banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 11:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2009, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Evo ima na http://gradjanibl.blogger.ba/

Protest u 15:00, petak 20. mart

Protest gradjana protiv nemarnih vlasti, ciji nemar oduzima zivote nevinih, danas u 15:00
20.03.2009.
Građani Banjaluke

Pozivamo Vas da se okupite danas, 20. marta ispred zgrade Opštine, u znak mirnog protesta, protiv krajnjeg nemara gradskih vlasti, koje dovode do sve češćih saobraćajnih nesreća, u kojima stradaju nedužni pješaci, a u poslijednje vrijeme i mala djeca. Svi smo šokirani jučerašnjom nesrećom, kada su živote izgubili šestogodišnja djevojčica i njen djed, samo zato što su prelazili ulicu na pješačkom prelazu, a nekom bahatom vozaču se previše "žurilo" da je "morao" voziti znatno brže od dozvoljene brzine, ulicom pored koje se nalaze dvije osnovne škole i vrtić, kao i desetine stambenih zgrada.
Naša dužnost, kao građana, jeste da izrazimo negodovanje, da ne dozvolimo da i ova nesreća prođe kao još jedna statistika i još jedna rana na duši neke nedužne porodice, još jedan ugašen život, zbog obijesti vozača, i neefikasnih vlasti, naročito policije koja se da potkupiti za tričavih 20 maraka, ne misleći pri tome da bi baš ta osoba, koju puštaju da jurca za sitne novce, sutra mogla ubiti neku njima ili vama blisku osobu.

Zato, okupimo se danas u 15 časova, dok gospoda u Opštini još rade u kancelarijama, i mirno im pokažimo da nam nije svejedno, da tako ne može dalje, jer ulice treba da spajaju ljude i olakšavaju kretanje, a ne da nose smrt, i strah od prelaska na semaforu ili pješačkom prelazu.

Ono je stvarno tragedija sto se desilo juce, ja sam jos potresen od cinjenice da se tako lako moye ugasiti neciji zivot, a tako malo se treba uciniti da se to sprijeci, strasno!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Dolazim.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 15:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Izadjite na protest, grupa ljudi ce izaci oko 16,00 caova ispred gradske uprave!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
evo sve letim

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Oko 16h? Pa prošla sam u 15h u koliko su najavili i nikoga živog nije bilo. Prošla oko 15.30h i 16.30h, opet nikoga...
:-?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nazalost, od nekih 1200 pozvanih osoba, dovoljnjo svjesnih je bilo svega sacica ljudi, koja se pojavila nesto poslije 3 i prosetala gospodskom sa transparentima "Ulice nisu trkaće staze, zaštitite građane", "Bezbjedne ulice su naše pravo", "Zaštitite mališane na putu do škole". Nadam se da će u Boriku biti masovni protesti, obzirom da će doći mnogo komšija, rodbine i poznanika, nažalost, ljudi su kod nas sebični, i nemaju svijest da bi sutra to moglo biti ne daj bože njihovo djete ili rod, pa niko nije ni došao.

Bitno je da smo oko 4 dočekali pred ulazom zaposlene u Gradskoj upravi, pa se nadam da će barem neki osjetiti potrebu da urade nešto, ako ih budemo podsjetili da nam nije svejedno.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mogu forumaši organizovati protestno okupljanje, dovoljno je deset-petnaest ljudi, samo da pokažemo da ćemo barem na ovaj način reći da NE ŽELIMO biti glineni golubovi bjesnih vozača, koji imaju dovoljno novaca i veza da kupe zakon i zaobiđu ga.

Šta će biti kada krenu oni manijaci motoristi, prosto mi dođe da pustim neko uže preko glavne ulice, pa kada naiđu, sa svojih 100+ km/h, fino ga zategnem za obližnje drvo i pecam :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
A jbte, kad si najavio ... da sam procitao prije, dosao bih. Haj pokreni nesto, samo nekoliko dana ranije, i bicu tu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 21:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Kao i svi protesti ni ovaj nije nista pomogao. :cry: Dzaba je protestovati poslije izbora.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 22:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Nov 2007, 05:31
cink je napisao:
aj rakune odjebi

Zasto ovaj "lik" nije banovan do sada???

