Milanko Djeric je napisao:
@Behar : prva i posljednja stvar koju cu ovde reci a da nema veze sa rukometom. zivota ti, nemoj te price o super korektnoj atmosferi, ponosu sto si bosanac. jesi bio ponosan i kad se pjevalo "je..mo vam mater cetnicku, mater cetnicku, mater cetnicku", pa onda "je..m te srbijo"? mislim, da se razumijemo, meni to ne smeta, to je dio naseg "navijackog" folklora i daleko od toga da smo mi po tome unikatni u svijetu, kao sto se misli. samo stvarno ne mogu toga da neko prica da je ponosan sto je atmosfera u sarajevu bila "sjajna", a onda ce da cvili i nesto se*e kad se u nishu bude pjevalo "ubi turcina". sve je to isto, nish, beograd, sarajevo, zagreb, banja luka...nema nikakve razlike u navijanju i kulturi, nema razloga da se pretvaramo.
a sto se tice toga sta je cija drzava, nek svako navija i igra za drzavu koju smatra svojom, i svi sretni.
@majlili : to je jedna stvar koja meni nikako nije jasna. kako to da, uglavnom, samo u nasoj reprezentaciji u svim sportovima igraci imaju "problema" sa patriotizmom? svaki od golmana koje sam pobrojao je, da je sinoc bio umjesto stanica, mogao donijeti prevagu na nasu stranu, jer nisu nas jednom peric i sterbik, recimo, spasili kad smo upadali u crne rupe. umjesto da se bih u periodu njihove najbolje i nase najslabije igre odlijepi na +7, oni bi skinuli makar poneku loptu i ostalo bi +3 ili +4, sto je sasvim podnosljivo.
pa eto, zahvaljujuci ne znam ni ja cemu, ostali smo i bez milutina dragicevica, covjeka za kojeg ljudi koji se mnogo bolje razumiju u rukomet od mene kazu da je jedan od najboljih pivota u evropi, koji ce od sljedece sezone igrati u najboljem timu na svijetu, kielu. i sad, kad se povrijedi ratko, mi moramo da igramo sa dva nepismena pivota, toskicem i vilovskim. sad, mozda je i on, kao i peric, sterbik, saric, pa onda stojakovic, radmanovic u kosarci i mnogi drugi najobicnija pi**a, a mozda stvari u savezu i u reprezentaciji stvarno ne valjaju, kao sto su rekli sterbik i drugi. znam samo da mi definitivno nemamo takav igracki kadar da sebi mozemo priustiti da kazemo "ma ko ih je*e".
a sto se tice cveleta, sasvim stoji da je reprezentacija neuigrana i da nema nikakvog sistema igre. al, pobogu, nije on juce dosao na mjesto selektora, tu je vec dvije godine. i vujovic je bio toliko, i imo je jako losih utakmica, ali nikada nismo djelovali toliko amaterski kao na posljednjem SP i sinoc.
ja sam ovo sve cuo, i bilo je tog ne osporavam ali kolega ne uzimaj dvostruke standarde. Ima li ista gore od hvalisanja genocidom i transparenata " noz zica srebrenica " koji je masovno prikazivan kod vas srbina u Bosni sto zivite, ne onih u Srbiji ?
Ne mozes ti traziti da vas ljudi vole i ne j... vam majke kad i vi isto to radite.