Frieda je napisao:
Apsolutno sam protiv pasarele u Boriku, protiv, protiv, protiv!
Previše je stanovnika u tom području, previše pješaka, sljedeći problem bi bio natjerati ih da prelaze preko pasarele. Ja prva ne bih htjela takvo rješenje. To bi vozačima omogućilo još luđu vožnju. Što je neko već rekao, najbolje je da postavimo bodljikavu žicu pored ceste, da može nesetano da se juri - to je potpuno besmisleno. Ovo nije tranzit.
Mislim da je ova nesreća naučila ljude koliko-toliko saobraćajnoj kulturi. U posljednje vrijeme auta mi staju, a pješaci su mnogo pažljiviji. Ne treba ići u krajnosti s rješenjima.
Ležeći policajci bi bili dovoljni.
slazem se u prvom dijelu.. kakve pasarele i gluposti... ovde kao da nisu izgubljena 2 zivota, nevinih ljudi koji su prelazili na pjesackom!!!!!!!!!! ukrotiti vozace u toj ulici i kraj.. nema tu price... ima nesmotrenih pjesaka, svakako, ali sto se tice borika tu se divljanju mora stati na kraj... nisam samo za lezece ipak, nego za onaj semafor, ili i jedno i drugo..
a tebi djecace ako se divlja ti na neku napustenu cestu, pa divljaj... zabij se u drvo.. radi sta hoces, ali ne ugrozavaj druge...
ja kad vidim one likove sto divljaju po centru motorima ili klince u tatinim kolima, i lijece tako mnogobrojne komplekse.. strasno.. samo se bojim nevinih ljudi da ih ne pokupe... a sto se njih tice, hoce li tako izginuti to me bas briga.. sami traze nevolje i izazivaju sudbinu..