banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2009, 19:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
automotive je napisao:
U normalnim zemljama ovo vjerovatno funkcionise. Kod nas bi se sigurno poceli takmiciti ko ce postici vecu brzinu na displeju :)

U mojoj blizini (Poljska) bio je jedan na dugoj ravnoj dionici magistralnog puta gdje je ogranicenje 70km/h zbog nekoliko pjesackih prelaza koji se tu nalaze. Licno sam vidjao scene gdje je pokazivao brzine >120km/h. Ljudi su se bas takmicili kome ce vise da izbaci...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
@social_bug, kad su ovakve stvari u pitanju nema veze koja je partija na vlasti i sta neko misli o istoj. Moje iskustvo govori da ces tesko sresti sekretaricu koja ce nasikirati zbog nekog anonimnog maila ili mailova. Pa sve da je uclanjena u SDP, recimo. Gledao sam taj film.

Kazes 80, da li bi policajac pod lipom bilo sta promjenio u ovom slucaju? Pitanje je da li bi ga i vidjela... A i lezeci nije neko rijesenje jer su ulice ionako izrovane da je bruka, pa kao sto vidimo sve te rupetine, sahtovi izboceni i ulegli, ne sprecavaju brzu voznju. Uostalom da li je pored tih rupetina potrebno jos gomila lezecih policajaca koji ce jos vise upropastavati vozila i samim tim saobracaj uciniti jos vise nesigurnim. Da ne govorim o povecanju guzvi i kolicine stetnih izduvnih gasova.

@mirdza prijatelju, povremeno iza ovih stvarcica postavljas prave pravcate radare pa da vidis kako ce svi da gmize kroz grad. Ova zena 100% ne bi ignorisala radar, kao ni vecina drugih vozaca. Srecom nisu svi napaljeni klinci.
Ali ne insistiram na tom, daleko optimalnija naprava je semafor sa dugmetom jer ce biti u funkciji kada je to neophodno, odnosno u onih nekoliko dnevnih 'spiceva' kada djeca idu u skolu/vrtic i vracaju se kuci. A u medjuvremenu nece nepotrebno usporavati saobracaj, kao lezeci policajci na primjer.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
cink je napisao:
evo sve letim

I da ti ne pada na pamet da izadjes, ovo ne treba da pises...
Zbog ovakvih ljudi, kojima nije stalo do drugih (sve dok se njime ne desi nesreca), nista se bitno ne moze uraditi.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 10:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
The_new_Statesman je napisao:
Policija na svakom cosku nije resenje jer sigurno policajac ne bi pomogao ovoj djevojcici i njenom djedu! Zasto? Pa zena je vjerovatno vozila u okviru ogranicenja.

nadam se da ovo neces shvatiti kao napad, ali ako je uspjela da izvali 7 stubica koji su zakopani 30-ak cm u zemlju nije mogla ici u okviru ogranicenja

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Policija na svakom cosku nije resenje jer sigurno policajac ne bi pomogao ovoj djevojcici i njenom djedu! Zasto? Pa zena je vjerovatno vozila u okviru ogranicenja.

nadam se da ovo neces shvatiti kao napad, ali ako je uspjela da izvali 7 stubica koji su zakopani 30-ak cm u zemlju nije mogla ici u okviru ogranicenja

Slazem se.
Ogranicenje je tamo oko 50 kmph?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 11:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 23:07
Naseljeno mjesto 40km/h maksimum

So Dance Your Own Dance, And Never Forget!

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znaci, nema sanse da je vozila postujuci ogranicenje, jer svako moze na vrijeme da zakoci vozeci 40 kmph.
Ali, zasto raspravljati o tome?
Dva zivota su ugasena, jedan na samom pocetku... To nista ne moze vratiti...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ja ipak mislim da je mogla voziti u granicam ogranicenja jer su ti stubici postavljeni u zemlju, a ne u beton, tako da ih i nije problem izvaliti pri brzini od 40-50 Km/h

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 12:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Gizzzmo, tužno ali istinito. Ali, ako bar jedan od "forumaša" ili onih koji čitaju forum a, koji su vozači, počne poštovati saobraćajna pravila biće uspjeh.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 12:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
I ja se nadam tome. Auta sada mile po cesti, ali očekujem da će se sljedećih dana opet sve vratiti na staro, jurnjava i tako dalje. Trebalo bi nekako vidljivije obilježiti mjesto nesreće da ostane kao trajni podsjetnik.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@BSE, @Gizmo i @socialbug procitajte jos jednom sta sam napisao. Nije odbrana, ali ako ce te komentarisati onda nije zgoreg pazljivo citati.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 18:20 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Nov 2008, 15:53
Pa, je li bilo sta od tog protesta? U ovom slucaju bi vjerovatno pomogli "lezeci policajci" ali to isto je moglo i moze da se dogodi bilo gdje a ne moze se pred svaki pjesacki prelaz u gradu postaviti "lezeci". Sam dogadjaj je uzasan i doticna nikako ne treba da izbjegne kaznu i ne treba joj uzimati nikakve okolnosti kao olaksavajuce. Uvijek se sjetim dogadjaja iz polovine 90-tih i pogibije dvije djevojke kod Banskog dvora. Covjek ih je bukvalno "rasturio" vozeci dobro preko 100 km/h glavnom ulicom, a onda, nakon istrage i "olaksavajucih okolnosti" vozac je mozda dobio neku minimalnu kaznu, ne sjecam se sigurno, a veci dio krivice pripisan je pokojnim djevojkama na konto alkoholisanog stanja i ignorisanja crvenog svjetla na semaforu.

