banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2009, 22:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 11:35
pa nece djeca dizati 100 kg.ja mislim da se rast zaustavlja uzimanjem steroida i nepravilnim vjezbama.dijete da bi podiglo tih 100 kila mora uzimati hemijske sastojke koji zaustavljaju rast.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 23:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čuj 100 kg!?!
To ne mogu ni ja dići......još.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 23:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Šta zna dijete šta je 100 kg?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 08:21 
X-MäN je napisao:
pa nece djeca dizati 100 kg.ja mislim da se rast zaustavlja uzimanjem steroida i nepravilnim vjezbama.dijete da bi podiglo tih 100 kila mora uzimati hemijske sastojke koji zaustavljaju rast.

Rast se uopshte ne zaustavlja NIKAKO...niti uzimanjem steroida niti dizanjem tegove i neka vam je to jasno...ne znam shto vi mislite kad se tu nema shta misliti...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 13:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Čuj 100 kg!?!
To ne mogu ni ja dići......još.

pa kazem...da hoce dizati morali bi uzimati steroide.kako ne zaustavljaju steroidi rast,to su hemijski sastojci koji pojedose tijelo,a da ne zaustavljaju rast...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 13:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Rast se uopshte ne zaustavlja NIKAKO...niti uzimanjem steroida niti dizanjem tegove i neka vam je to jasno...ne znam shto vi mislite kad se tu nema shta misliti...

:lol: :lol: :lol:
Pade mi na pamet kolegica sa posla kada joj se obrati podređeni da je napravio grešku i počne sa "ja mislio..." na šta ona odgovori "čime si ti mislio?"

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 13:45 
Citiraj:
kako ne zaustavljaju steroidi rast,to su hemijski sastojci koji pojedose tijelo,a da ne zaustavljaju rast...

Ajde reci stya su steroidi da chujem, ako je ovo boldovano tvoja definicija steroida onda no comment...nemahs pojma ni o vjezbanju niti o steroidima niti o bilo chemu vezanom za fitness...ako ti misis da steroidi sluze da bi se dizale vece tezine onda stvarno...
Nekad valja citati i uchiti, a ne lupati napamet...da se razumijemo ja sam protivnik uzimanja steroida, ali znam koja im je namjena i za shta sluze za razliku od nekih koji misle da se steroidi uzimaju samo znog toga da bi covjek bio jachi...

Poslednji put menjao Milan dana 27 Mar 2009, 07:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 13:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ne traži, evo:

Steroidi su lipidi čije su molekule izgrađene od četiri međusobno povezana prstena ugljikovih atoma na koje se vežu funkcionalne skupine. Tri prstena u molekuli su šesterokutna, a jedan je peterokutni.

Steroidi su topljivi u uljima, mastima i alkoholima. Oni mogu djelovati kao vitamini, hormoni ili kolesterol (gradivni dio membrana stanica životinja). U slučaju odlaganja kolesterola na stijenke arterije i mišićni sloj ispod nje mogu se stvoriti kolesterolske naslage koje dovode do začepljenja krvne žile ili smanjenja krvnog protoka.

Najpoznatiji steroidi su muški i ženski spolni hormoni (testosteron i estrogen), te vitamini A, D i E.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 13:55 
U prevodu u bodibildingu se roids uzimaju jer zahvaljujuci njima organizam moze da apsorbuje vecu kolichinu proteina koji hrani misice i zahvaljujuci tome ce biti veci tako da ta tvrdnja da zaustavljaju rast je poklopljena...
Takodje kad kazemo steroidi u sportskom smislu se misli na doping naravno...to su ustvari ljekovi koji sluze da povecaju testosteron...
Necu ni da komentarishem tek koliko ljudi mjesha steroide sa sportskom suplementacijom...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 14:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://dj_luli.bloger.hr/
evo tu ima svasta o steroidima i pise fino ako si stariji od 21 godinu mozes uzimati steroide,a raspravljamo da li kod djece zaustavljaju rast...kontas???sta mene briga sta ce biti sa onim od 30 godina koji uzima steroide.on je prestao rasti i sta ga briga,ja pitam za djecu u pubertetu!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Da li vježbanje zaustavlja rast, o tome raspravljamo, ne o steroidima, oni zaustavljaju razvoj u pubertetu, tu nema šta da se diskutuje.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 18:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

o tome da li vjezbanje zaustavlja rast smo raspravili gore,pa smo sad poceli o sterodima.normalno da zaustavljaju rast....to pojede tijelo.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 21:42 
Administrator
Korisnikov avatar

X-MäN je napisao:
o tome da li vjezbanje zaustavlja rast smo raspravili gore,pa smo sad poceli o sterodima.normalno da zaustavljaju rast....to pojede tijelo.

Kako pojede???????????
Steroidi služe za uvećanje tjelesne mase.Imaju puno nuspojava ali jedenje tijela nije jedna od njih. :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ne mislim bukvalno pojede tijelo.bilderi koji deru puno steroida ne dozive 50 godina,ali imaju tijelo kao isklesano.da preformulisem....steroidi su stetni za organe.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2009, 23:04 
Administrator
Korisnikov avatar

E,to već ima smisla.Mada nisam ubjeđen da im steroidi skraćuju živitni vijek.Da utiču na seksualnu moć,ok.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 09:19 
X-MaN, cime potrkrepljujesh cinjenice?

I ja znam da su steroidi stetni, ali kako oni to "pojedoshe" tijelo i na koji nacin skracuju zivotni vjek?

Mene cisto to interesuje jer sam ja izgleda do sada bio u zabludi posto ti tvrdis drugacije, ja cekam tvoj odgovor na zadato pitanje, molim te nemoj se samo ponavljati...

Citiraj:
bilderi koji deru puno steroida ne dozive 50 godina,

Zashto?
Svarceneger nije ziv onda?

Baj d vej i dalje sam protiv zloupotrebe ljekova u sportu, ali ne zelim da neko lupa stvari beze veze i da nema pokrice za to...ovdje smo da razmjenimo mishljena i iznesemo dokaze, a ja gore ne vidim nista osim licnog mishljenja...

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Svarceneger je dosao iz evrope i stekao je misice na prirodniji nacin nego amerikanci.i jos to je bilo 70-ih godina,kada steroidi nisu ni bili razvijeni u ovoj mjeri u kojoj su sad.negdje sam citao to koliko zive bilderi koji konzumiraju puno steroida i taj vijek je nekih 50 godina.ne mogu se sjetiti tacno gdje.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2009, 13:55 
Dobro, ajde sada onda objasni kako Amerikanci stichu misice, a kako Evropljani i kakav je to "prirodni" nacin sticanja misica kad si vec to spomenuo?

Interesuje me to posto vidim da si jako strucan po tom pitanju...sve govoris sta je i kako je, ali ne vidim nigdje dokaz o tome sto pricas...pogotovo te gluposti da bilderi zive u prosjeku 50. godina...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 20:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Da utiču na seksualnu moć,ok.

Pa vidiš da vjeDŽbanje zaustavlja rast! :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 21:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Zavisi šta vježbaš....... :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]