vim je napisao:
Talija je napisao:
Zbog ovakvih stavova ja prezirem sve novotarne vjere.
Oprosti.
Nisu sve novotarne vjere iste. Recimo, u hriscanstvu ima nekih crkava koje su daleko po ucenju ispred pravosavaca i katolika. Pomenimo evangeliste, baptiste, adventiste i sl. Iako i oni imaju puno pogresaka ako proucimo njihova ucenja vidjecemo da ima puno dobroga. Ali kao i kod pravoslavaca, popovi im ogrezose u materijalizam i sebicnost, a neki vjernici u ekstremizam pa se zato cini da svi ne valjaju. Ali budimo realni, vecina vjernika iz ovih crkava ima vise poznavanja biblije nego vecina pravoslavaca. Znaci, nisu sve novotarne vjere lose. Ali kao sto rekoh i oni imaju dosta nedostataka,
pa je zato najbolje uzeti iz svake vjere ono sto je dobro a odbaciti sto je lose. Problem je samo imati mudrosti da se razazna dobro i lose i na tome vecina pogrijesi.
Ti bi od vjere pravio lakrdiju, nije to pijaca dragi Vime.
Ali, bilo ko da mi kaže da ću zbog vjere u Boga otići u pakao ne zaslužuje moje poštovanje, nego podsmijeh i ja takve djetinjaste gluposti ne mogu uopšte shvatiti za ozbiljno.
I ako bi me i čekao pakao zbog vjere u Boga, zbog svoje pravoslavne vjere - onda i dalje ostajem dosljedna do zadnjeg daha!U svakom slučaju, ne mislim više da polemišem na ovoj temi, jer sam još jednom sebi dokazala ono što sam i prije znala, a i nemam više pitanja vezanih za Islam, tako da nisu potrebne replike.
P.S. Da, Hrišćanstvo je nakon Judaizma novotarna vjera, ali nigdje nije pisano da će Jevreji otići u pakao ako ne pređu u Hrišćanstvo. Ha ha, kakva budalaština!