Sokirana sam onim sto se desilo. Na zalost, suvise sam daleko da bih dosla na protest. Nego sta nego treba izaci na ulice. To je moje naselje i bulevarom se juri uglavnom nedozvoljenom brzinom. Koliko ljudi i djece treba da pogine da bi se neko sjetio da postavi "lezece policajce"? Na zalost, izgleda da nasa policija u bukvalnom smislu lezi na dupetu i dolazi samo da prebroji mrtve.

Zar treba biti ovca i tupavo sjediti kod kuce jer se to nije desilo nekom vasem??? Treba se ugledati na Francusku, gradjani masovno izlaze na ulice i iskazuju nezadovoljstvo kada nesto nije kako treba. A kod nas....Mordor, tama i jad...i kreteni poput cinka...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
na zalost nista se nece promijeniti,policija kuka gradska uprava kuka ...Jednostavno rjesenje je i da bude po jedan saobracajac prisutan na raskrsnicama koje su opasne i pripazili bi vozaci a on i onako prima platu ali nije to nikom u interesu,valjda.Oni u miliciji uopste ne reaguju kada im se javi da je guzva i da opasnost i realna potreba za saobracajcem postoji,sve se zavrsi na hvala sto ste javili :(

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 03:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Steta sto sam bio zauzet pa nisam uspio doci.... :x

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 11:45 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2009, 17:21
Učiteljice i vaspitačice su izvele djecu, ali samo u Borik. Gledam čitulju djevojčice, tuga golema, 4 godine je imala.....

kad već nećemo da javno izrazimo nezadovoljstvo, flood-ajmo im mail-ove:

muls@muls.vladars.net
mpr@mpr.vladars.net
mup@mup.vladars.net
gradonacelnik@banjaluka.rs.ba
predsjednik_skupstine@banjaluka.rs.ba
javnost@banjaluka.rs.ba
komunalna_policija@banjaluka.rs.ba

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I? Sta sa mailovima? Samo ce sekretarice imati par sekundi vise posla? Ako ih uopste i otvaraju...

malka je napisao:
na zalost nista se nece promijeniti,policija kuka gradska uprava kuka ...Jednostavno rjesenje je i da bude po jedan saobracajac prisutan na raskrsnicama koje su opasne i pripazili bi vozaci a on i onako prima platu ali nije to nikom u interesu,valjda.Oni u miliciji uopste ne reaguju kada im se javi da je guzva i da opasnost i realna potreba za saobracajcem postoji,sve se zavrsi na hvala sto ste javili :(

Nedavno sam tu vidio policajca kako zaustavlja nekog cicu u nekoj crkloj Zastavi zbog neupaljenih svijetala. U po bijela dana, jasno.
Eto na sta oni obracaju paznju.

-----------------

Policija na svakom cosku nije resenje jer sigurno policajac ne bi pomogao ovoj djevojcici i njenom djedu! Zasto? Pa zena je vjerovatno vozila u okviru ogranicenja. A i da nije, ima li svaki policajac radar? Sa druge strane, tamo neki potencijalni policajac u hladu lipe ne moze preventivno sprijeciti nikoga da vozi sa smanjenom paznjom kao sto je ovde bio slucaj. I na kraju, kako da neko van Banja Luke zna da se tu negdje nalazi vrtic/skola/sta vec. Na osnovu onog jednog malog znaka ispod lipe? Realno, zaboravite...

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 13:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da ovo gore ne bude uprazno, za prvu pomoc postoje i ovakva rjesenja koja su se pokazala veoma efikasnim jer ih je od strane vozaca tesko ignorisati, a i uocljiviji su od policajaca.

