banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 00:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Nadam se da me nece niko pogresno shvatiti,ali sve te stvari o kojima vi diskutujete da li postoji ili ne postoji moze se s naucne strane objasniti.Kada bi ljudi gledali s te strane ,neke stvari bi lakse prihvatili jer je lakse coveku pribliziti i prihvatiti ono za sto postoje dokazi fizicki,geoloski,paleontoloski...itd. znaci nesto sto je opipiljivo,od onoga sto je napisano u nekim verskim knjigama.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
hakinen je napisao:
neke stvari bi lakse prihvatili jer je lakse coveku pribliziti i prihvatiti ono za sto postoje dokazi fizicki,geoloski,paleontoloski...itd. znaci nesto sto je opipiljivo,od onoga sto je napisano u nekim verskim knjigama.
.

Isus je bio opipljiv i postojalo je brdo dokaza da je on obecani Mesija, i opet ga ljudi nisu prepoznali i nisu mogli vjervovati da je to On, dusom i tijelom. Dzaba dokazi, dzaba opipljivost, ako covjek nema vjere, dzaba sve.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
To ti je isto kao kad nekome kazes pusenje je stetno za zdravlje,ali to do njega ne dopire.Znaci nekima je dzabe govoriti,na takve nisam ni mislio,i njih ce uvek biti.Govorim za one koji se premisljaju , koji nemaju nikakve predrasude ,koji mogu zdravorazumski odlucivati bez obzira gde ce ga to odvesti.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka

To bi isto bilo kao kad bi rekli "Ja ne vjerujem da doktori postoje, jer da postoje doktori, nebi bilo bolesnih ljudi" ili frizer "Da postoji frizer , nebi bilo cupavih ljudi " itd. Znaci, vjerujemo da doktori postoje, i nisu doktori krivi sto su ljudi bolesni. Nekad se desi da doktor zabrlja svojom krivicom, ali to je opet prica za sebe. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka

hakinen je napisao:
Govorim za one koji se premisljaju , koji nemaju nikakve predrasude ,koji mogu zdravorazumski odlucivati bez obzira gde ce ga to odvesti.

Pa dokazi postoje ali ih taj neko "ko toliko zeli da zna" mozda ne trazi na pravom mjestu ?! Svako nadje ono sto trazi.
Ako se ne trazi samo sa zeljom nego i sa voljom i sa vjerom, onda se nadje. Recimo, dovoljno da vidis covjeka koji zraci vjeru , odmah ces shvatiti sustinu i svrhu vjere i postojanje Boga. Za to ti ne treba ni nauka. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 16:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Hakinen
,,...Govorim za one koji se premisljaju , koji nemaju nikakve predrasude ,koji mogu zdravorazumski odlucivati bez obzira gde ce ga to odvesti.''

Šta znači nemati predrasude?
Šta je zdrav razum?
Kako može zdravo_razumski odlučiti a da ga odvede u pogrešnom pravcu pa kakav je to onda ,,zdrav razum''?

Onaj ko sumnja neka ispituje i moli za razum pa kad mu se otvori razumeće šta je gore a šta dole ,šta je svetlo a šta tama. Ako mu treba vere da potvrdi razum i obrnuto neka i tada moli i dobiće jer su oba dar od Boga.
Ako ne kreneš nigde nećeš stići a kad kreneš idi verom i prepoznaj razumom put.
Nije dobro biti ,,strašljiv'' ali je dobro biti oprezan.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 18:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nije svakome dato ni da vidi ni da čuje.

O Božijoj riječi je rečeno kao o zrnevlju.

Pade zrno na kamen i ne primi se.
Pade na meko i plitko tlo, primi se ali se ubrzo sasuši.
Pade na duboko tle i primi se zauvjek.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]