banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Mar 2009, 22:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Feb 2009, 16:59
A mozda bi na deklaraciji kiselih krastavaca trebalo pisati i porijeklo sjemena iz kojeg je nikla biljka? Ja govorim o proizvodima koji su proizvedeni ili pakovani u Srpskoj, jer od toga neko ovdje ima koristi. Od tuzlanske soli ama bas niko. A o Vitaminki imam stav da je nasa, jer u njoj rade nasi ljudi, opet neka korist drustvu. Obozavam ljude koji imaju stav da preispituju tudje stavove, jer svoj vjerovatno nemaju. Od takvih ljudi umiru i forumi i teme.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 22:52 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Prije par godina sam čitao članak da je ta so koju uvozi So komerc iz Bugarske i Rumunije "obogaćena" teškim metalima.Kakvu onda korist imaš od nje?Svijetliš u mraku?
Možeš se zavaravati ali živiš u BiH i tuzlanska so je domaći proizvod.Kad kupiš Latea mliječni proizvod,znaš li da li je on iz Banja Luke,Kozarske Dubice ili iz Sarajeva?

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 23:20 
Voajer
Voajer

Koliko se sjecam, u tuzlanskoj soli su pronadjeni metalni opiljci. Domacim proizvodom smatram sve iz RS, pa onda iz BiH. Sve preko toga je za mene strani proizvod koji kupujem samo kad moram. A samo mi izgleda nemamo nista od domacih proizvoda, dok svi oko nas samo trube o tome. Nasa posla! Ako smatras da nemas nista od toga, nemoj da kupujes i molim.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 23:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Čitaj od početka.Kupujem domaće ali ne smatram domaćim proizvode koji su samu upakovani kod nas.Upakovani,ne proizvedeni.Domaći proizvodi,ne domaće pakovanje.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 00:28 
Voajer
Voajer

Pa si se zakacio za so. Ha, ha!

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 09:50 
Administrator
Korisnikov avatar

I ulje.I Bonitove proizvode,kojih je 70% došli iz Irana.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 13:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
E, sada ako govorimo o necemu 100% domace - onda to moze biti samo sir od teta sto ga prave kuci a prodaju na pijaci i slicni proizvodi.
Krava se otelila u njenoj stali, tele raslo, paslo nasu travu i pilo izvorsku vodu. Kada je naraslo i pocelo davati mlijeko, teta (koja je "nase gore list" - nije raseljena ili izbjegla :) ) svaki dan muze kravu, skuplja mlijeko i pravi sir.
100% domace! :) - eto, malo sam pretjerala, ali salu na stranu, sretna sam sto tako nesto jos nije izumrlo.
Jer ovakav sistem (ali u masovnoj proizvodnji) nasa regija je imala samo u sociajalizmu.
Kada su postojali poljoprivredno-industrijski kombinati u kojima si od proizvedene psenice i kukuruza (...) hranio stoku - svinje i krave (...) i tako dobijao meso, mlijeko koji su dalje preradjivani u nasim fabrikama i dobijani finalni proizvodi.
Sistem: od zemlje - do trpeze!
A da, sve to su radili nasi radnici.
Danas, tako nesto postoji samo masti, bar kod nas. I sigurno je da ce dugo tako ostati.
A sve ostalo.... je "mjesavina"! Mada, dobro je da su ovde spominjana preduzeca prodana, bolje nego zatvorena. Jer ipak, tu rade nasi ljudi, dijelovi tih proizvoda su naseg porijekla.
:fadein:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]