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 20:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@BSE, @Gizmo i @socialbug procitajte jos jednom sta sam napisao. Nije odbrana, ali ako ce te komentarisati onda nije zgoreg pazljivo citati.

Zaista ne znam zašto se ti osjećaš prozvanim? Pišemo uopšteno, šta bi bilo efikasno rješenje, za idiote koji kroz naseljeno mjesto voze 80-150km/h? Staviti mu znak? Ma daj!!! Ovo je divlji narod, dotična gospodja je curicu vukla ispod točkova i stubiće valjala uz ivičnjak (kamerman RTRS-a mi je to rekao, što je snimao).

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne osjecam se prozvanim, sta vise jedini sam na forumu koji godinama konstantno pise povecanju o sigurnosti saobracaja kod nas. Ostatak populacije se ukljuci u raspravu tek kada se desi uzas poput ovog.

A da li je zena vozila 40 ili 80, potpuno je nebitno jer bi posljedica bila ista. Osim toga, meni se cini da nije gledala ispred sebe. A to je najpresudnije.

Znakovi postoje i jasno sam napisao da su nedovoljni (pa i neuocljivi) i predlozio sam dva rjesenja koja se mogu kombinovati. I zbog njihove primjene ne bi trpjeli svi vozaci kao sto bi bio slucaj sa lezecim policajcima, gdje zbog manjeg procenta budaletina trpe svi.

I jos nesto, cuvajte se i Bog ce vas cuvati. Zalud je poslije dokazivati ko je imao pravo prvenstva...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 23:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Šta misliš o ideji da se poveća porez, registracija na auto recimo 4x a, za uzvrat da se gradjanima da BESPLATAN prevoz po gradu, prečnika do 15 km?

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ne osjecam se prozvanim, sta vise jedini sam na forumu koji godinama konstantno pise povecanju o sigurnosti saobracaja kod nas. Ostatak populacije se ukljuci u raspravu tek kada se desi uzas poput ovog.

A da li je zena vozila 40 ili 80, potpuno je nebitno jer bi posljedica bila ista. Osim toga, meni se cini da nije gledala ispred sebe. A to je najpresudnije.

Znakovi postoje i jasno sam napisao da su nedovoljni (pa i neuocljivi) i predlozio sam dva rjesenja koja se mogu kombinovati. I zbog njihove primjene ne bi trpjeli svi vozaci kao sto bi bio slucaj sa lezecim policajcima, gdje zbog manjeg procenta budaletina trpe svi.

I jos nesto, cuvajte se i Bog ce vas cuvati. Zalud je poslije dokazivati ko je imao pravo prvenstva...

Auh covjece, pa da moze bas ubiti dvoje pri toj brzini - ne moze, pogotovo ako bi ih nosala na haubi, ovo ti je jako nesmotrena izjava :-? :-? :-?
Svejedno je hoce li ici 40 ili 80 u gusto naseljenoj zoni, dok god gleda na cestu? Nije, treba da ide po propisanom ogranicenju...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2009, 23:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je upravu da nije pazila na cestu - držala pravac, po njenoj izjavi navodno je mijenjala CD u trenutku nesreće :confused1:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 00:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
40 km/h mogu ja na biciklu da dostignem to nije opasna brzina.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
I sa 40km moze da ubije covjeka, stvar je u nepaznji vozaca. Sto ne fermaju uopste da li je pjesacki ili nije. I lijepo ih zaboli krasni je li neko stoji ili ne. Tako da...

Saobracajna kultura nam je 0 bodova. Ne daj Boze da se desi da neko stane da bineko skrenuo. Desi se ali rijetko. A-a svima se negdje zuri.Gube puno u tih 20 sekundi. Medjuljudski odnosi u BL su u krasnom. I onda kad se desi ovakva tragedija, svi osudjuju, cak i oni koji voze preko ogranicenja, ne pustaju pjesake, mjenjaju CDove ili pricaju na telefon, granaju rukama i spominju familiju kad vide pjesaka na pjesackom "kud si sad nasao da prelazis". I hoce li ovo nesto da promjeni? Nazalost, nece. Dok god se kod nas sviju ne probudi savjest.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2009, 08:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Saobraćajci su tu da bude svijest. Ako svako postane svjestan da će popiti strogu kaznu ukoliko bude kršio pravila i bahato se ponašao onda će i bolje da vozi.

Svojevremeno sam imao priliku da vidim u jednom gradu zapadne evrope kako šanker uz 4 velika piva daje i kartončić na kojem je napisano kolika je kazna za vožnju u pijanom stanju i koje su sve moguće posljedice takve vožnje.
Takođe, znam za neke ovdašnje likove koji su nakon što su autom udarili drugog čovjeka nastavili nesmetano da voze. I otkud onda nama disciplina u saobraćaju? Poštovanje drugih ljudi od strane vozača je čisto stvar dobre volje tih vozača, a ne postojanja nekih prihvaćenih pravila ponašanja u saobraćaju.

Ne kažem da su svi vozači manijaci, već da kod nas ne postoji disciplina u poštovanju saobraćajnih pravila zato što oni koji su nadležni ne forsiraju poštovanje tih pravila.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]