec raditi....

Hvala Bogu ima i ovaj Balkan pozitiva, ako nista to je zdrav razum po pitanju tih stvari pa vise volimo ubicu nego pedera ( istina ziva );

Ja vjerujem u Boga i smatram njegove zakone najispravnijim tako da je jasan stav po pitanju pedera.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
A pole bolesti su prisutne samo u homoseksualnim odnosima? lol
Zdrav razum?
Zasto ja uopste pisem ovdje..

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 16:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2009, 16:40
Talija je napisao:
Previše mi se vi razumijete u životinjske homoseksualne odnose.
Ja nemam tih nastranosti. :D
kako bi to mogli provjeriti?

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 18:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
'Ebote, ovdje pola ljudi svaki dan s Bogom kafu pije... Ma kul skroz.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
homosexualnost samo donosi negativne stvari svakom drustvu.

Od nemoralnih skupina- pojedinaca izopacenih do pojave spolnih bolesti. Ja ne mogu zamisliti da moje djete sutra" raste u takvoj okolini gdje ce se slobodno na cesti 2 homosexualca drpati ili sta li vec raditi....

Hvala Bogu ima i ovaj Balkan pozitiva, ako nista to je zdrav razum po pitanju tih stvari pa vise volimo ubicu nego pedera ( istina ziva );

Ja vjerujem u Boga i smatram njegove zakone najispravnijim tako da je jasan stav po pitanju pedera.

Reci molim te da je ovo neka ironija,ovo zeleno? Recite mi samo po cemu ,zasto je to toliko opasno,to da se drpaju po cesti ili sl....Ja sam masu puta bio svjedokom slicnih radnji,u busu,na cesti...i mogu reci da mi nije nista primamljivo za gledati,ali okrenem glavu na drugu stranu,malo se okrece u zelucu i to je to,idem svojim putem. S druge strane,alkoholizirane osobe,nekulturne osobe,somalci i njihovo ponasanje (nekultura) ,arapi i njihovo kur..nje,sve mi to ide na nerve,volio bih da mi djeca to ne gledaju ili cuju,ali "nazalost" zivim u zemlji gdje su mnoge "pojave" i "bolesti" dozvoljene,tako da imam uvijek mogucnost "setanja" dalje

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2009, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Иван Горан Ковачић и Владимир Назор - геј партизани! Шта све нећу чути...

http://www.jutarnji.hr/nedjeljni_jutarn ... ,167753.jl

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]