Slika

Na ovom pise:

Vi vozite
trenutna brzina
Hvala (jer nije prekoracena dozvoljena brzina kretanja)

Hvala moze pisati u zelenoj boji, dok u narandzastoj moze pisati neko upozorenje. Sve tekstualne poruke su, naravno, promjenljive.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 13:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
U upravi grada se pravdaju da je Bulevar Živojina Mišića‚ propisno obeležen vertikalnom i horizontalnom signalizacijom „koja omogućava da saobraćaj bude bezbedan, uz uslov da vozači poštuju znakove i saobraćajne propise”.

Ovo kad sam procitao sve mi je bilo jasno zar svaka raskrsnica i ulica nisu propisno obelezeni pa opet imamo i glupe semafore i nepotrebne lezece. Treba im postaviti pitanje sta radi semafor kod:
1 Benc pumpe
2 Zelenog mosta (doma penzionera)
3 Spajanja Tranzita i Aleje u Seheru
4 Bivse kafane "Kalvan"
5 Suda
6 ...
Sve te ulice su propisno obelezene a opet imaju "nepotrebnu" signalizaciju

Ko je dozvolio da se postavi A stanica kod Medicinske elekrtonike pa autobusi prolaze kroz Grcku ulicu(jednosmjerna) kraj O S Ivo Andric

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 15:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:02
Dok god mozes da kupis murijasa za 10 pisljivih maraka bice i ludih vozaca.
A ti CINK jednog dana kada budes imao sam djecu drukcije ces da razmisljas.Vide se da si nezreo jos i glup.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 16:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
The_new_Statesman je napisao:
Da ovo gore ne bude uprazno, za prvu pomoc postoje i ovakva rjesenja koja su se pokazala veoma efikasnim jer ih je od strane vozaca tesko ignorisati, a i uocljiviji su od policajaca.

Slika

Na ovom pise:

Vi vozite
trenutna brzina
Hvala (jer nije prekoracena dozvoljena brzina kretanja)

Hvala moze pisati u zelenoj boji, dok u narandzastoj moze pisati neko upozorenje. Sve tekstualne poruke su, naravno, promjenljive.

U normalnim zemljama ovo vjerovatno funkcionise. Kod nas bi se sigurno poceli takmiciti ko ce postici vecu brzinu na displeju :)

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjeruj mi da si u zabludi...

Osim toga, bas taj pjesacki prelaz, kao i onaj drugi, su bukvalno skolski primjer mjesta na kome treba postaviti semafor koji ima dugme za paljenje zelenog svijetla (kao onaj kod Opstine).

Da li je sve ucinjeno?

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2009, 19:13 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2009, 17:21
The_new_Statesman je napisao:
I? Sta sa mailovima? Samo ce sekretarice imati par sekundi vise posla? Ako ih uopste i otvaraju...

Pa recimo da ovi virtuelni ljudi, kad neće javno da iskažu nezadovoljsto (opasno je buniti se protiv vladajuće partije, 40% binarnih ljudi sa ovog foruma pripada vladajućoj koaliciji) da bar pošalju e-mail-ove... sve se čita, policijski je ovo entitet...

Citiraj:
Policija na svakom cosku nije resenje jer sigurno policajac ne bi pomogao ovoj djevojcici i njenom djedu! Zasto? Pa zena je vjerovatno vozila u okviru ogranicenja. A i da nije, ima li svaki policajac radar? Sa druge strane, tamo neki potencijalni policajac u hladu lipe ne moze preventivno sprijeciti nikoga da vozi sa smanjenom paznjom kao sto je ovde bio slucaj. I na kraju, kako da neko van Banja Luke zna da se tu negdje nalazi vrtic/skola/sta vec. Na osnovu onog jednog malog znaka ispod lipe? Realno, zaboravite...

80km/h je dotična vozila, tako rekoše na tv...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]